InContact-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor InContact

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek InContact in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download het certificaat op de pagina Google IdP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Plak op de pagina Serviceprovidergegevens de Assertion Consumer URL van InContact® in het veld ACS-URL
  9. Open het Identity Provider Certificate (Certificaat identiteitsprovider) van InContact om de Entity ID (Entiteits-ID) te vinden.
  10. Plak de Entity ID in het veld Entiteits-ID bij Google.
  11. Klik op Volgende en voltooien
Stap 2: InContact instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij InContact.
  2. Ga naar Account en vervolgens Account Settings (Accountinstellingen) en vervolgens Business Units (Bedrijfseenheden).
  3. Selecteer de Business Unit (Bedrijfseenheid).
  4. Klik op het tabblad Federated Identity (Gefedereerde identiteit).
  5. Klik op Edit (Bewerken).
  6. Gebruik bij SAML Certificate (SAML-certificaat) het certificaat van Google (dat u in stap 1 heeft gedownload).
    Elke gebruiker moet een Federated Identity (Gefedereerde identiteit) hebben om SAML te kunnen gebruiken.
  7. Ga naar Admin (Beheer) en vervolgens Users (Gebruikers).
  8. Selecteer de gebruiker.
  9. Ga naar Security (Beveiliging) en vervolgens Federated Identity (Gefedereerde identiteit).
  10. Kopieer het e-mailadres van de gebruiker (uit het veld Username (Gebruikersnaam)) en plak het in het veld Federated Identity (Gefedereerde identiteit).
    Dit is het identificatiekenmerk van de gebruiker. Het moet overeenkomen met de gegevens bij Google.
  11. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
    Uw gebruikers kunnen nu met dit e-mailadres inloggen bij InContact via SAML.
Stap 3: De InContact-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer InContact.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw InContact-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga naar uw InContact-instantie. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar InContact.