HappyFox-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor HappyFox

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek HappyFox in de lijst met apps en klik erop.
  5. Voer de volgende gegevens in op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de velden ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {subdomain} door uw HappyFox-subdomein.

1. Klik op Volgende en voltooien.

Stap 2: HappyFox instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij HappyFox.

2. Ga naar https://<accountnaam>.happyfox.com/staff/manage/integrations/auth/saml

3. Voer de volgende informatie in:

1. IdP Signature (IdP-handtekening): Open het certificaat dat u in stap 1 hierboven heeft gedownload en kopieer de inhoud. Plak de inhoud in dit veld bij HappyFox.

2. SSO Target URL (Doel-URL SSO): Voer de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

4. Kies de opties die u wilt gebruiken voor verificatie van helpdeskmedewerkers en eindgebruikers via SAML.

5. Klik op Save Settings (Instellingen opslaan).

Stap 3: De HappyFox-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer HappyFox.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw HappyFox-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga in een nieuw incognito browservenster naar uw HappyFox-instantie. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw inloggegevens in. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar HappyFox.