I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Här visar Google dina gratisannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med gratisannonser kan kunderna se produkter från din butik på hela Google. Om dina produkter är kvalificerade för gratisannonser kan de visas på olika platser på Google.

Shopping-fliken (shopping.google.com)

Dina gratisannonser kan visas på Shopping-fliken och ger kunder som söker efter produkter som dina en visuell upplevelse. Kunderna omdirigeras till din webbplats där de kan slutföra köpet.

Obs! Shopping-fliken finns på google.com/shopping. Shopping-annonser fortsätter att visas på annonsplatser på Shopping-fliken.
  • Det här är tillgängligt på mobila enheter och datorer i alla länder där gratisannonser visas på Shopping-fliken.
  • Produkter i butik kan visas i lokala gratisannonser på Shopping-fliken om du har aktiverat detta. Med lokala gratisannonser kan kunderna se att produkten de söker efter finns i din butik i närheten. En lokal gratisannons kan innehålla öppettider, vägbeskrivning, telefonnummer, produktpris, produkttillgänglighet och ungefärligt avstånd från kunden. Det här är tillgängligt i de flesta länder där Shopping-fliken är aktiv.

Exempel på gratisannons för Google-telefoner i Google Shopping.

Google Sök (google.com)

Utökade resultat

Utökade resultat kan visas bredvid ett sökresultat när kunder besöker Google Sök för att hitta information om produkter, återförsäljare och varumärken. De visas som några rader med produktinformation (pris, tillgänglighet, produktrecensioner) och ger kunderna mer användbar information.

• Tillgängligt på mobila enheter och datorer globalt

Exempel på avancerade utdrag i webbresultat på mobila enheter och datorer.

Storsäljare (kläder och tillbehör)

När folk söker efter kläder och accessoarer med Google Sök vill de ofta se mer visuella resultat. Dina storsäljare i kategorin Kläder och accessoarer kan visas i mer visuella annonser, till exempel en snurra med en produktlista som matchar kategorin och som är relevant för användarens sökfråga. Kunderna kan leta bland produkter som erbjuds av många olika varumärken och återförsäljare, med länkar till återförsäljare och varumärkeswebbplatser för den som vill veta mer.

• Endast tillgängligt på mobila enheter i USA

Ett exempel med basebollkepsar som gratisannonser i avsnittet Populära produkter.

Faktapanelen i Shopping

Faktapanelen i Shopping är en sökruta med sorterade uppgifter om specifika produkter. Det kan exempelvis vara produktinformation, erbjudanden från återförsäljare som säljer produkten och produktrecensioner. Om ditt produktdataflöde innehåller den sökta produkten kan din produktinformation visas i upplevelsen.

• Finns på mobila enheter och datorer i USA, Brasilien, Japan, Mexiko, Kanada, Colombia, Argentina, Indien, Chile, Australien och Sydafrika
Obs! Du behöver ange starka produktkoder (GTIN, artikelnummer + varumärke) för att produkterna ska läggas till på rätt sätt i faktapanelen.

Animerad GIF med gratisannons om vattenkokare i faktapanelen i Shopping.

Google Bilder (images.google.com)

När kunder söker efter produkter och varumärken via Google Bilder kan de se bilder med etiketten Produkt. Det betyder att produkten på bilden går att köpa. Kunderna kan se avancerade produktutdrag (med pris, tillgänglighet, betyg och varumärke) under bilden när de har interagerat med den.

• Tillgängligt på mobila enheter och datorer globalt

Exempel på gratisannons om Nest-termostater i Google Bilder.

• Google Lens-funktionen: Kunderna kan även trycka på linsikonen på en bild och se en lista över liknande produkter. Produktresultaten kan också innehålla etiketten Produkt, för att visa att produkten kan köpas, och avancerade produktutdrag (dvs. tillgänglighet). Den här funktionen är tillgänglig globalt på mobila enheter och datorer.

Exempelproduktbild som visar Google Lens-funktionen för gratisannonser i Google Bilder.

YouTube (youtube.com)

När kunder tittar på en video på YouTube kan de se en lista med produkter som finns att köpa direkt bredvid videon. Om en kund söker efter en specifik detaljhandelsprodukt på YouTube kan kunden dessutom se matchande produkter i sina sökresultat på YouTube. Om din produktdata omfattar den produkt kunden tittar på eller söker efter kan dina produkter vara kvalificerade att visas i dessa format. Läs mer om Shopping på YouTube

• Tillgängligt på mobila enheter och datorer i vissa länder som gratisannonser med starka förtroendesignaler

Exempel på gratisannons för Google-telefoner som visas på YouTube.