Clarizen-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Clarizen®

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)

Log in op uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

1. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

2. Klik rechtsonder op de plus (+).
  3. Zoek Clarizen in de lijst met apps en klik erop.
  4. Kopieer op de pagina Google IDP-gegevens de SSO-URL en download het certificaat.
  5. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

6. Klik op Volgende.
  7. Laat alle standaardwaarden staan op de pagina Serviceprovidergegevens
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Clarizen instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://www.clarizen.com met het Clarizen-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik bovenaan op Account en dan Settings (Instellingen).

4. Klik naast Federated Authentication (Gefedereerde verificatie) op edit link (link bewerken).

5. Selecteer Upload Certificate (Certificaat uploaden) om het certificaat te uploaden dat u in stap 1 heeft gekopieerd.

6. Voer in het veld Sign-in URL (Inlog-URL) de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

7. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Clarizen-app inschakelen
  1. Log in op uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Clarizen.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Clarizen-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://app2.clarizen.com/Clarizen/Pages/Service/Login.aspx.
  3. Klik op Connect via Federated Authentication (Verbinden via gefedereerde verificatie) en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Clarizen.