Egencia-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Egencia

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op Toevoegen "".
  4. Zoek Egencia in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat.
    3. Kopieer de Metadata XML en sla deze op.
  6. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  7. Klik op Volgende.
    Op de pagina Serviceprovidergegevens staan de ACS-URL en Entiteits-ID.
  8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de waarden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
    App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    emailAddress Algemene informatie Primair e-mailadres
  10. Klik op Voltooien.
Stap 2: Egencia instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Stuur een e-mail naar support@egencia.com met een titel als Enable SAML for {uw bedrijf} (SAML inschakelen voor 'uw bedrijf').

2. Voeg aan de e-mail uw bedrijfsnaam, de waarden (SSO-URL, certificaat en metadata die u heeft opgehaald in stap 1) en het e-mailadres van uw accountbeheerder toe.

3. Egencia laat u weten wanneer SAML door hen is ingeschakeld.

Stap 3: De Egencia-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer Egencia.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Egencia-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga naar uw Egencia-instantie.  Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.  Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Egencia.

Google, Google Workspace en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.