I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Vis dine produkter gratis på Google

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Du kan vise dine produkter gratis på Google. Få flere oplysninger ved at se vores livestream med vejledning til gratis fortegnelser og gennemgå vores præsentation.

På denne side

Oversigt

Gratis fortegnelser giver kunderne mulighed for at se produktresultater fra din butik på hele Google, f.eks. på fanen Shopping, YouTube, Google Søgning (.com), Google Billeder og Google Lens. Ligesom vi ikke opkræver betaling fra websites for at være en del af Googles søgeindeks for at organisere og vise relevante oplysninger, er sælgere også kvalificerede til at få deres produktoplysninger organiseret og vist gratis over hele Google.

Du kan indsende dine produktdata til Merchant Center, så de kan blive inkluderet i gratis fortegnelser. Desuden kan indhold på dit website, der er blevet crawlet, og som er relateret til detailhandel, også blive vist gratis i produktfortegnelser og annoteringer over hele Google.

Kvalificering

Du skal gøre følgende for at være kvalificeret til gratis fortegnelser:

Obligatorisk

Bemærk! Der er ikke garanti for, at dine produkter bliver vist over hele Google, da vi bruger de data, du indsender til os, til at matche det, kunderne søger efter.
Bemærk! Du behøver kun at konfigurere indstillinger for forsendelse eller tilføje forsendelsesomkostninger via attributten forsendelse [shipping] i følgende lande: Australien, Belgien, Canada, Frankrig, Irland, Israel, Italien, Japan, Nederlandene, Polen, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Tjekkiet, Tyskland, USA og Østrig.

Anbefales

Det er vigtigt at holde din konto opdateret og give oplysninger af høj kvalitet, så dine kunder får en positiv oplevelse, da de kan være med til at afgøre, om du er kvalificeret til gratis fortegnelser.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Indsend dine produktdata

Nye konti

Når du opretter en ny Merchant Center-konto, kan du tilmelde dig gratis fortegnelser, mens du indsender dine produktdata.

Eksisterende konti

Hvis du har en eksisterende Merchant Center-konto med produktdata, der allerede er uploadet, er du muligvis allerede tilmeldt gratis fortegnelser. Du kan tjekke, om det er tilfældet, i destinationsindstillingen for feeds på din Merchant Center-konto:

1. På din Merchant Center-konto skal du klikke på rullemenuen Produkter i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på Feeds for at se indstillingerne for dine forskellige feeds.
    • Hvis dit feed er tilmeldt gratis fortegnelser: Der står "Gratis fortegnelser" i kolonnen "Destination".
    • Hvis dit feed ikke er tilmeldt gratis fortegnelser: Vælg feedet, og vælg derefter Indstillinger. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Gratis fortegnelser" under "Destinationer".

Partnere

Hvis din konto blev oprettet via en partner, blev dine produktdata indsendt til Merchant Center ved hjælp af Content API. Hvis du har behov for ændringer af dine produktdata, skal disse foretages via din partnerportal eller drøftes med din partner.

Tip! Hvis du vil maksimere dit potentiale for eksponering i gratis fortegnelser, anbefaler vi, at du indsender hele dit lager i dit produktdatafeed.

Andre måder, hvorpå dine produktdata bruges i gratis fortegnelser

• Data fra dit website: Indhold på dit website, der er blevet crawlet og har relation til detailhandel, kan også blive vist gratis i fortegnelser og produktannoteringer på Googles platforme. Dette kan forekomme, selvom oplysningerne ikke er blevet markeret ved hjælp af schema.org eller indsendt via Merchant Center. Dette sker for at sikre, at kunder ser en bred vifte af produkter fra mange forskellige forhandlere, når de søger efter oplysninger på Google. Du kan styre, hvordan dine produktoplysninger vises, og når som helst fravælge dem ved at implementere styring af crawl og indeksering.
  • Data fra Merchant Center: Google Merchant Center kan stadig bruge og vise bestemte produktfeeddata, som du indsender (f.eks. titler og billeder), som beskrevet i servicevilkårene for Merchant Center for at forbedre Googles tjenester.

Angiv de obligatoriske produktattributter

De produktoplysninger, du indsender ved hjælp af disse attributter, er vores grundlag for at oprette gratis fortegnelser for dine produkter. På din Merchant Center-konto kan du identificere eventuelle problemer med de produktdata, du indsender. Det gør du ved at gå til sektionen "Diagnostik" på fanen "Produkter". Få flere oplysninger om specifikation for produktdata.

Bemærk! Hvis du bruger opmærkning af strukturerede data på dit website, skal du klikke på hver attribut i tabellen nedenfor for at finde det tilsvarende schema.org-attributnavn. I forbindelse med fejlfinding skal du tjekke fejlene i Search Console for at sikre, at du har tilføjet opmærkningen korrekt.

De fleste af de følgende attributter er påkrævede for at deltage i gratis fortegnelser:

Attribut Yderligere oplysninger

'Id' [id]

Påkrævet for alle produkter

'Titel' [title]

Påkrævet for alle produkter

'Link' [link]

Påkrævet for alle produkter

'Billedlink' [image_link]

Påkrævet for alle produkter

Sørg for, at billedet er stort nok, og at det ikke indeholder promoverende indhold, så du undgår afvisning.

Pris [price]

Påkrævet for alle produkter

Hvis du medtager specifikke priser for attributten pris, kan eventuelle prisfald baseret på produktets historiske gennemsnitspris blive vist i dine fortegnelser. Få flere oplysninger om pris [price].

'Beskrivelse' [description]

Påkrævet for alle produkter
'Tilgængelighed' [availability] Påkrævet for alle produkter

'Stand' [condition]

Obligatorisk for hvert brugt og renoveret produkt

'Brand' [brand]

Påkrævet for alle produkter med tydeligt tilknyttet brand eller producent

GTIN [gtin]

Påkrævet for alle produkter med et GTIN, der er tildelt af producenten

Match dine produktoplysninger med de mest relevante forespørgsler. Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er.

MPN [mpn]

Påkrævet for alle produkter uden et GTIN

Match dine produktoplysninger med de mest relevante forespørgsler. Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er.

Multipack [multipack]

Obligatorisk, hvis dit produkt er en multipack

Angiv, om dit produkt består af flere identiske produkter grupperet som ét produkt (f.eks. 10 par hvide bomuldssokker).

Pakke [is_bundle]

Obligatorisk, hvis dit produkt er en pakke

Farve [color]

Obligatorisk for tøj og tilbehør

Indsend den primære farve på dit produkt. Hvis dit produkt har varianter med forskellig farve, skal du bruge attributten varegruppe-id [item_group_id] til at indsende hver af dine varianter efter farve.

Størrelse [size]

Obligatorisk for tøj og tilbehør

Angiv standardstørrelsen på dit produkt. Hvis dit produkt har varianter i forskellige størrelser, skal du bruge attributten varegruppe-id [item_group_id] til at indsende hver af dine varianter efter størrelse.

Aldersgruppe [age_group]

Obligatorisk for tøj og tilbehør

Angiv, hvilket demografisk segment dit produkt er designet til. Denne attribut bruges i kombination med attributten køn [gender] til at hjælpe med at sikre, at kunderne får vist de rigtige størrelsesoplysninger.

Køn [gender]

Obligatorisk for tøj og tilbehør

Angiv, hvilket køn dit produkt er designet til, eller indsend "unisex", hvis der ikke er angivet et køn. Vi bruger køn [gender] i kombination med attributterne størrelse [size] og aldersgruppe [age_group] til at standardisere størrelser og afdelinger, der vises til kunderne (f.eks. kan en T-shirt, der er angivet som "mand" og "børn" i attributterne køn og aldersgruppe, vises som en "T-shirt til drenge".

Varegruppe-id [item_group_id]

Påkrævet for produktvarianter

Brug denne attribut til at gruppere produktvarianter sammen i dine data.

Forsendelse [shipping]

Påkrævet, når du skal tilsidesætte afgiftsindstillingerne på din konto i Merchant Center

Få flere oplysninger om forsendelsesindstillinger.

'Afgifter' [tax]

Obligatorisk, når du skal tilsidesætte afgiftsindstillingerne på din konto i Merchant Center

Mønster [pattern]

Anbefales kun til tøj og tilbehør

Brug denne til at beskrive mønsteret eller det grafiske print på dit produkt. Hvis dit produkt har varianter med forskellige mønstre, skal du bruge attributten varegruppe-id til at indsende hver af dine varianter efter mønster.

Materiale [material]

Anbefales kun til tøj og tilbehør

Angiv de primære materialer, der bruges i dit produkt, da kunderne ofte søger efter produkter efter materiale (f.eks. læderjakker).

Link til ekstra billede [additional_image_link]

Anbefales

Ud over den påkrævede attribut billedlink [image_link] kan du angive op til 10 ekstra billeder pr. produkt, så kunderne kan se forskellige visninger af dit produkt.

'Størrelsestype' [size_type]

Størrelsessystem [size_system]

Anbefales kun til tøj og tilbehør

Specificer den standardiserede størrelse på dit produkt udover størrelse [size].

Link i Googles søgeindeks [canonical_link]

Anbefales til alle produkter

Hjælp Google med at matche dine produktdata med brugerforespørgsler ved at knytte dine produkter til den korrekte webadresse i Googles søgeindeks. Hvis webadressen ikke bruges, er det muligt, at den webadresse, der er angivet i feedattributten link [link] eller mobillink [mobile_link] , bliver indekseret. Få flere oplysninger om effektivitetsrapportering for gratis fortegnelser

Rapportering

Få flere oplysninger om, hvordan du sporer effektiviteten af dine gratis fortegnelser i Merchant Center og Search Console.