I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa sidor med detaljerade produktbeskrivningar

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

På en produktbeskrivningssida (PDP) kan kunder läsa om produktens funktioner och fördelar innan de slutför köpet. En detaljerad produktbeskrivningssida innehåller korrekt och utförlig produktinformation.

I den här artikeln beskrivs hur du skapar detaljerade produktbeskrivningssidor.

product description page, example of how it works

På den här sidan

Fördelar

Omfattande och korrekt produktinformation

• gör att kunder kan hitta den produkt som passar deras behov bäst
  • ger kunderna den information de behöver för att känna sig trygga med sina köp
  • ökar kundernas förtroende.

Gör så här

Steg 1: Lägg till produktdata i dina Merchant- eller Manufacturer Center-flöden

Google använder information från flera olika källor för att visa de bästa beskrivningarna, bilderna och produktinformationen samt tillhandahålla en enhetlig och optimerad produktupplevelse för kunden. Det innebär att vi inte alltid använder informationen du anger i vissa produktannonser.

Tillverkare och varumärkesägare

Om du är tillverkare eller varumärkesägare kan du registrera dig för Google Manufacturer Center. Manufacturer Center-kontot gör det möjligt för tillverkare och varumärken att skicka in officiell produktdata och kan användas för att generera kommersiella resultat på Google.

Google litar på att den data som du, i egenskap av tillverkare eller varumärke, delar via Google Manufacturer Center ska ge en rättvisande beskrivning av produkten. Google använder den här informationen för att hjälpa kunderna att hitta och förstå dina produkter och ge mer detaljerad produktinformation om produkterna.

Du kan dela följande produktdataattribut i dina Manufacturer Center-flöden:

Produktdata Manufacturer Center-flödesattribut Tips för detaljerade produktbeskrivningssidor (PDP)
Id id [id] Obligatoriskt för alla produkter
Global Trade Item Number GTIN [gtin] Obligatoriskt för alla produkter
Produktnamn titel [title] Obligatoriskt för alla produkter

1–150 tecken
Produktens varumärke varumärke [brand] Obligatoriskt för alla produkter
Produktbeskrivning beskrivning [description] Obligatoriskt för alla produkter

>200 tecken rekommenderas

Strukturerade och välformaterade beskrivningar med punkter och stycken rekommenderas
Produktbilder bildlänk [image_link] Obligatoriskt för alla produkter

Hög bildupplösning rekommenderas (>1 500 pixlar på långsidan)
ytterligare bildlänk [additional_image_link] >5 bilder till rekommenderas

Hög bildkvalitet rekommenderas (>1 500 pixlar på långsidan)
livsstilsbildlänk [lifestyle_image_link] Rekommenderas när du vill skilja livsstilsbilder från dina ytterligare produktbilder. I annat fall använder du additional_image_link.
Produktvarianter varugrupp-id [item_group_id] Rekommenderas för produkter med flera varianter
Produktinformation produktinformation [product_detail] Rekommenderas för alla produkter

>5 detaljer rekommenderas. Vi rekommenderar att du inkluderar så många som möjligt
Avancerat produktinnehåll avancerat produktinnehåll [rich_product_content] Rekommenderas i stället för attributet funktionsbeskrivning [feature_description] och åsidosätter det

Rekommenderas för att framhäva produktegenskaper som visas i avsnittet Från tillverkaren
Produktegenskaper funktionsbeskrivning [feature_description] Rekommenderas för alla produkter

Egenskaper med bilder (minst 800 x 800 pixlar) rekommenderas
Produktvideo videolänk [video_link] Rekommenderas för alla produkter

Andra återförsäljare än tillverkare eller varumärkesägare

Om du skickar in följande produktdataattribut i dina Merchant Center-flöden kan det bli enklare att skapa detaljerade produktbeskrivningssidor:

Produktdata Flödesattribut för Merchant Center Tips för detaljerade produktbeskrivningssidor (PDP)
Id id [id] Obligatoriskt för alla produkter
Produktnamn titel [title] Obligatoriskt för alla produkter

1–150 tecken

Använd attributet titel [title] för att tydligt identifiera produkten som du säljer. Titeln är en av de mest framträdande delarna i annonsen. En specifik och korrekt titel hjälper oss att visa din produkt för rätt användare.
Produktbeskrivning beskrivning [description] Obligatoriskt för alla produkter

>200 tecken rekommenderas

Strukturerade och välformaterade beskrivningar med punkter och stycken rekommenderas
Produktbilder bildlänk [image_link] Obligatoriskt för alla produkter

Hög bildupplösning rekommenderas (>1 000 pixlar på långsidan)
ytterligare bildlänk [additional_image_link] >5 bilder till rekommenderas

Hög bildkvalitet rekommenderas (>1 000 pixlar på långsidan)
livsstilsbildlänk [lifestyle_image_link] Rekommenderas när du vill skilja livsstilsbilder från dina ytterligare produktbilder. I annat fall använder du additional_image_link.
Produktvarianter varugrupp-id [item_group_id] Rekommenderas för produkter med flera varianter
Produktinformation produkthöjdpunkt [product_highlight] Rekommenderas för alla produkter

>4 höjdpunkter rekommenderas
Produktinformation produktinformation [product_detail] Rekommenderas för alla produkter

>5 detaljer rekommenderas. Vi rekommenderar att du inkluderar så många som möjligt

Steg 2: Dela dina produktomdömen

Den här funktionen är endast tillgänglig i klassiska Merchant Center.

Med Google Produktomdömen kan återförsäljare dela och visa omdömen och produktrecensioner.

Om du deltar i programmet Produktomdömen kan du dela recensionsdata via ett flöde för Google Produktomdömen. Läs mer om grunderna till Produktomdömen. Du kan använda attributen som anges nedan för att skapa ett flöde med detaljerade produktomdömen så att vi kan matcha dina recensioner med dina produktsidor:

Produktdata Flödesattribut för produktomdömen Obs!
Produktomdöme <ratings> Krävs för alla recensioner
Recensionens innehåll <content> Krävs för alla recensioner
Webbadress till recension <review_url> Krävs för alla recensioner
Webbadress till produkt <product_url> Krävs för alla recensioner

Produkt-id:n

<gtins> Recensionsdatan från flödet med produktomdömen matchas med produkter utifrån faktorer som globalt unika produktkoder som GTIN-nummer. (Utan data om GTIN [gtin] försöker Google matcha en recension via annan information, till exempel SKU eller varumärke [brand] och artikelnummer [mpn].)
<mpns>
<skus>
<brands>
Bilder från granskare <reviewer_images> Vi rekommenderar att du inkluderar granskningsbilder om de finns.
Verifierade köp <collection_method> Vi rekommenderar att du anger om recensionen har gjorts efter ett köp (verifierat) eller utan att användare fått en uppmaning.