GoToMeeting-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor GoToMeeting

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de GoToMeeting®-app.

Stap 1: GoToMeeting instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Beveiliging en dan Single sign-on (SSO) instellen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Beveiliging te zien.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IDP-metadata en het X.509-certificaat te downloaden.
  4. Log in een nieuw browsertabblad als beheerder in bij https://login.citrixonline.com/saml/settings.html. De GoTo SAML-configuratiepagina wordt geopend.
  5. Selecteer het keuzerondje Configure Manually (Handmatig configureren).
  6. Plak de uitlog-URL van de SAML-instellingen uit de Google-beheerdersconsole in het veld Sign-out page URL (URL uitlogpagina).
  7. Klik op het keuzerondje POST in het veld Sign-out binding (Uitlogbinding).
  8. Plak de inlog-URL van de SAML-instellingen uit de Google-beheerdersconsole (https://accounts.google.com/o/saml2/idp?idpid=C02frvs24) in het veld Sign-in page URL (URL inlogpagina).
  9. Klik op het keuzerondje POST in het veld Sign-in binding (Inlogbinding).
  10. Upload het X.509-certificaat dat u eerder heeft opgeslagen uit de SAML-instellingen in de Google-beheerdersconsole.
  11. Klik op Save (Opslaan) om de configuratiegegevens van de gefedereerde web-single sign-on op te slaan en door te gaan naar het volgende gedeelte, waarin u Google instelt als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Open een nieuw browsertabblad en log in bij de beheerdersconsole.
  2. Klik op Apps SAML-apps.
  3. Selecteer de link Een service/app toevoegen aan uw domein of klik op de plus (+) in de onderhoek.
  4. Selecteer het item GoToMeeting in de lijst. De waarden op de pagina Google-IDP-gegevens worden automatisch ingevuld.
  5. Er zijn twee manieren om de installatiegegevens van de serviceprovider op te halen:

U kunt de waarden in de velden Entiteits-ID en Single sign-on-URL kopiëren en het X.509-certificaat downloaden, deze in de juiste velden voor de serviceprovider-installatie plakken en vervolgens klikken op Volgende
    of
    U kunt de IDP-metadata downloaden, deze uploaden in de juiste velden voor de serviceproviderinstallatie en vervolgens teruggaan naar de Admin Console en klikken op Volgende.
  6. In het venster Algemene app-gegevens worden de waarden App-naam en Omschrijving automatisch ingevuld. U kunt deze bewerken.
  7. (Optioneel) Klik op Bestand kiezen naast het veld Logo uploaden om een png- of gif-bestand te uploaden dat als pictogram wordt weergegeven. Het bestand moet 256 vierkante pixels zijn.
  8. Klik op Volgende.
Stap 3: Serviceprovidergegevens invoeren in de Google-beheerdersconsole
  1. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL en Start-URL in:
            ACS-URL: https://login.citrixonline.com/saml/acs
            Entiteits-ID: https://login.citrixonline.com/saml/sp
            Start-URL: https://global.gotomeeting.com
  2. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  3. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Het invoeren van meerdere waarden wordt niet ondersteund. U kunt de toewijzing Naam-ID indien nodig wijzigen. U kunt ook aangepaste kenmerken van het gebruikersschema gebruiken nadat deze zijn gemaakt met Google Admin SDK-API's. De aangepaste kenmerken voor het gebruikersschema moeten worden gemaakt voordat u de GoToMeeting SAML-app instelt.
  4. Klik op Volgende.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe toewijzing toevoegen en voer een nieuwe naam in voor het kenmerk dat u wilt toewijzen.
  6. Selecteer in het dropdownmenu de Categorie en het Gebruikerskenmerk om het kenmerk van het Google-profiel toe te wijzen.
  7. Klik op Voltooien.
Stap 4: De GoToMeeting-app inschakelen
  1. Log in bij de beheerdersconsole.
  2. Ga naar Apps SAML-apps.
  3. Selecteer GoToMeeting.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw GoToMeeting-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open de GoToMeeting-webpagina en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar GoToMeeting.
Stap 6: Gebruikersregistratie instellen

Als hoofdgebruiker kunt u gebruikers automatisch laten registreren bij de GoToMeeting-app.