Definities van beheerdersrechten

Als u een beheerdersrol toewijst aan een gebruiker in de Google Beheerdersconsole, geeft u deze persoon beheerdersrechten en toegang tot de Beheerdersconsole.

De rechten van de rol bepalen welke functies de beheerder ziet in de Beheerdersconsole, tot welke informatie deze toegang heeft en welke taken deze kan uitvoeren. Beheerders kunnen ook de overeenkomstige acties in de Admin API uitvoeren.

Nu rollen toewijzen Een aangepaste rol maken

Beheerdersrechten

* Opmerking: Sommige rechten, zoals Jamboard-beheer, zijn alleen beschikbaar in bepaalde versies van Google Workspace, op bepaalde hardware of met bepaalde gebruikerslicenties.

Rechten voor beheerdersinstellingen Rechten voor services

Rechten voor instellingen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Admin API

Als u een beheerder rechten geeft voor de Beheerdersconsole, krijgt deze de bijbehorende rechten in de API. Als u bijvoorbeeld het recht om gebruikers te maken in de Beheerdersconsole toewijst, kan de beheerder ook gebruikers maken via de API. Als u Admin API-rechten updatet, worden de overeenkomstige rechten ook geüpdatet in de Beheerdersconsole.

Als u rechten wilt toewijzen in de Beheerdersconsole zonder dat beheerders acties kunnen uitvoeren via een API, zet u API-toegang uit voor uw account. Zie Toegang tot Google-services beheren: Beperkt of Onbeperkt voor meer informatie.

Met het recht Admin API kan de Google Workspace Admin API acties uitvoeren op:

• Organisatie-eenheden: Beheerders kunnen alle bewerkingen uitvoeren die worden verleend door het recht Organisatie-eenheden in de Beheerdersconsole.

Met het API-recht kunt u deze bewerkingen uitvoeren met de Directory API.

• Gebruikers: Beheerders kunnen alle bewerkingen uitvoeren die worden verleend door het recht Gebruikers in de Beheerdersconsole.

Met het API-recht kunt u deze bewerkingen uitvoeren met de Directory API.

• Groepen: Beheerders kunnen alle bewerkingen uitvoeren die worden verleend door het recht Groepen in de Beheerdersconsole.

Met het API-recht kunt u deze bewerkingen uitvoeren met de:

• Gebruikersveiligheidsbeheer: Beheerders kunnen alle bewerkingen uitvoeren die worden verleend door het recht Gebruikersveiligheidsbeheer in de Beheerdersconsole.

Met het API-recht kunt u deze bewerkingen uitvoeren met de:

• Gegevensoverdracht: Hoofdbeheerders en servicesbeheerders kunnen het eigendom van de Drive-bestanden van een gebruiker overzetten in de Beheerdersconsole. Beheerders moeten ook het recht Drive-services hebben om de instelling Eigendom overzetten te kunnen openen in de Beheerdersconsole. Geen van deze acties kan worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.
    Opmerking: Alleen hoofdbeheerders kunnen het eigendom van bestanden overzetten als ze een gebruiker verwijderen.
  • Schemabeheer: Hoofdbeheerders en servicesbeheerders kunnen schema's maken om aangepaste velden in hun domein te definiëren, zoals gebruikersprojecten, locaties of de datum waarop iemand in dienst is getreden.
  • Licentiebeheer: Hoofdbeheerders en beheerders met de rol Licentiebeheer kunnen Google Workspace-licenties toewijzen en beheren voor de organisatie, een organisatie-eenheid, een groep gebruikers of een individuele gebruiker.
  • Factureringsbeheer: Beheerders kunnen factureringstaken uitvoeren, zoals een factureringsaccount instellen of een betaalmethode wijzigen. Dit recht werkt alleen in de Beheerdersconsole.
  • Domeinbeheer: Hiermee kunnen beheerders domeinen toevoegen of verwijderen en domeinaliassen instellen.
  • Toelatingslijst van domein beheren: Beheerders kunnen een toelatingslijst maken en beheren met vertrouwde domeinen die bestanden mogen delen met uw organisatie.
  • Toelatingslijst van domein lezen: Beheerders kunnen de toelatingslijst bekijken met vertrouwde domeinen die bestanden mogen delen met uw organisatie.
  • Beveiligingslabel toevoegen aan een groep: Beheerders kunnen groepen opgeven waarmee de toegang tot gevoelige informatie en bronnen wordt bepaald. Zie Updating a Google Group to a security group (Een Google-groep updaten naar een beveiligingsgroep) voor meer informatie.

Als u een aangepaste rol maakt, kunt u een vakje aanvinken waarmee u toestaat dat de API wordt gebruikt om alle acties op dat object uit te voeren. U kunt ook op individuele acties klikken (zoals Maken of Lezen) om alleen geselecteerde acties toe te staan.

Domeininstellingen
Beheerders met het recht Domeininstellingen kunnen het volgende:
  • De naam, de taal, het logo en de tijdzone van de organisatie wijzigen.
  • Uw Google Workspace- of Cloud Identity-account verwijderen.
  • De facturering van uw Google Workspace- of Cloud Identity-account bekijken.
  • Domeinen en domeinaliassen toevoegen en verwijderen.
  • Een aangepaste URL toewijzen aan een site in Google Sites.
  • Uw functiereleaseproces beheren.
  • Kiezen welke typen e-mails u krijgt van Google. Zie Uw voorkeuren voor Google Workspace-meldingen kiezen voor meer informatie.

Deze acties kunnen niet worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.

Groepen

Beheerders met het recht Groepen hebben volledige controle over groepen die zijn gemaakt in de Beheerdersconsole. Geeft ook de bijbehorende rechten voor de Admin API (hierboven).

Beheerders met dit recht kunnen het volgende:

• Gebruikersprofielen en de organisatiestructuur bekijken.
  • Groepen maken, beheren en verwijderen in de Beheerdersconsole.
  • Toegangsinstellingen voor groepen beheren.
  • Services aanzetten voor toegangsgroepen (hiervoor zijn ook de rechten Organisatie-eenheden en Services vereist) Zie Service-instellingen aanpassen met configuratiegroepen voor meer informatie.

Deze acties kunnen niet worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.

Tip: Als u beheerders de groepen van een gebruiker wilt laten bekijken, maar niet bewerken, geeft u de beheerders het API-recht Groepenand thenLezen.

Organisatie-eenheden

Beheerders met dit recht kunnen de organisatiestructuur van uw account beheren op de pagina Gebruikers in de Beheerdersconsole. Geeft ook de bijbehorende rechten voor de Admin API (hierboven).

Rechten voor organisatie-eenheden:

• Lezen
  • Maken
  • Updaten
  • Verwijderen

Als u een gebruiker de rechten Maken, Updaten of Verwijderen geeft, krijgt deze automatisch het recht Lezen.

U kunt beheerders toestaan acties uit te voeren op alle gebruikers in uw account of slechts op gebruikers in specifieke organisatie-eenheden. Zie Specifieke beheerdersrollen toewijzen voor meer informatie.

Rapporten

Beheerders met dit recht hebben toegang tot gebruiksrapporten en controlelogboeken. Zie Rapportageoverzicht voor meer informatie.

Beheerders met het recht Rapporten kunnen het volgende:

• Diagrammen bekijken waarin servicegebruik wordt getoond.
  • Gebruikersactiviteiten, zoals documentbewerkingen, monitoren.
  • Wijzigingen die zijn gemaakt door andere beheerders in de Beheerdersconsole, monitoren.

Deze acties kunnen niet worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.

Beveiliging

Gebruikersveiligheidsbeheer

Opmerking: Alleen hoofdbeheerders kunnen de beveiligingsinstellingen van een andere beheerder zien.

Beheerders kunnen beveiligingsinstellingen beheren voor individuele gebruikers. Ze kunnen alleen gebruikers beheren die geen beheerdersrechten hebben. Geeft ook de bijbehorende rechten voor de Admin API (hierboven).

Op de pagina Gebruikers van een persoon kunnen beheerders met het recht Gebruikersveiligheidsbeheer het volgende:

• Verificatie in 2 stappen uitzetten. Alleen hoofdgebruikers kunnen verificatie in 2 stappen afdwingen voor de hele organisatie.
  • De inlogchallenge 10 minuten uitzetten.
  • Beveiligingssleutels controleren en intrekken.
  • App-wachtwoorden bekijken en intrekken.
  • Inlogcookies resetten (niet voor resellerbeheerders).
  • Driezijdige OAuth-tokens die door een gebruiker zijn toegewezen aan apps van derden, bekijken en intrekken.

Al deze acties kunnen worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden, behalve verificatie in 2 stappen afdwingen of uitzetten.

Beveiligingsinstellingen

• Minder goed beveiligde apps toegang tot accounts geven
  • Gebruikerswachtwoorden controleren.
  • Single sign-on (SSO) en verificatie instellen.

Alleen 'Minder goed beveiligde apps toegang tot accounts geven' kan worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.

Support

Beheerders met het recht Support kunnen telefonisch, via chat en via e-mail contact opnemen met Google Workspace-support. Ze kunnen ook aanvragen indienen in het Google Klantenserviceportal.

De mogelijkheid om contact op te nemen met Google Workspace-support kan niet worden beperkt tot specifieke organisatie-eenheden.

Gebruikers

Beheerders met het recht Gebruikers kunnen acties uitvoeren op gebruikers. Alleen hoofdgebruikers kunnen de instellingen van een andere beheerder wijzigen. Geeft ook de bijbehorende rechten voor de Admin API (hierboven).

• Maken
  • Lezen
  • Updaten: Hiermee kunt u gebruikersaccounts wijzigen, waaronder archiveren, terugzetten uit het archief en gegevens herstellen. Het geldt ook voor de volgende rechten die afzonderlijk kunnen worden gedelegeerd.
    • Gebruikers verplaatsen
      Opmerking: Alleen hoofdbeheerders kunnen de Overdrachtstool gebruiken om onbeheerde gebruikersaccounts over te zetten naar beheerde Google Workspace-gebruikersaccounts.
    • Gebruikers opschorten
    • Naam van gebruikers wijzigen
    • Wachtwoord resetten
    • Wachtwoord wijzigen afdwingen
    • Aliassen toevoegen/verwijderen
  • Verwijderen

Als u een gebruiker het recht Maken geeft, krijgt deze automatisch de rechten Lezen en Updaten. Als u een gebruiker het recht Updaten of Verwijderen geeft, krijgt deze automatisch het recht Lezen.

U kunt beheerders toestaan acties uit te voeren op alle gebruikers in uw account of alleen op gebruikers in specifieke organisatie-eenheden. Zie Een gebruiker beheerder maken voor meer informatie.

Tip: Als u beheerders de groepen van een gebruiker wilt laten bekijken, maar niet bewerken, geeft u de beheerders het API-recht Groepenand thenLezen.

Rechten voor services

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Service-instellingen

Het recht Service-instellingen geeft niet automatisch rechten voor bepaalde services en instellingen, zoals gegevensregio's, gegevensbeveiliging, Google Vault en het beveiligingscentrum.

Beheerders met het recht Service-instellingen kunnen services aan- of uitzetten en service-instellingen wijzigen. Geldt voor bepaalde producten die u heeft toegevoegd aan uw account (Google Workspace-services, zoals Agenda en Drive), Marketplace-apps en kosteloze Google-services, zoals YouTube en Blogger.

Meldingencentrum

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Zie Toegang geven tot het Meldingencentrum voor een beschrijving van de rechten en aanbevelingen om rollen te maken.

App Maker

Het recht App Maker is beëindigd. Zie App Maker wordt beëindigd voor meer informatie.

AppSheet

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Admins with this privilege can manage Google AppSheet settings, including governance policies and team management. For more information, go to Assign AppSheet admin privileges to Workspace admins.
Chrome-beheer

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Beheerders kunnen de Chrome-apparaten en -beleidsregels van uw organisatie beheren, zoals:

• Gebruikersinstellingen
  • Apparaatinstellingen
  • Chrome- en Managed Google Play-apps en -extensies op Chrome-apparaten

Zie Beheerdersrollen delegeren in Chrome voor meer informatie.

Classroom
Deze rechten worden niet automatisch aangezet met het recht Service-instellingen.

Beheerders met het recht Classroom kunnen deze service aan- of uitzetten voor gebruikers. Daarnaast kunnen beheerders het volgende:

• Rechten voor docenten en toegang voor ouders/verzorgers instellen.
  • Bepalen wie kan deelnemen aan lesgroepen en aan welke lesgroepen mensen kunnen deelnemen.
  • Bepalen hoe gebruikers toegang hebben tot hun Classroom-gegevens.
  • Cijfers en opdrachten exporteren van Classroom naar het informatiesysteem van hun school.
Deze rechten worden niet automatisch aangezet met het recht Service-instellingen.

Lesgroepen beheren: Hoofdbeheerders kunnen gebruikers tijdelijk toegang geven tot lesgroepen. Ze kunnen de toegang tot lesgroepen beperken tot specifieke organisatie-eenheden.

Analysegegevens bekijken van gebruikers en hun lesgroepen: Hoofdbeheerders kunnen gebruikers aanwijzen met toegang tot Classroom-analyses op organisatieniveau. Ze kunnen de toegang beperken tot specifieke organisatie-eenheden.

Cloud Search

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met het recht Cloud Search kunnen het volgende:

• Gebruikers toegang geven tot Google Cloud Search.
  • De service aan- of uitzetten.
  • In rapporten bekijken hoe uw organisatie Cloud Search gebruikt, zoals hoeveel zoekopdrachten er zijn uitgevoerd vanaf verschillende soorten apparaten en het aantal actieve gebruikers.
  • Ze kunnen instellingen voor opslagplaatsen van derden beheren, zoals instellingen voor gegevensbronnen, identiteitsbronnen en zoek-apps. Beheerders krijgen ook lees- of schrijftoegang voor indexering.

Bekijk hoe u een Cloud Search-beheerdersrol maakt voor een ontwikkelaar.

Contacten

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Gemachtigden voor contacten zijn gebruikers die rechten hebben om de contacten van een andere gebruiker te openen en te beheren. Beheerders met het recht Contacten kunnen gemachtigden bekijken, maken of verwijderen voor een bepaalde gebruiker via de Contact Delegation API:

• Gemachtigden Lezen: Beheerders kunnen de API gebruiken om gemachtigden voor een specifieke gebruiker te bekijken. Gelijk aan het OAuth-bereik https://www.googleapis.com/auth/admin.contact.delegation.readonly.
  • Gemachtigden Schrijven: Beheerders kunnen de API gebruiken om gemachtigden voor een specifieke gebruiker te maken of te verwijderen. Gelijk aan het OAuth-bereik https://www.googleapis.com/auth/admin.contact.delegation.
Gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP)

Alleen het recht DLP-regel bekijken wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

DLP-rechten:

• DLP-regel bekijken: Beheerders kunnen DLP-regels bekijken, maar niet wijzigen of maken.
  • DLP-regel beheren: Beheerders kunnen DLP-regels bekijken, aanpassen en maken.

U moet beide rechten instellen om beheerders volledige toegang te geven om regels te kunnen maken en bewerken. We raden u aan een aangepaste rol te maken die beide rechten bevat.

Gegevensregio's

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Rechten voor gegevensregio's:

Gegevensbeveiliging

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen het beleid voor contextbewuste toegang van de organisatie beheren. Beheerders kunnen bepalen welke apps een gebruiker kan openen op basis van de context, zoals of het apparaat van de gebruiker voldoet aan het beleid van uw organisatie.

Beheerrechten voor gegevensbeveiliging:

• Toegangsniveaus beheren: Beheerders kunnen toegangsniveaus maken.
  • Regelbeheer: Beheerders kunnen contextbewuste toegang aan- of uitzetten en toegangsniveaus toewijzen aan apps.
Directoryinstellingen

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders kunnen instellingen beheren en wijzigingen in het directoryprofiel toestaan om gebruikers de mogelijkheid te geven hun naam, foto, geslacht en verjaardag in hun profiel te wijzigen.

Cloud Directory Sync
Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Cloud Directory Sync-rechten:

• Cloud Directory Sync-instellingen beheren: Cloud Directory Sync-instellingen toevoegen, updaten en beheren.
  • Cloud Directory Sync-instellingen lezen: Cloud Directory Sync-instellingen bekijken, maar niet wijzigen.

Ga voor meer informatie naar Cloud Directory Sync.

Drive en Documenten

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerrechten voor Google Drive en Documenten:

• Instellingen: Beheerders kunnen alle instellingen voor de services Drive en Editors van Documenten van uw organisatie beheren. U moet dit recht en het recht Gegevensoverdracht hebben om het eigendom van Drive-bestanden te kunnen overzetten. Zie Drive-bestanden overzetten naar een nieuwe eigenaar voor meer informatie.
  • Documenttemplates: Beheerders kunnen templates verwijderen en ordenen in de templategalerij van Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren en in het gedeelte Drive en Documenten van de Beheerdersconsole. Als de mogelijkheid templates te verzenden in de Beheerdersconsole is ingesteld op Gemodereerd kunnen beheerders inzendingen van templates goedkeuren of weigeren. Als deze mogelijkheid is ingesteld op Beperkt kunnen beheerders templates toevoegen aan de galerij. Zie Aangepaste Drive-templates maken voor meer informatie.
  • Bestanden en mappen in gedeelde Drives plaatsen: Beheerders kunnen bestanden en mappen in gedeelde Drives plaatsen in uw organisatie. Maar beheerders kunnen geen bestanden en mappen verplaatsen van een gedeelde Drive naar een andere gedeelde Drive. Bekijk meer informatie over toegangsniveaus voor gedeelde Drives.
  • Labels beheren: Beheerders kunnen aangepaste labeltypen maken voor Drive-bestanden en -mappen. Ze kunnen ook zien of een label wordt gebruikt door een Google Vault-bewaarregel, een regel voor gegevensclassificatie of een regel voor gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP). Maar ze kunnen de bewaarregel of DLP-regel alleen zien als ze ook deze rechten hebben. Zie Drive-labels beheren voor meer informatie.
  • Gegevens van de nieuwe Google Sites bekijken: Beheerders kunnen de eigenaar van een site zien, de datum bekijken waarop de site voor het laatst is gepubliceerd en vragen om bewerkingsrechten voor de site.
  • De klassieke versie van Google Sites beheren: Beheerders kunnen alle klassieke Google-sites van uw organisatie bekijken, beheren en migreren met de Beheerder in de klassieke versie van Sites. Meer informatie
Gmail

Alleen het recht Instellingen wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerrechten voor Gmail:

• Instellingen: Alle Gmail-instellingen beheren voor uw organisatie.
  • Zoeken in e-maillogboeken: Zoeken in het e-maillogboek, problemen met bezorging oplossen en beveiligingsproblemen met e-mails onderzoeken.
  • Beheerdersquarantaine openen: E-mails openen en beheren in alle quarantaines, inclusief de standaardquarantaine.
  • Beperkte quarantaines openen: E-mails openen en beheren in quarantaines van de groepen waar de beheerder bij hoort.
Google Chat en de klassieke versie van Hangouts

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen het volgende:

• Instellingen voor Google Chat lezen en aanpassen, zoals gesprekken opslaan en gesprekken met mensen buiten uw organisatie toestaan.
  • Ruimtes en leden van de ruimte beheren.
  • Chat-rapporten beoordelen en actie ondernemen.
Google Cloudprinter

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen Google Cloudprinter-services instellen en beheren voor hun organisatie, zoals afdrukken via de volgende apps en apparaten:

• Chrome-apparaten en de Chrome-browser op Windows-, Mac- en Linux-computers
  • De mobiele versie van Google Workspace-services, zoals Gmail
  • Systeemeigen mobiele apps van derden

Zie Afdrukken via Chrome voor meer informatie.

Google Hangouts

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen het volgende:

Google Meet

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen het volgende:

Google Meet-hardware

Dit recht is alleen beschikbaar als uw account minstens één licentie voor Google Meet-hardware of één ingeschreven apparaat heeft.

Beheerders kunnen gebruikersrollen maken en rechten toewijzen om Google Meet-hardwareapparaten met verschillende toegangsniveaus en toegang tot gegevens en functionaliteit te bekijken en te beheren. Als u toegang geeft tot ouderlijke rechten geeft dat ook toegang tot geneste onderliggende rechten in de boomstructuur.

Rechtenhiërarchie

• Google Meet-hardware en -agenda's beheren
    • Google Meet-hardware beheren
      • Apparaten beheren
        • Apparaten weergeven
      • Instellingen van organisatie-eenheden beheren
        • Instellingen van organisatie-eenheden checken
      • Acties uitvoeren
        • Apparaatopdrachten uitvoeren
        • Apparaatvergaderingen beheren
      • Google Meet-hardware uitschrijven
    • Agendatoewijzing beheren
  • Google Meet-hardware inschrijven

Gedetailleerde beschrijvingen

• Google Meet-hardware en -agenda's beheren: Beheerders hebben volledige toegang tot alle beschikbare gegevens en functies van Meet-hardware, behalve Google Meet-hardware inschrijven Beheerders kunnen alle gebruikers- en faciliteitagenda's openen en bekijken.
  • Google Meet-hardware beheren: Beheerders hebben toegang tot alle beschikbare Meet-hardwaregegevens en -functies, behalve Google Meet-hardware inschrijven en Agenda-toewijzingen beheren.
  • Apparaten beheren: Beheerders kunnen alle instellingen voor individuele apparaten wijzigen, behalve agendatoewijzingen. Deze functie geeft ook rechten om apparaten te bekijken
  • Apparaten bekijken: Beheerders krijgen alleen-lezen toegang tot apparaatgegevens, waaronder probleemgeschiedenis en de functie om gegevens te exporteren. Deze functie is vereist om de functies voor hosting van pagina's te kunnen gebruiken in veel andere rechten (waaronder Agenda-toewijzingen beheren, Acties uitvoeren en de bijbehorende onderliggende rechten, en Google Meet-hardware uitschrijven)
  • Instellingen van organisatie-eenheden beheren: Beheerders kunnen instellingen voor Google Meet-hardware bewerken die worden beheerd op organisatie-eenheidsniveau en apparaten verplaatsen tussen organisatie-eenheden
  • Instellingen van organisatie-eenheden bekijken: Beheerders kunnen instellingen voor Google Meet-hardware bekijken die worden beheerd op organisatie-eenheidsniveau
  • Acties uitvoeren: Beheerders kunnen een van de acties in de twee onderliggende rechten uitvoeren: apparaatvergaderingen beheren en apparaatopdrachten uitvoeren.
  • Apparaatvergaderingen beheren: Beheerders kunnen op afstand verbinding maken met een vergadering en een actief gesprek dempen of ophangen
  • Apparaatopdrachten uitvoeren: Beheerders kunnen een apparaat opnieuw opstarten of een diagnostische test activeren
  • Google Meet-hardware uitschrijven: Beheerders kunnen een apparaat uitschrijven, waardoor de gegevens worden verwijderd en de licentie ervan wordt teruggeclaimd
  • Agendatoewijzingen beheren : Beheerders kunnen een persoonlijke of ruimteagenda toewijzen aan een apparaat
  • Google Meet-hardware inschrijven: Werkt in combinatie met het beleid Inschrijfrechten vereisen. Als dit beleid aanstaat, kunnen alleen gebruikers met dit recht nieuwe Meet-hardwareapparaten inschrijven in uw organisatie. Zie Uw apparaat inschrijven voor meer informatie.

Opmerking: Beheerders kunnen deze rechten momenteel niet beperken tot apparaten in specifieke organisatie-eenheden.

Google Vault

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Beheerders kunnen alle kwesties bekijken en kwesties, bewaarplichten, zoekopdrachten, exports, bewaarbeleid en controles beheren. Zie Vault-rechten begrijpen en toewijzen voor meer informatie.

Google Workspace Marketplace

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Admins with this privilege can control which third-party or internal apps users can install from the Marketplace, with the following options:

• Allow users to install and run any app from the Marketplace
  • Allow users to install and run only selected apps from the Marketplace
  • Don’t allow users to install and run apps from the Marketplace

For details on user access to Marketplace apps, see Manage Marketplace apps on your allowlist.

Google Groepen voor bedrijven

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen instellingen voor Google Groepen voor bedrijven lezen en aanpassen, zoals:

• Wie groepen kan maken.
  • Of mensen buiten uw organisatie uw groepen kunnen bekijken, ernaar kunnen zoeken en erin kunnen posten.
  • Standaardwaarden voor wie gesprekken in groepen kan bekijken.
Jamboard

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen de Jamboard-service aan- of uitzetten voor uw organisatie. Als u Jamboards met een licentie heeft, heeft u toegang tot meer instellingen, zoals:

• Of Jam-eigenaren kunnen worden toegewezen zonder e-mailbevestiging.
  • Screensaverbericht en time-outwaarde voor alle Jamboards.

Opmerking: Beheerders moeten het recht Jamboard-beheer hebben om individuele Jamboards te kunnen bekijken en beheren.

Jamboard-beheer

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders kunnen taken uitvoeren als Jamboard-instellingen bekijken en bewerken of apparaten instellen.
Looker Studio

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen de instellingen van Looker Studio beheren, zoals dashboards en rapporten bekijken, delen en aanpassen. Bekijk meer informatie over Looker Studio.

Managed Google Play

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Dit recht wordt ook vermeld als Google Managed Play. Beheerders met dit recht kunnen het volgende:

• Android-apps intern distribueren naar gebruikers.
  • Privé-apps uploaden naar de Google Play Store.
  • Android-app-pakketten (APK's) gebruiken die buiten Google Play worden gehost.
Beheer van mobiele apparaten

Dit recht wordt automatisch geselecteerd met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht hebben volledige controle over de apparaten die in de Beheerdersconsole staan en kunnen het volgende:

• Apparaatinstellingen en -beleid beheren.
  • Alle beheertaken uitvoeren, zoals apparaten goedkeuren, blokkeren, verwijderen en wissen.
  • Mobiele apps publiceren en beheren.
Password Vault

Dit recht wordt niet automatisch ingeschakeld met het recht Service-instellingen.

Beheerders met dit recht kunnen apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen, instellen en beheren.