Foodee-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Foodee

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Foodee®-app.

Opmerking: Als u SSO wilt configureren, moet u uw aangepaste 'vanity-URL' van Foodee hebben (de URL waarmee u inlogt bij Foodee). Deze URL is beschikbaar als u een zakelijk Foodee-account heeft gemaakt.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen .
  4. Zoek Foodee in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download het IdP-metadatabestand op de pagina Google IDP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {Vanity-URL} door uw vanity-URL van Foodee.
  9. Klik op Volgende.
  10. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    Email Algemene informatie Primair e-mailadres
    firstName Algemene informatie Voornaam
    lastName Algemene informatie Achternaam
    PhoneNumber Contactgegevens Telefoonnummer
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Foodee instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://www.food.ee/login met uw Foodee-beheerdersaccount.
  3. Ga naar https://www.food.ee/teams/{Vanity-URL}. Vervang {Vanity-URL} door de vanity-URL van uw Foodee-account.
  4. Navigeer naar my dashboard (mijn dashboard) and then Single Sign On.
  5. Klik op Edit (Bewerken).
  6. Voer een IDP name (IdP-naam) in (elke waarde is toegestaan).
  7. Plak het IdP-metadatabestand dat u in stap 1 heeft gedownload in het veld IDP Metadata XML
  8. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Foodee-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer Foodee.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken .
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Foodee-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://www.food.ee/teams/{Vanity-URL}. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de SSO-inlogpagina van Foodee.
  2. Klik op Login with Google (Inloggen met Google). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw gegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Foodee.