Front-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Front

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Front®-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Front in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.

Laat de beheerdersconsole open staan. Nadat u de volgende stap heeft uitgevoerd in de Front-app, gaat u door met de configuratiewizard.

Stap 2: Front instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij Front met het beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik linksboven op de Front-homepage op het gebruikerspictogram en klik vervolgens op Settings (Instellingen).
  4. Klik in de linkernavigatiebalk onder Company (Bedrijf) op Preferences (Voorkeuren).
  5. Klik op de pagina Company preferences (Bedrijfsvoorkeuren) op Single Sign On (Single sign-on).
  6. Klik links in de lijst Apps op Single Sign-On.
  7. Voer in het veld Entry Point (Toegangspunt) de SSO-URL in die u heeft gekopieerd in stap 1.
  8. Plak in het veld Signing certificate (Handtekeningcertificaat) het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.
  9. Klik op Save (Opslaan).
  10. Kopieer in het gedeelte Service provider settings (Serviceproviderinstellingen) zowel de Entity ID (Entiteits-ID) als de ACS URL (ACS-URL) en sla deze op (u heeft deze URL's weer nodig wanneer u teruggaat naar de beheerdersconsole om de SSO-configuratie voor Front te voltooien).
Stap 3: De SSO-configuratie voltooien in de beheerdersconsole
  1. Klik in de SSO-configuratiewizard op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

2. Klik op Volgende.
  3. Vervang op de pagina Serviceprovidergegevens de standaardinhoud van de velden ACS-URL en Entiteits-ID door de ACS-URL en Entiteits-ID die u bij Front heeft gekopieerd.
  4. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Front-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Front.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Front-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{subdomein}.frontapp.com/signin, waarbij u {subdomein} vervangt door de subdomeinwaarde van de Entiteits-ID of ACS-URL die u in stap 3 hierboven heeft ingevoerd in de configuratiewizard.
  3. Probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  4. Voer uw inloggegevens in.
  5. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Front.