Muokkaa yrityksesi tietoja Googlessa

Yhteenveto: Pidä yritystietosi ajan tasalla, jotta asiakkaat löytävät yrityksesi. Kun olet kirjautunut sisään tilillesi, voit muokata esimerkiksi aukioloaikoja, poikkeavia aukioloaikoja ja kuvia yritystietojesi Tiedot-valikossa.

Muokkaa Google My Business ‑tietojasi ja varmista, että Googlessa olevat yritystietosi ovat oikein ja ajan tasalla. Voit muuttaa osoitettasi, aukioloaikojasi, yhteystietojasi ja valokuviasi, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut ja tutustuvat paremmin yritykseesi.

Jos et ole vielä lisännyt yritystäsi tai ilmoittautunut sen omistajaksi, tee se nyt. Vahvista sitten yritystietosi, jotta ne näkyvät Mapsissa, haussa ja muissa Googlen palveluissa. Tekemäsi muutokset eivät näy Googlessa ennen kuin tietosi on vahvistettu.

Jos hallinnoit vähintään kymmentä saman yrityksen sijaintia, voit ladata ja muokata yritystietoja joukkovahvistuksen avulla. Lisätietoja

Eikö sinulla ole vielä Google My Business ‑tiliä? Aloita yritystietojesi hallinnoiminen maksutta.

Yritystietojen muokkaaminen

Tietokoneella

Näin muokkaat yritystietojasi Googlessa:

1. Kirjaudu sisään Google My Businessiin.
  2. Varmista, että käytät korttinäkymää. Jos katselet sijainteja korttien sijaan luettelona, siirry korttinäkymään klikkaamalla sijaintien yläpuolella oikealla näkyvää korttikuvaketta .
  3. Valitse hallinnoitavat yritystiedot.
  4. Valitse valikosta Tiedot.
  5. Klikkaa muutettavaa osiota ja kirjoita uudet tiedot näkyviin tulevaan ruutuun. Poista osio klikkaamalla sen vieressä näkyvää X-merkkiä.
    • Aiemmin lisäämiesi tietojen poistaminen saattaa kestää jopa 60 päivää. Jos tiedot ovat myös julkisesti saatavilla tai peräisin muista lähteistä, niitä ei voi poistaa.
    • Yrityksen kuvaukset (kirjoitetut esittelyt tai verkossa yrityksesi yhteydessä esiintyvät avainsanat) eivät ole muokattavissa. Lisätietoja
  6. Klikkaa Käytä.

Mobiililaitteella

Voit muokata yritystietojasi Googlessa seuraavasti:

1. Avaa Google My Business -sovellus.
  2. Napauta valikkokuvaketta  ja valitse Yritystiedot.
  3. Napauta kynäkuvaketta  tai muutettavassa osiossa olevaa tekstiä.
  4. Kirjoita uudet tiedot avautuvalla näytöllä.
  5. Kun olet tehnyt kaikki muutokset, napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Tietojen poistaminen:

1. Avaa Google My Business -sovellus.
  2. Napauta valikkokuvaketta  ja valitse Yritystiedot.
  3. Napauta kynäkuvaketta  tai sen osion tekstiä, jota haluat muuttaa.
  4. Napauta poistettavan osion vieressä näkyvää X-merkkiä tai poista osion sisältö laitteesi näppäimistön askelpalauttimella.
  5. Kun olet tehnyt kaikki muutokset, napauta oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Tietojen tarkastelu Googlessa

Jos yrityksesi on vahvistettu, voit vierittää alaspäin vaihtoehtoihin, joiden avulla voit tarkastella yrityksesi tietoja Googlessa.

Näet yrityksesi siinä muodossa kuin se näkyy kyseisessä palvelussa napauttamalla mitä tahansa kuvaketta.

Muutostesi laatu saatetaan tarkistaa ennen julkaisua. Lisätietoja yritystietoja koskevista ohjeista

Jos poistat tietoja, jotkin aiemmin lisäämistäsi yritystiedoista saatetaan poistaa aktiivisilta palvelimilta vasta 60 päivän kuluttua. Lisäksi ne voivat pysyä varmuuskopiointijärjestelmissämme vielä pidempään. Lisäämiäsi tietoja, jotka ovat myös julkisesti saatavilla tai jotka ovat peräisin muista lähteistä, ei poisteta.

Suljettu tai muuttanut yritys

Voit merkitä yrityksesi pysyvästi suljetuksi noudattamalla näitä ohjeita.

Jos yrityksesi on muuttanut, päivitä yrityksesi osoite. Jos yrityksesi on muuttanut uuteen sijaintiin, älä luo yrityksellesi uusia tietoja. Lue lisää yrityksen muuttamisesta Googlessa.

Toiseen yritykseen liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos huomaat virheitä muun kuin omistamasi tai hallinnoimasi yrityksen tiedoissa, voit ilmoittaa niistä Google Mapsin kautta.

Muokattavat tiedot

Yrityksen nimi

Esitä yrityksesi täsmälleen sellaisena kuin se esiintyy tosielämässä. Jos yrityksen nimi muutetaan vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi aloitetaan alusta. Saat lisätietoja tutustumalla Google My Business ‑laatusääntöihin.

Osoite

Anna toimipaikkasi tarkka osoite kokonaisuudessaan. Lue lisää suosituksia osoitetietojen ohjeista.

Jos osoitteesi muuttuu vahvistuspostikorttipyynnön ja vahvistuskoodin antamisen välillä, vahvistusprosessi on aloitettava alusta.

Puhelin

Voit lisätä ensisijaisen puhelinnumerosi lisäksi enintään kaksi puhelinnumeroa (matka- tai lankapuhelin, ei faksi), joiden kautta yritykseesi voi soittaa.

Luokka

Lisää yksi luokka, joka parhaiten kuvaa yrityksesi toimintaa. Yrityksen kaikilla sijainneilla on oltava yksi yhteinen ensisijainen luokka. Valitse luokka, joka on niin tarkka kuin mahdollista, mutta kuvaa silti yrityksen pääasiallista liiketoimintaa. Voit lisätä useita luokkia, mutta ensimmäiseen kenttään lisätty luokka valitaan ensisijaiseksi luokaksi.

Voit valita enintään yhdeksän luokkaa. Jos et löydä yritystäsi tarkasti kuvaavaa luokkaa, valitse jokin yleisempi luokka.

• Älä käytä luokkia pelkästään avainsanoina tai yrityksesi ominaisuuksien kuvauksina.
  • Älä käytä luokkia, jotka koskevat muita läheisiä yrityksiä, kuten yrityksesi kanssa samoissa tiloissa sijaitsevia yrityksiä, tai yhteisöä, johon yrityksesi kuuluu.

Lue lisää yritysluokista.

Aukioloajat

Lisää yrityksesi aukioloajat. Nämä ovat tavallisen työviikon normaalit aukioloajat, jolloin asiakkaat voivat vierailla toimipaikassasi. Määritä juhlapyhille ja muille erityistapahtumille poikkeavat aukioloajatAukioloaikoihin liittyviä lisäohjeita

Näin määrität aukioloajat:

1. Valitse yllä olevia ohjeita noudattamalla sijainti, jolle haluat määrittää aukioloajat.
  2. Valitse viikonpäivä ja liu'uta valitsin oikealle niiden päivien kohdalla, jolloin yrityksesi on auki.
  3. Klikkaa Aukeaa ja valitse avattavasta valikosta avaamisaika.
  4. Klikkaa Sulkeutuu ja valitse avattavasta valikosta sulkemisaika.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Käytä.

Aukioloaikojen katkokset

Jos yrityksesi aukioloajoissa on katkos, lisää samalle päivälle kaksi merkintää eri ajoille. Oletetaan, että yritys on avoinna lauantaisin klo 9–14, suljettuna klo 14–17 ja avoinna jälleen klo 17–22. Saat aukioloajat näkymään sivulla oikein, kun annat ensimmäisen aukioloajan valitsemalla lauantai, 9.00 ja 14.00. Klikkaa sitten kohtaa Lisää aukioloajat, ja valitse nyt 17.00 ja 22.00.

Vuorokauden ympäri avoinna olevat yritykset

Jos yrityksesi on avoinna ympäri vuorokauden tiettynä päivänä, klikkaa Aukeaa sen päivän vierestä, jolle haluat asettaa aukioloajat. Valitse sitten avattavasta valikosta 24 tuntia.

Poikkeavat aukioloajat

Jos haluat muuttaa juhlapyhien tai muiden ajanjaksojen aukioloaikoja, määritä poikkeavat aukioloajat.

URL-osoitteet

Anna yrityksesi verkkosivuston URL-osoite. Varmista seuraavat asiat:

Voit lisätä tietoihisi myös linkkejä tiettyihin toimintoihin (kuten verkkotilauksiin tai ‑varauksiin).

Voit lisätä URL-osoitteen tietoihisi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse tiedot, joita haluat muokata. (Jos käytät korttinäkymää , valitse Hallinnoi sijaintia ja valitse sitten valikosta Tiedot.)
  3. Klikkaa URL-osoitteiden osiota . Tässä saattaa olla vaihtoehtoja useampien URL-osoitteiden lisäämiseen yritysluokastasi riippuen.
  4. Anna URL-osoitteesi niille varattuihin kenttiin.
  5. Valitse Käytä.
Määritteet

Määritteet ovat yrityksesi tarjoamia tuotteita tai palveluja (esim. Wi‑Fin käyttömahdollisuus tai ulkoterassi), jotka antavat asiakkaille lisätietoja yrityksestäsi. Auta käyttäjiä löytämään yrityksesi Googlesta lisäämällä yritystietoihisi osuvia ja tarkkoja määritteitä. Aloita määritteiden lisääminen klikkaamalla määritekuvakkeen  vieressä olevaa kenttää.

Valokuvat

Lisää ja hallinnoi yrityksesi valokuvia. Lisätietoja kuvien lisäämisestä