Google Adsin linkittäminen Google Analyticsin Sovellus + Verkko -omaisuuteen tai Firebaseen

Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus on tällä hetkellä betavaiheessa. Lue lisää

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Google Ads ‑tilin Google Analyticsin Sovellus + Verkko -omaisuuteen tai Firebase-projektiin. Linkityksen tehtyäsi voit

• tuoda konversioita, yleisöjä ja sovelluksen konversiotapahtumien dataa (esimerkiksi parametreja)
  • nähdä, kuinka kampanjat lisäävät Android- ja iOS-sovellustesi asennusten määrää ja käyttäjien toimintaa sovelluksissa sekä verkkosivustosi käyntejä ja käyttäjien toimintaa sivustolla.

Ennen kuin aloitat

Käytä Google-tiliä, jolla on seuraavat käyttöoikeudet:

• Google Adsissa Google-tilillä on oltava Google Ads ‑tilin (tai Google Adsin hallinnoiijan tilin) järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Sinun on myös otettava automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tilillä.
  • Jos luot linkitystä Firebase-projektiin, Google-tilisi on oltava sen Firebase-projektin omistaja, jonka haluat linkittää.
  • Jos luot linkitystä Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen, Google-tililläsi on oltava vastaavan Google Analytics ‑omaisuuden muokkausoikeudet.

Huom. Kun päivität Firebase-projektisi Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudeksi, Google Adsin Firebase-linkkisi siirretään uuteen Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen automaattisesti.

Google Adsin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebasen linkityksen poistaminen

Voit poistaa Google Ads ‑tilin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen milloin tahansa. Linkityksen poistaminen edellyttää Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia. Kun poistat linkityksen

• Google Ads ja aiemmin linkitetyt omaisuudet lopettavat datan jakamisen
  • Google Ads lopettaa konversioiden tuomisen aiemmin linkitetyistä omaisuuksista, eikä uusia käyttäjiä enää lisätä yhdistettyihin uudelleenmarkkinointiluetteloihin
  • voit edelleen nähdä aiemmin jaetun datan sekä Google Adsissa että Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudessa tai Firebasessa.

Muistettavaa

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoidetaan hallinnoijan tililtä, käytettävissäsi on kaikki data, jonka hallinnoijan tili tuo Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudesta tai Firebasesta (hallinnoijan tilin määritysten mukaisesti). Jos hallinnoijan tili poistaa Google Ads ‑tilin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebasen linkityksen, uusi data ei ole käytettävissäsi mutta näet edelleen aiemmin jaetun datan.

Ohjeet

Google Adsin linkittäminen Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa "Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus ja Firebase" ‑kortista Tiedot. Jos sinulla on Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuksien muokkausoikeudet tai olet Firebase-projektien omistaja, näkyviin tulee taulukko, josta näet kaikki käytettävissä olevat Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuudet ja Firebase-projektit.
  4. Etsi taulukosta Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Linkitä. Jos haluat tarkistaa, mitä sovelluksia projektiin on yhdistetty, klikkaa projektin nimen vasemmalla puolella olevaa alanuolta.
  5. Klikkaa vahvistusikkunasta Linkitä.
    • (Valinnainen) Jos haluat jakaa Google Analytics ‑yleisöt tai Firebase-konversioparametrit Google Adsin kanssa, klikkaa "Tuo Google Analytics ‑yleisöt linkityksen jälkeen (suositus)" ‑kohdan vieressä olevaa valitsinta ennen kuin klikkaat Linkitä. Muista, että sinun on poistettava Google Ads ‑tilin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkitys, jos et enää halua jakaa Google Analytics ‑yleisöjä. Voit myös milloin tahansa muuttaa tätä asetusta suoraan Google Analyticsista.

Jos Google Ads ‑tiliäsi hoitaa yksi tai useampi hallinnoijan tili, Tilit-sarakkeessa näkyy, mitkä hallinnoijan tilit on linkitetty Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuteen tai Firebase-projektiin.

1. Jos Google Ads ‑tiliä hoitaa useampi hallinnoijan tili (esim. hallinnoijan tili ja alahallinnoijatili), Tilit-sarakkeessa näkyy päähallinnoijatili.
  2. Jos Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti on linkitetty Google Ads ‑tiliin mutta ei hallinnoijan tiliin, näet Tilit-sarakkeessa viivan (-).

Google Ads ‑tilin ja Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuuden tai Firebase-projektin linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa "Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus ja Firebase" ‑kortista Tiedot.
  4. Etsi taulukosta Google Analyticsin Sovellus + Verkko ‑omaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Poista linkitys.
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista linkitys.
Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.