Meraki-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Meraki

Voor Meraki is een X.509-certificaatvingerafdruk vereist in plaats van een X.509-certificaat. Voordat u doorgaat met de configuratiestappen, moet u het in stap 1 gedownloade X.509-certificaat met een conversieprogramma omzetten naar een X.509-certificaatvingerafdruk.

Opmerking: Voordat u deze stappen uitvoert, moet u een nieuw aangepast kenmerk maken in de Google Beheerdersconsole, genaamd Rol, en deze toewijzen aan de rol in Meraki.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Meraki in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download het certificaat op de pagina Google IDP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL {consumer-url-provided-by-sp} met de door Meraki opgegeven Consumenten-URL
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
username Algemene informatie Voornaam
role Rol Rol in Meraki
  1. Klik op Voltooien.
Stap 2: Meraki instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://meraki.cisco.com met het Meraki-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Ga naar Organization (Organisatie) en dan Settings (Instellingen).
  4. Selecteer SAML SSO enabled (SAML-SSO ingeschakeld) onder SAML Configuration (SAML-configuratie), in de lijst SAML SSO.
  5. Voer in het veld X.509 cert SHA1 fingerprint (SHA1-vingerafdruk X.509-certificaat) de X.509-certificaatvingerafdruk in van het Google IdP-certificaat.
  6. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De Meraki-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Meraki.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Meraki-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Meraki ondersteunt alleen door IdP geïnitieerde toegang. Door SP geïnitieerde toegang wordt niet ondersteund. U kunt dit controleren door de app te starten vanuit de Google Beheerdersconsole.