[GA4] Producten koppelen: Google Analytics 4-property's en Google Ads koppelen

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Als u een Google Analytics-property aan uw Google Ads-account koppelt, kunt u de activiteit van klanten op uw website of app analyseren. Zo kunt u inzicht krijgen in hoeveel websiteverkeer of zaken afkomstig zijn van Google Ads en kunt u uw advertenties en website verbeteren.

Als u accounts koppelt, kunt u het volgende doen:

Google Analytics-accountbeheerders kunnen ook hun Analytics-property verplaatsen van het ene naar het andere Analytics-account. Alle gekoppelde Google Ads-accounts blijven gekoppeld aan de property. Nadat de property is verplaatst, kunnen gebruikers van het nieuwe Analytics-account gegevens zien van de gekoppelde Google Ads-accounts.

Als u een Google Ads-manageraccount heeft, leest u hier hoe u Google Analytics koppelt aan uw manageraccount.

Voordat u begint

Als u een Google Analytics-property aan uw Google Ads-account wilt koppelen, heeft u een Google-account nodig met de volgende rechten:

• Beheerderstoegang tot een Google Ads-account (of een Google Ads-manageraccount). Autotagging in het Google Ads-account.
  • Als u een koppeling maakt met een Firebase-project, moet het Google-account eigenaar zijn van het Firebase-project dat u wilt koppelen.
  • Als u een koppeling maakt met een Google Analytics 4-property, heeft het Google-account rechten voor bewerken nodig in de bijbehorende Google Analytics-property.

Als u uw Firebase-project upgradet naar een Google Analytics 4-property, worden uw Firebase-koppelingen met Google Ads automatisch overgezet naar de nieuwe Google Analytics 4-property.

Aandachtspunt

Als een manageraccount uw Google Ads-account beheert, zijn alle gegevens die in het manageraccount worden geïmporteerd uit Google Analytics of Firebase beschikbaar voor u (zoals opgegeven in het manageraccount). Als het manageraccount wordt ontkoppeld van Google Analytics of Firebase, zijn er geen nieuwe gegevens beschikbaar, maar ziet u nog steeds eerder gedeelde gegevens.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een Google Analytics-property of een Firebase-project koppelen aan Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Van Google. Zoek Google Analytics (GA4) en Firebase of Google Analytics (UA) en klik op Details.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer een Google Analytics- of Firebase-property onder Koppeling instellen.
    • Als u bewerkingsrechten heeft voor de Google Analytics-property's of als u eigenaar bent van Firebase-projecten, tonen de zoekresultaten een lijst van alle beschikbare property's en projecten.
  6. Zoek in de lijst een Google Analytics-property of een Firebase-project en klik op Volgende.
  7. (Aanbevolen) Gebruik de schakelaar om app- en webstatistieken en Google Analytics-doelgroepen te importeren
    • Voor het importeren van app- en webstatistieken:
      • Deze property wordt gebruikt om engagementstatistieken voor uw site te tonen in de Google Analytics-rapportagekolommen van uw account. U moet Google Analytics 4-kolommen toevoegen aan uw Google Ads-rapporten. Deze zijn anders dan UA-statistieken en zijn in de statistiekkiezer gelabeld als (GA4).
      • In de meeste gevallen duurt het minder dan een uur voordat Google Analytics-gegevens zijn geïmporteerd, maar het proces kan langer duren voor grotere accounts. Nadat de gegevens zijn geïmporteerd, kunt u Google Analytics-kolommen toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.
  8. Check uw selectie en klik op Koppelen.

Als uw Google Ads-account wordt beheerd door 1 of meer manageraccounts, wordt in de kolom Accounts aangegeven welke van uw manageraccounts zijn gekoppeld aan een Google Analytics 4-property of Firebase-project.

1. Als het Google Ads-account wordt beheerd door meerdere manageraccounts (bijvoorbeeld door een submanager- en een manageraccount), verschijnt het hoofdmanageraccount in de kolom Accounts.
  2. Als een Google Analytics-property of Firebase-project is gekoppeld aan uw Google Ads-account en niet is gekoppeld aan een manageraccount, ziet u een koppelteken ('-') in de kolom Accounts.

Koppelingsproblemen tussen uw Analytics- en Google Ads-accounts oplossen.

Een Google Analytics-property of Firebase-project beheren of ontkoppelen van Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Van Google. Zoek Google Analytics (GA4) en Firebase en klik op Details.
  4. Zoek de Google Analytics-property of het Firebase-project in de tabel en klik op Beheren.
    1. App- en webstatistieken importeren: Zet de schakelaar aan om app- en webstatistieken van Google Analytics te gebruiken voor een meer klantgerichte meting van hoe gebruikers omgaan met uw advertenties.
    2. Google Analytics-doelgroepen importeren: Zet de schakelaar aan om app- en webstatistieken van Google Analytics te gebruiken voor een meer klantgerichte meting van de manier waarop gebruikers omgaan met uw advertenties.
  5. Klik op Ontkoppelen om de property te ontkoppelen.

Over de pagina Gekoppelde accounts voor Google Analytics

Nadat u uw Google Ads-account aan een Analytics-property heeft gekoppeld, kunt u de volgende gegevens bekijken op de pagina Gekoppelde accounts voor Google Analytics in uw Google Ads-account: Houd er rekening mee dat u alleen weergaven, doelen en doelgroepen kunt bekijken voor Universal Analytics-property's.

• Weergaven: Geeft aan hoeveel weergaven zijn gekoppeld voor deze property. Wanneer u de muisaanwijzer op de gegevens plaatst, ziet u welke weergaven zijn gelinkt en welke sitestatistieken zijn geïmporteerd. Als er voor property weergaven zijn die aan manageraccounts zijn gekoppeld, ziet u ook een specificatie van hoeveel weergaven aan manageraccounts zijn gekoppeld en hoeveel er aan uw account zijn gekoppeld. Meer informatie over hoe u een Google Analytics-account en een Google Ads-manageraccount koppelt
  • Doelen: Geeft aan hoeveel doelen in uw conversierapporten zijn geïmporteerd voor deze property. Wanneer u de muisaanwijzer op de gegevens plaatst, ziet u hoeveel extra doelen u kunt importeren, evenals een link voor het beheren van uw conversieacties.
  • Doelgroepen: Geeft aan hoeveel remarketinglijsten er zijn gemaakt voor deze property. Wanneer u de muisaanwijzer op de gegevens plaatst, ziet u welke lijsten er zijn gemaakt, evenals een link waarmee u doelgroeplijsten kunt maken.
  • Accounts: Als uw account door een of meer manageraccounts wordt beheerd, wordt in deze kolom weergegeven welke manageraccounts aan een bepaalde property zijn gelinkt.
    • Als de property alleen aan uw account en niet aan een manageraccount is gelinkt, ziet u 'Dit account' in de kolom.
    • Als het account door meerdere manageraccounts wordt beheerd (bijvoorbeeld door een submanageraccount en een manageraccount), plaatst u de muisaanwijzer op de gegevens om te zien welke manageraccounts aan de property zijn gelinkt.
Als uw account door 1 of meer manageraccounts wordt beheerd, kunt u de gegevens bekijken voor property's die aan die manageraccounts zijn gekoppeld.

Gerelateerde links

Google Analytics

Over producten koppelen

Google-producten

Google Partners