Uw producten kosteloos weergeven op Google

U kunt uw producten kosteloos weergeven op Google. Bekijk voor meer informatie onze livestreamgids voor gratis vermeldingen en onze presentatie.

Overzicht

Met gratis vermeldingen kunnen klanten producten uit uw winkel bekijken op verschillende Google-platforms, waaronder het tabblad Shopping, YouTube, Google Zoeken (.com), Google Afbeeldingen en Google Lens. We nemen websites kosteloos op in de Google Zoeken-index om relevante informatie te ordenen en weer te geven. Deelnemende verkopers komen op vergelijkbare wijze in aanmerking om hun productinformatie kosteloos te organiseren en weergeven op Google.

Criteria

Als u in aanmerking wilt komen voor gratis vermeldingen, moet u het volgende doen:

Vereist

Opmerking: We kunnen niet garanderen dat uw producten worden weergegeven op Google. We zijn afhankelijk van de gegevens die u aan ons verstrekt en proberen deze te koppelen aan wat klanten zoeken.

Aanbevolen

Het is belangrijk dat u uw account up-to-date houdt en informatie van hoge kwaliteit verstrekt, zodat alles duidelijk is voor uw klanten. Dit kan namelijk van invloed zijn op uw geschiktheid voor gratis vermeldingen.

Dien uw productgegevens in.

Nieuwe accounts

Wanneer u een nieuw Merchant Center-account maakt, kunt u zich bij het indienen van uw productgegevens aanmelden voor gratis vermeldingen.

Bestaande accounts

Als u al een Merchant Center-account heeft waarvoor productgegevens zijn geüpload, bent u mogelijk al aangemeld voor gratis vermeldingen. U kunt dit nagaan door de bestemmingsinstelling van de feeds in uw Merchant Center-account te bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten in het navigatiemenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Feeds om de instellingen voor uw verschillende feeds te bekijken.
    • Als uw feed is aangemeld voor gratis vermeldingen: U ziet 'Gratis vermeldingen' in de kolom Bestemming.
    • Als uw feed niet is aangemeld voor gratis vermeldingen: Selecteer de feed en vervolgens Instellingen. Vink onder Bestemmingen het vakje aan naast Gratis vermeldingen.

Partners

Als uw account is gemaakt via een partner, zijn uw productgegevens bij Merchant Center ingediend met de Content API. Wijzigingen in uw productgegevens moeten worden aangebracht via de partnerportal of worden besproken met uw partner.

We raden u aan uw hele voorraad op te geven in uw productgegevensfeed om te zorgen dat uw producten zo vaak mogelijk worden weergegeven in gratis vermeldingen.

Andere manieren waarop uw productgegevens worden gebruikt in gratis vermeldingen

• Gegevens van uw website: Content op uw website die is gecrawld en gerelateerd is aan de detailhandel, kan ook gratis worden weergegeven in vermeldingen en productannotaties op Google-platforms. Dit kan ook gebeuren als de informatie niet is opgemaakt met schema.org of is ingediend via Merchant Center. Op deze manier zorgen we dat mensen veel verschillende producten van een brede groep verkopers zien als ze op Google naar informatie zoeken. U kunt instellen hoe uw productinformatie wordt getoond en zich altijd voor deze vermeldingen afmelden door opties voor crawlen en indexeren te implementeren.
  • Gegevens van Merchant Center: Google kan bepaalde door u ingediende productfeedgegevens (zoals titels en afbeeldingen) nog steeds gebruiken en weergeven, zoals beschreven in de servicevoorwaarden van Merchant Center, om de services van Google te verbeteren.

De vereiste productkenmerken opgeven

De productinformatie die u met deze kenmerken opgeeft, vormt de basis voor gratis vermeldingen voor uw producten. U kunt problemen met de productgegevens die u indient bekijken in het gedeelte 'Diagnostische gegevens' op het tabblad Producten in uw Merchant Center-account. Meer informatie over productspecificaties

Opmerking: Als u gestructureerde gegevensopmaak op uw website toepast, klikt u op de kenmerken in de onderstaande tabel om de bijbehorende kenmerknaam voor schema.org te vinden. Controleer de fouten in Search Console om eventuele fouten op te lossen en er zeker van te zijn dat u de opmaak correct heeft toegevoegd.

De meeste van de volgende kenmerken zijn vereist om deel te nemen aan gratis vermeldingen:

Kenmerk Aanvullende informatie

Id [id]

Vereist voor alle producten

Titel [title]

Vereist voor alle producten

Link [link]

Vereist voor alle producten

Afbeeldingslink [image_link]

Vereist voor alle producten
Zorg ervoor dat de afbeelding groot genoeg is en geen promotiecontent bevat om afkeuring te voorkomen.

Prijs [price]

Vereist voor alle producten
Als u specifieke prijzen opneemt voor het kenmerk prijs, kan de prijs in uw vermeldingen dalen op basis van het lopende historische gemiddelde van de prijs van uw product. Meer praktische tips voor het kenmerk prijs in uw productfeed

Beschrijving [description]

Vereist voor alle producten
Beschikbaarheid [availability] Vereist voor alle producten

Staat [condition]

Vereist voor elk gebruikt of opgeknapt product

Merk [brand]

Vereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.

GTIN [gtin]

Vereist voor alle producten met een GTIN die door de fabrikant is toegewezen
Hiermee koppelt u uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's.

MPN [mpn]

Vereist voor alle producten zonder GTIN
Hiermee koppelt u uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's.

Multipack [multipack]

Vereist als uw product een multipack is
Geef aan of uw product uit meerdere, identieke producten bestaat die als 1 product zijn gegroepeerd (10 paar witte katoenen sokken).

Pakket [is_bundle]

Vereist als uw product een pakket is

Kleur [color]

Vereist voor Kleding en accessoires
Geef de primaire kleur van uw product op. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de kleuren van de varianten op te geven.

Maat [size]

Vereist voor kleding en accessoires
Geef de standaardmaat van uw product op. Als uw product varianten met verschillende maten heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de maten van de varianten op te geven.

Leeftijdsgroep [age_group]

Vereist voor kleding en accessoires
Geef aan voor welke demografische groep uw product is bedoeld. U kunt dit kenmerk gebruiken in combinatie met het kenmerk gender [gender] om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens te zien krijgen. Geef bijvoorbeeld de waarde dames op voor een volwassen vrouw en de waarde meisjes voor een vrouwelijk kind.

Geslacht[gender]

Vereist voor Kleding en accessoires
Geef op voor welk gender uw product is ontworpen of geef unisex op als er geen gender is opgegeven. We gebruiken gender in combinatie met de kenmerken maat [size] en leeftijdsgroep [age_group] om de maat en afdelingen te standaardiseren die aan klanten worden getoond (een T-shirt met de waarden man en kinderen voor de kenmerken gender en leeftijdsgroep kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een T-shirt voor jongens weer te geven).

Productgroep-id [item_group_id]

Vereist voor productvarianten
Gebruik dit kenmerk om productvarianten in uw gegevens te groeperen.

Verzending [shipping]

Vereist voor alle producten om verzendkosten te definiëren
Stel de verzendkosten in door het kenmerk verzending in de feed te gebruiken of de verzendinstellingen te definiëren op accountniveau. Meer informatie over verzendinstellingen en hoe u verzendkosten instelt

Belastingen [tax]

Vereist als u de belastinginstellingen van uw Merchant Center-account moet overschrijven

Patroon [pattern]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires
Gebruik dit kenmerk om het patroon of de opdruk van uw product te beschrijven. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id om de patronen van de varianten op te geven.

Materiaal [material]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires
Geef met dit kenmerk de primaire materialen aan die in het belangrijkste onderdeel van uw product worden gebruikt, omdat klanten vaak naar producten zoeken op materiaal (bijvoorbeeld 'leren jassen').

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Aanbevolen
Geef naast de vereiste afbeeldingslink [image_link] maximaal 10 extra afbeeldingen per product op zodat klanten verschillende weergaven van uw product kunnen zien.

Maattype [size_type]

Matensysteem [size_system]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires
Gebruik deze kenmerken om naast de maat [size] de standaardmaat van uw product verder te specificeren.

Link in de index van Google Zoeken [canonical_link]

Aanbevolen voor alle producten
Help Google uw productgegevens te koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers door uw producten te koppelen aan de juiste URL in de Google Zoeken-index. Als u dit kenmerk niet gebruikt, kan de URL worden geïndexeerd die in het feedkenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] is opgegeven. Meer informatie over linkkenmerken en prestatierapporten voor gratis vermeldingen

Rapportage

Bekijk meer informatie over hoe u de prestaties van uw gratis vermeldingen kunt bijhouden in Merchant Center en Search Console.