Docebo-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Docebo

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Docebo-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Docebo in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download de IdP-metadata.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {uw-domein} door uw domeinnaam.
  9. Klik op Volgende.
  10. Selecteer op de pagina Kenmerktoewijzing de volgende waarden voor het kenmerk 'Email':
    • Selecteer categorie: Algemene informatie
    • Selecteer gebruikersveld: Primair e-mailadres
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Docebo instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://{uw_domein}.docebo.com met het Docebo-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik rechtsboven op de Docebo-homepage op het pictogram Settings (Instellingen).
  4. Klik onder Apps & Features > SAML Settings (Apps en functies > SAML-instellingen) op Settings.
  5. Typ of selecteer de volgende waarden in de weergegeven velden:
    • Identity provider ID (ID identiteitsprovider): de entiteits-ID die u heeft gekopieerd in stap 1 hierboven
    • Signature Algorithm (Handtekeningalgoritme): SHA-256
    • XML Metadata (XML-metadata): de IdP-metadata die u heeft gedownload in stap 1 hierboven
    • Username Attribute (Kenmerk gebruikersnaam): e-mailadres
    • Unique Field (Uniek veld): gebruikersnaam
    • SSO Behavior (SSO-gedrag): kies uw gewenste SSO-inlogopties
  6. Klik op Save changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De Docebo-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenSAML-apps.
  3. Selecteer Docebo.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Docebo-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{uw_domein}.docebo.com en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Docebo.

Google, G Suite en gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.