Data- og kvalifikasjonskrav for å vise produktene dine på Googles plattformer

Du kan aktivere produktene dine i ubetalte produktresultater på Googles plattformer.

Sånn fungerer det

Med dette programmet kan folk se produktresultater fra butikken din på flere av Googles plattformer, inkludert Google Bilder, Google Shopping-fanen, Google Lens og Google Søk (hvilke oppføringstyper som er tilgjengelige for hver av Googles plattformer, varierer fra land til land). På samme måte som nettsteder kan være med i Google Søk-indeksen uten å betale for det, kan deltakende selgere vises i resultatene på Googles plattformer gratis. Finn ut mer om oppføringstyper på Googles plattformer

For å bli kvalifisert må du følge de påkrevde retningslinjene for å vise produkter på Googles plattformer og oppfylle minst ett av to kriterier:

• Hvis du sender inn en feed via Google Merchant Center, kan du delta på Googles plattformer ved å velge det tilsvarende programmet i Merchant Center. Finn ut mer om valg av programmer
  • Hvis du har oppmerking av strukturerte data på nettstedet ditt, blir produktene dine automatisk vist på Googles plattformer (med unntak av Google Shopping-fanen) uten at du deltar direkte i programmet. Du kan når som helst velge bort dette ved å fjerne dataoppmerkingen og implementere gjennomsøkings- og indekseringskontroller.

Ytterligere kvalifikasjonskrav for mer detaljerte oppføringer på Google Shopping-fanen

For å være kvalifisert for mer detaljerte oppføringer, som viser produktene dine i innholdsrike oppføringer på Google Shopping-fanen, må du følge retningslinjene for Googles plattformer samt retningslinjene for Shopping-annonser. Kvalifiseringen er også basert på kontostatusen din og kvaliteten på dataene du oppgir.

Du kan påvirke kvalifiseringen din ved å gi Google informasjon av høy kvalitet som sikrer at kundene får en god kundeopplevelse. Du kan gjøre dette på en rekke måter. Du kan for eksempel knytte kontoen din til en tredjeparts plattform, eller hvis plattformen din ikke støttes ennå, kan du registrere deg for Google Kundeanmeldelser-programmet.

Merk: Oppmerking av strukturerte data støttes ikke for ubetalte oppføringer på Google Shopping-fanen. Du må sende inn en feed via Google Merchant Center og oppfylle de særskilte kvalifikasjonskravene for detaljerte oppføringer for å få produktene dine vist i disse resultatene. Hvis du allerede har oppmerking av strukturerte data på nettstedet ditt og vil komme i gang med feeder i Google Merchant Center, kan du vurdere å begynne med automatiske feeder. Finn ut mer om hvordan du bruker automatiske feeder til å sette sammen produktinformasjonen din

For selgere som sender inn feeder via Google Merchant Center

Hvis du sender inn en feed via Google Merchant Center og ikke velger å delta i programmet for Googles plattformer, kan det hende at produktene dine ikke kan vises som ubetalte oppføringer på Googles plattformer, og heller ikke som rike kodeutdrag i resultater i Google Søk og Google Bilder. Google kan fortsatt bruke og vise enkelte produktfeeddata du sender inn (for eksempel titler og bilder), som beskrevet i vilkårene for bruk av Merchant Center, blant annet for å forbedre Googles tjenester.

Hvis du tidligere har sendt inn en produktfeed til Google, kan det dessuten hende at du allerede har produkter som vises i ubetalte produktresultater på Googles plattformer. Hvis du ikke vil at produktene dine skal vises på disse gratis plattformene, kan du følge denne veiledningen for å administrere destinasjonene dine.

Krav til datafeed

Hvis du sender inn en produktfeed til Google for første gang, kan du slå på visning av produktene dine på Googles plattformer.

Standardoppføringer

Følgende attributter er obligatoriske for at produktlageret ditt skal vises på Googles plattformer:​

Detaljerte oppføringer

Produkter som er kvalifisert for mer detaljerte oppføringer, vises i innholdsrike formater på Google Shopping-fanen, noe som kan øke både trafikken og salget.

Mer detaljerte oppføringer er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

I tillegg til attributtene som er obligatoriske for Googles plattformer, kreves følgende attributter for å kunne delta i mer detaljerte oppføringer:

Det er viktig å være oppmerksom på at du må oppgi fraktkostnader for detaljerte oppføringer på Googles plattformer. Du kan konfigurere frakt ved å bruke attributtet shipping [frakt] i feeden eller angi fraktinnstillinger på kontonivå. Finn ut mer om fraktinnstillinger og hvordan du konfigurerer frakt

Vi oppfordrer deg til å sende inn så mange aktuelle attributter som mulig for å sikre riktige og omfattende data.

Finn ut mer om kravene i Shopping-spesifikasjonen for produktinformasjon

Gode fremgangsmåter

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene for å vise produktene dine på Googles plattformer.

Utilgjengelige attributter

Følgende attributter for Shopping-annonser er ikke tilgjengelige for Googles plattformer:

Linker til beslektet innhold