Black Duck by Synopsys-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

Opmerking: Black Duck moet worden geïmplementeerd op Google Compute Engine (GCE), Amazon Web Services (AWS) of Azure. Bekijk de cloudplatformdocumentatie van Black Duck voor implementatie-instructies.

SSO via SAML instellen voor Black Duck

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Black Duck van Synopsis in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download het IdP-metadatabestand op de pagina Google IdP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.

Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de ACS-URL en Entiteits-ID weergegeven. Vervang {uw-domein} door het domein waarvoor Black Duck is geïnstalleerd.

8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    FirstName Algemene informatie Voornaam
    LastName Algemene informatie Achternaam
    Email Algemene informatie Primair e-mailadres
    Name Algemene informatie
  10. Klik op Voltooien.
Stap 2: Black Duck instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij Black Duck met uw beheerdersaccount.
  3. Klik op Administration (Beheer) en selecteer SAML Integration (SAML-integratie).
  4. Vink het vakje aan voor Enable SAML (SAML inschakelen).
  5. Voer bij Service Providers Entity URL (Entiteits-URL serviceprovider) de URL van de Hub in.
  6. Plak in het tekstvak Identity Provider Metadata (Metadata identiteitsprovider) de inhoud van het IdP-metadatabestand dat u in stap 1 heeft gedownload.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Maak via Secure Shell (SSH) verbinding met de Hub-server.
  9. Bewerk in de directory docker-compose het bestand hub-proxy.env als volgt: Voeg de volgende regel toe aan het einde van het bestand. Vervang hierbij {url-van-de-hub} door de URL van de instantie waar Black Duck is geïmplementeerd:
    • HUB_SAML_EXTERNAL_URL={url-van-de-hub}
  10.  Start de Hub-instantie opnieuw.
Stap 3: De Black Duck-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Black Duck.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Black Duck-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Opmerking: Black Duck ondersteunt alleen SSO als u inlogt via Google. U kunt SSO niet gebruiken als u rechtstreeks inlogt bij Black Duck.

1. Log in op uw Google-account.
  2. Klik op de App Launcher App Launcher en dan Meer en selecteer Black Duck.
  3. Voer uw inloggegevens voor Google in.

Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd en ingelogd op uw Black Duck-account.