Automatische onderbreking instellen voor een experiment

Onderbreek experimenten automatisch op basis van voorwaarden die u instelt. #Automatische onderbreking instellen #Homepage-dashboard Mogelijkheden

Als u experimenten uitvoert, kunt u nu automatische onderbreking gebruiken als voorzorgsmaatregel om kosten en risico's te beperken. Met automatische onderbreking worden de resultaten van uw experiment één keer per dag gecheckt. Onvoldoende presterende experimenten worden vervolgens automatisch onderbroken op basis van de door u ingestelde voorwaarden. Experimenten moeten een volle dag worden uitgevoerd voordat ze worden overwogen voor automatische onderbreking.

Automatische onderbreking staat standaard aan voor alle nieuwe experimenten, maar u kunt dit uitzetten of de voorwaarden ervan wijzigen. De standaardvoorwaarde onderbreekt een experiment als de cumulatieve opbrengst van de variantgroep met 5% daalt ten opzichte van de controlegroep. U kunt maximaal 10 voorwaarden voor automatische onderbreking instellen.

U kunt de drempelwaarden instellen die automatische onderbreking voor experimenten activeren. Drempelwaarden zijn gebaseerd op zekerheidsintervallen van 95%. Als een drempelwaarde bijvoorbeeld een afname van 10% voor opbrengst is, maar de gegevens een afname van 10% met een foutmarge van +/- 5% aangeven, wordt het experiment niet onderbroken. Dit komt omdat de drempelwaarde van 10% binnen de 5-15%-band ligt. Als u het experiment automatisch wilt onderbreken, moeten de prestaties afnemen met 16% bij een foutmarge van +/- 5%, omdat de drempelwaarde van 10% buiten de 11-16%-band ligt. Experimenten worden alleen onderbroken als de ondergrens van het zekerheidsinterval voldoet aan de vereiste drempelwaarde.

Automatische onderbreking instellen voor een experiment

Automatische onderbreking staat standaard aan voor elk experiment. U kunt maximaal 10 voorwaarden voor automatische onderbreking toevoegen aan een experiment.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een experiment.
    Ga voor instructies naar Een experiment uitvoeren vanuit een mogelijkheid of Een handmatig experiment uitvoeren.
  3. Stel onder Experimenten automatisch onderbreken de voorwaarden in om het experiment te onderbreken.
    • Als u nog een voorwaarde wilt toevoegen, klikt u op Voorwaarde voor automatische onderbreking toevoegen en maakt u een selectie.
    • Als u een voorwaarde wilt verwijderen, klikt u naast de voorwaarde op Dismiss.

Instellingen voor automatische onderbreking van een actief experiment updaten

Nadat een experiment is gestart, kunt u de instellingen voor automatische onderbreking wijzigen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik onder Optimalisatie op Experimenten.
  3. Klik op een actief experiment om de kaart met experimentresultaten te bekijken.
  4. Kies een optie:
    • Als u een onderbroken experiment opnieuw wilt starten, klikt u onder Status op Onderbreken en dan selecteer Hervatten.
    • Als u automatische onderbreking wilt uitzetten voor het experiment, klikt u onder Instellingen op Bewerken en dan zet de schakelaar uit .
    • Als u de voorwaarde voor automatische onderbreking wilt wijzigen, klikt u onder Instellingen op Bewerken en dan breng uw wijzigingen aan.
    • Als u een voorwaarde voor automatische onderbreking wilt toevoegen, klikt u onder Instellingen op Bewerken en dan Voorwaarde voor automatisch onderbreken toevoegen en dan breng uw wijzigingen aan.
  5. Klik op Opslaan.