In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw producten gratis weergeven op Google

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt uw producten gratis weergeven op Google. Bekijk voor meer informatie onze livestreamgids voor gratis vermeldingen en onze presentatie.

Op deze pagina

Overzicht

Met gratis vermeldingen kunnen klanten producten uit uw winkel bekijken op verschillende Google-platforms, waaronder het tabblad Shopping, YouTube, Google Zoeken (.com), Google Afbeeldingen en Google Lens. We nemen websites kosteloos op in de Google Zoeken-index om relevante informatie te ordenen en weer te geven. Zo komen verkopers ook in aanmerking om hun productinformatie kosteloos te organiseren en weer te geven op Google.

U kunt uw productgegevens indienen bij Merchant Center voor weergave in gratis vermeldingen. Daarnaast kan content op uw website die is gecrawld en is gerelateerd aan de detailhandel ook gratis worden weergegeven in productvermeldingen en annotaties op Google.

Vereisten

Als u in aanmerking wilt komen voor gratis vermeldingen, moet u het volgende doen:

Verplicht

Opmerking: We kunnen niet garanderen dat uw producten op Google worden getoond. We zijn afhankelijk van de gegevens die u aan ons verstrekt en proberen deze te koppelen aan wat klanten zoeken.
Opmerking: U hoeft alleen verzendinstellingen te configureren of verzendkosten toe te voegen via het kenmerk verzending [shipping] in de volgende landen: Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Japan, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zwitserland.

Aanbevolen

Het is belangrijk dat u uw account up-to-date houdt en informatie van hoge kwaliteit verstrekt, zodat alles duidelijk is voor uw klanten. Dit kan namelijk van invloed zijn op uw geschiktheid voor gratis vermeldingen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Uw productgegevens indienen

Nieuwe accounts

Wanneer u een nieuw Merchant Center-account maakt, kunt u zich bij het indienen van uw productgegevens aanmelden voor gratis vermeldingen.

Bestaande accounts

Als u al een Merchant Center-account heeft waarvoor productgegevens zijn geüpload, bent u mogelijk al aangemeld voor gratis vermeldingen. U kunt dit nagaan door de bestemmingsinstelling van de feeds in uw Merchant Center-account te controleren:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het dropdownmenu Producten in het navigatievenster aan de linkerkant.
  2. Klik op Feeds om de instellingen voor uw verschillende feeds te bekijken.
    • Als uw feed is aangemeld voor gratis vermeldingen: U ziet 'Gratis vermeldingen' in de kolom Bestemming.
    • Als uw feed niet is aangemeld voor gratis vermeldingen: Selecteer de feed en vervolgens Instellingen. Vink onder Bestemmingen het vakje aan naast Gratis vermeldingen.

Partners

Als uw account is gemaakt via een partner, zijn uw productgegevens bij Merchant Center ingediend met de Content API. Wijzigingen in uw productgegevens moeten worden aangebracht via de partnerportal of worden besproken met uw partner.

Tip: We raden u aan uw hele voorraad in te voeren in uw productgegevensfeed, zodat uw producten zo vaak mogelijk worden getoond in gratis vermeldingen.

Andere manieren waarop uw productgegevens worden gebruikt in gratis vermeldingen

• Gegevens van uw website: Content op uw website die is gecrawld en gerelateerd is aan de detailhandel, kan ook gratis worden weergegeven in vermeldingen en productannotaties op Google-platforms. Dit kan ook gebeuren als de informatie niet is opgemaakt met schema.org of is ingediend via Merchant Center. Op deze manier zorgen we dat klanten veel verschillende producten van een brede groep verkopers te zien krijgen als ze op Google naar informatie zoeken. U kunt instellen hoe uw productinformatie wordt getoond en zich altijd voor deze vermeldingen afmelden door opties voor crawlen en indexeren te implementeren.
  • Gegevens van Merchant Center: Google kan bepaalde door u ingediende productfeedgegevens (zoals titels en afbeeldingen) nog steeds gebruiken en weergeven, zoals beschreven in de servicevoorwaarden van Merchant Center, om de services van Google te verbeteren.

De vereiste productkenmerken invoeren

De productinformatie die u met deze kenmerken opgeeft, vormt de basis voor gratis vermeldingen voor uw producten. U kunt problemen met de productgegevens die u indient controleren in het gedeelte Diagnostische gegevens op het tabblad Producten in uw Merchant Center-account. Meer informatie over productspecificaties

Opmerking: Als u gestructureerde gegevensopmaak op uw website toepast, klikt u op de kenmerken in de onderstaande tabel om de bijbehorende kenmerknaam voor schema.org te vinden. Controleer de fouten in Search Console om eventuele fouten op te lossen en er zeker van te zijn dat u de opmaak correct heeft toegevoegd.

De meeste van de volgende kenmerken zijn vereist om deel te nemen aan gratis vermeldingen:

Kenmerk Aanvullende informatie

Id [id]

Vereist voor alle producten

Titel [title]

Vereist voor alle producten

Link [link]

Vereist voor alle producten

Afbeeldingslink [image_link]

Vereist voor alle producten

Zorg dat de afbeelding groot genoeg is en geen promotiecontent bevat. Zo voorkomt u afkeuring.

Prijs [price]

Vereist voor alle producten

Als u specifieke prijzen opneemt voor het kenmerk prijs, kan de prijs in uw vermeldingen dalen op basis van het lopende historische gemiddelde van de prijs van uw product. Meer informatie over prijs [price]

Beschrijving [description]

Vereist voor alle producten
Beschikbaarheid [availability] Vereist voor alle producten

Staat [condition]

Vereist voor elk gebruikt of opgeknapt product

Merk [brand]

Vereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.

GTIN [gtin]

Vereist voor alle producten met een GTIN dat door de fabrikant is toegewezen.

Koppel uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's

MPN [mpn]

Vereist voor alle producten zonder GTIN

Koppel uw productinformatie aan de meest relevante zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's

Multipack [multipack]

Vereist als uw product een multipack is

Geef aan of uw product uit meerdere, identieke producten bestaat die als 1 product zijn gegroepeerd (bijvoorbeeld 10 paar witte katoenen sokken).

Pakket [is_bundle]

Vereist als uw product een pakket is

Kleur [color]

Vereist voor kleding en accessoires

Voer de kleur van uw product in. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de kleuren van de varianten op te geven.

Maat [size]

Vereist voor kleding en accessoires

Vul de standaardmaat van uw product in. Als uw product varianten met verschillende maten heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id [item_group_id] om de maten van de varianten op te geven.

Leeftijdsgroep [age_group]

Vereist voor kleding en accessoires

Geef aan voor welke demografische groep uw product is bedoeld. U kunt dit kenmerk gebruiken in combinatie met het kenmerk gender [gender] om ervoor te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens zien.

Gender [gender]

Vereist voor kleding en accessoires

Geef aan voor welk gender uw product is bedoeld of vul unisex in als er geen gender is opgegeven. We gebruiken gender in combinatie met de kenmerken maat [size] en leeftijdsgroep [age_group] om de maat en afdelingen te standaardiseren die aan klanten worden getoond (een t-shirt met de waarden man en kinderen voor de kenmerken gender en leeftijdsgroep kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een t-shirt voor jongens aan te duiden).

Productgroep-ID [item_group_id]

Vereist voor productvarianten

Gebruik dit kenmerk om productvarianten in uw gegevens te groeperen.

Verzending [shipping]

Vereist als u de verzendinstellingen van uw Merchant Center-account moet overschrijven

Meer informatie over verzendinstellingen

Belastingen [tax]

Vereist als u de belastinginstellingen van uw Merchant Center-account moet overschrijven

Patroon [pattern]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Gebruik dit kenmerk om het patroon of de grafische print op uw product te beschrijven. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u het kenmerk productgroep-id om de patronen van de varianten op te geven.

Materiaal [material]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Geef de primaire materialen aan die in uw product zijn gebruikt, omdat klanten vaak naar producten zoeken op materiaal (bijvoorbeeld leren jassen).

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Aanbevolen

Dien naast het vereiste kenmerk afbeeldingslink [image_link] maximaal 10 afbeeldingen per product in, zodat klanten verschillende weergaven van uw product kunnen zien.

Maattype [size_type]

Matensysteem [size_system]

Alleen aanbevolen voor Kleding en accessoires

Dien naast de maat [size] de standaardmaat in van uw product.

Link in de index van Google Zoeken [canonical_link]

Aanbevolen voor alle producten

Help Google uw productgegevens aan zoekopdrachten van gebruikers te koppelen door uw producten in de Google Zoeken-index aan de juiste URL te koppelen. Als u dit kenmerk niet gebruikt, kan het zijn dat de URL wordt geïndexeerd die in het feedkenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] is opgegeven. Meer informatie over prestatierapporten voor gratis vermeldingen

Rapportage

Meer informatie over hoe u de prestaties van uw gratis vermeldingen kunt bijhouden in Merchant Center en Search Console