Dialpad-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Dialpad

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Dialpad-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Dialpad in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Dialpad en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het X.509-certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {uw-domein} door de naam van het subdomein van uw Dialpad-installatie.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik onder Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Dialpad-kenmerken:
    Google-directorykenmerk Dialpad-kenmerk
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) FirstName
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) LastName
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Dialpad instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Ga naar https://dialpad.com/authentication/saml.
  3. Voer de volgende gegevens in deze velden in:
    • IdP SSO Url: de SSO-URL die u in stap 1 hierboven heeft gekopieerd.
    • IdP Entity ID (Issuer) (Entiteits-ID IdP (Uitgever)): de Entiteits-ID die u in stap 1 heeft gekopieerd.
    • Certificate (Certificaat): upload het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.

Opmerking: Verwijder 'BEGIN' en 'END CERTIFICATE' uit de tekst van het gekopieerde X.509-certificaat.

4. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De Dialpad-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Dialpad.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Kies bij Dialpad Ingeschakeld voor iedereen. Controleer of de e-mail-ID's van uw Dialpad-gebruikersaccounts overeenkomen met die in het domein van uw Google-service.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Dialpad ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modussen:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Dialpad.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Dialpad geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://dialpad.com/saml/login/google/uw-domein.com.
    U wordt omgeleid naar https://dialpad.com, maar u bent nog niet ingelogd.

2. Ga naar https://dialpad.com. U moet nu zijn ingelogd.

3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Dialpad.
Stap 5: Automatische registratie instellen

Als hoofdgebruiker kunt u gebruikers automatisch laten registreren bij de Dialpad-app.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.