Google Adsin linkittäminen Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebaseen

Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus on tällä hetkellä betavaiheessa. Lue lisää

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Ads voidaan linkittää Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omainsuuteen ja Firebaseen ja miten näiden linkitys poistetaan. Kun olet linkittänyt Google Ads ‑tilin Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin, voit

• tuoda konversioita, konversiotapahtumien dataa (esimerkiksi parametreja) ja yleisöjä
  • katsoa, kuinka mainoskampanjat kasvattavat Android- ja iOS-sovellustesi asennusten määrää ja käyttäjien toimintaa sovelluksissa
  • tuoda verkkopohjaisia uudelleenmarkkinointiluetteloita ja verkkokonversiotapahtumia (tämä koskee vain Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuksia).

Tietoja Google Adsin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebasen linkityksen poistamisesta

Voit poistaa Google Ads ‑tilin linkityksen Google Analyticsin Sovellus + Verkko -omaisuudesta tai Firebasesta milloin vain. Kun poistat linkityksen

• Google Ads ja aiemmin linkitetyt omaisuudet lopettavat datan jakamisen
  • Google Ads lopettaa konversioiden tuomisen aiemmin linkitetyistä omaisuuksista, eikä uusia käyttäjiä enää lisätä yhdistettyihin uudelleenmarkkinointiluetteloihin
  • voit edelleen nähdä aiemmin jaetun datan sekä Google Adsissa että Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudessa tai Firebasessa.

Voit poistaa Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden linkityksen Google Adsista tai Google Analyticsista. Muussa tapauksessa voit poistaa Firebase-projektin linkityksen Google Adsista tai Firebase-tililtäsi

Muistettavaa

Jos tilisi on hallinnoijan tilin hallinnoima, sinulla on pääsy kaikkiin hallinnoijan tiliin linkitettyihin omaisuuksiin. Kaikki data, jonka hallinnoijan tili tuo Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudesta tai Firebasesta, on yhä käytettävissäsi. Jos hallinnoijan tilin linkitys näihin omaisuuksiin poistetaan, myös tilisi linkitys poistetaan.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Google Adsin linkittäminen Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin edellyttää, että sinulla on Google-tili, jolla on seuraavat käyttöoikeudet:

• Google Adsissa Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
  • Jos luot linkitystä Firebase-projektiin, Google-tilisi on oltava sen projektin omistaja, jonka haluat linkittää.
  • Jos luot linkitystä Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen, Google-tililläsi on oltava vastaavan Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet.

Nämä käyttöoikeudet tarvitaan myös, jos sinun on poistettava Google Ads ‑tilisi linkitys.

Huom. Kun päivität Firebase-projektisi Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudeksi, Google Adsin Firebase-linkkisi siirretään uuteen Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen automaattisesti.

Ohjeet

Näin voit linkittää Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebase-projektin Google Adsissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta  ja valitse sitten Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Firebase ‑kohdasta Tiedot. Jos Google-tililläsi on minkä tahansa Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden muokkausoikeudet tai tili on jonkin Firebase-projektin omistaja, näiden tiedot näkyvät taulukossa.
  4. Etsi Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti taulukosta ja valitse Linkitä. Jos haluat tarkistaa, mitä sovelluksia projektiin on yhdistetty, klikkaa projektin nimen vasemmalla puolella olevaa alanuolta.

Huom. Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudet näkyvät taulukoissa Firebase-projekteina, sillä omaisuuksia edustavat niihin linkitetyt Firebase-projektit. Jos Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen ei ole linkitetty Firebase-projektia, omaisuutta ei näy taulukossa.

5. Valitse näkyviin tulevasta linkityksen vahvistusikkunasta, mitä haluat tehdä.
    • Halutessasi voit ottaa käyttöön asetuksen, joka jakaa Google Analyticsin Sovellus + Verkko- tai Firebase-yleisöt tälle Google Ads ‑tilille.
    • Viimeistele Firebase-projektin linkitys Google Ads ‑tiliin klikkaamalla Linkitä.

Jos Google Ads ‑tiliäsi hallinnoi yksi tai useampi hallinnoijan tili, Tilit-sarakkeessa näkyy, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin.

1. Jos tiliäsi hallinnoi useampi hallinnoijan tili (esimerkiksi alahallinnoijatili ja hallinnoijan tili), vie kohdistin tietojen kohdalle nähdäksesi, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty projektiin.
  2. Jos Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti on linkitetty vain tiliisi eikä sitä ole linkitetty hallinnoijan tiliin, Tilit-sarakkeessa lukee Tämä tili.

Näin voit poistaa Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen Google Adsissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta  ja valitse sitten Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Firebase ‑kohdasta Tiedot.
  4. Etsi projekti taulukosta ja klikkaa sitten Poista linkitys.