price [prijs]: Definitie

Gebruik het kenmerk price [prijs] om gebruikers te informeren over de prijs van uw product. Gebruikers zien deze gegevens in uw advertenties.

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Overweeg ook om unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] en unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] te gebruiken als de kosten per eenheid belangrijk zijn voor uw prijsinformatie.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Soort Aantal plus valuta (gebruik ISO 4217)
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Offer.priceSpecification, Soort: priceSpecification

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 15.00 EUR
XML-feeds 15.00 EUR

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat de prijs in uw productgegevens voldoet aan de vereisten voor bestemmingspagina's. Meer informatie over vereisten voor bestemmingspagina's voor Shopping-advertenties
    • Geef een prijs en valuta op die overeenkomen met de informatie op uw bestemmingspagina. Meer informatie over valutavereisten voor uw land van verkoop
    • Geef de prijs in de valuta van uw land van verkoop duidelijk op uw bestemmingspagina aan.
    • Gebruik geen verschillende prijzen voor uw product op uw bestemmingspagina voor gebruikers op verschillende locaties. Zorg ervoor dat gebruikers het product online kunnen kopen voor de prijs die u aangeeft, ongeacht hun locatie.
    • Toon varianten en prijzen op een duidelijke manier op uw bestemmingspagina.
    • Zorg dat het ingediende product en de prijs duidelijk op uw bestemmingspagina zichtbaar zijn. Als er meerdere varianten op uw bestemmingspagina voorkomen, zorg dan dat het ingediende product en de bijbehorende prijs het duidelijkst zichtbaar zijn.
    • Zorg dat de ingediende prijs voor alle gebruikers in het land van verkoop geldt. Zorg dat alle gebruikers in het land van verkoop het product kunnen kopen voor de opgegeven prijs, zonder dat ze voor een lidmaatschap hoeven te betalen. We ondersteunen geen regionale prijzen of lidmaatschapsprijzen.
    • Geef een minimale bestelwaarde op in uw verzendinstellingen. Meer informatie over het toevoegen van een minimale bestelwaarde
  • Dien geen producten in met een prijs die voortdurend verandert, zoals veilingen en prijzen die op actuele wisselkoersen zijn gebaseerd. Alle producten die u indient, moeten tegen een vaste worden verkocht.
  • Vermeld de prijs zonder verzendkosten. Gebruik in plaats hiervan verzendservices in Merchant Center of het kenmerk shipping [verzending] in de feed.
  • Vermeld de prijs zonder import- of exportkosten. Geef in plaats daarvan de relevante kosten duidelijk weer op uw website. Meer informatie over exportkosten
  • Gebruik een prijs die hoger is dan 0. Alleen mobiele telefoons of tablets die worden verkocht met betaling in maandelijkse termijnen en/of een abonnement, kunnen een prijs van 0 hebben als er vooraf niets hoeft te worden betaald. Dit geldt niet voor Latijns-Amerika, waar de prijs de volledige productkosten omvat. Meer informatie over vereisten voor advertenties voor draadloze producten en services
  • Gebruik maximaal twee cijfers achter de komma. Als u meer dan twee cijfers achter de komma plaatst, wordt de invoer automatisch afgerond op de dichtstbijzijnde geaccepteerde waarde. 1,0234 wordt bijvoorbeeld op 1,02 afgerond en 29,8999 wordt op 29,90 afgerond.

• Houd u aan lokale wetgeving wanneer u prijsinformatie indient.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien een prijs in die in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld 1.01 USD op in plaats van 1.0012 USD. Als uw prijs niet in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Schakel automatische artikelupdates in voor price [prijs]. Automatische artikelupdates gebruiken de microdata van Schema.org op uw bestemmingspagina om uw gegevens actueel te houden. Let op: deze updates worden alleen doorgevoerd wanneer Google uw bestemmingspagina crawlt. U moet nog steeds uw productgegevens regelmatig opnieuw indienen. Meer informatie over het inschakelen van automatische artikelupdates
  • Met valutaconversie kunt u zich gemakkelijk op een land richten dat een andere valuta gebruikt dan de valuta op uw bestemmingspagina en in uw productgegevens. Als u valutaconversie gebruikt, moet de prijs op uw bestemmingspagina nog steeds met de prijs in uw productgegevens overeenkomen. Hoewel we de omgerekende prijs in uw advertentie zullen weergeven, verschijnt de omgerekende prijs mogelijk niet op uw bestemmingspagina. Meer informatie over valutaconversie

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Op business-to-business (B2B) gerichte verkopers

• Geef een prijs inclusief btw op als dit vereist is voor uw land van verkoop. U kunt als B2B-verkoper aan Google Shopping deelnemen, maar als u btw moet berekenen, moet u dezelfde prijs inclusief btw op uw bestemmingspagina tonen. Meer informatie over B2B-advertenties

Minimale bestelwaarde

• Geef in uw verzendinstellingen de minimale bestelwaarde op die u hanteert. Kost uw product bijvoorbeeld 10,00 EUR en moeten gebruikers minimaal 50,00 EUR besteden om een bestelling te plaatsen, dan is de minimale bestelwaarde 50,00 EUR. Geef een minimale bestelwaarde van 50,00 EUR op voor de betreffende verzendservice. Meer informatie over het toevoegen van een minimale bestelwaarde

Door de verkoper gedefinieerde pakketten en multipacks

• Geef de totaalprijs op van uw hele pakket of multipack. Meer informatie over de kenmerken is_bundle en multipack.

Producten die in bulk worden verkocht

• Geef de prijs op voor het minimum aantal producten dat een gebruiker moet kopen. Geef geen prijs op voor slechts één product als een gebruiker altijd meer dan één product moet kopen. Als u bijvoorbeeld pennen verkoopt en gebruikers minstens vijftig pennen moeten kopen om een bestelling te kunnen plaatsen, moet u de prijs voor vijftig pennen opgeven.

Voorbeeldproducten

Als het product waarvoor u wilt adverteren alleen in bulk wordt verkocht, maar u mensen ook de mogelijkheid biedt om afzonderlijk voorbeeldproducten te kopen, kunt u voor het voorbeeldproduct adverteren in plaats van de bulkhoeveelheid. Dit doet u door de prijs van het voorbeeldproduct in de feed in te dienen en het woord voorbeeldproduct aan het begin van de titel te zetten.

Producten met overeenkomsten voor een minimale geadverteerde prijs

• Voer de minimale geadverteerde prijs (minimum advertised price, MAP) in als 'price' [prijs] in uw productgegevens als u het product verkoopt voor minder dan de prijs die toegestaan is in uw overeenkomst met derden.
  • Toon de MAP op uw productbestemmingspagina. U kunt laten zien dat de prijs aan de kassa lager is door dit in de tekst op uw productpagina's te vermelden. U kunt bijvoorbeeld de MAP doorstrepen of in het grijs weergeven en een opmerking toevoegen zoals 'Toevoegen aan winkelwagen om de totaalprijs te zien'. De MAP in uw productgegevens moet worden weergegeven op de bestemmingspagina. Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's
  • Als u microdata-annotaties gebruikt op uw website, vult u ook hier de MAP in als de prijs.

Mobiele telefoon of tablet verkocht met betaling in termijnen en/of samen met een abonnement

• Voer als prijs het vooraf betaalde totaalbedrag in (inclusief activeringskosten en aanbetaling op het apparaat). Deze prijs kan 0 zijn als uw mobiele telefoon of tablet voor een verlaagde prijs wordt aangeboden in combinatie met betaling in termijnen of een abonnement. Dit is alleen van toepassing als in het land van verkoop betaling in termijnen of packagedeals met abonnementen voor mobiele apparaten zijn toegestaan. Het is niet van toepassing in Latijns-Amerika, waar de prijs altijd de volledige prijs van het product is. Meer informatie over vereisten voor advertenties voor draadloze producten en services

Belastingen: Canada en de Verenigde Staten

Belastingen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Hongkong, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

Belastingen: Japan

• Gebruik niet het kenmerk tax [belastingen].
  • Neem alleen de btw (belasting toegevoegde waarde) op door deze toe te voegen aan de price [prijs].
  • Toon de belastingen op uw bestemmingspagina op een van deze drie manieren:
    • Geef de totale prijs inclusief eventuele btw.
    • Geef de nettoprijs exclusief btw en leg uit dat de weergegeven prijs exclusief belasting is.
    • Geef de nettoprijs exclusief btw en vermeld de btw afzonderlijk.

Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's.

Software-abonnementen

• Geef de prijs op voor de volledige duur van het software-abonnement, met een minimum van 1 jaar. Als het vooraf betaalde abonnement van 12 maanden in prijs verlaagde of gratis periodes omvat, neem die dan op in de totaalprijs. Geef de vooraf betaalde prijs voor het eerste jaar op als uw abonnement het eerste jaar meer (of minder) kost dan de daaropvolgende jaren. Indien gewenst kunt u in plaats daarvan de vooraf betaalde prijs voor meerdere jaren opgeven. Meer informatie over het invoeren van software-abonnementen

Export en grensoverschrijdende handel

• Vermeld het duidelijk op uw website als er invoerrechten van toepassing zijn. Voeg bijvoorbeeld informatie toe op uw bestemmingspagina of tijdens het afrekenen, zodat gebruikers op de hoogte zijn van deze kosten voordat ze hun bestelling plaatsen. Geef import- of exportgerelateerde kosten niet op als onderdeel van de kenmerken 'tax' [belastingen] en 'price' [prijs]. Meer informatie over wat u moet doen wanneer u verzendt naar andere landen
  • Onderzoek voor welke landen u moet voldoen aan prijs- en belastingvereisten. Als u adverteert in een valuta die niet de valuta van het land van verkoop is, moet u de prijs- en belastingvereisten volgen van het land waar uw valuta wordt gebruikt.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een andere prijs hanteren. Bijvoorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Product Google-T-shirt
title [titel] Google T-shirt, groen, small
price [prijs] 10.99 EUR
color [kleur] groen
size [maat] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876

Product Google-T-shirt
title [titel] Google T-shirt, blauw, small
price [prijs] 8.99 EUR
color [kleur] blauw
size [maat] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep_id] 9876

Product Google-T-shirt
title [titel] Google T-shirt, geel, small
price [prijs] 10.50 EUR
color [kleur] geel
size [maat] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [productgroep_id] 9876

Telefoon of tablet met een abonnement

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6, 32 GB, Midnight Blue, met abonnement
price [prijs] 0.00 USD
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Electronica> Communicatie> Telefonie> Mobiele telefoons]
is_bundle [is_pakket] ja

Door de verkoper gedefinieerde multipacks en pakketten

Product Drie Google T-shirts
title [titel] Google T-shirt, 3 stuks, groen, small
price [prijs] 41.50 EUR
brand [merk] Google
gtin [gtin] 121314151617
multipack [multipack] 3

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag
Product Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP en accessoires
title [titel] Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas
price [prijs] 432.50 EUR
brand [merk] Google
gtin [gtin] 123456789011
is_bundle [is_pakket] ja

Producten met een minimale bestelwaarde

Als u een minimale bestelwaarde hanteert, stelt u deze bij uw verzendinstellingen in. Als u bijvoorbeeld vereist dat klanten voor minimaal 30 EUR aan producten moeten bestellen op uw website, voegt u deze minimale bestelwaarde toe aan uw verzendinstellingen. Meer informatie over het toevoegen van een minimale bestelwaarde.
An illustration of a jug of milk with GTIN visible
Product Volle biomelk
title [titel] 1 l volle biomelk
price [prijs] 3.50 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Food, Beverages & Tobacco > Beverages [Eten, drinken en tabak > Drinken]
Verzendinstellingen Minimale bestelwaarde: 30.00 EUR

Producten die in bulk worden verkocht

An illustration of a screw
Product Schroeven met platte kop
title [titel] Metalen schroeven met platte kop (pakket van 1000)
price [prijs] 7.50 EUR

Prijs per eenheid

Product Parfum
title [titel] Parfum, 30 ml
price [prijs] 43.95 EUR
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 30 ml
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 100 ml

Software-abonnement

Product Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
price [prijs] 29.90 USD
google_product_category [google_productcategorie] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- en beveiligingssoftware]
brand [merk] Google
mpn [mpn] 123GOOGLE432
gtin [gtin] 1234567890123
shipping [verzendkosten] 0.00 USD
afbeeldingslink http://www.example.com/image1.jpg