Data- og kvalifikasjonskrav for å vise produktene dine gratis på Google

Du kan velge at produktene dine skal vises i gratis produktoppføringer på Google.

Slik fungerer gratis produktoppføringer

Med denne funksjonen kan folk se produktresultater fra butikken din på flere av Googles plattformer, inkludert Google Bilder, Shopping-fanen, Google Søk og Google Lens (hvilke oppføringstyper som er tilgjengelige, varierer fra land til land). På samme måte som nettsteder kan være med i Google Søk-indeksen uten å betale for det, kan deltakende selgere vises i gratis oppføringer. Finn ut mer om ulike typer gratisoppføringer

For å bli kvalifisert må du overholde de påkrevde retningslinjene for å vise produkter i gratis oppføringer og oppfylle minst ett av to kriterier:

Tilleggskrav for å delta i detaljerte oppføringer på Shopping-fanen

For å være kvalifisert for detaljerte oppføringer, som innebærer at produktene dine vises i innholdsrike oppføringer på Shopping-fanen, må du overholde retningslinjene for gratis oppføringer samt retningslinjene for Shopping-annonser. Kvalifiseringen er også basert på kontostatusen din og kvaliteten på dataene du oppgir.

Du kan påvirke kvalifiseringen din ved å gi Google informasjon av høy kvalitet som sikrer at kundene får en god kundeopplevelse. Du kan gjøre dette på en rekke forskjellige måter. Du kan for eksempel knytte kontoen din til en tredjeparts plattform. Hvis plattformen din ikke støttes ennå, kan du registrere deg for Google Kundeanmeldelser.

Merk: Notater for strukturerte data støttes ikke for gratis oppføringer på Shopping-fanen. Du må sende inn en feed via Google Merchant Center og oppfylle de særskilte kvalifikasjonskravene for detaljerte oppføringer for å få produktene dine vist i disse resultatene. Hvis du allerede har oppmerking av strukturerte data på nettstedet ditt og vil komme i gang med feeder i Google Merchant Center, kan du vurdere å begynne med automatiske feeder. Finn ut mer om hvordan du bruker automatiske feeder til å sette sammen produktinformasjonen din

For selgere som sender inn feeder via Google Merchant Center

Hvis du sender inn en feed via Google Merchant Center og ikke velger å delta i gratis oppføringer, kan det hende at produktene dine ikke kan vises som rike kodeutdrag i Google Søk- og Google Bilder-resultater. Google kan fortsatt bruke og vise enkelte produktfeeddata du sender inn (for eksempel titler og bilder), som beskrevet i vilkårene for bruk av Merchant Center, blant annet for å gjøre Googles tjenester bedre.

Hvis du tidligere har sendt inn en produktfeed til Google, kan det dessuten hende at du allerede har produkter som vises gratis på Google. Hvis du ikke vil at produktene dine skal vises på denne måten, følger du denne veiledningen for å administrere destinasjonene dine.

Krav til produktinformasjon

Hvis du sender inn en produktfeed til Google for første gang, kan du slå på gratis visning av produktene dine på Google.

Standardoppføringer

Følgende attributter er obligatoriske for at produktlageret ditt skal kunne vises gratis på Google:​

Detaljerte oppføringer

Produkter som er kvalifisert for detaljerte oppføringer, vises i innholdsrike formater på Shopping-fanen, noe som kan øke både trafikken og salget.

I tillegg til attributtene som er obligatoriske for standard gratis oppføringer, kreves følgende attributter for å kunne delta i detaljerte oppføringer: Resultatene kan være begrenset med mindre du oppgir alle attributtene som er tilgjengelige i regionen din:

Det er viktig å være oppmerksom på at du må oppgi fraktkostnader for detaljerte oppføringer på Googles plattformer. Du kan konfigurere frakt ved å bruke attributtet shipping [frakt] i feeden eller angi fraktinnstillinger på kontonivå. Finn ut mer om fraktinnstillinger og hvordan du konfigurerer frakt

Vi oppfordrer deg til å sende inn så mange aktuelle attributter som mulig for å sikre riktige og omfattende data.

Finn ut mer om kravene i Shopping-spesifikasjonen for produktinformasjon

Utilgjengelige attributter

Følgende attributter for Shopping-annonser er ikke tilgjengelige for gratis oppføringer:

Inkluder informasjon om retningslinjene dine for retur

Til slutt kan du legge til informasjon om retningslinjene dine for retur i Merchant Center-kontoen din for å vise informasjonen om de ubetalte oppføringene dine.

Linker til beslektet innhold