Dropbox-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Dropbox

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Dropbox®-app.

Stap 1: Dropbox instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Beveiliging en dan Single sign-on (SSO) instellen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Beveiliging te zien.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IDP-metadata en het X.509-certificaat te downloaden.
  4. Log in een nieuw browsertabblad als beheerder in bij de Dropbox-app.
  5. Klik in de linker zijbalk op Beheerdersconsole.
  6. Klik in de zijbalk op Verificatie.
  7. Selecteer onder Single sign-on het selectievakje Single sign-on inschakelen.
  8. Klik op het keuzerondje Vereist om single sign-on af te dwingen.
  9. Kopieer de Single sign-on-URL van Google (zie stap 5 hieronder) uit de Google Dropbox-cloud-app en plak deze in het veld SAML-inlog-URL.
  10. Het veld Uitlog-URL is optioneel. U kunt dit ook leeg laten.
  11. Genereer de SHA-1-vingerafdruk uit het Google X.509-certificaat dat u heeft gedownload in stap 3.
  12. Klik op Wijzigingen opslaan en ga door naar het volgende gedeelte om Google in te stellen als SAML-identiteitsprovider (IdP).

Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek en Dropbox in de lijst met apps en klik erop. De waarden op de pagina Google IDP-gegevens worden automatisch ingevuld.
  5. Er zijn twee manieren om de installatiegegevens van de serviceprovider op te halen:
    U kunt de waarden in de velden Entiteits-ID en Single sign-on-URL kopiëren en het X.509-certificaat downloaden, deze in de juiste velden voor de serviceproviderinstallatie plakken en vervolgens op Volgende klikken
    of
    U kunt de IDP-metadata downloaden, deze uploaden in de juiste velden voor de serviceprovider-installatie en vervolgens teruggaan naar de beheerdersconsole en op Volgende klikken.
  6. In het venster Algemene app-gegevens worden de waarden App-naam en Omschrijving automatisch ingevuld.
  7. Klik op Volgende.

Stap 3: Serviceprovidergegevens invoeren in de Google-beheerdersconsole

1. Voer in het gedeelte Gegevens van de serviceprovider de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL en Start-URL in:
    • ACS-URL: https://www.dropbox.com/saml_login
    • Entiteits-ID: Dropbox
    • Start-URL: [laat dit veld leeg]
  2. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  3. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Het invoeren van meerdere waarden wordt niet ondersteund. U kunt de toewijzing van de Naam-ID indien nodig wijzigen. U kunt ook aangepaste kenmerken van het gebruikersschema gebruiken nadat deze zijn gemaakt met Google Admin SDK-API's. De aangepaste kenmerken voor het gebruikersschema moeten worden gemaakt voordat u de Dropbox SAML-app instelt.
  4. Klik op Volgende.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe toewijzing toevoegen en voer een nieuwe naam in voor het kenmerk dat u wilt toewijzen.
  6. Selecteer in het dropdownmenu eerst de Categorie. Kies vervolgens een Gebruikerskenmerk om het kenmerk toe te wijzen uit het Google-profiel.
  7. Klik op Voltooien.
Stap 4: SSO configureren in de Dropbox-beheerdersconsole
  1. Open een nieuw browservenster.
  2. Log in bij Dropbox.
  3. Selecteer Beheerdersconsole.
  4. Selecteer Verificatie.
  5. Vink het vakje Single sign-on inschakelen aan.
  6. Selecteer Optioneel of Vereist. Met Vereist wordt Single sign-on afgedwongen.
  7. Voer de inlog-URL in (plak de Single sign-on-URL uit het venster met identiteitsprovidergegevens).
  8. Klik op Certificaat kiezen.
  9. Upload het .pem-bestand met het X.509-certificaat dat u eerder heeft ontvangen van de identiteitsprovider.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Maak gebruikers in Dropbox.
    1. Klik op Leden.
    2. Nodig gebruikers uit.
    3. Voer uw gebruikersmailadres van Google in.
    4. Open het gebruikerspostvak van Google en accepteer de uitnodiging van Dropbox.
Stap 5: De Dropbox-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Dropbox.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Dropbox-gebruikersaccounts overeenkomen met die in het domein van uw Google-service.
Stap 6: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://uw-domeinnaam.my.dropbox.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Dropbox.

Stap 7: Gebruikersregistratie instellen

Als hoofdgebruiker kunt u gebruikers automatisch registreren bij de Dropbox-app.