Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotteiden näkyminen maksutta Googlessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Voit saada tuotteesi näkyville Googleen maksutta. Saat lisätietoa maksuttomien listausten ohjelivestriimistä (englanniksi) ja esityksestämme.

Sisällys

Yleiskatsaus

Maksuttomien listausten avulla asiakkaat voivat nähdä kauppasi tuotetuloksia Googlen eri palveluissa, kuten Shopping-välilehdellä, YouTubessa, Google Haussa (.com), Google Kuvahaussa ja Google Lensissä. Sivustoilta ei peritä maksua Google Haun indeksissä mukana olemisesta oleellisten tietojen järjestelemiseksi ja näyttämiseksi, ja samalla tavoin tuotetietojen järjesteleminen ja näkyminen Googlen eri palveluissa on kauppiaille maksutonta.

Voit lähettää tuotetietosi Kauppiaskeskukseen, jolloin ne voivat näkyä maksuttomissa listauksissa. Lisäksi Googlen palvelujen tuotelistoissa ja merkinnöissä voi näkyä maksutta verkkosivustosi sisältöä, joka on indeksoitua ja liittyy vähittäiskauppaan.

Kelpoisuus

Maksuttomien listausten käyttö edellyttää seuraavia asioita:

Pakollinen

Huom. Tuotteesi eivät välttämättä näy kaikissa Googlen palveluissa, sillä meille lähettämäsi data ei ehkä vastaa täysin asiakkaiden hakuja.
Huom. Toimitusasetusten valinta tai toimituskulujen lisääminen toimitus [shipping] ‐määritteellä on pakollista vain seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Belgia, Espanja, Etelä-Korea, Irlanti, Israel, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Puola, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tšekki, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Suositus

Pidä tilisi ajan tasalla ja tarjoa laadukasta tietoa positiivisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi, koska ne voivat vaikuttaa maksuttomiin listauksiin liittyvien ehtojen täyttymiseen.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Tuotetietojen lähettäminen

Uudet tilit

Kun luot uuden Kauppiaskeskus-tilin, voit rekisteröityä maksuttomiin listauksiin tuotetietojen lähettämisen yhteydessä.

Aiemmin luodut tilit

Jos sinulla on Kauppiaskeskus-tili, jonka tuotetiedot on jo ladattu, maksuttomat listaukset saattavat olla jo käytössä. Voit tarkistaa tämän syötteiden näyttöpaikka-asetuksista Kauppiaskeskuksesta:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista avattavaa Tuotteet-valikkoa.
  2. Klikkaamalla Syötteet pääset eri syötteiden asetuksiin.
    • Jos syötteesi on jo liitetty maksuttomiin listauksiin: "Näyttöpaikka"-sarakkeessa lukee "Maksuttomat listaukset".
    • Jos syötettäsi ei ole liitetty maksuttomiin listauksiin: Valitse syöte ja sitten Asetukset. Merkitse "Näyttöpaikat"-kohdasta maksuttomien listausten ruutu valituksi.

Kumppanit

Jos tilisi on luotu kumppanin kautta, tuotetietosi on lähetetty Kauppiaskeskukseen Content APIn kautta. Kaikki tuotetietoihin tehtävät muutokset on tehtävä kumppanin portaalissa tai niistä on keskusteltava kumppanin kanssa.

Vinkki: Maksimoi näkyvyytesi maksuttomissa listauksissa lähettämällä koko varastosi tuotetietosyötteessä.

Muita tuotetietojen käyttötapoja maksuttomissa listauksissa

• Verkkosivustosi data: Verkkosivustollasi oleva indeksoitu ja vähittäiskauppaan liittyvä sisältö voi myös näkyä maksuttomissa listauksissa ja tuotemerkinnöissä Googlen eri alustoilla. Näin voi tapahtua, vaikka tietoja ei olisikaan merkitty schema.orgin avulla tai lähetetty Kauppiaskeskuksen kautta. Tällä tavoin varmistetaan, että asiakkaat näkevät laajan valikoiman tuotteita isolta jälleenmyyjäjoukolta etsiessään tietoa Googlesta. Voit vaikuttaa siihen, miten tuotetietosi näkyvät ja jättäytyä pois milloin tahansa asettamalla indeksointi- ja hakemistorajoituksia.
  • Kauppiaskeskuksen data: Google voi kuitenkin edelleen käyttää ja lisätä näkyviin jotain lähettämäsi tuotesyötteen dataa (esimerkiksi nimet ja kuvat) palveluidensa parantamiseksi Kauppiaskeskuksen käyttöehtojen mukaisesti.

Pakollisten tuotemääritteiden lisääminen

Näiden määritteiden avulla lähettämäsi tuotetiedot ovat perusta tuotteidesi maksuttomille listauksille. Voit tunnistaa lähettämiisi tuotetietoihin liittyviä ongelmia Kauppiaskeskus-tilisi "Tuotteet"-välilehden "Diagnostiikka"-osiossa. Lue lisää tuotetietosäännöistä.

Huom. Jos käytät verkkosivustollasi strukturoidun datan merkintöjä, klikkaa kutakin alla olevassa taulukossa olevaa määritettä löytääksesi sitä vastaavan schema.org ‑määritteen nimen. Tarkista virheet Search Consolesta ja varmista, että olet lisännyt merkinnät oikein.

Maksuttomissa listauksissa on oltava useimmat seuraavista määritteistä:

Määrite Lisätiedot

Tunnus [id]

Pakollinen kaikille tuotteille

Nimi [title]

Pakollinen kaikille tuotteille

Linkki [link]

Pakollinen kaikille tuotteille

Kuvalinkki [image_link]

Pakollinen kaikille tuotteille

Varmista, että kuva on riittävän suuri eikä sisällä mainossisältöä, jotta vältyt hylkäyksiltä.

Hinta [price]

Pakollinen kaikille tuotteille

Jos sisällytät hinnan määritteeseen erikoishintoja, mahdolliset hinnanlaskut (suhteessa tuotteidesi tavanomaisiin keskihintoihin) voivat näkyä listauksissa. Lue lisää hinta [price] ‐määritteestä.

Kuvaus [description]

Pakollinen kaikille tuotteille
Saatavuus [availability] Pakollinen kaikille tuotteille

Kunto [condition]

Pakollinen, jos tuote on käytetty tai kunnostettu

Brändi [brand]

Pakollinen kaikille tuotteille, joihin liittyy selvästi jokin brändi tai valmistaja

GTIN [gtin]

Pakollinen kaikille tuotteille, joilla on valmistajan määrittämä GTIN-numero

Yhdistä tuotetiedot osuvimpiin kyselyihin. Lue lisää tuotetunnisteista.

MPN-koodi [mpn]

Pakollinen kaikille tuotteille, joilla ei ole GTIN-tunnusta

Yhdistä tuotetiedot osuvimpiin kyselyihin. Lue lisää tuotetunnisteista.

Monipakkaus [multipack]

Pakollinen, jos tuote on monipakkaus

Ilmoita, koostuuko tuotteesi useasta identtisestä tuotteesta, jotka myydään yhtenä tuotteena (esimerkiksi 10 paria valkoisia puuvillasukkia).

Paketti [is_bundle]

Pakollinen, jos tuote on tuotepaketti

Väri [color]

Pakollinen vaatteille ja asusteille

Ilmoita tuotteen ensisijainen väri. Jos tuotteesta on erivärisiä versioita, lisää tuoteversiot tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteellä.

Koko [size]

Pakollinen vaatteille ja asusteille

Ilmoita tuotteen standardoitu koko. Jos tuotteesta on erikokoisia versioita, lisää tuoteversiot tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteellä.

Ikäryhmä [age_group]

Pakollinen vaatteille ja asusteille

Ilmoita, millaiselle kohdeyleisölle tuotteesi on suunnattu. Määritettä käytetään yhdessä sukupuoli [gender] ‐määritteen kanssa varmistamaan, että oikeat kokotiedot näkyvät asiakkaille.

Sukupuoli [gender]

Pakollinen vaatteille ja asusteille

Ilmoita, mille sukupuolelle tuote on suunnattu, tai lisää arvoksi "unisex", jos sukupuolta ei ole ilmoitettu. Ilmoitettua sukupuolta käytetään yhdessä koko [size]- ja ikäryhmä [age_group] ‑määritteiden kanssa vakiomuotoisten koko- ja osastotietojen ilmoittamiseksi asiakkaille. Esimerkiksi t-paita, jonka sukupuoli- ja ikäryhmätiedoiksi on lisätty arvot "male" ja "kids", voi näkyä "poikien t-paitana".

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Pakollinen tuoteversioille

Ryhmittele tuoteversiot yhteen tuotetiedoissa tällä määritteellä.

Toimitus [shipping]

Pakollinen, jos haluat ohittaa Kauppiaskeskus-tilisi toimitusasetukset

Lue lisää toimitusasetuksista.

Vero [tax]

Pakollinen, jos haluat ohittaa Kauppiaskeskus-tilisi veroasetukset

Kuvio [pattern]

Suositellaan vain kategorialle Apparel & Accessories

Kerro tuotteen kuvioinnista tai graafisesta painatuksesta tällä määritteellä. Jos tuotteesta on erikuvioisia versioita, lisää kukin tällainen tuoteversio tuoteryhmän tunnuksen määritteellä.

Materiaali [material]

Suositellaan vain kategorialle Apparel & Accessories

Ilmoita tuotteen ensisijaiset materiaalit, sillä asiakkaat etsivät tuotteita usein materiaalin mukaan (esim. nahkatakit).

Lisäkuvalinkki [additional_image_link]

Suositus

Lisää pakollisen kuvalinkki [image_link] ‐määritteen lisäksi yhdelle tuotteelle enintään 10 lisäkuvaa, jotta asiakkaat näkevät tuotteen eri kulmista.

Kokotyyppi [size_type]

Kokojärjestelmä [size_system]

Suositellaan vain kategorialle Apparel & Accessories

Lisää tarkempia tietoja tuotteen standardoidusta koosta koko [size] ‐määritteen lisäksi.

Linkki Google Haun hakemistossa [canonical_link]

Suositellaan kaikille tuotteille

Kun yhdistät tuotteet oikeaan URL-osoitteeseen Googlen Haun hakemistossa, Google pystyy yhdistämään tuotetietosi käyttäjien hakuihin. Jos linkki [link]- tai mobiililinkki [mobile_link] ‑syötemääritteeseen lisättyä URL-osoitetta ei käytetä, se voidaan indeksoida. Lue lisää maksuttomien tuotelistausten tulosraportoinnista

Raportointi

Lue, miten voit seurata maksuttomien listausten tehokkuutta Kauppiaskeskuksessa ja Search Consolessa.