[GA4] Tuotteen linkittäminen: Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien ja Google Adsin linkittäminen

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden linkittäminen Google Ads ‐tiliin auttaa analysoimaan sitä, mitä asiakkaat tekevät verkkosivustolla tai sovelluksessa. Näin voit selvittää, kuinka suuri osa sivuston liikenteestä tai liiketoiminnasta on peräisin Google Adsista, sekä parantaa mainoksia ja sivustoa datan avulla.

Linkitettyäsi tilit voit tehdä seuraavaa:

Google Analytics ‑tilin järjestelmänvalvojat voivat myös siirtää Analytics-mittauskokonaisuutensa Analytics-tililtä toiselle. Mittauskokonaisuuteen mahdollisesti linkitetyt Google Ads ‑tilit säilyvät ennallaan. Siirtämisen jälkeen uuden Analytics-tilin käyttäjät voivat katsella linkitettyjen Google Ads ‑tilien dataa.

Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, katso ohjeet Google Analyticsin ja hallinnoijan tilin linkittämiseen.

Ennen kuin aloitat

Voit linkittää Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden Google Ads ‐tiliisi, jos Google-tililläsi on seuraavat luvat:

Kun päivität Firebase-projektin Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudeksi, Google Adsin ja Firebasen väliset linkitykset siirtyvät uuteen Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen automaattisesti.

Hyvä muistaa

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoidetaan hallinnoijan tililtä, käytettävissäsi on kaikki data, jonka hallinnoijan tili tuo Google Analyticsista tai Firebasesta (hallinnoijan tilin määritysten mukaisesti). Jos Google Ads ‑tilin ja Google Analyticsin tai Firebasen välinen linkitys poistetaan hallinnoijan tililtä, uusi data ei ole käytettävissä mutta näet edelleen aiemmin jaetun datan.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden tai Firebase-projektin linkittäminen Google Adsiin

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Analytics (GA4) ja Firebase" tai "Google Analytics (UA)" ja klikkaa Tiedot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse "Luo linkki" ‑kohdasta Google Analytics- tai Firebase-mittauskokonaisuus.
    • Jos sinulla on Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksien muokkausoikeudet tai olet Firebase-projektien omistaja, näet hakutuloksissa kaikki käytettävissä olevat mittauskokonaisuudet ja projektit.
  6. Etsi Google Analytics ‑mittauskokonaisuus tai Firebase-projekti listasta ja klikkaa Seuraava.
  7. (Suositus) Käytä päälle/pois-painiketta tuodaksesi sovellus‑ ja sivustomittareita ja Google Analytics ‑yleisöjä.
    • Sovellus‑ ja sivustomittareiden tuonti:
      • Tätä mittauskokonaisuutta käytetään sivuston aktivoitumismittareiden näyttämiseen tilin Google Analytics ‑raportointisarakkeissa. Huomaa, että sinun on lisättävä Google Analytics 4 ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihin. Ne ovat erilaisia kuin UA-mittarit, ja niissä on "(GA4)"-merkintä mittarivalitsimessa.
      • Yleensä Google Analytics ‑datan tuontiin menee alle tunti, mutta suurilla tileillä siihen voi mennä kauemmin. Kun data on tuotu, voit lisätä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi.
  8. Tarkista valintasi ja klikkaa Linkitä.

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoitaa yksi tai useampi hallinnoijan tili, Tilit-sarakkeessa näkyy, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen tai Firebase-projektiin.

1. Jos Google Ads ‑tiliä hoitaa useampi hallinnoijan tili (esim. hallinnoijan tili ja alahallinnoijatili), Tilit-sarakkeessa näkyy päähallinnoijatili.
  2. Jos Google Analytics ‑mittauskokonaisuus tai Firebase-projekti on linkitetty Google Ads ‑tiliisi mutta ei hallinnoijan tiliin, Tilit-sarakkeessa näkyy viiva ("-").

Google Ads- ja Analytics-tilien linkityksen vianetsintä

Google Ads ‑tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen ylläpitäminen tai poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Tiedot.
  4. Etsi taulukosta Google Analytics ‑mittauskokonaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Hallinnoi.
    1. Tuo sovellus- ja sivustomittarit: Laita tämä valitsin päälle, jos haluat käyttää Google Analyticsin sovellus- ja sivustomittareita saadaksesi asiakaskeskeisempiä mittaustuloksia siitä, miten mainoksesi aktivoivat käyttäjiä.
    2. Tuo Google Analytics ‐yleisöjä: Laita tämä valitsin päälle, jos haluat käyttää Google Analyticsin sovellus- ja sivustomittareita saadaksesi asiakaskeskeisempiä mittaustuloksia siitä, miten mainoksesi aktivoivat käyttäjiä.
  5. Klikkaa Poista linkitys.

Google Analyticsia koskeva "Linkitetyt tilit" ‑sivu

Kun olet linkittänyt Google Ads ‑tilisi Analytics-mittauskokonaisuuteen, näet Google Ads ‑tilisi Google Analyticsia koskevalla "Linkitetyt tilit" ‑sivulla seuraavat tiedot. Muista, että näet vain Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksien näkymät, tavoitteet ja yleisöt.

• Näkymät: Tästä näet, kuinka monta näkymää mittauskokonaisuuteen on linkitetty. Kun viet hiiren datan päälle, näet linkitetyt näkymät sekä minkä näkymien sivustomittarit on tuotu. Jos mittauskokonaisuudessa on hallinnoijan tileihin linkitettyjä näkymiä, näet myös erittelyn siitä, kuinka monta näkymää on linkitetty hallinnoijan tileihin ja kuinka monta omaan tiliisi. Lue lisää Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin linkittämisestä.
  • Tavoitteet: Tämä kertoo, kuinka monta tavoitetta konversioraportteihin on tuotu tälle mittauskokonaisuudelle. Kun asetat kohdistimen tietojen kohdalle, näet, kuinka monta tavoitetta voit vielä tuoda, sekä linkin konversiotapahtumien hallinnointiin.
  • Yleisöt: Tästä näet, kuinka monta uudelleenmarkkinointilistaa mittauskokonaisuudelle on luotu. Kun viet hiiren datan päälle, näet luodut listat sekä linkin, jonka kautta voit luoda yleisölistoja.
  • Tilit: Jos tiliäsi hoitaa yksi tai useampi hallinnoijan tili, tästä sarakkeesta näet, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty tiettyyn mittauskokonaisuuteen.
    • Jos mittauskokonaisuus on linkitetty vain tiliisi eikä hallinnoijan tiliin, sarakkeessa lukee "Tämä tili".
    • Jos tiliä hoitaa useampi hallinnoijan tili (esimerkiksi alahallinnoijatili ja hallinnoijan tili), vie hiiri datan päälle nähdäksesi, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty mittauskokonaisuuteen.
Jos tiliäsi hoitaa yksi tai useampi hallinnoijan tili, voit katsella näihin hallinnoijan tileihin linkitettyjen mittauskokonaisuuksien dataa.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Google Analytics

Tuotteen linkittäminen

Googlen tuotteet

Google Partners