AppDynamics-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor AppDynamics

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek AppDynamics in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat, open het bestand en kopieer de inhoud.
  6. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  7. Klik op Volgende.
  8. Vervang {subdomain} en {accountName} in deze velden door uw account-ID en subdomain zoals deze zijn geregistreerd bij AppDynamics®.
  9. Vervang bij Entiteits-ID het gedeelte {appdynamics-entity-id} door de waarde op de site.
    De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres.
  10. Laat de Indeling naam-ID staan op Niet gespecificeerd.
  11. Klik op Volgende.
  12. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
    App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    username Algemene informatie Voornaam
    displayName Algemene informatie Voornaam
    email Algemene informatie Primair e-mailadres
  13. Klik op Voltooien.
Stap 2: AppDynamics instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log als beheerder in bij AppDynamics en ga naar Administration (Beheer) en dan Authentication Provider (Verificatieprovider).
  2. Selecteer de optie SAML
  3. Kopieer de SSO-URL in Google en plak deze in het veld 'SAML login URL' (Inlog-URL voor SAML) in AppDynamics®.
  4. Kopieer de inhoud van het certificaat van Google en plak deze in het veld Certificate (Certificaat) in AppDynamics.
    Kopieer niet de woorden Begin Certificate en End Certificate
    Plak hier alleen de waarde van het certificaat.
  5. Voer een van de volgende opties in het veld Username Attribute (Kenmerk gebruikersnaam) in:
    • First Name (Voornaam): voornaam van de gebruiker.
    • Laat dit veld leeg om het eerste gedeelte van het e-mailadres van de gebruiker te gebruiken.
      (Deze opties gelden voor nieuwe gebruikers die zijn gemaakt in AppDynamics met JIT-registratie.)
  6. Voer Display Name (Weergavenaam) in bij 'Display Name Attribute' (Kenmerk weergavenaam).
  7. Voer Email (E-mail) in bij 'Email Attribute' (E-mailkenmerk).
  8. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De AppDynamics-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer AppDynamics.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw AppDynamics-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{subdomein}.saas.appdynamics.com en probeer in te loggen.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar AppDynamics.