Lucidchart-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Lucidchart

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Lucidchart-app.

Stap 1: Lucidchart instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IdP-metadata te downloaden.
  4. Open een nieuw incognito browservenster.
  5. Log in bij de Lucidchart-instantie van uw organisatie. Hier configureert u de SSO.
  6. Ga naar https://www.lucidchart.com/.
  7. Klik op Team App Integration (App-integratie).
  8. Selecteer SAML onder Integrations (Integraties).
  9. Klik op Enable SAML Integration (SAML-integratie inschakelen).
  10. Voer in het veld Domain (Domein) in het gedeelte Lucidchart Sign in URL (Inlog-URL Lucidchart) uwdomeinnaam in.
    Opmerking: Voer alleen de domeinnaam in, niet de volledige URL.
  11. Plak de gegevens uit het Google IdP-metadatabestand dat u heeft gedownload in stap 3.
  12. Klik op Save (Opslaan) en ga door naar het volgende gedeelte om Google in te stellen als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Lucidchart in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Lucidchart en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {uw-domein} door het subdomein van uw Lucidchart-installatie.
  8. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Lucidchart.

9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 3: De Lucidchart-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Lucidchart.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Kies bij Lucidchart Ingeschakeld voor iedereen. Controleer of de e-mail-ID's van uw Lucidchart-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Lucidchart ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Lucidchart.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Lucidchart geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://www.lucidchart.com/saml/sso/uw-domein.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Lucidchart.
Stap 5: Automatische registratie instellen

Als hoofdbeheerder kunt u gebruikers automatisch laten registreren bij de Lucidchart-app.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.