KnowBe4-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor KnowBe4

Voordat u SSO configureert, krijgt u van KnowBe4 een account-ID voor uw organisatie. U krijgt deze van KnowBe4-ondersteuning na de registratie. U moet KnowBe4-ondersteuning ook de IDP-certificaatvingerafdruk geven die is gegenereerd met het gedownloade certificaat, en de SSO-URL die u in stap 1 heeft opgehaald.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)

Log in op uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

1. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

2. Klik rechtsonder op de plus (+).
  3. Zoek KnowBe4 in de lijst met apps en klik erop.
  4. Doe het volgende op de pagina Google IDP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  5. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

6. Klik op Volgende.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Start-URL. Vervang {your-account-id} door de account-ID die u van KnowBe4 heeft gekregen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
name_id Algemene informatie Voornaam
  1. Klik op Voltooien.
Stap 2: KnowBe4 instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

SAML wordt in KnowBe4 ingesteld via een e-mail naar hun ondersteuningsafdeling. Bekijk de opmerking hierboven.

Stap 3: De KnowBe4-app inschakelen
  1. Log in op uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer KnowBe4.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw KnowBe4-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://training.knowbe4.com/auth/saml/{uw-account-ID}. Vervang {uw-account-ID} door de account-ID die u van KnowBe4-ondersteuning heeft gekregen. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar KnowBe4.