Foodee-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Foodee

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Foodee-app.

Opmerking: Als u SSO wilt instellen, moet u uw aangepaste vanity-URL van Foodee hebben (de URL waarmee u inlogt bij Foodee). Deze URL is beschikbaar als u een zakelijk Foodee-account heeft gemaakt.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Foodee in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Foodee en klik op Selecteren.
  6. Download het IdP-metadatabestand op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {Vanity-URL} door uw vanity-URL van Foodee.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Foodee-kenmerken:

Google-directorykenmerk Foodee-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) firstName
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) lastName
    Contact Information > Phone Number (Contactgegevens > Telefoonnummer) PhoneNumber
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Foodee instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://www.food.ee/login met uw Foodee-beheerdersaccount.
  3. Ga naar https://www.food.ee/teams/{Vanity-URL}. Vervang {Vanity-URL} door de vanity-URL van uw Foodee-account.
  4. Navigeer naar my dashboard (mijn dashboard) and then Single Sign On.
  5. Klik op Edit (Bewerken).
  6. Voer een IDP name (IdP-naam) in (elke waarde is toegestaan).
  7. Plak het IdP-metadatabestand dat u in stap 1 heeft gedownload in het veld IDP Metadata XML
  8. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Foodee-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Foodee.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Foodee-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Foodee ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Foodee.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Foodee geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://www.food.ee/teams/{Vanity-URL}. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de SSO-inlogpagina van Foodee.
  2. Klik op Login with Google (Inloggen met Google). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Foodee.

Stap 5: Automatische registratie instellen
Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.