Accellion-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Accellion

Voordat u SSO configureert, moet u Accellion®-ondersteuning vragen om een uniek subdomein voor uw organisatie. Neem contact op met support@accellion.com voor een subdomein. Het duurt één werkdag om dit in te stellen.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Accellion in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IDP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {your‑domain} door uw domeinnaam.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: Accellion instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij https://uwbedrijf.kiteworks.com/admin met het Accellion-beheerdersaccount van uw organisatie. Vervang uwbedrijf door het subdomein dat u van Accellion heeft gekregen.
  3. Klik in het broodkruimelmenu op Application (App).
  4. Ga naar Authentication and Authorization (Verificatie en autorisatie) -> SSO Setup (SSO instellen).
  5. Vink het vakje aan voor Setup SSO with SAML 2.0 (SSO met SAML 2.0 instellen).
  6. Plak in de velden IDP Entity ID (IDP Entiteits-ID) en Single Sign-On Service URL (Service-URL voor Single sign-on) de Entiteits-ID en SSO-URL van Google IdP die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  7. Plak https://uwbedrijf.kiteworks.com in het veld Service Provider Entity ID (Entiteits-ID serviceprovider).
  8. Kopieer en plak in het veld RSA Public Key Certificate (RSA-certificaat met openbare sleutel) de inhoud van het Google IdP-certificaat.
  9. Klik op Save (Opslaan).
  10. Wanneer de instellingen zijn opgeslagen, vinkt u het vakje aan voor Initiate AuthnRequest (Verificatieverzoek starten) om SSO bij Accellion in te schakelen.
  11. Klik op Save (Opslaan).
  12. (Optioneel) Maak gebruikers in Accellion:
    • Selecteer Users (Gebruikers) in het broodkruimelmenu.
    • Klik onder Manage Users (Gebruikers beheren) rechts op + om een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen.
    • Zorg dat de e-mailadressen die u invoert, de e-mail-ID's van Google van de gebruiker zijn.
Stap 3: De Accellion-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Accellion.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Accellion-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://uwbedrijf.kiteworks.com voor de Accellion User portal (Accellion-gebruikersportal) of https://uwbedrijf.kiteworks.com/admin voor de Accellion Admin portal (Accellion-beheerdersportal).
  3. Klik op Login via the external SSO provider (Inloggen via de externe SSO-provider). Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Accellion.

Als het gebruikersaccount dat is geverifieerd door Google IdP nog niet bestaat in Accellion, ziet u een foutmelding. Zie stap 2 om handmatig een nieuwe gebruiker te maken in Accellion voordat u controleert of SSO werkt.