Jobvite-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Jobvite

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Doe het volgende in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.

In de volgende stap stuurt u deze gegevens per e-mail naar Jobvite. Zodra Jobvite heeft gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de Beheerdersconsole om de SSO-configuratie te voltooien.

Stap 2: Jobvite instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar uw supportcontact bij Jobvite waarin u vertelt dat u SAML wilt inschakelen voor uw account.Voeg het certificaat, de SSO-URL en de Entiteits-ID toe die u in stap 1 heeft gedownload.

Nadat Jobvite SAML heeft ingeschakeld, gaat u in de volgende stap verder met de SSO-installatie.

Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Jobvite in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Jobvite en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Klik op de pagina Serviceprovidergegevens op Voltooien.
Stap 4: De Jobvite-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Jobvite.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Jobvite-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Jobvite ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Jobvite.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Jobvite geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Ga naar de Jobvite-URL.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Jobvite.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.