Hinta [price]

Käyttämällä hinta [price] ‑määritettä voit kertoa käyttäjille, kuinka paljon veloitat tuotteestasi. Nämä tiedot näytetään käyttäjille.

How price might appear in your ad

Käyttötilanne

Pakollinen Shopping-mainoksissa, valinnainen Shopping Actionsissa

Jos yksikköhinta on tärkeä hintatiedoillesi, voit käyttää myös määritteitä yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure] ja yksikköhinnan perusmäärä [unit_pricing_base_measure].

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi Luku ja valuutta (ISO 4217 ‑valuuttatunnus)
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Offer.priceSpecification, tyyppi: PriceSpecification
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet 15,00 USD
XML-syötteet <g:price>15.00 USD</g:price>
Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että tuotetiedoissasi oleva hinta täyttää sekä laskeutumissivun että kassan vaatimukset. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista
    • Määritä summa ja valuutta, jotka vastaavat laskeutumissivulla ja kassalla olevaa hintaa. Lue lisää myyntimaan valuuttavaatimuksista.
    • Jos veloitat maksusivulla ylimääräisiä kuluja, jotka eivät sisälly tuotteen hintaan, lisää kulut Kauppiaskeskukseen sisällyttämällä ne sopiviin toimituskuluihin joko toimitus [shipping] ‑määritteellä tai Kauppiaskeskuksen kuljetuspalveluita käyttämällä.
    • Näytä hinta myyntimaan valuutassa näkyvästi laskeutumissivulla ja kassalla.
    • Älä muuta tuotteen hintaa laskeutumissivulla käyttäjän sijainnin mukaan. Varmista, että käyttäjä voi ostaa tuotteen verkosta määrittämälläsi hinnalla sijainnistaan riippumatta.
    • Näytä versiot ja hinnat selkeällä tavalla laskeutumissivullasi.
    • Näytä lisätty tuote ja hinta näkyvästi laskeutumissivulla. Jos laskeutumissivulla on tuotteesta useita versioita, varmista, että lisätty tuote ja vastaava hinta ovat näkyvimmällä paikalla.
    • Veloita määritetty hinta kaikilta myyntimaan käyttäjiltä. Poikkeuksena on tilanne, jossa myyntimaassa on saatavilla alueellinen hinnoittelu. Lue lisää alueellisesta saatavuudesta ja hinnoittelusta.
    • Varmista, että kaikki myyntimaassa asuvat käyttäjät voivat ostaa tuotteen määritettyyn hintaan maksamatta jäsenyyttä. Jäsenyyshintoja ei tueta.
    • Sisällytä toimitusasetuksiin mahdollinen tilauksen vähimmäisarvo. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.
  • Älä lisää tuotteita, joiden hinta muuttuu jatkuvasti esimerkiksi huutokauppojen tai reaaliaikaisten valuuttakurssien perusteella. Jos tuotteesi hinta muuttuu usein, sinun pitää ilmoittaa meille kaikista päivityksistä, jotta voimme näyttää tuotteesi.
  • Älä sisällytä toimituskuluja hintaan. Käytä sen sijaan Kauppiaskeskuksen toimituspalveluja tai syötteen toimitus [shipping] ‑määritettä.
  • Älä sisällytä hintaan mitään tuontiin tai vientiin liittyviä kuluja. Ilmaiset sen sijaan asianmukaiset maksut sivustollasi. Lue lisää vientimaksuista.
  • Määritä hinta, joka on suurempi kuin 0. Hinta voi olla 0 vain matkapuhelimilla tai tableteilla, jotka maksetaan kuukausittaisissa erissä ja/tai myydään palvelusopimuksen kanssa ja joilla ei ole etumaksua. Tämä ei koske Latinalaista Amerikkaa, jossa tuotteen täysi hinta sisältyy hintaan. Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista.
  • Lisää korkeintaan kaksi numeroa desimaalipilkun jälkeen. Jos desimaalipilkun jäljessä on enemmän kuin kaksi numeroa, luku pyöristetään automaattisesti lähimpään hyväksyttävään arvoon. Esimerkiksi 1,0234 pyöristetään lukuun 1,02 ja 29,8999 pyöristetään lukuun 29,90.
  • Älä sisällytä Yhdysvalloissa myytävien mobiililaitteiden ja tablettien langattomien palveluiden aktivointimaksuja ilmoittamaasi hintaan. Shopping-mainokset tai maksuttomat listaukset eivät tue langattomia tilauspalveluita Yhdysvalloissa.
  • Noudata paikallisia lakeja, kun ilmoitat hintatietoja.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä hintaa, joka voidaan esittää myyntimaan valuutassa (ISO 4217 ‑standardin mukaisesti). Kirjoita esimerkiksi 1,01 USD, älä 1,0012 USD. Jos hintaa ei voida esittää myyntimaan valuutassa, pyöristämme sen sopivaksi arvoksi.
  • Ota käyttöön automaattiset tuotepäivitykset hinta [price] ‑määritteelle. Automaattisissa tuotepäivityksissä käytetään laskeutumissivusi Schema.org-mikrodataa tietojen pitämiseen ajan tasalla. Huomaa, että nämä päivitykset tapahtuvat vain, kun Google indeksoi laskeutumissivusi. Sinun on edelleen lähetettävä tuotetiedot säännöllisesti. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten käyttöönotosta.
  • Nosta esiin tuotteitasi markkinoivia alennusmyyntejä. Alennushinta [sale_price] ‑määritteellä voit kertoa asiakkaille, kuinka paljon alennusmyynnissä oleva tuote maksaa. Määrittämänäsi aikana tuotteen hinnan voimassa olevana hintana näytetään alennushinta. Jos tuotteesi normaalihinta ja alennushinta täyttävät tietyt vaatimukset, normaalihinta saattaa näkyä alennushinnan vieressä, jolloin käyttäjät näkevät niiden välisen eron.
  • Valuuttamuunnos on helppo tapa kohdistaa myyntiä maahan, jossa käytetään eri valuuttaa kuin verkkosivustollasi ja tuotetiedoissasi. Vaikka käytät valuuttamuunnosta, laskeutumissivuilla, kassasivuilla ja tuotetiedoissa esitettävien hintojen on silti vastattava toisiaan. Näytämme muunnetun hinnan mainoksessa tai maksuttomassa listauksessa, mutta sen ei tarvitse näkyä laskeutumissivullasi tai kassalla. Lue lisää valuuttamuunnoksista

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

B2B-jälleenmyyjät

• Lisää arvonlisäveron sisältämä hinta, jos se on pakollista myyntimaassa. B2B-jälleenmyyjät voivat käyttää Shopping-mainoksia, maksuttomia listauksia ja muita ominaisuuksia, mutta jos arvonlisävero on lisättävä hintaan sisällytettynä, varmista, että laskeutumissivullasi ja kassalla näkyy sama hinta yhdessä arvonlisäveron kanssa. Lue lisää B2B-mainonnasta

Tilauksen vähimmäisarvo

Kauppiaan lisäämät monipakkaukset ja ryhmät

Tukkuna myytävät tuotteet

• Aseta hinta tuotteiden vähimmäismäärälle, jonka edellytät käyttäjän ostavan. Älä aseta hintaa vain yhdelle tuotteelle, jos vain yhden ostaminen ei ole mahdollista. Jos myyt esimerkiksi kyniä ja käyttäjän on ostettava vähintään 50 kynää tilauksen tekemiseksi, määritä hinta 50 kynälle.

Huom. Jos edellytät, että oston suorittamiseksi asiakas hankkii vähimmäismäärän tuotteita (joko useita kappaleita samaa tuotetta tai yhdistelmän eri tuotteita), ilmoita tuotteiden vähimmäismäärä tilauksen vähimmäisarvona.

Tuotenäytteet

Jos tuotettasi myydään vain isommissa määrissä mutta tarjolla on yksittäisiä tuotenäytteitä, voit esittää näytteen irtotuotteiden sijaan. Voit tehdä sen lisäämällä syötteeseen näytteen hinnan ja aloittamalla nimen näyte-sanalla.

Tuotteet, joilla on alin mainostettu hinta ‑sopimus

• Aseta alin mainostettu hinta price [hinta] ‑määritteen arvona tuotetiedoissasi, jos myyt tuotetta halvemmalla kuin kolmansien osapuolten sopimukset sallivat.
  • Näytä alin mainostettu hinta tuotteesi laskeutumissivulla. Lisäämällä selventävän tekstin tuotesivuille voit näyttää, että veloitat alemman hinnan kassalla. Voit näyttää esimerkiksi tekstin, jonka mukaan käyttäjä näkee lopullisen hinnan lisäämällä tuotteen ostoskoriin. Alin mainostettu hinta voi näkyä himmennettynä tai ylivedettynä. Tuotetiedoissa olevan alimman mainostetun hinnan tulee näkyä laskeutumissivulla. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.
  • Jos käytät sivustollasi mikrotietomerkintöjä, sisällytä alin mainostettu hinta hinnaksi myös niihin.

Osamaksulla tai tilaussopimuksella myytävät puhelimet tai tabletit

• Ilmoita hinnaksi etukäteismaksun kokonaissumma (sisältäen aktivointimaksut ja laitteen käsirahan). Hinta voi olla jopa 0, jos matkapuhelimen tai tabletin hinta on subventoitu ja sisältyy maksueriin tai tilaussopimukseen. Tämä on voimassa vain silloin, kun mobiililaitteiden osamaksumyynti tai tilaussopimukset on sallittu myyntimaassa. Tämä ei koske Latinalaista Amerikkaa, jossa hinta ei ole etukäteismaksu vaan aina tuotteen täysi hinta. Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista

Ennakkomaksulla tai osamaksulla ja/tai tilaussopimuksella myytävät puhelimet tai tabletit: Australia

• Ilmoita hinnaksi laitteen kokonaiskustannus ja/tai maksuerä ja/tai langattoman palvelusopimuksen maksut (sekä aktivointimaksut). Hinnan pitää olla vähimmäiskokonaiskustannus, jonka asiakas maksaa laitteesta sopimuksen voimassaoloaikana, mukaan lukien maksuerät ja langattoman palvelusopimuksen maksut (soveltuvissa tapauksissa). Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista

Ennakkomaksulla tai osamaksulla ja/tai tilaussopimuksella myytävät puhelimet tai tabletit: Yhdysvallat

• Ilmoita hinnaksi etukäteismaksun kokonaissumma (sisältäen laitteen käsirahan). Älä sisällytä langattomien palveluiden aktivointimaksuja. Shopping-mainokset tai maksuttomat listaukset eivät tue langattomia tilauspalveluita Yhdysvalloissa. Hinta voi olla jopa 0, jos matkapuhelimen tai tabletin hinta on subventoitu tai sisältyy maksueriin. Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista

Verot: Kanada ja Yhdysvallat

Ohjelmistotilaukset

• Lisää hinta ohjelmistotilauksen täydelle kestolle, jonka on oltava vähintään vuosi (12 kuukautta). Jos ennakkomaksettuun tilaukseen sisältyy subventoituja tai maksuttomia jaksoja, sisällytä ne kokonaishintaan. Jos tilaus maksaa ensimmäiseltä vuodelta enemmän tai vähemmän kuin seuraavilta, lisää ensimmäisen vuoden ennakkomaksettu hinta. Voit halutessasi sen sijaan määrittää ennakkomaksetun hinnan useilta vuosilta. Lue lisää ohjelmistotilausten määrittämisestä.

Aikakauslehti- ja sanomalehtitilaukset

• Lisää hinta aikakauslehti- tai sanomalehtitilauksen täydelle kestolle, jonka on oltava vähintään vuosi (12 kuukautta). Jos ennakkomaksettuun tilaukseen sisältyy subventoituja tai maksuttomia jaksoja, sisällytä ne kokonaishintaan. Jos tilaus maksaa ensimmäiseltä vuodelta enemmän tai vähemmän kuin seuraavilta, lisää ensimmäisen vuoden ennakkomaksettu hinta. Voit halutessasi sen sijaan määrittää ennakkomaksetun hinnan useilta vuosilta.
  • Ilmoita uusimis- ja peruutusehdoissa selkeästi, onko tilaus määräaikainen vai automaattisesti jatkuva. Selitä myös peruutusvaihtoehdot ja kerro, missä tilanteissa tilausta jatketaan automaattisesti ennalta maksetun jakson päätyttyä.
  • Lisää toimituskustannukseksi 0 (jos kohdemaa edellyttää toimituskustannusten ilmoittamista). Esimerkiksi 0,00 USD, 0,00 EUR tai 0,00 GBP. Voit lisätä toimitushinnan toimitus [shipping] ‑määritteellä tai tilisi toimitusasetuksissa

Vienti ja rajakauppa

• Ilmoita näkyvästi sivustollasi, jos hintoihin lisätään tuontimaksuja. Voit esimerkiksi lisätä tiedon laskeutumissivulle tai kassalle, jotta asiakkaasi saavat tietää kustannuksista ennen tilauksen tekemistä. Älä käytä tuonti- tai vientimaksuja osana vero [tax]- tai hinta [price] ‑määritteitä. Lue lisää tuotteiden myynnistä maasta toiseen.
  • Ota selvää, kumman maan hinta- ja verovaatimuksia on noudatettava. Jos haluat näyttää valuutan, joka ei ole myyntimaan valuutta, noudata kyseisen valuutan maan hinta- ja verovaatimuksia.

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla useita värejä ja kokoja, voit määrittää eri versioille eri hinnat. Esimerkki:

Esimerkki mainoksista ilman tilapäiskuvia

Tuotetiedot: Google-T-paita, koko S, hinta 10,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Vihreä – S

hinta [price]

10,99 USD

Väri [color]

Vihreä

koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-VHR

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

Tuotetiedot: Sininen Google-T-paita, koko S, hinta 8,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Sininen – S

hinta [price]

8,99 USD

Väri [color]

Sininen

koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-SIN

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

Tuotetiedot: Keltainen Google-T-paita, koko S, hinta 10,50 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Keltainen – S

hinta [price]

10,50 USD

Väri [color]

Keltainen

koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-KEL

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

9876

Matkapuhelin tai tabletti osamaksusopimuksella (Yhdysvallat)

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuotetiedot: 32 gigatavun Google Pixel 3, väri Midnight Blue, hinta 0,00 USD, 12 kuukausittaista maksuerää
Määrite Arvo

nimi [title]

Google Pixel 3 – 32 Gt – Midnight Blue, 12 kuukausittaista maksuerää

hinta [price]

0,00 USD

maksuerä [installment]

12:29,95 USD

Googlen tuoteluokka [google_product_category]

Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones

Katso lisää esimerkkejä artikkelista Parhaat käytännöt langattomien tuotteiden ja palvelujen näyttämiseen.

Matkapuhelin tai tabletti osamaksusopimuksella (Australia)

Osamaksusopimus sisältää tuotteen hinnan 12 kuukaudelta ja tilauksen hinnan 12 kuukaudelta.

Tuotetiedot: 32 gigatavun Google Pixel XL, väri Midnight Blue, hinta 1 250,00 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google Pixel XL – 32 Gt – Midnight Blue – (12 kuukauden sopimus ja 12 maksuerää)

hinta [price]

1 250 AUD

Googlen tuoteluokka [google_product_category]

Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones

Katso lisää esimerkkejä artikkelista Langattomien tuotteiden ja palvelujen mainostamisen parhaat käytännöt.

Kauppiaan määrittelemät monipakkaukset ja ryhmät

Tuotetiedot: Kolmen Google-T-paidan monipakkaus, väri vihreä, hinta 41,50 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – 3:n pakkaus – vihreä – S

hinta [price]

41,50 USD

brändi [brand]

Google

gtin [gtin]

121314151617

Monipakkaus [multipack]

3
An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag
Tuotetiedot: 25,3 megapikselin Google-digitaalikamera, 35 mm:n objektiivi, hinta 432,50 USD, sisältää sinisen kameralaukun, hinta 10,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Googlen 25,3 megapikselin järjestelmäkamera + 35 mm:n objektiivi + sininen kameralaukku

hinta [price]

432,50 USD

Brändi [brand]

Google

gtin [gtin]

123456789011

Ryhmä [is_bundle]

yes

Tuotteet, joilla on tilauksen vähimmäisarvo

A carton of goat milk
Jos edellytät tilaukselta vähimmäisarvoa, lisää se toimitusasetuksiin. Jos esimerkiksi edellytät, että asiakas tilaa tuotteita sivustoltasi vähintään 30 euron arvosta, lisää tämä vähimmäisarvo toimitusasetuksiin. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.

Tukkuna myytävät tuotteet

An illustration of a screw
Tuotetiedot: 1 000 uppokantametalliruuvin pakkaus, hinta 7,50 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Uppokantametalliruuvit (paketissa 1 000)

hinta [price]

7,50 USD

Tiettyjen tukkuna myytävien tuotteiden osalta voit edellyttää tilaukselta vähimmäisarvoa oston suorittamiseksi. Jos esimerkiksi myyt kahvikapseleita, joiden kappalehinta on 2 EUR ja pakkauksessa on kymmenen kapselia, voit asettaa tilauksen vähimmäisarvoksi viisi pakkausta. Huomaa, että tilauksen vähimmäisarvo lasketaan Kauppiaskeskuksessa määrän sijaan hinnan perusteella, joten ilmoita vähimmäisarvoksi viiden pakkauksen hinta (100 EUR), älä pakkausten määrää.

Näin lähetät tuotetiedot oikein:

Tuotetiedot: Viisi pakkausta kahvikapseleita, hinta 20 EUR per pakkaus, vähimmäisarvo 100 EUR
Määrite Arvo

nimi [title]

Kahvikapselit (viisi kymmenen kapselin pakkausta)
hinta [price] 20,00 EUR (1 pakkaus)

Yksikön hinnoitteluperuste
[unit_pricing_measure]

10 kpl (valinnainen)
Yksikköhinnan perusmäärä
[unit_pricing_base_measure]
1 kpl (valinnainen)

Toimitusasetukset

Tilauksen vähimmäisarvo: 100,00 EUR

Yksikköhinnoittelu

How unit_pricing_measure might display in your ad
Tuotetiedot: Hajuvesi, 30 ml, hinta 43,95 EUR
Määrite Arvo

nimi [title]

Hajuvesi – 30 ml

hinta [price]

43,95 USD

yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure]

30 ml

yksikköhinnan perusmäärä [unit_pricing_base_measure]

100ml

Ohjelmistotilaus

Tuotetiedot: Google Security Software Basic Edition, yhden vuoden tilaus, hinta 29,90 EUR
Määrite Arvo

Nimi [title]

Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)

hinta [price]

29.90 USD

Googlen tuoteluokka [google_product_category]

Software > Computer Software > Antivirus & Security Software

brändi [brand]

Google

mpn [mpn]

123GOOGLE432

gtin [gtin]

toimitus [shipping]

0.00 EUR

Kuvalinkki [image_link]