Fuze-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Fuze

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Fuze in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Fuze en klik op Selecteren.
  6. Download de Metadata-XML op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {key} door de Key (Sleutel) die u van Fuze heeft gekregen.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu 'Veld selecteren' en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Fuze-kenmerken:

Google-directorykenmerk Fuze-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) EmailAddress
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) FirstName
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) LastName
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Fuze instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Ga naar https://fuzecommunity.force.com/support/s/article/Google-SSO-Setup.

2. Log in bij Fuze Community.

3. Open de Administrator Guide to set up Fuze/G Suite SSO (Beheerdersgids om Fuze/G Suite SSO in te stellen). De gids van Fuze is mogelijk niet beschikbaar in dezelfde talen als dit artikel.

4. Stel SSO in volgens de instructies in de Administrator Guide to set up Fuze/G Suite SSO (Beheerdersgids om Fuze/G Suite SSO in te stellen).

Stap 3: De Fuze-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Fuze.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Fuze-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Fuze ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Fuze.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Fuze geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Ga naar de URL die u van Fuze heeft gekregen.Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.Nadat uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Fuze.
Stap 5: Automatische registratie instellen
Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.