Uw bedrijfsvermelding op Google bewerken

Houd uw bedrijfsinformatie op Google correct en up-to-date door uw bedrijfsprofiel op Google te bewerken. U kunt informatie zoals het adres, de openingstijden, de contactgegevens en de foto's wijzigen, zodat potentiële klanten u makkelijker kunnen vinden en meer informatie over uw bedrijf kunnen krijgen.

Voeg uw bedrijf toe of claim het als u dat nog niet heeft gedaan en verifieer de bedrijfsvermelding vervolgens, zodat deze kan worden weergegeven op Google Zoeken, Google Maps en andere Google-services.

U kunt bepaalde informatie ook bewerken zonder uw bedrijf te verifiëren. U kunt bijvoorbeeld de naam, de categorie, het adres, de openingstijden, het telefoonnummer en de website van uw bedrijf wijzigen. Na goedkeuring kunnen deze wijzigingen worden gepubliceerd voordat het bedrijf wordt geverifieerd op Google Zoeken en Maps. Sommige gebruikers moeten hun bedrijf mogelijk eerst verifiëren voordat ze hun informatie kunnen bewerken.

Uw bedrijfsinformatie bewerken

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie.
  3. Breng uw bewerkingen aan. Telkens wanneer u een kenmerk heeft bewerkt, klikt u op Toepassen.

Nadat u de bewerkingen heeft ingediend, is de status naast de informatie die u heeft bewerkt 'Wordt beoordeeld'.

Als u een gedeelte wilt verwijderen, klikt u naast het gedeelte op Verwijderen Verwijderen.

Houd rekening met het volgende:

• Het kan tot zestig dagen duren voordat informatie van onze actieve servers wordt verwijderd. De informatie wordt mogelijk langer op onze back-upsystemen bewaard.
  • U kunt geen informatie verwijderen die ook openbaar of via andere bronnen beschikbaar is.
  • U kunt geen redactionele samenvattingen of zoekwoorden van het web bewerken die naast uw bedrijf worden weergegeven.

Tips

Soorten bewerkingen

Hieronder volgen enkele handige tips over de typen informatie die u kunt toevoegen of bewerken voor uw Google-bedrijfsvermelding:

We kunnen uw wijzigingen beoordelen op kwaliteit voordat ze worden gepubliceerd. Meer informatie over de richtlijnen voor bedrijfsinformatie

Bedrijfsnaam
Geef uw bedrijfsnaam exact op zoals deze offline wordt weergegeven op borden, briefpapier en andere branding-elementen. Als u uw bedrijfsnaam wijzigt nadat u een verificatiekaart heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf opnieuw verifiëren. Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen van Google Mijn Bedrijf.
Categorie

Kies de categorie die het best bij uw bedrijf past. Alle locaties van een bedrijf moeten dezelfde Primaire categorie hebben. Kies een categorie die zo specifiek mogelijk is en representatief is voor uw bedrijf. Als u meerdere categorieën opgeeft, is de categorie in het eerste veld de primaire categorie.

U kunt maximaal negen extra categorieën kiezen. Als u het lastig vindt om een categorie voor uw bedrijf te kiezen, kunt u het best een algemene categorie kiezen. Houd rekening met het volgende:

• Gebruik de categorieën niet uitsluitend als zoekwoorden of om kenmerken van uw bedrijf te beschrijven.
  • Gebruik geen categorieën die betrekking hebben op andere gerelateerde bedrijven of bedrijven in de buurt, zoals een bedrijf dat binnen de fysieke locatie van uw bedrijf is gevestigd of een eenheid waarvan uw bedrijf deel uitmaakt.

Meer informatie over bedrijfscategorieën.

Adres

Geef het volledige en exacte adres van uw bedrijfslocatie op. Meer informatie over de richtlijnen voor het opgeven van adressen. Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres, laat u het adresveld leeg.

Als u het adres wijzigt nadat u een verificatiekaart heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf opnieuw verifiëren.

Servicegebied

Als uw bedrijf services verleent in een bepaald lokaal gebied, geeft u uw servicegebied op. Door uw servicegebied te vermelden, laat u klanten weten waar u hen bezoekt of waar u producten bezorgt.

U kunt uw servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u uw services aanbiedt. Meer informatie over hoe u uw servicegebied instelt.

Uur

Geef de openingstijden van uw bedrijf op (de normale openingstijden in een gewone week waarop u bereikbaar bent voor klanten). U kunt voor dagen met andere openingstijden, bijvoorbeeld op feestdagen of bij speciale gelegenheden, afwijkende openingstijden instellen. Meer informatie over de richtlijnen voor openingstijden.

Stel openingstijden als volgt in:

1. Log in op Google Mijn Bedrijf. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu op Informatie.
  3. Klik op 'Openingstijden' Hours naast 'Openingstijden toevoegen' of uw huidige openingstijden.
  4. Schakel elke dag van de week in dat uw bedrijf is geopend.
  5. Klik naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend op Gaat open om en selecteer de openingstijd.
  6. Klik naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend op Sluit om en selecteer de sluitingstijd.
  7. Als u alle openingstijden heeft ingesteld, klikt u op Toepassen.

Onderbrekingen van de openingstijden instellen

Als u een onderbreking van uw openingstijden wilt aangeven, geeft u twee verschillende openingstijden op voor dezelfde dag.

Als uw bedrijf op zaterdag bijvoorbeeld is geopend van 09:00 tot 14:00 uur, is gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur en daarna weer is geopend van 17:00 tot 22:00 uur, geeft u dat als volgt op:

1. Schakel Zaterdag in.
  2. Klik naast 'Zaterdag' op Gaat open om en dan 9:00 uur.
  3. Klik naast 'Zaterdag' op Sluit om en dan 14:00 uur.
  4. Klik naast 'Zaterdag' op Gaat open om en dan 17:00 uur.
  5. Klik naast 'Zaterdag' op Sluit om en dan 22:00 uur.

Openingstijden van 24 uur per dag instellen

Klik naast elke dag van de week waarop uw bedrijf is geopend op Gaat open om en dan 24 uur.

Afwijkende openingstijden instellen

Volg deze stappen om uw openingstijden te wijzigen voor feestdagen of andere speciale gelegenheden.

Telefoon
U kunt naast het primaire telefoonnummer van uw bedrijf nog maximaal twee telefoonnummers opgeven (mobiel of vast, geen fax).
Website

Geef de website van uw bedrijf op. Zorg voor het volgende:

Afhankelijk van uw bedrijfscategorie ziet u mogelijk opties om extra links toe te voegen, zoals voor online bestellingen, reserveringen en afspraken.

Voeg als volgt een website aan uw vermelding toe:

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren. Klik in het menu op Informatie.
  3. Klik naast 'URL toevoegen' op 'Website' Website
  4. Voer uw URL's in de betreffende velden in. Opmerking: Als u een menu toevoegt, moet dit voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google Mijn Bedrijf voor URL's van menu's, anders kan het niet in uw vermelding worden opgenomen.
  5. Klik op Toepassen.
Kenmerken

Kenmerken geven klanten meer informatie over uw bedrijf (bijvoorbeeld 'Heeft wifi', 'Heeft een terras' enz.). U kunt bepaalde feitelijke kenmerken (zoals een terras) bewerken, maar subjectieve kenmerken (zoals of uw bedrijf populair is bij plaatselijke bewoners) zijn afhankelijk van de meningen van de Google-gebruikers die uw bedrijf hebben bezocht.

Klik op 'Kenmerken' Attributes om beschikbare kenmerken voor uw bedrijfscategorie toe te voegen of te verwijderen.

Tip: Als u de eigenaar of beheerder van een artsenprofiel bent, kunt u de geslachtsgegevens bewerken in Kenmerken . Neem contact met ons op als u de geslachtsgegevens wilt verwijderen.

Foto's
Volg deze stappen om foto's van uw bedrijf toe te voegen en te beheren.
Van het bedrijf

Geef een korte beschrijving van uw bedrijf: welke producten of services u aanbiedt, hoe u zich onderscheidt van andere bedrijven, uw geschiedenis of andere informatie die relevant is voor klanten. Richt u vooral op informatie over uw bedrijf in plaats van informatie over promoties, prijzen of aanbiedingen. Neem geen URL's of HTML-code op en gebruik maximaal 750 tekens in het beschrijvingsveld. Raadpleeg de richtlijnen voor bedrijfsbeschrijving voor een volledige lijst.

Voorbeeld: Wij hebben een kleine maar populaire ijssalon op steenworp afstand van de binnenstad. Mensen uit de buurt komen graag een ijsje bij ons eten en daarnaast bezorgen we verse pizza's aan huis. Bij ons vind je het hele jaar door 35 smaken eigengemaakt ijs en ook onze sorbets maken we allemaal zelf. Bovendien bereiden we elke middag tot sluitingstijd heerlijke pizza's in onze pizzaoven. Kom vandaag nog bij ons langs!

Openingsdatum

Voeg een openingsdatum aan uw Google Mijn Bedrijf-vermelding toe om klanten te laten weten wanneer uw bedrijf voor het eerst werd geopend of open gaat op het huidige adres.

Alleen het jaar en de maand van uw openingsdatum zijn vereist. De datum die u kunt opgeven, mag maximaal een jaar in de toekomst liggen, maar deze wordt dan pas 90 dagen vóór deze datum op Google weergegeven.

Menu/services (beperkte beschikbaarheid)

Gebruik de menu- en service-editor om uw menu-items of services, samen met de prijzen, nauwkeurig te houden. Orden uw menu door items of services te groeperen in gedeelten. Wanneer klanten uw bedrijfsprofiel op Google Maps vinden op hun mobiele apparaten, zien ze uw items onder Menu of onder Services omdat ze alleen in mobiele apps beschikbaar zijn.

Deze functie is beschikbaar voor horecabedrijven, gezondheids- en schoonheidsbedrijven en overige serviceverleners. Alle bedrijven in deze categorieën met bestaande menu's van derden, hebben toegang tot de menu- of service-editor.

Daarnaast krijgen bedrijven die gestructureerde menu's of servicelijsten van derden gebruiken, lege menu- of service-editors te zien in hun Google Mijn Bedrijf-dashboard. Als er menubronnen van derden zijn, worden deze door eventuele wijzigingen in de menu-, service- of producteditor verwijderd.

Opmerking: De menu- en service-editor zijn niet van invloed op het gebruik van de functies voor populaire gerechten.

U kunt als volgt controleren of uw menu of servicelijsten worden geleverd door derden:

1. Open Google Maps Maps op uw mobiele apparaat.
  2. Geef in de zoekbalk de bedrijfsnaam op.
  3. Als u wilt controleren of u een menu of servicelijst heeft, tikt u in uw bedrijfsprofiel op Menu.
  4. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  5. Als u meerdere vermeldingen heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  6. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie.

Als de gedeelten Menu en Services leeg zijn, wordt uw huidige live menu of servicelijst geleverd door derden. Als er wijzigingen in de menu-, service- of producteditor worden aangebracht, worden deze lijsten overschreven.

In- en uitchecktijden (alleen hotels)
Hotels kunnen hun in- en uitchecktijden toevoegen aan hun bedrijfsvermelding in Google Mijn Bedrijf. Met deze informatie kunnen klanten zien wanneer kamers klaar zijn en wanneer ze de kamer moeten verlaten.
Deze functie is alleen beschikbaar voor hotels.

Alle in- en uitchecktijden die bedrijven invoeren, zijn te zien op hun bedrijfsvermelding.

Google verzamelt ook in- en uitcheckgegevens uit verschillende vertrouwde bronnen (bijv. meldingen van gebruikers en gelicentieerde content) om ervoor te zorgen dat hotelvermeldingen kloppen. Bedrijfseigenaren hebben de optie om deze updates wel of niet automatisch te accepteren.

Hotelinformatie (alleen hotels)
Eigenaren met geverifieerde hotelvermeldingen kunnen hun services en voorzieningen bewerken in het gedeelte Hotelkenmerken in Google Mijn Bedrijf. Er wordt dan een afzonderlijke tool geopend waarin de gegevens kunnen worden bewerkt.
Deze functie is alleen beschikbaar op een computer.