price [hinta]: Määritelmä

Käyttämällä price [hinta] ‑määritettä voit kertoa käyttäjille, kuinka paljon veloitat tuotteestasi. Tieto näkyy käyttäjille mainoksissasi.

How price might appear in your ad

Käyttö

Pakollinen Shopping-mainoksissa.

Jos yksikköhinta on tärkeä hintatiedoillesi, voit käyttää myös määritteitä unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste] ja unit_pricing_base_measure [yksikköhinnan_perusmäärä]. Jos tuotteesi voi ostaa osissa, voit mahdollisesti käyttää installment [maksuerä] ‑määritettä (vain Brasiliassa).

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Luku ja valuutta (ISO 4217 ‑valuuttatunnus)
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Offer.priceSpecification, tyyppi: priceSpecification

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet 15,00 USD
XML-syötteet 15,00 USD

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että tuotetiedoissa oleva hinta vastaa laskeutumissivun vaatimuksia. Katso lisätietoja Shopping-mainosten laskeutumissivujen vaatimuksista.
    • Määritä summa ja valuutta, jotka täsmäävät laskeutumissivulla olevaan hintaan. Lue lisää myyntimaan valuuttavaatimuksista.
    • Näytä hinta myös myyntimaan valuutassa näkyvästi laskeutumissivulla.
    • Älä muuta tuotteen hintaa laskeutumissivulla käyttäjän sijainnin mukaan. Varmista, että käyttäjä voi ostaa tuotteen verkosta määrittämälläsi hinnalla sijainnistaan riippumatta.
    • Näytä versiot ja hinnat selkeällä tavalla laskeutumissivullasi.
    • Näytä lisätty tuote ja hinta näkyvästi laskeutumissivulla. Jos laskeutumissivulla on tuotteesta useita versioita, varmista, ettälisätty tuote ja vastaava hinta ovat näkyvimmällä paikalla.
    • Veloita määritetty hinta kaikilta myyntimaan käyttäjiltä. Varmista, että kaikki myyntimaassa asuvat käyttäjät voivat ostaa tuotteen määritettyyn hintaan maksamatta jäsenyyttä. Emme tue alueellista hinnoittelua tai jäsenyyshintoja.
    • Sisällytä toimitusasetuksiin mahdollinen tilauksen vähimmäisarvo. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.
  • Älä lisää tuotteita, joiden hinta muuttuu jatkuvasti esimerkiksi huutokauppojen tai reaaliaikaisten valuuttakurssien perusteella. Lisäämäsi tuotteet on myytävä kiinteään hintaan.
  • Älä sisällytä toimituskuluja hintaan. Käytä sen sijaan Kauppiaskeskuksen toimituspalveluja tai syötteen shipping [toimitus] ‑määritettä.
  • Älä sisällytä hintaan mitään tuontiin tai vientiin liittyviä kuluja. Ilmaiset sen sijaan asianmukaiset maksut sivustollasi. Lue lisää vientimaksuista.
  • Määritä hinta, joka on suurempi kuin 0. Hinta voi olla 0 vain matkapuhelimilla tai tableteilla, jotka maksetaan kuukausittaisissa erissä ja/tai myydään palvelusopimuksen kanssa ja joilla ei ole etumaksua. Tämä ei koske Latinalaista Amerikkaa, jossa tuotteen täysi hinta sisältyy hintaan. Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista.
  • Lisää korkeintaan kaksi numeroa desimaalipilkun jälkeen. Jos desimaalipilkun jäljessä on enemmän kuin kaksi numeroa, luku pyöristetään automaattisesti lähimpään hyväksyttävään arvoon. Esimerkiksi 1,0234 pyöristetään lukuun 1,02 ja 29,8999 pyöristetään lukuun 29,90.

• Älä sisällytä Yhdysvalloissa myytävien mobiililaitteiden ja tablettien langattomien palveluiden aktivointimaksuja price [hinta] ‑määritteeseen. Shopping-mainokset eivät tue langattomia tilauspalveluita Yhdysvalloissa.

• Noudata paikallisia lakeja, kun ilmoitat hintatietoja.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä hintaa, joka voidaan esittää kohdemaasi valuutassa (ISO 4217 ‑standardin mukaisena). Aseta esimerkiksi hinnan 1,0012 USD sijaan hinta 1,01 USD. Jos hintaasi ei voida esittää kohdemaasi valuutassa, pyöristämme sen sopivaksi arvoksi.
  • Ota käyttöön automaattiset tuotepäivitykset price [hinta] ‑määritteelle. Automaattisissa tuotepäivityksissä käytetään laskeutumissivusi Schema.org-mikrodataa tietojen pitämiseen ajan tasalla. Huomaa, että nämä päivitykset tapahtuvat vain, kun Google indeksoi laskeutumissivusi. Sinun on edelleen lähetettävä tuotetiedot säännöllisesti. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten käyttöönotosta.
  • Nosta esiin tuotteitasi markkinoivia alennusmyyntejä. Käyttämällä sale_price [myyntihinta] ‑määritettä voit kertoa käyttäjille, kuinka paljon veloitat tuotteestasi alennusmyynnin aikana. Määrittämäsi ajanjakson aikana alennushinta näkyy mainoksessa nykyisenä hintana. Jos tuotteesi normaalihinta ja alennushinta täyttävät tietyt vaatimukset, normaalihinta saattaa näkyä alennushinnan vieressä, jolloin käyttäjät näkevät niiden välisen eron.
  • Valuuttamuunnos on helppo tapa kohdistaa myyntiä maahan, jossa käytetään eri valuuttaa kuin laskeutumissivulla ja tuotetiedoissa. Vaikka käytät valuuttamuunnosta, laskeutumissivun ja tuotetietojen hinnan on silti vastattava toisiaan. Muunnettu hinta näytetään mainoksessasi, mutta sen ei tarvitse näkyä laskeutumissivullasi. Lue lisää valuuttamuunnoksista.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sinua koskevia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskuksen diagnostiikkasivulla.

B2B-jälleenmyyjät

• Lisää arvonlisäveron sisältämä hinta, jos se on pakollista myyntimaassa. B2B-jälleenmyyjät voivat toimia Google Shoppingissa, mutta jos arvonlisävero on lisättävä hintaan sisällytettynä, varmista, että laskeutumissivullasi näkyy sama hinta yhdessä arvonlisäveron kanssa. Lue lisää B2B-mainonnasta.

Tilauksen vähimmäisarvo

• Ilmoita mahdollinen tilauksen vähimmäisarvo toimitusasetuksissa. Jos tuotteesi maksaa 10 dollaria, mutta edellytät käyttäjältä vähintään 50 dollarin tilausta, jälkimmäinen on tilauksen vähimmäisarvo. Määritä tilauksen vähimmäisarvoksi 50 dollaria käyttämällesi kuljetuspalvelulle. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.

Kauppiaan määrittelemät monipakkaukset ja ryhmät

Suurissa määrissä myytävät tuotteet

• Aseta hinta tuotteiden vähimmäismäärälle, jonka edellytät käyttäjän ostavan. Älä aseta hintaa vain yhdelle tuotteelle, jos vain yhden ostaminen ei ole mahdollista. Jos myyt esimerkiksi kyniä ja käyttäjän on ostettava vähintään 50 kynää tilauksen tekemiseksi, määritä hinta 50 kynälle.

Tuotenäytteet

Jos mainostamaasi tuotetta myydään vain isommissa määrissä mutta tarjolla on yksittäisiä tuotenäytteitä, voit mainostaa näytettä irtotuotteiden sijaan. Voit tehdä sen lisäämällä syötteeseen näytteen hinnan ja aloittamalla nimen näyte-sanalla.

Tuotteet, joilla on alin mainostettu hinta ‑sopimus

• Aseta alin mainostettu hinta price [hinta] ‑määritteen arvona tuotetiedoissasi, jos myyt tuotetta halvemmalla kuin kolmansien osapuolten sopimukset sallivat.
  • Näytä alin mainostettu hinta tuotteesi laskeutumissivulla. Lisäämällä selventävän tekstin tuotesivuille voit näyttää, että veloitat alemman hinnan kassalla. Voit näyttää esimerkiksi tekstin, jonka mukaan käyttäjä näkee lopullisen hinnan lisäämällä tuotteen ostoskoriin. Alin mainostettu hinta voi näkyä himmennettynä tai ylivedettynä. Tuotetiedoissa olevan alimman mainostetun hinnan tulee näkyä laskeutumissivulla. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.
  • Jos käytät sivustollasi mikrotietomerkintöjä, sisällytä alin mainostettu hinta hinnaksi myös niihin.

Osamaksulla tai tilaussopimuksella myytävät puhelimet tai tabletit

• Ilmoita hinnaksi etukäteismaksun kokonaissumma (sisältäen aktivointimaksut ja laitteen käsiraha). Hinta voi olla jopa 0, jos matkapuhelimen tai tabletin hinta on subventoitu ja sisältyy maksueriin tai tilaussopimukseen. Tämä on voimassa vain silloin, kun mobiililaitteiden osamaksumyynti tai tilaussopimukset on sallittu myyntimaassa. Tämä ei koske Latinalaista Amerikkaa, jossa hinta ei ole etukäteismaksu vaan aina tuotteen täysi hinta. Lue lisää langattomien tuotteiden ja palveluiden mainonnan vaatimuksista.

Verot: Kanada ja Yhdysvallat

Verot: Australia, Argentiina, Itävalta, Belgia, Brasilia, Chile, Kolumbia, Tšekki, Tanska, Ranska, Saksa, Hongkong, Intia, Indonesia, Irlanti, Israel, Italia, Malesia, Meksiko, Uusi-Seelanti, Alankomaat, Norja, Filippiinit, Puola, Portugali, Venäjä, Saudi-Arabia, Singapore, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Taiwan, Thaimaa, Turkki, Ukraina, Arabiemiirikunnat, Iso-Britannia, ja Vietnam

Verot: Japani

• Älä käytä tax [vero] ‑määritettä.
  • Sisällytä vain arvonlisävero lisäämällä se price [hinta] ‑määritteeseen.
  • Näytä verot laskeutumissivullasi yhdellä näistä tavoista:
    • Näytä kokonaishinta, johon sisältyy mahdollinen arvonlisävero.
    • Näytä nettohinta ilman arvonlisäveroa ja kerro, että näytettyyn hintaan ei sisälly veroja.
    • Näytä nettohinta ilman arvonlisäveroa ja luettele arvonlisävero erikseen.

Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.

Ohjelmistotilaukset

• Määritä hinta ohjelmatilauksen koko ajalle, vähimmäisaikana yksi vuosi. Jos ennakkomaksettuun 12 kuukauden tilaukseen sisältyy subventoituja tai maksuttomia jaksoja, sisällytä ne kokonaishintaan. Jos tilaus maksaa ensimmäiseltä vuodelta enemmän tai vähemmän kuin seuraavilta, määritä ensimmäisen vuoden ennakkomaksettu hinta. Voit halutessasi sen sijaan määrittää ennakkomaksetun hinnan useilta vuosilta. Lue lisää ohjelmistotilausten määrittämisestä.

Vienti ja rajakauppa

• Ilmoita näkyvästi sivustollasi, jos hintoihin lisätään tuontimaksuja. Voit esimerkiksi lisätä tiedon laskeutumissivulle tai kassalle, jotta asiakkaasi saavat tietää kustannuksista ennen tilauksen tekemistä. Älä käytä tuonti- tai vientimaksuja osana veron tai hinnan määritteitä. Lue lisää tuotteiden myynnistä maasta toiseen.
  • Ota selvää, kumman maan hinta- ja verovaatimuksia on noudatettava. Jos haluat mainostaa valuutassa, joka ei ole myyntimaan valuutta, noudata kyseisen valuutan maan hinta- ja verovaatimuksia.

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla useita värejä ja kokoja, voit määrittää eri vaihtoehdoille eri hinnat. Esimerkki:

An example of ads without placeholder images

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – vihreä – S
price [hinta] 10,99 USD
color [väri] vihreä
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-VHR
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – sininen – S
price [hinta] 8,99 USD
color [väri] sininen
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-SIN
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – keltainen – S
price [hinta] 10,50 USD
color [väri] keltainen
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-KELTAINEN
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876

Puhelin tai tabletti sopimuksella

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuote Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – sopimuksella
price [hinta] 0,00 USD
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Elektroniikka > Viestintä > Puhelimet > Matkapuhelimet
is_bundle [on_tuotepaketti] kyllä

Kauppiaan määrittelemät monipakkaukset ja ryhmät

Tuote 3 Google-T-paitaa
title [nimi] Google-T-paita – 3:n pakkaus – vihreä – S
price [hinta] 41,50 USD
brand [brändi] Google
gtin 121314151617
multipack [monipakkaus] 3

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag
Tuote Googlen 25,3 megapikselin järjestelmäkamera ja lisävarusteita
title [nimi] Googlen 25,3 megapikselin järjestelmäkamera + 35 mm:n objektiivi + sininen kameralaukku
price [hinta] 432,50 USD
brand [brändi] Google
gtin 123456789011
is_bundle [on_tuotepaketti] kyllä

Tuotteet, joilla on tilauksen vähimmäisarvo

Jos edellytät tilaukselta vähimmäisarvoa, lisää se toimitusasetuksiin. Jos esimerkiksi edellytät, että asiakas tilaa tuotteita sivustoltasi vähintään 30 euron arvosta, lisää tämä vähimmäisarvo toimitusasetuksiin. Lue lisää tilauksen vähimmäisarvon lisäämisestä.
An illustration of a jug of milk with GTIN visible
Tuote Luomutäysmaito
title [nimi] Luomutäysmaito, 1 l
price [hinta] 3.50 EUR
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Ruoka, juomat ja tupakkatuotteet > Juomat
Shipping settings [toimitusasetukset] Vähimmäistilausarvo: 30,00 EUR

Tukkuna myytävät tuotteet

An illustration of a screw
Tuote Uppokantaruuvit
title [nimi] Uppokantametalliruuvit (paketissa 1 000)
price [hinta] 7,50 USD

Yksikköhinnoittelu

How unit_pricing_measure might display in your ad
Tuote Hajuvesi
title [nimi] Hajuvesi – 30 ml
price [hinta] 43,95 USD
unit_pricing_measure [yksikköhinnoitteluperuste] 30 ml
unit_pricing_base_measure [yksikköhinnan_perusmäärä] 100 ml

Ohjelmiston tilaus

Tuote Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
title [nimi] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
price [hinta] 29,90 USD
google_product_category [googlen_tuoteluokka] Ohjelmistot > Tietokoneohjelmistot > Virustentorjunta- ja tietoturvaohjelmistot
brand [brändi] Google
mpn 123GOOGLE432
gtin 1234567890123
shipping [toimitus] 0,00 USD
image_link [kuvalinkki] http://www.example.com/image1.jpg