CloudHealth-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor CloudHealth

Stap 1: Informatie ophalen bij Google als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek CloudHealth in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat.
Stap 2: CloudHealth instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log als beheerder in bij CloudHealth® en ga naar Manage Apps (Apps beheren).
  2. Klik op CloudHealth.
  3. Klik op Single Sign-On.
  4. Klik op Save Settings (Instellingen opslaan).
  5. Download het certificaat en kopieer de SSO-URL bij Google.
  6. E-mail beide naar uw CloudHealth-ondersteuningscontact.
    CloudHealth configureert SAML voor hun app.
  7. Wanneer CloudHealth u de Callback URL (Callback-URL) en Audience (Publiek) heeft gestuurd, gaat u door met stap 3.
Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Klik in Google op de pagina Google IdP-gegevens (stap 1) op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  2. Klik op Volgende.
    Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de velden ACS-URL en Entiteits-ID automatisch ingevuld.
  3. Vervang {mydomain} door uw CloudHealth-domein.
  4. Controleer of de Callback URL die u van CloudHealth heeft gekregen overeenkomt met de ACS-URL en dat de Audience die u van CloudHealth heeft gekregen overeenkomt met de suggestie voor de Entiteits-ID. (Als de URL's verschillen, gebruikt u de URL's van CloudHealth.)
    De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres.
  5. Klik op Volgende.
  6. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
    App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    name Algemene informatie Voornaam
    email Algemene informatie Primair e-mailadres
    roles Werknemersgegevens Functie
  7. Klik op Voltooien.
Stap 4: De CloudHealth-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer CloudHealth.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw CloudHealth cloud-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Ga naar uw CloudHealth-site en probeer in te loggen.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar CloudHealth cloud.

Als het gebruikersaccount dat is geverifieerd door Google IdP nog niet bestaat in CloudHealth cloud, wordt er automatisch een nieuw gebruikersaccount geregistreerd bij CloudHealth cloud voor de ingelogde gebruiker.