Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkittäminen Google Adsiin

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Analytics 4 ‑omaisuuksien linkittämisestä Google Ads ‑tiliin. Beta-jakson aikana Google Analytics 4 ‑omaisuudet tunnettiin Sovellus + Verkko -omaisuuksina. Google Analytics 4 ‑omaisuudet ovat käytettävissä kaikilla tileillä. Ne ovat nyt oletus, kun luot uuden omaisuuden, aiotpa sitten käyttää sitä sivustolle, sovellukselle tai molemmille.

Google Analytics 4 ‑omaisuudet ovat erilaisia kuin Universal Analytics ‑omaisuudet (Google Analyticsin edellisen sukupolven omaisuudet). Lue lisää Universal Analytics ‑omaisuuksien linkittämisestä Google Adsiin.

Jos sinulla on Google Analytics 4 ‑omaisuus tai Firebase-projekti, voit linkittää omaisuuden tai projektin Google Ads ‑tiliisi. Kun olet linkittänyt Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin Google Adsiin, voit

• tuoda konversioita, yleisöjä ja sovelluksen konversiotapahtumien dataa (esimerkiksi parametreja)
  • nähdä, kuinka kampanjat lisäävät Android- ja iOS-sovellustesi asennusten määrää ja käyttäjien toimintaa sovelluksissa sekä verkkosivustosi käyntejä ja käyttäjien toimintaa sivustolla.

Ennen kuin aloitat

Käytä Google-tiliä, jolla on seuraavat käyttöoikeudet:

• Google Adsissa Google-tilillä on oltava Google Ads ‑tilin (tai Google Adsin hallinnoijan tilin) järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Sinun on myös otettava automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tilillä.
  • Jos luot linkitystä Firebase-projektiin, Google-tilisi on oltava sen Firebase-projektin omistaja, jonka haluat linkittää.
  • Jos luot linkitystä Google Analytics 4 ‑omaisuuteen, Google-tililläsi on oltava vastaavan Google Analytics ‑omaisuuden muokkausoikeudet.
Kun päivität Firebase-projektisi Google Analytics 4 ‑omaisuudeksi, Google Adsin Firebase-linkkisi siirretään uuteen Google Analytics 4 ‑omaisuuteen automaattisesti.

Omaisuuksien linkitysten poistaminen Google Ads ‑tililtä

Voit poistaa Google Ads ‑tilin ja Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen milloin tahansa. Linkityksen poistaminen edellyttää Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia. Linkityksen poistamisen jälkeen

• Google Ads ja aiemmin linkitetyt omaisuudet lopettavat datan jakamisen
  • Google Ads lopettaa konversioiden tuomisen aiemmin linkitetyistä omaisuuksista, eikä uusia käyttäjiä enää lisätä yhdistettyihin uudelleenmarkkinointiluetteloihin
  • voit edelleen nähdä aiemmin jaetun datan sekä Google Adsissa että Google Analyticsissa tai Firebasessa.

Muistettavaa

Jos Google Ads ‑tilisi on hallinnoijan tilin alainen, kaikki data, jonka hallinnoijan tili importoi Google Analyticsista tai Firebasesta, tulee saatavillesi (hallinnoijan tilin asetusten mukaisesti). Jos hallinnoijan tili poistaa Google Ads ‑tilin ja Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebasen linkityksen, uusi data ei ole käytettävissäsi mutta näet edelleen aiemmin jaetun datan.

Ohjeet

Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkittäminen Google Adsiin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ‑kortista Tiedot. Jos sinulla on Google Analytics 4 ‑omaisuuksien muokkausoikeudet tai olet Firebase-projektien omistaja, näkyviin tulee taulukko, josta näet kaikki käytettävissä olevat omaisuudet ja projektit.
  5. Etsi taulukosta Google Analytics 4 ‑omaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Linkitä.
    • Jos haluat tarkistaa, mitä sovelluksia projektiin on yhdistetty, klikkaa projektin nimen vasemmalla puolella olevaa alanuolta.
  6. Klikkaa vahvistusikkunasta Linkitä.
    • (Valinnainen) Jos haluat jakaa Google Analytics ‑yleisöt tai Firebase-konversioparametrit Google Adsin kanssa, klikkaa "Tuo Google Analytics ‑yleisöt linkityksen jälkeen (suositus)" ‑kohdan vieressä olevaa valitsinta ennen kuin klikkaat Linkitä. Voit myös milloin tahansa muuttaa tätä asetusta suoraan Google Analyticsista.

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoitaa yksi tai useampi hallinnoijan tili, Tilit-sarakkeessa näkyy, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty Google Analytic 4 ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin.

1. Jos Google Ads ‑tiliä hoitaa useampi hallinnoijan tili (esim. hallinnoijan tili ja alahallinnoijatili), Tilit-sarakkeessa näkyy päähallinnoijatili.
  2. Jos Google Analytics 4 ‑omaisuus tai Firebase-projekti on linkitetty Google Ads ‑tiliisi mutta ei hallinnoijan tilin, Tilit-sarakkeessa on viiva (“-”).

Google Ads ‑tilin ja Google Analytics 4 ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ‑kortista Tiedot.
  5. Etsi taulukosta Google Analytics 4 ‑omaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Poista linkitys.
  6. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista linkitys.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.