GoodData-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor GoodData

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek GoodData in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download de IDP-metadata op de pagina met Google IDP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL, Entiteits-ID en Start-URL. Vervang {your-hostname} door de URL waarmee u inlogt bij GoodData (zonder het voorvoegsel https:// van de URL).
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: GoodData instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Neem contact op met GoodData-ondersteuning en vraag ze SSO in te schakelen voor uw account. Stuur GoodData-ondersteuning het IDP-metadatabestand dat u in stap 1 heeft gedownload. GoodData-ondersteuning neemt contact met u op wanneer SSO is ingeschakeld voor uw account.

Stap 3: De GoodData-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer GoodData.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de inlog-ID's van uw GoodData-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.

Stap 4: Controleren of SSO werkt

U kunt SSO testen door GoodData te openen via de beheerdersconsole:

1. Klik in de beheerdersconsole op de App Launcher App Launcher en dan Meer en zoek GoodData.
  2. Klik op het pictogram om de app te starten. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar GoodData.