Dashlane-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Dashlane

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Dashlane®-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Dashlane in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.

Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de waarden in de velden ACS-URL en Entiteits-ID voor Dashlane standaard geconfigureerd.

8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Dashlane instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij de Dashlane-beheerdersconsole met het Dashlane-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik rechtsboven op de Dashlane-homepage op het Apps-pictogram.
  4. Klik op het menu Settings (Instellingen) en klik vervolgens op SAML Provisioning (SAML-registratie).
  5. Voer in het veld IdP Entity ID (IdP-entiteits-ID) de entiteits-ID in die u heeft gekopieerd in stap 1, en klik vervolgens op Save (Opslaan).
  6. Plak in het veld Public certificate (Openbaar certificaat) het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1, en klik vervolgens op Save (Opslaan).
Stap 3: De Dashlane-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Dashlane.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Dashlane-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.