Hightail-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Hightail

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Hightail in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Hightail en klik op Selecteren.
  6. Download op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens het certificaat en kopieer de SSO-URL.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op de pagina Serviceprovidergegevens op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Hightail.

9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: Hightail instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://spaces.hightail.com/login met het Hightail-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik bovenaan op het icoon van het gebruikersprofiel.

4. Klik op View Admin Console (Beheerdersconsole bekijken).

5. Klik bovenaan op SAML.

6. Voer in het veld Login URL (Inlog-URL) de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

7. Plak in het veld SAML Certificate (SAML-certificaat) het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.

8. Klik op Save Configurations (Configuraties opslaan).
Stap 3: De Hightail-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Hightail.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Hightail-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Hightail ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Hightail.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Hightail geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://spaces.hightail.com/corp-login en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Hightail.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.