Archief van Google Ad Manager-releases 2021

Ga naar het Ad Manager-archief van 2022 voor meer recente releases. #Ad Manager-release-opmerkingen

Deze release-opmerkingen zijn archieven die alleen ter informatie worden geleverd. De opmerkingen weerspiegelen mogelijk niet de huidige productfunctionaliteit. Bekijk Nieuw in Ad Manager voor de nieuwste releases.

Alles uitvouwen    Alles samenvouwen

Kwartaal 4 2021

13 december Inline mogelijkheden en experimenten bekijken, Data Studio-templates uitproberen en gekocht verkeer aangeven

Rapporteren en optimaliseren

Inline mogelijkheden en experimenten

U kunt nu mogelijkheden en experimenten vinden naast de relevante prijsregel. Bekijk de inline mogelijkheden voor manieren om de opbrengst te verbeteren. Pas de experimenten toe op delen van uw verkeer voordat u grotere wijzigingen maakt. Klik op Voorraad en dan Prijsregels en zoek naar Mogelijkheid of Experiment om dit te bekijken in Ad Manager.

Data Studio-templates

We hebben nieuwe Data Studio-templates aan Ad Manager toegevoegd waarmee u een Data Studio-dashboard kunt openen met gegevens uit uw Ad Manager-netwerk. Klik op Rapportage en dan Templates en dan Data Studio om de templates te vinden in Ad Manager. Alleen Ad Manager 360.

Verkeersbron (Bèta)

Uitgevers kunnen gekocht verkeer nu aangeven in een advertentieverzoek en rapporteren of verkeer gekocht of organisch is met de nieuwe dimensie Verkeersbron.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Kwetsbaarheid van Apache Log4j 2

Op 10 december 2021 heeft het National Institute of Standards and Technology (NIST) een kwetsbaarheid gemeld in de Apache Log4j-bibliotheek. Het hulpprogramma Apache Log4j is een veelgebruikte component voor logboekregistratieverzoeken. Door deze kwetsbaarheid kan een systeem met versie 2.14.1 of lager van Apache Log4j worden gehackt en kan willekeurige code worden uitgevoerd.

Net als veel andere bedrijven volgen we deze kwetsbaarheid op de voet. Onze beveiligingsteams onderzoeken mogelijke gevolgen voor de producten en services van Google en richten zich op de bescherming van onze gebruikers en klanten.

Google Ad Manager gebruikt geen versies van Log4j die zijn getroffen door het beveiligingsprobleem.

Gepost door Stan Grinberg, Director, Ads Developer Relations
16 december 2021

15 november PPID voor programmatic, Ad Exchange voor MCM-subuitgevers, Open bieden beschikbaar voor meer netwerken

Voorraad beheren

PPID voor programmatic

We hebben de optie gelanceerd om PPID's (door de uitgever verstrekte ID's) aan te zetten voor programmatic vraag van Google. Zo kunt u first-party ID's gebruiken als er geen cookies van derden of apparaat-ID's van Ad Manager beschikbaar zijn. Hierdoor kan de programmatic opbrengst voor dit verkeer toenemen.

MCM-subuitgevers kunnen nu hun eigen Ad Exchange-account gebruiken in plaats van gekoppelde accounts

Vanaf 15 november 2021 kunnen MCM-subuitgevers met het machtigingstype Account beheren Ad Exchange aanzetten voor hun eigen Ad Manager-account. Aangezien gekoppelde accounts niet worden ondersteund in MCM, vormt deze zelfservice-optie een aanvulling op de opties die eerder werden aangeboden aan bovenliggende partners om de voorraad van hun subuitgevers te migreren naar MCM.

Open bieden is nu beschikbaar voor meer netwerken (Bèta)

Open bieden was voorheen alleen beschikbaar voor Google Ad Manager 360, maar bevindt zich nu in de bètafase voor meer Ad Manager-netwerken. U kunt online contracteren met bieders om rechtstreekse toegang te krijgen tot hun biedingsverzoeken.

1 november Meld u aan voor de Black & Latinx Publishers Summit 2021

Andere product- of Helpcentrum-updates

Meld u aan voor de Black & Latinx Publishers Summit 2021

De Black & Latinx Publishers Summit 2021 begint op 7 december 2021. Dit virtuele evenement is toegankelijk voor bedrijven die worden gerund door zwarte ondernemers of ondernemers met Latijns-Amerikaanse roots. Wilt u inkomsten gaan genereren met uw website? Doet u dit al maar wilt u uw opbrengst verhogen? Of wilt u netwerken met anderen in de branche? Meld u dan snel aan. Het evenement is gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Als u wilt deelnemen, vult u het interesseformulier vóór 12 november 2021 in. Kent u andere eigenaren van digitale bedrijven die tot de doelgroep behoren en mogelijk in het evenement geïnteresseerd zijn, deel deze informatie dan gerust met hen.

18 oktober Apps en zichtbaarheid van kopers in uitgeversprofielen, inline mogelijkheden en experimenten, minimumbod om te winnen voor Gegevensoverdracht, geüpdatet beleid voor content over klimaatverandering en meer

Advertenties distribueren en weergeven

Apps en zichtbaarheid van kopers in uitgeversprofielen

We hebben verschillende verbeteringen aangebracht in uitgeversprofielen:

• U kunt nu apps toevoegen aan profielen van subuitgevers, die eerder alleen domeinen konden bevatten. Hiermee wordt de vindbaarheid van app-voorraad verbeterd. Als u apps wilt toevoegen, klikt u op Verkoop en dan Dealinstellingen. Klik op het tabblad Uitgeversprofielen en dan Nieuw profiel of open een bestaand profiel. Voeg apps toe in het nieuwe veld Apps.
  • Als u een voorbeeld van een uitgeversprofiel bekijkt, kunt u nu een 7-daagse schatting van vergelijkbare vertoningen bekijken die kopers op de marktplaats zien. Klik op het tabblad Uitgeversprofielen op de naam van een profiel om de instellingen te bekijken. Klik op Voorbeeld. Het nieuwe tabblad Overzicht wordt standaard getoond.
  • U kunt nu de publicatie van bovenliggende profielen ongedaan maken. Dit biedt u meer controle over de weergave van uw netwerk in de marktplaats voor kopers. In het verleden kon u alleen de publicatie van onderliggende profielen ongedaan maken. Zet op het tabblad Uitgeversprofielen de schakelaar in de kolom Status op Niet gepubliceerd.

Rapporteren en optimaliseren

Inline mogelijkheden en experimenten (Bèta)

U heeft nu toegang tot mogelijkheden en experimenten naast de relevante prijsregel. Bekijk inline mogelijkheden voor manieren om de opbrengst te verbeteren. Pas de experimenten toe op delen van uw verkeer voordat u grotere wijzigingen aanbrengt. Klik op Voorraad en dan Prijsregels en zoek naar Mogelijkheid of Experiment om dit te bekijken in Ad Manager. Lees meer informatie over mogelijkheden of experimenten.

Minimumbod om te winnen voor Gegevensoverdracht (Bèta)

Met het nieuwe Gegevensoverdracht-bestand Minimumbod om te winnen kunt u nu rapporteren over het minimumbod dat kopers hadden moeten bieden om een veiling te winnen.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Geüpdatet beleid voor content over klimaatverandering

We hebben ons beleid voor advertenties en inkomsten genereren geüpdatet voor content met betrekking tot klimaatverandering. Deze update zorgt voor een merkveilige omgeving voor onze advertentiepartners en betere bescherming van gebruikers tegen onbetrouwbare claims. Lees meer informatie over deze wijziging.

Deel uw feedback om de GPT-functionaliteit te verbeteren

We accepteren nog steeds reacties op de jaarlijkse enquête voor ontwikkelaars van Google-uitgeverstags. De feedback die u geeft, heeft direct invloed op de nieuwe gidsen die we opstellen en de tools die we ontwikkelen. Als u nog geen feedback heeft gegeven, vragen we u dit te doen of om deze enquête te delen met uw ontwikkelaars.

De setCookieOptions-instelling wordt beëindigd

De instelling setCookieOptions, die opties biedt om Google Ad Manager-cookies op de huidige pagina te negeren, wordt op 10 januari 2022 beëindigd. Als u wilt voorkomen dat cookies op de pagina worden gemaakt, gebruikt u Beperkte advertenties. Dit is momenteel een aanbevolen praktische tip.

Wijzigingen in de manier waarop we Duitse advertentieverzoeken en PurposeOneTreatment verwerken

Vanaf december 2021 zoeken we niet meer naar de PurposeOneTreatment-behandeling in TCF-advertentieverzoeken die afkomstig zijn uit Duitsland, in overeenstemming met de Duitse wet inzake gegevensbescherming voor telecommunicatie en telecommunicatie (Telekommunikation-Telemedien-Datenschutzgesetz).

4 oktober Doelgroepsegmenten van een DMP activeren, app-inzichten krijgen met Ad Inspector, problemen met videoregelitems oplossen, rapporteren over de aantallen AdX-bemiddelings-passbacks, enquête voor GPT-feedback

Netwerkinstellingen beheren

Gebruik de Ad Manager-UI om doelgroepsegmenten van een DMP te activeren (Bèta)

U kunt de Ad Manager-UI gebruiken om gegevensbeheerplatforms (Data Management Platforms, DMP's) aan te zetten zodat hun doelgroepsegmenten naar Ad Manager worden gepusht. Deze segmenten zijn beschikbaar voor targeting, prognoses en rapportage, net als andere first-party segmenten. De segmenten vertonen hetzelfde gedrag als andere first-party segmenten en worden op dezelfde manier gefactureerd.

Problemen oplossen

App-inzichten krijgen met Ad Inspector (Bèta)

Met de bètaversie van Ad Inspector kunt u de weergave van uw app-advertenties bekijken om te checken of advertenties zijn gevuld zoals verwacht, fouten op te sporen en meer informatie over de bemiddelingswaterfall te bekijken. U kunt ook de instelling van 1 externe rendementspartner testen om na te gaan of de advertenties van uw partner worden weergegeven zoals verwacht.

Nieuwe tool voor probleemoplossing

De tool Geschiktheid van regelitems is nu beschikbaar voor videoregelitems.

Rapporteren en optimaliseren

Rapporteren over de aantallen AdX-bemiddelings-passbacks

De rapportage ondersteunt nu de aantallen AdX-bemiddelings-passbacks voor de Ad Exchange- en Open bieden-vraagkanalen in het rapporttype Historisch. Dit is van invloed op de statistieken Bemiddelings-passbacks en Opvullingspercentage bij bemiddeling.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Help bij het verbeteren van de GPT-functionaliteit

Deel uw mening in onze jaarlijkse ontwikkelaarsenquête over Google-uitgeverstags om de functionaliteit te verbeteren. De feedback die u geeft, heeft direct invloed op wat we het komende jaar gaan doen. Dit omvat nieuwe gidsen schrijven en tools bouwen, zoals Publisher Ads Audits for Lighthouse en Google Publisher Console.

Kwartaal 3 2021

20 september Een programmatic voorgesteld regelitem onderbreken of hervatten, velden voor Gegevensoverdracht geüpdatet, niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken naar externe RTB-kopers sturen

Advertenties distribueren en weergeven

Een programmatic voorgesteld regelitem onderbreken of hervatten

U kunt nu 1 voorgesteld regelitem onderbreken of hervatten zonder de andere voorgestelde regelitems in een voorstel te onderbreken of te hervatten. Als u een voorgesteld regelitem onderbreekt, wordt het onderliggende regelitem onderbroken en wordt de weergave gestopt. Zo kunt u nauwkeuriger omgaan met het onderbreken van deals, zodat de weergave van andere regelitems doorgaat op basis van de overeengekomen voorwaarden.

Rapporteren en optimaliseren

Velden voor Gegevensoverdracht geüpdatet

We brengen wijzigingen aan in Gegevensoverdracht om aanvullingsgebeurtenissen nauwkeuriger toe te schrijven aan regelitems. In aanvullingsbestanden van Gegevensoverdracht worden de volgende velden geüpdatet: LineItemId, OrderId, AdvertiserId, CreativeId, CreativeSize en CreativeVersion. Na deze wijziging hebben deze velden de waarde 0 voor rijen die zijn gerelateerd aan niet-gevulde advertentieverzoeken en advertentieverzoeken waarvoor geen vertoning is toegeschreven aan een regelitem.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken naar externe RTB-kopers sturen

Vanaf 21 oktober 2021 stuurt Google biedingsverzoeken voor niet-gepersonaliseerde advertenties en advertenties met beperkte gegevensverwerking naar externe RTB-bieders.

7 september HERINNERING: TCF-vereiste om elke 13 maanden opnieuw toestemming te vragen

Andere product- of Helpcentrum-updates

HERINNERING: TCF-vereiste om elke 13 maanden opnieuw toestemming te vragen

U bent verplicht op grond van het IAB TCF-beleid om gebruikers minimaal één keer per 13 maanden (390 dagen) te herinneren aan hun toestemmingskeuzes. Als de toestemmingsbeslissing meer dan 13 maanden oud is, wordt de TC-tekenreeks niet meer als geldig beschouwd door Google en laat Google geen advertenties meer zien aan die gebruiker. We raden u aan samen te werken met uw CMP om gebruikers te herinneren aan hun toestemmingskeuzes voordat de limiet van 13 maanden wordt bereikt.

23 augustus Aanvullende veilinggegevens beschikbaar in Ad Inspector, experimenten automatisch onderbreken (bèta), ondersteuning voor de Age Appropriate Design Code (AADC)

Problemen oplossen

Aanvullende veilinggegevens beschikbaar in Ad Inspector

We hebben meer tools toegevoegd aan de Delivery Inspector om problemen met de advertentieweergave op te lossen. Het nieuwe tabblad Veilinggegevens bevat prijsregels en beveiligingsmaatregelen die op het advertentieverzoek zijn toegepast, evenals alle programmatic weergavekanalen die in aanmerking kwamen voor weergave.

Rapporteren en optimaliseren

Experimenten automatisch onderbreken (Bèta)

Experimenten bevatten nu een functie voor automatisch onderbreken, waarmee u de kosten en risico's kunt beperken. Slecht presterende experimenten worden automatisch onderbroken als aan bepaalde drempelwaarden wordt voldaan. U kunt de voorwaarden instellen voor wanneer een experiment moet worden onderbroken. Bekijk meer informatie over automatisch onderbreken instellen voor een experiment.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Ondersteuning voor de Age Appropriate Design Code (AADC)

Google zet zich in om uitgeverspartners te ondersteunen bij hun naleving van de Age Appropriate Design Code (AADC). We raden u aan samen te werken met uw juridische adviseurs om te bepalen of de AADC van toepassing is op uw bedrijf en, zo ja, hoe u hieraan kunt voldoen. Als u als onderdeel van uw benadering van naleving de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen (zoals gedefinieerd in de AVG) wilt toepassen op toepasselijk verkeer, kunt u onze functie Tag voor gebruikers die de minimumleeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt (TFUA) gebruiken.

9 augustus Naam Ad Exchange-regels gewijzigd, tabblad Doelgroepverkenner, advertentieverzoeken in nieuwe regio's, koppeling van advertentiemateriaal bulksgewijs bewerken, updates voor Publisher Console en Privacy en berichten

Voorraad beheren

Ad Exchange-regels heten nu Voorraadregels

Ad Exchange-regels heten nu Voorraadregels om deze meer in lijn te brengen met de huidige productterminologie. De functionaliteit van nieuwe en bestaande regels blijft ongewijzigd.

Doelgroepverkenner  (Bèta)

Op het nieuwe tabblad Doelgroepverkenner voor Ad Manager 360 kunt u meer inzicht krijgen in uw first-party doelgroepsegmenten en deze beheren en benutten doordat u aanvullende segmentgegevens kunt bekijken. Met deze gegevens kunt u doelgroepen nauwkeuriger bereiken om het rendement te maximaliseren.

Advertenties distribueren en weergeven

Advertentieverzoeken weergeven in nieuwe regio's

U kunt nu biedingsverzoeken sturen naar Open bieden-aanvraagpartners in nieuwe regio's. Voor deze landen wordt advertentiemateriaal beoordeeld aan de hand van strenge, landspecifieke beleidsregels. Leeg advertentiemateriaal mag niet worden weergegeven in deze regio's.

Koppeling van advertentiemateriaal voor regelitems bulksgewijs bewerken

U kunt nu bepaalde velden voor de koppeling van advertentiemateriaal voor regelitems bulksgewijs bewerken, waaronder begin-/eindtijden, doorklik-URL's en tracking-URL's van derden. U kunt ook advertentiemateriaalkenmerken bulksgewijs instellen en de begin-/eindtijd van advertentiemateriaal instellen vanuit de workflow voor bulkuploads.

Problemen oplossen

Verbeteringen in de Publisher Console

We hebben verschillende updates doorgevoerd in de Publisher Console zodat u meer inzicht krijgt in uw advertentieweergave of fouten daarmee. Dit omvat het leveren van de regelitem-ID, advertentiemateriaal-ID en div-ID. U kunt ook op een advertentieruimte in de Publisher Console klikken en het advertentiemateriaal in Ad Manager inspecteren.

De Publisher Console ondersteunt nu MCM

De Publisher Console ondersteunt nu MCM-advertentieruimten (Beheer van meerdere klanten, Multiple Customer Management) met bovenliggende en onderliggende netwerkcodes.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Gebruikersberichten en instellingen voor wet- en regelgeving beheren op de pagina Privacy en berichten

U kunt nu onze geïntegreerde tool Privacy en berichten gebruiken om privacykeuzes te beheren en inkomsten te genereren met uw content. Maak en beheer de berichten die u gebruikt voor toestemming of afmeldingsverzoeken, zoals vereist door regelgeving zoals de EuropeseAlgemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Privacywet voor consumenten in Californië (CCPA).

Log in op uw Ad Manager-account en klik in de zijbalk op Privacy en berichten om de pagina Privacy en berichten te openen. Op de pagina Privacy en berichten kunt u de instellingen en berichten beheren die betrekking hebben op de AVG, CCPA en IDFA. Deze instellingen bevonden zich eerder op de instellingenpagina's voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie en de CCPA.

26 juli Browsertargeting in uniforme prijsregels, uitgebreide rapportage voor ID van programmatic deal en Naam van programmatic deal, update voor Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager

Advertenties distribueren en weergeven

Browsertargeting in uniforme prijsregels

U kunt nu targeten op browser in uniforme prijsregels. Dit biedt een nog beter detailniveau en meer flexibiliteit als u kiest welke programmatic vraag u wilt toepassen op een bepaalde doel-CPM of minimumprijs.

Rapporteren en optimaliseren

Uitgebreide rapportage voor de dimensies ID van programmatic deal en Naam van programmatic deal

ID van programmatic deal (voorheen Deal-ID) en Naam van programmatic deal (voorheen Dealnaam) worden binnenkort geschikt voor kerndimensies en -statistieken.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Update in de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager: versleutelde signalen van uitgevers

In juli 2021 zijn de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager geüpdatet met richtlijnen voor de nieuwe functie voor versleutelde signalen van uitgevers (momenteel in bèta, nog niet beschikbaar voor alle gebruikers), waaronder vereisten voor het gebruik van deze functie en gerelateerde beleidsregels waaraan dat gebruik moet voldoen. Bekijk het geüpdatete wijzigingslogboek

12 juli Multiplex-advertenties trafficken, realtime-videorapportage

Advertenties distribueren en weergeven

Multiplex-advertenties distribueren  (Bèta)

Multiplex-advertenties bieden een merkveilige manier om via Ad Manager native-advertenties met contentaanbevelingen weer te geven uit de open veiling. Deze webadvertenties worden vaak als raster weergegeven, maar de indeling en stijl kunnen worden aangepast aan uw website.

Rapporteren en optimaliseren

Realtime videorapportage  (Bèta)

Geavanceerde video-uitgevers kunnen nu in realtime rapporteren over videogegevens om snel problematische videoadvertentiemateriaalitems en -voorraad te vinden en aan te passen, optimale instellingen te testen en vast te stellen en live verkeer te valideren om verloren advertentiemogelijkheden te voorkomen. Realtime videorapportagegegevens tonen advertentieverzoeken, vertoningen, niet-gevulde verzoeken, VAST-fouten, en advertentiemateriaal dat is weergegeven via uw Ad Manager-netwerk, waaronder die gekoppelde Ad Exchange-webproperty's.

Kwartaal 2 2021

28 juni Wijziging van dimensienaam in het rapport Ad Manager-geschiedenis

Rapporteren en optimaliseren

Wijziging van dimensienaam in het rapport Ad Manager-geschiedenis

De namen van de dimensies 'ID van programmatic deal' en 'Naam van programmatic deal' worden op 28 juni gewijzigd in Deal-ID en Dealnaam. De naam van het filter Deal-ID wordt ook gewijzigd in ID van programmatic deal. Deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd in Ad Manager en partners hoeven geen actie te ondernemen.

14 juni Uw Google Analytics 4-property's koppelen aan Ad Manager om geïntegreerde app-gegevens te bekijken, het advertentiestatusdashboard is overgezet naar een nieuwe versie

Rapporteren en optimaliseren

Uw Google Analytics 4-property's koppelen aan Ad Manager om geïntegreerde app-gegevens te bekijken (Bèta)

U kunt nu uw Google Analytics 4-property's (GA4) koppelen aan uw Ad Manager-netwerk met Firebase via de beheerdersinstellingen in Ad Manager. Uitgevers moeten eerst de Firebase-SDK aan hun apps toevoegen om hun GA4-property te koppelen aan hun Ad Manager-netwerk.

Gebruik het nieuwe Analytics-rapport om meer inzicht te krijgen in de betrokkenheid van app-gebruikers voor uw Ad Manager-netwerk.

Het advertentiestatusdashboard is overgezet naar een nieuwe versie

Het advertentiestatusdashboard is nu beëindigd, omdat we binnenkort een nieuwe versie lanceren. We voegen een nieuw statusicoon toe om updates voor product- of servicemeldingen aan te geven, stappen over van RSS 2.0- naar Atom-feeds en alle tijdstempels worden nu getoond in Coordinated Universal Time (UTC). Bekijk meer informatie over hoe u de productstatus in de gaten houdt met het nieuwe advertentiestatusdashboard.

31 mei Verkeersprognoses ondersteund voor crossselling-netwerken, alle advertentieformaten aanzetten voor Ad Exchange-regelitems, meer vertoningen vullen met mobiele reserveadvertenties, het testen van FLoC is begonnen

Voorraad beheren

Verkeersprognoses ondersteund voor cross-sellingnetwerken

De cijfers van verkeersprognoses omvatten nu verkeer van partnersites op cross-sellingnetwerken. Verkeer van youtube.com is bijvoorbeeld opgenomen. Zo kunnen prognoses rekening houden met een completer beeld van uw algehele verkeer.

Advertenties distribueren en weergeven

Alle advertentieformaten aanzetten voor Ad Exchange-regelitems

U kunt nu makkelijk alle gevraagde advertentieformaten toestaan voor Ad Exchange-regelitems. Met de toename van het aantal verzoeken voor meerdere formaten en een grotere voorraad via indelingen op volledig scherm en native biedt deze optie een makkelijke manier om vraag en opbrengst te optimaliseren. Als u aan de slag wilt gaan, zet u de schuifregelaar Alle gevraagde formaten aan in het gedeelte Verwacht advertentiemateriaal in de instellingen voor Ad Exchange-regelitems. Deze functie is nu beschikbaar in Google Ad Manager 360 en Google Ad Manager.

Meer vertoningen vullen met mobiele reserveadvertenties

Als u mobiele reserveadvertenties activeert, maximaliseert u de kans dat een vertoningsmogelijdheid wordt gevuld. Met fallback bepaalt Ad Manager de geschiktheid van advertenties die worden weergegeven via regelitems, rangschikt ze dienovereenkomstig en retourneert een slate met advertenties in plaats van maar één advertentie.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Het testen van Federated Learning of Cohorts (FLoC) is begonnen

De openbare origin-test voor Federated Learning of Cohorts (FLoC) van Chrome is begonnen. Ad Manager stuurt nu FLoC-ID's voor advertentieverzoeken voor een klein percentage van het verkeer. Tijdens deze eerste test wordt gecontroleerd of onze systemen werken zoals bedoeld. Er wordt geen impact op de opbrengst of prestaties van uitgevers verwacht. Als u zich wilt afmelden voor de origin-test van Chrome, stelt u Permissions-Policy: interest-cohort=() in de HTTP-reactieheader in tijdens de origin-test.

• Volgende stap: Zodra Chrome meer verkeer aan de test toevoegt, neemt het aantal advertentieverzoeken met FLoC-ID's toe.

17 mei Handmatige experimenten zijn nu algemeen beschikbaar, mogelijkheden voor doel-CPM gebruiken (bèta)

Rapporteren en optimaliseren

Handmatige experimenten uitvoeren

Experimenten kunnen u inzicht geven in hoe voorgestelde wijzigingen mogelijk van invloed zijn op uw netwerk. Naast experimenten die zijn gemaakt op basis van mogelijkheden, kunt u nu handmatige experimenten definiëren op basis van uw eigen criteria en planning. Klik op Rapportage en dan Experimenten om handmatige experimenten te vinden in Ad Manager.

Mogelijkheden voor doel-CPM (dCPM) gebruiken (bèta)

Uitgevers krijgen nu per regel mogelijkheden voor doel-CPM-prijzen (dCPM) voor hun voorraad. U kunt de mogelijkheid toepassen of een experiment uitvoeren om de impact ervan te testen.

Bekijk meer informatie over mogelijkheden voor dCPM.

3 mei Bulksgewijze advertentiebloktoewijzingen, Funding Choices wordt overgezet naar Ad Manager, nieuwe telmethode voor direct verkochte vertoningen voor mobiele apps, update voor landen waar reclame voor alcohol en kansspelen is toegestaan

Advertenties distribueren en weergeven

Bulksgewijze advertentiebloktoewijzingen nu beschikbaar

U kunt nu meerdere advertentiebloktoewijzingen uploaden met een csv-bestand. Zo kunt u meerdere advertentieblokken koppelen aan specifieke waarden van een advertentienetwerk, zoals advertentie-indeling en -omgeving.

Funding Choices wordt vanaf 1 juni overgezet naar Ad Manager

Uw AVG-berichten en -instellingen van Funding Choices worden verplaatst naar de nieuwe pagina Privacy en berichten van Ad Manager. We voegen de leveranciers die u eerder heeft geselecteerd in EU-toestemmingsberichten van Funding Choices samen met uw aanbieders van advertentietechnologie die afkomstig zijn van de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie' van Ad Manager. Nieuwe gebruikers zien de gecombineerde lijst in al uw AVG-berichten. Neem vóór 1 juni uw leveranciers en aanbieders van advertentietechnologie door in Funding Choices en Ad Manager zodat u benodigde aanpassingen kunt doorvoeren.

Rapporteren en optimaliseren

Nieuwe telmethode voor direct verkochte vertoningen voor mobiele apps

Vanaf deze maand worden direct verkochte vertoningen voor mobiele apps geteld wanneer een of meer pixels van het advertentiemateriaal zichtbaar zijn op het scherm van een apparaat. Bekijk meer informatie over de wijzigingen in het tellen van vertoningen voor mobiele apps.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Update voor landen waar reclame voor alcohol en kansspelen is toegestaan

Google Ad Manager-uitgevers in landen waar reclame voor alcohol is toegestaan en landen waar reclame voor kansspelen is toegestaan kunnen zich nu aanmelden om advertenties voor alcohol en kansspelen te ontvangen.

19 april Geen releases

Er zijn geen release-opmerkingen voor 19 april 2021.

5 april Programmatic Guaranteed en voorkeursdeals zijn overgezet naar netto-opbrengst in rapportage. Het object SupplyChain wordt nu ondersteund.

Rapporteren en optimaliseren

Programmatic Guaranteed en voorkeursdeals zijn overgezet naar netto-opbrengst in rapportage

Ad Manager-rapportage gaf opbrengstgegevens voor Programmatic Guaranteed en voorkeursdeals voorheen weer als bruto-opbrengst. Vanaf 1 april 2021 wordt netto-opbrengst in plaats van bruto-opbrengst gebruikt, zodat Programmatic Guaranteed en voorkeursdeals overeenkomen met alle andere transactietypen.

De volgende statistieken zijn overgezet naar rapportage van netto-opbrengst in Ad Manager-rapporten:

• Totale CPM- en CPC-inkomsten
  • Totale CPM-, CPC-, CPD- en vCPM-opbrengst
  • Totaal gemiddelde eCPM
  • CPD-opbrengst van advertentieserver
  • CPM- en CPC-inkomsten van advertentieserver
  • CPM- CPC-, CPD- en vCPM-opbrengst via advertentieserver
  • Andere opbrengstgerelateerde statistieken wanneer gegevens van Programmatic Guaranteed-deals of voorkeursdeals worden opgenomen

De netto-opbrengst wordt nu getoond in alle rapporten met deze statistieken en een periode die begint op of na 1 april 2021. Voor het maken van vergelijkingen met historische gegevens zijn er tijdelijke brutostatistieken opgenomen in Ad Manager-rapportage.

Andere product- of Helpcentrum-updates

SupplyChain Object wordt nu ondersteund

We bieden nu ondersteuning voor SupplyChain Object, een IAB-transparantienorm. Het SupplyChain Object zorgt voor transparantie met betrekking tot de herkomsten en paden van advertentievoorraad. U hoeft momenteel geen actie te ondernemen.

Kwartaal 1 2021

22 maart Ankeradvertenties trafficken op mobiel internet, beperkte advertenties nu algemeen beschikbaar, controleren of native advertenties voldoen aan het beleid, melding voor programmatic voorstellen, nieuwe uitvoer naar het veld MobileCarrier

Advertenties distribueren en weergeven

Ankeradvertenties distribueren op mobiel internet  (Bèta)

U kunt ankeradvertenties distribueren die boven- of onderaan uw tablet- en mobiele-internetpagina's worden weergegeven en die op het scherm blijven als de gebruiker scrollt. Met ankeradvertenties kunt u de inkomstenmogelijkheden voor uw mobiele-internetpagina's verbeteren met een high-performance, mobile-first indeling die voldoet aan de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties). Gebruikers kunnen een ankeradvertentie op elk moment samenvouwen door op de pijl te klikken.

Beperkte advertenties zijn nu algemeen beschikbaar voor apps

Beperkte advertenties bieden uitgevers de mogelijkheid om advertenties op een beperkte manier weer te geven als er geen toestemming voor het gebruik van cookies of andere lokale ID's is. Beperkte advertenties zijn nu algemeen beschikbaar voor apps in Ad Manager en AdMob.

Controleren of native-advertenties voldoen aan het beleid

U kunt bepalen of een native-advertentie-implementatie voldoet aan het Ad Manager-beleid voordat u een app publiceert of updatet. Dit geldt voor native-app-advertenties die worden weergegeven met app-code.

Problemen oplossen

Melding over fout bij pushen van programmatic voorstellen

Als Ad Manager geen voorraad kan reserveren of geen bijbehorende regelitems kan maken/updaten voor een programmatic voorstel, krijgt u nu een melding. U krijgt een Ad Manager-melding en kunt ook een e-mail krijgen. Lees de informatie in de melding voor voorgestelde acties om het probleem op te lossen.

Rapporteren en optimaliseren

Nieuwe uitvoer naar het veld MobileCarrier in Gegevensoverdracht-rapporten

Gegevensoverdracht-gebeurtenissen met Wifi als targetingcriterium voor mobiele providers worden gevuld. Deze waarde werd eerder niet gerapporteerd.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Toevoegingen aan de aanbieders van advertentietechnologie voor een LGPD-lijst

Op 18 maart 2021 zijn de volgende onlangs gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie (ATP's) beschikbaar gekomen voor gebruik met de LGPD: Ad Sales, Biddeo, Smile Wanted, Graphyte Ltd, TypeA Holdings Ltd., PebblePost, Inc.

8 maart Biedingsrapportage is nu beschikbaar (bèta), toevoegingen aan de LGPD-lijst

Rapporteren en optimaliseren

Biedingsrapportage is nu beschikbaar (Bèta)

Gebruikers kunnen nieuwe statistieken en dimensies in het rapporttype Historisch in Rapportage bekijken om beter inzicht te krijgen in het biedingsbereik en de bronnen van winnende en verliezende biedingen. De rapportage over biedingsgegevens ondersteunt ook rapportage over het checken van RTB-toestemming, zodat partners kunnen vaststellen wanneer een bod is gefilterd vanwege een niet-herkende leverancier of een leverancier waarvoor geen toestemming is gegeven.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Toevoegingen aan de aanbieders van advertentietechnologie voor een LGPD-lijst

Op 18 maart 2021 worden de volgende onlangs gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie (ATP's) beschikbaar voor gebruik met de LGPD: Ad Sales, Biddeo, Smile Wanted, Graphyte Ltd, TypeA Holdings Ltd., PebblePost, Inc.

22 februari Advertentiemateriaal deactiveren en opnieuw activeren, RTB-advertentiemateriaal checken op toestemming van gebruikers, toevoegingen aan de LGPD-lijst

Voorraad beheren

Advertentiemateriaal deactiveren en opnieuw activeren (Bèta)

Ad Manager Small Business-uitgevers kunnen nu advertentiemateriaal deactiveren en opnieuw activeren. Gedeactiveerd advertentiemateriaal blijft meetellen voor de systeemlimiet Totaal aantal advertentiematerialen. Als u advertentiemateriaal heeft gedeactiveerd, weet u zeker dat het advertentiemateriaal niet meer wordt weergegeven.

Andere product- of Helpcentrum-updates

RTB-advertentiemateriaal checken op toestemming van gebruikers

In Ad Manager, AdSense en AdMob is een aanvullende AVG-/LGPD-nalevingsfunctie beschikbaar waarmee u zich kunt aanmelden zodat Google RTB-advertentiemateriaal (advertentiemateriaal voor realtime bieden) kan checken op toestemming van gebruikers. U ziet de optie 'Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming' op de pagina Toestemming van gebruikers in de Europese Unie. De optie is van toepassing verkeer dat in aanmerking komt voor de AVG en de LGPD.

Toevoegingen aan de aanbieders van advertentietechnologie voor een LGPD-lijst

De volgende onlangs gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie (ATP's) zijn beschikbaar voor gebruik met de LGPD: AdGear Technologies Inc., Axonix Limited, Cazamba Serviços de Internet Ltda, Digitalist Finland Oy, Hueads, Inc., Intango Ltd., internetstores GmbH, Melvad, Smart Digital LLC, Unmatched Solutions Limited.

8 februari Geen releases

Binnenkort

• RTB-advertentiemateriaal checken op toestemming van gebruikers
    Vanaf het eerste kwartaal van 2021 wordt in Ad Manager, AdSense en AdMob een aanvullende AVG-nalevingsfunctie beschikbaar waarmee u zich kunt aanmelden zodat Google uw RTB-advertentiemateriaal (advertentiemateriaal voor realtime bieden) kan checken. U ziet de optie 'Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming' op de pagina Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  • De beheeroptie om aanbieders van advertentietechnologie te definiëren voor reserveringen wordt verplaatst
    Omdat we de gebruikerservaring willen verbeteren, wordt de beheeroptie Aanbieders van advertentietechnologie definiëren voor reserveringsadvertentiemateriaal verplaatst van de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie' naar de pagina Levering in het gedeelte Beheerder. Deze wijziging heeft geen invloed op het weergavegedrag.
25 januari Accounts van subuitgevers beheren, videoverbeteringen, doelgroepsegmenten delen, respijtperiode voor TCF v2.0, beperkte advertenties nu beschikbaar

Voorraad beheren

Accounts van subuitgevers beheren met MCM

Het delegatietype voor beheerde MCM-accounts (Multiple Customer Management) wordt in deze week algemeen beschikbaar gemaakt. Bovenliggende uitgevers kunnen een of meer accounts van subuitgevers beheren voor hulp bij advertentiestrategie, configuratie, optimalisatie, onderhoud en meer.

Advertenties distribueren en weergeven

Verbeteringen in Video-oplossingen van Ad Manager

Tijdens onze doorlopende inspanningen om video zo intuïtief en efficiënt mogelijk te maken, zijn er meerdere kleine, maar zinvolle wijzigingen aangebracht in de gebruikersinterface, zoals:

Netwerkinstellingen beheren

Het delen van doelgroepsegmenten met gekoppelde Ad Exchange-accounts is niet meer nodig

Uw first-party doelgroepsegmenten zijn nu standaard beschikbaar voor gebruik met uw primaire Ad Exchange-account. Dit betekent dat de instellingen voor het delen van doelgroepen niet meer nodig zijn.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Respijtperiode voor fouten met TCF v2.0 is beëindigd

De respijtperiode die uitgevers de gelegenheid bood om fouten en verkeerde configuraties met betrekking tot het Transparency and Consent Framework v2.0 van IAB Europe te corrigeren, is beëindigd. U kunt nog steeds TCF v2.0-fouten oplossen via uw foutenrapport en de fouttabellen in het Helpcentrum.

Beperkte advertenties zijn nu algemeen beschikbaar

Beperkte advertenties bieden uitgevers de mogelijkheid om advertenties op een beperkte manier weer te geven als er geen toestemming voor het gebruik van cookies of andere lokale ID's is. Beperkte advertenties voor Ad Manager zijn nu algemeen beschikbaar.

Toevoegingen aan de aanbieders van advertentietechnologie voor een LGPD-lijst

On 22 februari 2021 worden de volgende nieuwe gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie beschikbaar gemaakt voor gebruik met de LGPD: AdGear Technologies Inc., Axonix Limited, Cazamba Serviços de Internet Ltda, Digitalist Finland Oy, Hueads, Inc., Intango Ltd., internetstores GmbH, Melvad, Smart Digital LLC, Unmatched Solutions Limited.

11 januari Codepad gebruiken voor voorraadtargeting, advertenties met beloning voor Open bieden, problemen met de weergave van regelitems oplossen, LGPD-updates

Voorraad beheren

Gebruik het codepad in plaats van het naampad als u tekst voor voorraadtargeting opgeeft

Als u targeting aan regelitems toevoegt, kunt u lijsten met advertentieblokken of plaatsingen plakken die u wilt opnemen of uitsluiten. Nu moet u het codepad voor de advertentieblokken of plaatsingen gebruiken in plaats van het naampad wanneer u de tekst voor voorraadtargeting opgeeft. Dit verbetert de workflow, omdat het codepad de namen van de voorraadeenheden bevat die uitgevers in de UI te zien krijgen, terwijl het naampad niet wordt getoond.

Advertenties distribueren en weergeven

Advertenties met beloning voor Open bieden zijn nu algemeen beschikbaar

U kunt nu advertenties met beloning distribueren via Open bieden-partners. Advertenties met beloning geven uitgevers betere mogelijkheden voor het genereren van inkomsten en maximaliseren de waarde van content.

Geüpdatet proces om problemen op te lossen waardoor een regelitem niet is weergegeven

Als u de weergave van advertenties voor webpagina's inspecteert in de interface van de weergavetools, kunt u nu problemen oplossen voor afzonderlijke regelitems. Naast het veld Webpagina ziet u een nieuw veld met de naam Regelitem waarvoor problemen moeten worden opgelost. Geef de naam van een regelitem op voor meer informatie, waaronder een nieuwe kolom Oorzaak voor geen weergave. Klik in de kolom Actie op Inspecteren voor meer informatie over de reden waarom het aangevraagde regelitem niet wordt weergegeven. Met deze verbetering hoeft u niet meer door meerdere stappen en pagina's te navigeren om vast te stellen waarom een regelitem niet kan worden weergegeven.

Rapporteren en optimaliseren

Nieuw geaccrediteerde statistieken

De volgende Ad Manager-rapportstatistieken zijn geaccrediteerd door deMedia Rating Council (MRC) voor display-, video- en rich media-advertenties in omgevingen voor desktop, mobiel internet en mobiele apps. Ze zijn gemarkeerd met Geaccrediteerd door de Media Rating Council in Ad Manager en geëxporteerde rapporten:

• Bijgehouden advertenties via advertentieserver
  • Niet-gefilterde bijgehouden advertenties via advertentieserver
  • Vertoningen voor tellen-vanaf-begin-van-weergave via advertentieserver
  • Ongefilterde vertoningen voor tellen-vanaf-begin-van-weergave via advertentieserver

Deze statistieken zijn toegevoegd aan de beschrijving van de methodologie. De statistiek 'Vertoningen van advertentieserver' is niet meer geaccrediteerd en is verwijderd.

Andere product- of Helpcentrum-updates

Toevoegingen aan de aanbieders van advertentietechnologie voor een LGPD-lijst

Vanaf 14 januari 2021 zijn de volgende nieuwe gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie (ATP's) beschikbaar voor gebruik met de LGPD: 42 Ads GmbH, LIDL SUPERMERCADOS, S.A.U., LINE株式会社, Novi Limited, PixFuture Media Inc., Third Set Productions dba AdPlugg.

Meer archieven