Uw bedrijfsprofiel op Google bewerken

Belangrijk: Bepaalde functies om uw bedrijfsprofiel te updaten, kunnen op Google Maps anders zijn dan op Zoeken en zijn ook afhankelijk van het besturingssysteem.

U kunt uw bedrijfsinformatie op Google correct en up-to-date houden door uw bedrijfsprofiel op Google te bewerken. U kunt informatie zoals uw adres, openingstijden, contactgegevens en foto's wijzigen, zodat potentiële klanten u kunnen vinden en meer informatie over uw bedrijf kunnen krijgen.

Voeg uw bedrijf toe of claim het als u dat nog niet heeft gedaan en verifieer het bedrijfsprofiel daarna, zodat het kan worden weergegeven op Google Zoeken, Google Maps en andere Google-services.

U kunt uw gegevens ook bewerken voordat u uw bedrijf verifieert. U kunt bijvoorbeeld de naam, de categorie, het adres, de openingstijden, het telefoonnummer en de website van uw bedrijf wijzigen. Na goedkeuring kunnen deze wijzigingen worden gepubliceerd voordat het bedrijf wordt geverifieerd op Google Zoeken en Maps. Sommige eigenaren moeten hun bedrijf mogelijk eerst verifiëren voordat ze hun informatie kunnen bewerken.

Belangrijk: U kunt bedrijven die zijn gemarkeerd als Permanent gesloten, niet beheren in Google Zoeken en Maps. Gebruik Google Mijn Bedrijf op een computer of mobiel apparaat om uw bedrijf opnieuw te openen.

Uw bedrijfsprofiel bewerken in Google Mijn Bedrijf

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt updaten.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Informatie.
  3. Breng uw bewerkingen aan. Telkens wanneer u een kenmerk heeft bewerkt, klikt u op Toepassen.

Nadat u de bewerkingen heeft ingediend, is de status naast de informatie die u heeft bewerkt Wordt beoordeeld.

Als u een gedeelte wilt verwijderen, klikt u naast het gedeelte op Verwijderen Verwijderen.

Houd rekening met het volgende:

• Het kan 60 dagen duren voordat informatie is verwijderd. De informatie wordt mogelijk langer op onze back-upsystemen bewaard.
  • U kunt geen informatie verwijderen die ook openbaar of via andere bronnen beschikbaar is.
  • U kunt geen redactionele samenvattingen of zoekwoorden van het web bewerken die naast uw bedrijf worden weergegeven.
Uw bedrijfsprofiel bewerken op Google Zoeken

Uw profiel rechtstreeks bewerken op Google Zoeken:

1. Log in op het Google-account waarmee u zich heeft aangemeld voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek op Google naar uw exacte bedrijfsnaam om uw bedrijfsprofiel te bekijken. U kunt ook zoeken op "mijn bedrijf".
  3. Uw bedrijfsprofiel openen: Selecteer Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  4. Selecteer Opslaan na elke wijziging die u aanbrengt.
Een lokaal bedrijf van iemand anders corrigeren

Als u ziet dat er iets mis is met een bedrijf waarvan u niet de eigenaar of beheerder bent, kunt u een bewerking voorstellen of dit melden via Google Maps.

Als het bedrijf van iemand anders op Google Maps ontbreekt, kunt u een ontbrekende plaats toevoegen.

Gerelateerde bronnen

Soorten bewerkingen

Hieronder volgen enkele handige tips over de typen informatie die u kunt toevoegen of bewerken op uw bedrijfsprofiel:

Bedrijfsnaam
Geef uw bedrijfsnaam exact op zoals deze offline wordt weergegeven op borden, briefpapier en andere branding-elementen. Als u uw bedrijfsnaam wijzigt nadat u een verificatiekaart heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf opnieuw verifiëren. Meer informatie over de kwaliteitsrichtlijnen van Google Mijn Bedrijf
Categorie

Selecteer de categorie die het best bij uw bedrijf past. Alle locaties van een bedrijf moeten dezelfde 'Primaire categorie' hebben. Kies een categorie die zo specifiek mogelijk is en het best past bij het hoofdbedrijf. Als u meerdere categorieën selecteert, is de categorie in het eerste veld uw primaire categorie.

U kunt maximaal 9 extra categorieën selecteren. Als u het lastig vindt om een categorie voor uw bedrijf te kiezen, kunt u het best een algemene categorie kiezen. Houd rekening met het volgende:

• Gebruik de categorieën niet uitsluitend als zoekwoorden of om kenmerken van uw bedrijf te beschrijven.
  • Gebruik geen categorieën die betrekking hebben op andere gerelateerde bedrijven of bedrijven in de buurt. Voorbeeld: Een bedrijf dat binnen de fysieke locatie van uw bedrijf is gevestigd of een eenheid waarvan uw bedrijf deel uitmaakt.

Meer informatie over bedrijfscategorieën

Adres en locatie van speld

Voer het volledige en exacte adres in van uw bedrijfslocatie. Meer informatie over de richtlijnen voor de invoer van adressen

• Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres, laat u het adresveld leeg.
  • Als u het adres wijzigt nadat u een verificatiebrief heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf opnieuw verifiëren.
Servicegebied

Als uw bedrijf services verleent in een bepaald lokaal gebied, geeft u uw servicegebied op. Door uw servicegebied te vermelden, laat u klanten weten waar u uw producten en services kunt leveren.

U kunt uw servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u services aanbiedt.Meer informatie over hoe u uw servicegebied instelt.

Uur
Telefoon
  • U kunt naast het primaire zakelijke telefoonnummer nog maximaal 2 telefoonnummers opgeven. Geef mobiele of vaste nummers op. Faxnummers zijn niet toegestaan.
  • U kunt het telefoonnummer in uw bedrijfsprofiel verbergen.
  1. Log in op het Google-account waarmee u zich heeft aangemeld voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Zoek op Google naar uw exacte bedrijfsnaam om uw bedrijfsprofiel te bekijken. U kunt ook zoeken op "mijn bedrijf".
    • Selecteer zo nodig Profiel bekijken om uw bedrijfsprofiel te beheren.
  3. Selecteer in uw bedrijfsprofiel Profiel bewerken en danMeerMeeren danInstellingen voor bedrijfsprofiel.
  4. Selecteer Geavanceerde instellingen.
  5. Zet onder Telefoonnummer de optie Niet weergeven aan of uit.
Website

Geef de website van uw bedrijf op. Zorg voor het volgende:

Afhankelijk van uw bedrijfscategorie ziet u mogelijk opties om extra links toe te voegen, zoals voor online bestellingen, reserveringen en afspraken.

Kenmerken

Kenmerken zijn gegevens die klanten meer informatie geven over uw bedrijf. Bijvoorbeeld: 'Heeft wifi' of 'Heeft een terras'. Bepaalde feitelijke kenmerken, zoals een terras, kunt u bewerken. Subjectieve kenmerken, zoals of uw bedrijf populair is bij plaatselijke bewoners, zijn afhankelijk van de mening van Google-gebruikers die uw bedrijf hebben bezocht.

Klik op 'Kenmerken' Attributes om beschikbare kenmerken voor uw bedrijfscategorie toe te voegen of te verwijderen.

Tip: Als u de eigenaar of beheerder bent van een gezondheidszorgprofiel, kunt u de volgende gegevens bewerken in  Kenmerken :

• Of uw bedrijf online zorg aanbiedt.
  • Of u klanten een directe methode biedt om online zorg te plannen en te krijgen.
  • Uw gender.
Foto's Van het bedrijf

Geef een korte beschrijving van uw bedrijf.

Wat u kunt vermelden:

• Wat u aanbiedt
  • Waarmee onderscheidt u zich?
  • Uw geschiedenis
  • Andere handige informatie voor klanten over uw bedrijf

Wat u beter kunt vermijden:

• Vermeld geen URL's of HTML-code.
  • Gebruik niet meer dan 750 tekens in het beschrijvingsveld.

Richt u vooral op informatie over uw bedrijf in plaats van informatie over promoties, prijzen of uitverkopen. Alle richtlijnen vindt u in de richtlijnen voor beschrijvingen van bedrijven.

Voorbeeld: Wij hebben een kleine maar populaire ijssalon op steenworp afstand van de binnenstad. Mensen uit de buurt komen graag bij ons een ijsje eten of koffiedrinken, en daarnaast bezorgen we verse pizza's aan huis. Bij ons vind je het hele jaar door 35 smaken zelfgemaakt schepijs en ook onze sorbets maken we allemaal zelf. Bovendien staan we in de wijde omtrek bekend om onze overheerlijke appeltaart, die we elke dag volgens geheim recept maken. Kom vandaag nog bij ons langs!

Openingsdatum

Voeg een openingsdatum toe aan uw bedrijfsprofiel om klanten te laten weten wanneer uw bedrijf voor het eerst is of wordt geopend op het betreffende adres.

Alleen het jaar en de maand van de openingsdatum zijn vereist. De opgegeven datum mag maximaal 1 jaar in de toekomst liggen, maar wordt pas 90 dagen vóór deze datum op Google weergegeven.

Tip: Op bepaalde plaatsen in Google Zoeken kan de openingsdatum worden gebruikt om klanten te laten weten hoeveel jaar een bedrijf actief is.

Openingsdatum instellen

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu op Informatie.
  3. Klik op Openingsdatum toevoegen.
  4. Geef de openingsdatum op.
  5. Klik op Toepassen.
Menu/services (beperkte beschikbaarheid)
Gebruik de Menu- en Services-editor om uw menu-items of services, samen met de prijzen, nauwkeurig te houden.
Meer informatie over de Menu-editor (alleen voor eet- en drinkgelegenheden) of de Services-editor.
In- en uitchecktijden (alleen hotels)
Hotels kunnen hun in- en uitchecktijden toevoegen aan hun bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf. Zo kunnen klanten zien wanneer hun kamer klaar is en wanneer ze de kamer moeten verlaten.
Google verzamelt ook in- en uitcheckgegevens uit verschillende vertrouwde bronnen, zoals gebruikersrapporten en gelicentieerde content, om ervoor te zorgen dat hotelprofielen nauwkeurig zijn. U kunt ervoor kiezen om deze updates automatisch te accepteren.
Hotelinformatie (alleen hotels)
Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op computers.
Eigenaren met geverifieerde hotelvermeldingen kunnen hun services en voorzieningen bewerken in het gedeelte Hotelkenmerken in Google Mijn Bedrijf.
Informatie over zorgverzekeringen (alleen VS)

Zorgverleners zoals artsen, therapeuten en andere medische professionals kunnen geaccepteerde zorgverzekeringen toevoegen aan hun bedrijfsprofiel op Google. Onder de openingstijden van uw bedrijf kan dan een link 'Check je verzekering' worden weergegeven.

Meer informatie over hoe u verzekeringsgegevens beheert