Asana-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Asana

Hier leest u hoe u als beheerder Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Asana-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Asana in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Asana en klik op Selecteren.
  6. Kopieer op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens de SSO-URL en het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op de pagina Serviceprovidergegevens op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Asana.

9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: Asana instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IDP-metadata en het X.509-certificaat te downloaden.
  4. Kopieer de waarden in het veld Single sign-on-URL.
  5. Log in op https://app.asana.com.
  6. Klik op de profielfoto.
  7. Selecteer Organization Settings (Organisatie-instellingen) in het dropdownmenu.
  8. Ga naar het tabblad Administration (Beheer).
  9. Selecteer het keuzerondje Members must log in via SAML (Leden moeten inloggen via SAML).
  10. Plak de SSO-URL die u in stap 1 hierboven bij Google heeft gekopieerd in het veld sign in page URL (URL inlogpagina).
  11. Upload het X.509-certificaat dat u heeft gekopieerd in stap 1.
  12. Klik op Opslaan.
Stap 4: De Asana-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Asana.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Asana-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Asana ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modussen:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Asana.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Asana geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open de Asana-webpagina en probeer in te loggen op https://app.asana.com/a/uw-domein.
    Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Asana.
Stap 6: Automatische registratie instellen
Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.