Hive-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Hive

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Hive®-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Hive in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    2. Download het IdP-certificaat.

Laat de Beheerdersconsole open staan. Nadat u de volgende stap heeft uitgevoerd in de Hive-app, gaat u door in de configuratiewizard.

Stap 2: Hive instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://app.hive.com met uw Hive-beheerdersaccount.
  3. Klik rechtsboven op het gebruikerspictogram en selecteer en vervolgens Your workspace (Uw werkruimte) Auth (Verificatie).
  4. Kopieer op de pagina Auth uw Workspace ID (Werkruimte-ID), een unieke waarde waarmee u de SSO-configuratie voltooit in de Beheerdersconsole in stap 3 hieronder.
  5. Voer in de volgende velden de IdP-gegevens in die u in stap 1 heeft gekopieerd:
    • SAML SSO URL: SSO-URL
    • Identity Provider Issuer (Uitgever van identiteitsprovider): entiteits-ID
    • Plak de inhoud van het IdP-certificaat in het tekstveld Certificate (Certificaat).
  6. Ga naar het tabblad Appearance (Uiterlijk) en klik op Save changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De SSO-configuratie voltooien in de Beheerdersconsole
  1. Ga terug naar het browsertabblad met de beheerdersconsole.
  2. Klik in de SSO-configuratiewizard op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

3. Klik op Volgende.
  4. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {your-workspace-id} door de werkruimte-ID die u in stap 2 bij Hive heeft gekopieerd.
  5. Klik op Volgende.
  6. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    firstName Algemene informatie Voornaam
    lastName Algemene informatie Achternaam
  7. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Hive-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Hive.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Hive-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://app.hive.com.
  2. Voer uw e-mailadres in en klik op Sign in with SSO (Inloggen met SSO). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw gegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Hive.