Brightcove-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Brightcove®

Opmerking: Voordat u SSO configureert, moet u contact opnemen met Brightcove-ondersteuning en ze vragen u de volgende waarden voor uw account te geven:

• SSO Sign-on URL (SSO-inlog-URL)
  • ACS URL (ACS-URL)
  • Audience URI (Publieks-URI)

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek Brightcove in de lijst met apps en klik erop.
  5. Download de IdP-metadata op de pagina met Google IdP-gegevens.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL als volgt:
    1. Vervang de ACS-URL door de ACS-URL die u van Brightcove-ondersteuning heeft gekregen (zie de opmerking hierboven).
    2. Vervang de Entiteits-ID door de Audience URI (Publieks-URI) van Brightcove.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Brightcove instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar Brightcove-ondersteuning en vraag ze SSO in te schakelen voor uw account. Voeg de volgende identiteitsprovidergegevens (IdP) toe:

• Het IdP-metadatabestand dat u in stap 1 heeft gedownload.
  • Het SAML-antwoordveld: saml2:NameID, waarbij 'NameID' het e-mailadres van een gebruiker is.
Stap 3: De Brightcove -app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Brightcove.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Brightcove-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga in een nieuw browservenster naar de SSO-inlog-URL van uw Brightcove-account (u heeft deze gekregen van BrightCove, zie de opmerking vóór stap 1 hierboven). Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw inloggegevens in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Brightcove.