Atlassian-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Atlassian Cloud

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Atlassian Cloud®-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op het pluspictogram (+).
  4. Zoek Atlassian in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de Start-URL. Vervang {your-site} (uw-site) door uw domeinnaam.
  9. Klik op Volgende.
  10. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruikersveld
    http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/ identity/claims/givenname Algemene informatie Voornaam
    http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/ identity/claims/surname Algemene informatie Achternaam
    http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/ identity/claims/upn Algemene informatie Primair e-mailadres
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Atlassian instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://id.atlassian.com/login met het Atlassian-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Ga in de zijbalk naar Settings > User Management > Authentication > SAML (Instellingen > Gebruikersbeheer > Verificatie > SAML).
  4. (Optioneel) Als het domein dat u gebruikt met uw Atlassian-account niet is geverifieerd, klikt u in de zijbalk op Domains (Domeinen) en volgt u de stappen om uw domein toe te voegen en te verifiëren.
  5. Voer op de pagina SAML in de juiste velden de waarden in voor de SSO-URL en Entiteits-ID die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  6. Plak het certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload in het veld Public x509 certificate (Openbaar x509-certificaat).
  7. Klik op Save Configuration (Configuratie opslaan).
Stap 3: De Atlassian-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Atlassian.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Atlassian-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{uw_site}.atlassian.net en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Atlassian.