Kapost-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Kapost

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Kapost in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Kapost en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {mijn-instantie} door uw Kapost-subdomein.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Kapost-kenmerken:

Google-directorykenmerk Kapost-kenmerk
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) firstName
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) lastName
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Kapost instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij Kapost.
  2. Ga naar Settings (Instellingen)and thenSingle sign-on.
  3. (Optioneel) Vink het vakje aan voor Autocreate Users (Automatisch gebruikers maken) om nieuwe gebruikers te maken via Just-in-Time-levering. Kies de rol van de gebruikers.
  4. Voer de volgende gegevens in:
    1. Issuer Public Cert (Openbaar certificaat uitgever): Selecteer deze optie in de lijst. Open het certificaat dat u in stap 1 hierboven heeft gedownload en kopieer de inhoud. Plak de inhoud in dit veld bij Kapost.
    2. Issuer URL (Uitgever-URL): Voer de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  5. Selecteer het kenmerk First/Last Name (Voor-/Achternaam) uit de lijst.
  6. Voer in het bovenste veld firstName en in het onderste veld lastName in.
  7. Klik op Enable Single Sign-on (Single sign-on inschakelen).
Stap 3: De Kapost-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Kapost.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Kapost-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Kapost ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Kapost.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Kapost geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://{mijn-instantie}.kapost.com/public/saml/auth
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Kapost.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.