Mozy Enterprise-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Mozy Enterprise

Opmerking: Voordat u SSO kunt configureren, moet u een Mozy Enterprise®-domein hebben. Het domein van 'Uw bedrijf' kan bijvoorbeeld uwbedrijf.mozyenterprise.com zijn. Als u geen Mozy Enterprise-domein heeft, neemt u contact op met Mozy Enterprise-ondersteuning om een ​​domein in te stellen.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Mozy Enterprise in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {uw-domein} door uw Mozy Enterprise-domeinnaam.
  9. Klik op Volgende.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Nieuwe toewijzing toevoegen en voeg de volgende kenmerken toe:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    email Algemene informatie Primair e-mailadres
    naam Algemene informatie Voornaam
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Mozy Enterprise instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Ga in een nieuw incognito browservenster naar http://saml.mozy.tech/.
  2. Voer de volgende gegevens in de juiste velden in:
    • Mozy Account Type (Mozy-accounttype): MozyEnterprise
    • Mozy Subdomain (Mozy-subdomein): het subdomein van uw organisatie
    • SAML Identity Provider (SAML-identiteitsprovider): Google SAML Apps
    • SAML Identity Provider ID (ID SAML-identiteitsprovider): de Entiteits-ID die u in stap 1 heeft gekopieerd
  3. Kopieer de Authentication URL (Verificatie-URL) en het SAML Endpoint (SAML-eindpunt) en sla deze op.
  4. Log in een nieuw browsertabblad als beheerder in op uw Mozy Enterprise-account.
  5. Selecteer Directory Service (Directoryservice) en Use LDAP Pull (LDAP-pull gebruiken) onder Authentication Policy (Verificatiebeleid).
  6. Klik op het tabblad SAML Authentication (SAML-verificatie).
  7. Voer de volgende gegevens in de juiste velden in:
    • Authentication URL (Verificatie-URL): de verificatie-URL die u in stap 3 heeft gekopieerd.
    • SAML Endpoint (SAML-eindpunt): de SAML-eindpunt-URL die u in stap 3 heeft gekopieerd.
    • SAML Certificate (SAML-certificaat): plak hier het certificaat dat u heeft gedownload in Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP) hierboven. Plak de inhoud van het certificaat die tussen 'BEGIN CERTIFICATE' en 'END CERTIFICATE' staat.
  8. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De Mozy Enterprise-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Mozy Enterprise.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Mozy Enterprise-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://{uw-domein}.mozyenterprise.com.
  2. Klik op Login (Inloggen). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Mozy Enterprise.