Classroomin käytön aloittaminen (opettajille)

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Classroomia, tästä artikkelista saat yleiskäsityksen sen sisällöstä ja ohjeita yleisten toimintojen käyttämiseen.

Käytön aloittaminen

Pääset alkuun näillä opettajan ohjeilla:

1. Kirjaudu Classroomiin.
  2. Valitse jokin seuraavista:
  3. Oppilaiden kutsuminen ryhmään
    Voit tehdä tämän myöhemmin.

Kun olet kirjautunut sisään ja sinulla on ryhmä, voit käyttää yleisiä toimintoja tai tutustua Classroomiin.

Yleisten toimintojen käyttäminen

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Classroomiin tutustuminen

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Etusivuun tutustuminen
Etusivulta näet kaikki ryhmäsi ja pääset niihin. Se on vähän kuin Classroomin etusivu.

Voit avata etusivun näin:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

Etusivun yleiskatsaus

Jokaisella luomallasi ryhmällä on ryhmän kortti. Pääset ryhmään klikkaamalla sen nimeä kortista.

Vinkkejä:

• Voit palata ryhmästä etusivulle klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Etusivu .
  • Voit pienentää valikon tiivistettyyn versioon klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko .

Etusivulla voit myös tehdä seuraavaa:

Etusivun yleiset toiminnot

Striimi-sivuun tutustuminen
Striimi-sivulla voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi. Voit myös kontrolloida oppilaiden julkaisu- ja kommentointioikeuksia. Striimi-sivu on vähän kuin ryhmän ilmoitustaulu.
Voit avata ryhmän Striimi-sivun näin:
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista ryhmän nimeä.
    Olet nyt ryhmän Striimi-sivulla.

Striimi-sivun yleiskatsaus

Ilmoitusten julkaisemisen lisäksi voit myös

Ryhmän asetuksissa voit hallinnoida ryhmän tietoja, kutsukoodeja, videokokouslinkkiä ja arviointijärjestelmää. Ryhmän asetukset ovat tärkeä osa Classroom-käyttökokemusta.

Striimi-sivun yleiset toiminnot

Tehtävät-sivuun tutustuminen

Tehtävät-sivulla voit luoda ja julkaista tehtäviä ja materiaaleja oppilaille. Voit järjestää postaukset luomiesi aiheiden mukaan.

Voit avata ryhmän Tehtävät-sivun näin:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät.

Tehtävät-sivun yleiskatsaus

Tehtävät voivat olla kotitehtäviä, kysymyksiä tai kyselytehtäviä. Oppilaat voivat aloittaa työskentelyn klikkaamalla julkaisemaasi postausta. Opettaja näkee kustakin julkaisusta oppilaiden tehtävien tilan, kuten Palautettu tai Puuttuu.

Tehtävät-sivulla voit myös

Tehtävät-sivun yleiset toiminnot

Henkilöt-sivuun tutustuminen

Henkilöt-sivulta näet kaikki ryhmän jäsenet ja voit lähettää sähköposteja ja kutsua ihmisiä ryhmään. Henkilöt-sivu on vähän kuin ryhmän osallistujalista.

Voit avata ryhmän Henkilöt-sivun näin:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista ryhmän nimeä.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Henkilöt-sivun yleiskatsaus

Opettajat-kohdasta näet kaikki ryhmän opettajat. Oppilaat-kohdasta näet kaikki ryhmän oppilaat. Jos lähetät sähköpostikutsuja, kunkin henkilön nimen vieressä näkyy merkintä Kutsuttu, kunnes hän liittyy ryhmään.

Henkilöt-sivulla voit myös tehdä seuraavat asiat:

Henkilöt-sivun yleiset toiminnot

Arvosanat-sivuun tutustuminen

Arvosanat-sivulla näet arvosanat ja voit antaa niitä ja palauttaa ne oppilaille. Arvosanat-sivu näkyy vain opettajille. Arvosanat-sivua kutsutaan myös arvosanataulukoksi.

Voit avata ryhmän Arvosanat-sivun näin:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Klikkaa ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
    • Klikkaa ryhmäkortista ryhmän nimeäja sitten valitse yläreunasta Arvosanat.

Arvosanat-sivun yleiskatsaus

Arvosanojen katselun, lisäämisen ja palauttamisen lisäksi voit myös avata oppilaiden palautukset Arvosanat-sivulta.

Classroomin muissa osioissa, kuten arviointityökalussa, antamasi arvosanat päivitetään automaattisesti Arvosanat-sivulle.

Arvosanat-sivun yleiset toiminnot

Lisää aiheesta