Spesifikasjon for produktinformasjon

Bruk denne spesifikasjonen for å formatere produktinformasjonen din for Merchant Center-programmene, for eksempel Googles plattformer, Shopping-annonser og Shopping Actions. For at annonsene og de ubetalte oppføringene for produktene dine skal få best mulige resultater, er det viktig at du sender inn produktinformasjonen din i riktig format til Google. Vi bruker denne informasjon til å sikre at den samsvarer med de rette søkene.

Før du begynner

Hvis du ikke har tidligere erfaring med Merchant Center, kan du komme i gang med opplæringsveiledningen.

Andre krav du bør være klar over

Google har også noen andre krav du må sørge for at produktinformasjonen din oppfyller. Gjør deg kjent med disse før du setter i gang:

• Retningslinjer for Shopping-annonser
  • Krav til landingssider
  • Krav til avgiftssatsdata
  • Krav til fraktkostnadsdata
  • Valuta- og språkkrav. Send inn attributter og verdier med et språk og en valuta som støttes for landet du vil annonsere i, og formatet du har valgt.
    • Delt format. Du kan bruke et hvilket som helst støttet språk når du oppgir navnet på attributtene og de faste attributtverdiene. Attributtet condition [tilstand] har for eksempel den faste verdien new [ny]. Sørg for at du bruker språket for salgslandet for alle attributtverdier som ikke har noen fast verdi, for eksempel title [tittel]. Bruk en understrek eller et mellomrom i attributtnavnet (f.eks. additional_image_link [ekstra_bildelink] eller additional image link [ekstra bildelink]).
    • XML eller API. Attributtnavn skal bare oppgis på engelsk (altså versjonen som ikke står i hakeparentes). Bruk en understrek for å representere et mellomrom i attributtnavnet (f.eks. image_link i stedet for image link). Det er tillatt med mellomrom i attributtverdier (f.eks. in stock [på lager]).
Spesifikasjoner for produktinformasjon for andre programmer
For andre Merchant Center-programmer enn Shopping-annonser må du kanskje sende inn ekstra attributter, og andre krav kan gjelde. Bruk spesifikasjonene for hvert enkelt program sammen med denne spesifikasjonen for å være sikker på at du sender inn riktig informasjon:
Definisjoner
  • Produkt. Dette er et ord som beskriver det faktiske produktet de potensielle kundene dine kan søke etter på Google.
  • Vare. Dette er et ord som beskriver et produkt straks det er lagt til i produktinformasjonen din, enten i en tekstfeed, en XML-feed eller et API. En vare er for eksempel én linje i tekstfeeden din.
  • Variant. Dette er et ord som beskriver et produkt som finnes i forskjellige utførelser. En skjorte som for eksempel finnes i ulike størrelser, har størrelsesvarianter.
Kort oversikt
Required Obligatorisk Send inn dette attributtet. Hvis du ikke gjør det, kan ikke produktet ditt vises i annonser eller ubetalte oppføringer.
It depends Det kommer an på Les artikkelen om attributtet for å finne ut om du må sende inn dette attributtet for produktene dine. Noen ganger endres kravene avhengig av hvilket land produktene vises i.
Optional Valgfritt Du kan sende inn dette attributtet for å prøve å oppnå bedre resultater for produktet ditt.
Attributter Vanlige produktkategorier
Gruppe Attributtnavn Klær og tilbehør Medier (bøker, filmer, musikkopptak) Programvare Produkter med varianter Alle andre produkttyper
Grunnleggende produktinformasjon id [ID] Required Required Required Required Required
title [tittel] Required Required Required Required Required
description [beskrivelse] Required Required Required Required Required
link Required Required Required Required Required
image_link [bildelink] Required Required Required Required Required

additional_

image_link [bildelink]

Optional Optional Optional Optional Optional
mobile_link [mobillink] Optional Optional Optional Optional Optional
Pris og tilgjengelighet availability [tilgjengelighet] Required Required Required Required Required
availability_date [dato_for_tilgjengelighet] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [utløpsdato] Optional Optional Optional Optional Optional
price [pris] Required Required Required Required Required
sale_price [tilbudspris] Optional Optional Optional Optional Optional

sale_price_

effective_date [iverksettelsesdato]

Optional Optional Optional Optional Optional
cost_of_goods_sold [varekostnad] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] Optional Optional Optional It depends It depends

unit_pricing_

unit_pricing_base_measure [grunnmål_for_enhetspris]

Optional Optional Optional It depends It depends
installment [avdrag] It depends It depends It depends It depends It depends
subscription_cost [abonnementskostnad] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [lojalitetspoeng] It depends It depends It depends It depends It depends
Produktkategori

google_product_category [google_produktkategori]

kategori

Optional Optional Optional Optional Optional
product_type [produkttype] Optional Optional Optional Optional Optional
Produktkoder brand [merke] Required Optional Required Required Required
gtin Required Required Required Required Required
mpn [delenummer] Required Required Required Required Required
identifier_exists [identifikator_finnes] Optional Optional Optional Optional Optional
Detaljert produktbeskrivelse condition [tilstand] It depends It depends It depends It depends It depends
adult [uegnet_for_mindreårige] It depends It depends It depends It depends It depends
multipack [multipakke] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [inngår_i_sett] It depends It depends It depends It depends It depends

energy_

efficiency_class [energiklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends

min_energy_

efficiency_class [min_energiklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends

max_energy_

efficiency_class [maks_energiklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [aldersgruppe] It depends Optional Optional It depends Optional
color [farge] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [kjønn] It depends Optional Optional It depends Optional
material [materiale] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [mønster] Optional Optional Optional It depends Optional
size [størrelse] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [størrelsestype] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [størrelsessystem] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [varegruppe-ID] Optional Optional Optional Required Optional
product_detail [produktdetalj] Optional Optional Optional Optional Optional
product_highlight [produkthøydepunkt] Optional Optional Optional Optional Optional
Shopping-kampanjer og andre konfigurasjoner ads_redirect [ads-viderekobling] Optional Optional Optional Optional Optional
custom_label_0 [tilpasset_etikett_0] Optional Optional Optional Optional Optional
promotion_id [kampanje-ID] Optional Optional Optional Optional Optional
Destinasjoner excluded_destination [utelatt_destinasjon] Optional Optional Optional Optional Optional
included destination [inkludert_destinasjon] Optional Optional Optional Optional Optional
shopping_ads_excluded_country
[shopping-annonser_ekskludert_land]
Optional Optional Optional Optional Optional
Frakt shipping [frakt] Required Required Required Required Required
shipping_label [fraktetikett] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [fraktvekt] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [pakkelengde] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [pakkebredde] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [pakkehøyde] It depends It depends It depends It depends It depends
ships_from_country [sendes_fra_land] Optional Optional Optional Optional Optional
transit_time_label [etikett_for_transporttid] Optional Optional Optional Optional Optional
min_handling_time [minimum_behandlingstid] Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [maksimum_behandlingstid] Optional Optional Optional Optional Optional
Skatt tax [avgifter] It depends It depends It depends It depends It depends
tax_category [avgiftskategori] Optional Optional Optional Optional Optional
Klikk på navnet på et attributt for å se alle detaljer, inkludert mer informasjon om minimumskravene, gode fremgangsmåter og eksempler.

Grunnleggende produktinformasjon

Produktinformasjonen du sender inn via disse attributtene, er grunnlaget vårt for å lage vellykkede annonser og ubetalte oppføringer for produktene dine. Sørg for at all informasjonen du sender inn, er av samme høye kvalitet som du vil at kundene skal se.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
id [ID]

Obligatorisk
Den unike identifikatoren for produktet ditt

Eksempel
A2B4

Syntaks
Maksimalt 50 tegn

Schema.org-område
Product.sku

• Bruk en unik verdi for hvert produkt. Bruk SKU-en for produktet der dette er mulig.
  • Påse at ID-en forblir den samme når du oppdaterer dataene dine.
  • Bruk bare gyldige Unicode-tegn. Unngå ugyldige tegn, for eksempel kontrolltegn, funksjontegn og tegn for personlig bruk.
  • Sørg for at like produkter har den samme ID-en uansett land og språk.
title [tittel]

Obligatorisk
Navnet på produktet ditt

Eksempel
Pikéskjorte for herrer

Syntaks
Maksimalt 150 tegn

Schema.org-område
Product.name

• Gi en god beskrivelse av produktet ditt, og bruk samme overskrift som på landingssiden din.
  • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks, bare store bokstaver eller salgsfremmende tekst som «gratis frakt».
  • For varianter:
    • Oppgi hva som skiller denne varen fra de andre variantene, for eksempel farge eller størrelse.
  • For mobilenheter:
    • Oppgi «med abonnement» hvis enheten selges med abonnement.
    • I USA må du oppgi «med avbetalingsplan» hvis enheten selges på avbetaling.
  • For Russland:
    • For bøker og andre informasjonsprodukter må du oppgi aldersgrensen først i tittelen.
description [beskrivelse]

Obligatorisk
Beskrivelsen av produktet ditt

Eksempel

Denne klassiske røde herreskjorten er laget av 100 % økologisk bomull og har en slank passform og stilig, brodert logo på venstre bryst. Kald maskinvask; importert.

Syntaks
Maksimalt 5000 tegn

Schema.org-område
Product.description

• Gi en god beskrivelse av produktet ditt, og bruk samme beskrivelse som på landingssiden din.
  • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks, bare store bokstaver eller salgsfremmende tekst som «gratis frakt».
  • Oppgi bare informasjon om produktet ditt. Ikke legg til linker til butikken din, salgsinformasjon, informasjon om konkurrenter, andre produkter eller tilbehør.
  • Bruk formatering (for eksempel linjeskift, lister eller kursiv) til å formatere beskrivelsen.
link [link]

Obligatorisk
Landingssiden for produktet ditt

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Schema.org-område
Offer.​url

• Bruk det bekreftede domenenavnet ditt.
  • Start med http eller https.
  • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. Et komma skal for eksempel gjengis slik: «%2C».
  • Ikke legg til linker til en interstitial-side, med mindre dette er lovpålagt.
image_​​link [bildelink]

Obligatorisk
Nettadressen for produktets hovedbilde

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/bilde1.​jpg

Schema.org-område
Product.image

• For bildenettadressen:
    • Legg til en link til hovedbildet av produktet ditt.
    • Start med http eller https.
    • Bruk en kodet nettadresse som er i samsvar med RFC 2396 eller RFC 1738. Et komma skal for eksempel gjengis slik: «%2C».
    • Sørg for at nettadressen kan gjennomsøkes av Google (robots.txt er konfigurert slik at Googlebot og Googlebot-bilde tillates).
  • For bildet:
    • Bildet må være en nøyaktig gjengivelse av produktet du selger.
    • Bruk et format som godtas: GIF uten animasjon (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) eller TIFF (.tif/.tiff).
    • Bruk et bilde på minst 100 x 100 piksler for produkter som ikke er klær.
    • For klesprodukter bør du bruke et bilde på minst 250 x 250 piksler.
    • Ikke send inn bilder som er større enn 64 megapiksler, eller filer større enn 16 MB.
    • Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.
    • Ikke bruk salgsfremmende tekst, vannmerker, eller kantlinjer.
    • Ikke send inn plassholdere eller generiske bilder. Unntak:
    • Vi godtar illustrasjoner i kategoriene Hardware [Maskinvare] (632) og Vehicles & Parts [Kjøretøy og deler] (888)
    • Det er tillatt med bilder i én farge i alle malingskategoriene.
additional_​​​image_​​​link [ekstra_​bildelink]

Valgfritt
Nettadressen for ekstrabildet til produktet ditt

Eksempel
http://​www.eksempel.​com/bilde1.​jpg

Syntaks
Maksimalt 2000 tegn

• Du må oppfylle kravene for attributtet image_​link [bildelink] med følgende unntak:
    • På bildet kan produktet vises i bruk eller i en naturlig setting.
    • Du kan bruke grafikk eller illustrasjoner.
  • Send inn opptil ti ekstra produktbilder ved å bruke dette attributtet flere ganger.
mobile_​​link [mobillink]

Valgfritt
Produktets mobiloptimaliserte landingsside når du har ulike nettadresser for trafikk fra mobilenheter og stasjonære datamaskiner

Eksempel
http://www.m.​eksempel.​com/asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntaks
Maksimalt 2000 alfanumeriske tegn

• Du må oppfylle kravene for link-attributtet.

Pris og tilgjengelighet

Med disse attributtene kan du angi prisen på og tilgjengeligheten for produktene dine. Denne informasjonen vises til potensielle kunder i annonsene dine og ubetalte oppføringer. Hvis prisene og tilgjengeligheten for produktene dine endres ofte, må du gi oss beskjed om alle oppdateringene for at vi skal kunne vise produktene dine. Ta en titt på disse tipsene for hvordan du kan holde produktinformasjonen din oppdatert.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
availability [tilgjengelighet]

Obligatorisk
Tilgjengeligheten for produktet ditt.

Eksempel
in stock [på lager]

Støttede verdier

• in stock [på lager]
  • out of stock [ikke på lager]
  • preorder [forhåndsbestilling]

Schema.org-område
Offer.​availability

• Vær nøye når du sender inn produktets tilgjengelighet, og sørg for at den samsvarer med tilgjengeligheten på landingssiden din.
availability_​​date [dato_​for_​tilgjengelighet]

Valgfritt
Datoen et forhåndsbestilt produkt blir tilgjengelig for levering.

Eksempel
(for UTC + 1)
2016-02-24T11:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 25 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ

Schema.org-område

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Bruk dette attributtet hvis du sender inn availability [tilgjengelighet] som preorder [forhåndsbestilling].
cost_of_goods_sold [varekostnad]

Valgfritt
Kostnadene knyttet til salget av en bestemt vare, slik det er definert i regnskapet ditt. Disse kostnadene kan omfatte materialer, arbeidskraft, frakt eller andre kostnader som ikke er direkte knyttet til verdien av produktet. Ved å sende inn varekostnaden for produktene dine får du tilgang til mer statistikk, for eksempel bruttomargin og inntekten som genereres av annonsene dine og ubetalte oppføringer.

Eksempel

230.00 NOK

Syntaks

• ISO 4217-koder
  • Bruk punktum («.») som desimaltegn, ikke komma («,»).
  • Numerisk

expiration_​​date [utløpsdato]

Valgfritt
Datoen produktet ditt ikke lenger skal vises.

Eksempel
(for UTC + 1)
2016-07-11T11:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 25 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ
  • Bruk en dato som er mindre enn 30 dager frem i tid.
price [pris]

Obligatorisk
Prisen på produktet ditt.

Eksempel
150.00 NOK

Syntaks

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-område
Offer.​​priceSpecification

• Vær nøye når du sender inn prisen og valutaen for produktet, og sørg for at prisen samsvarer med prisen på landingssiden din.
  • Sørg for at prisen på landingssiden vises i valutaen som brukes i salgslandet. Prisen skal ha en fremtredende plassering og være lett å finne.
  • Kontrollér at produktet kan kjøpes på nettet til prisen du har sendt inn.
  • Sørg for at alle brukerne i salgslandet kan kjøpe produktet til prisen du har sendt inn, uten å måtte betale for noe medlemskap.
    • Legg til eventuelle minsteverdier for bestilling i fraktinnstillingene.
  • Ikke send inn en pris pålydende 0 (vi tillater imidlertid 0 som pris for mobilenheter som selges med abonnement).
  • For produkter som selges som partivarer, i pakker eller multipakker:
    • Send inn den totale prisen for det minste kjøpsantallet, pakken eller multipakken.
  • For USA og Canada
    • Ikke ta med avgifter i prisen.
  • For alle andre land:
    • Ta med merverdiavgift (mva.) eller vare- og tjenesteavgift (GST) i prisen.
  • Se attributtene unit_​​pricing_​​measure [mål_for_enhetspris] og installment [avdrag] for å få flere alternativer for innsending av prisrelatert informasjon.
sale_​​price [tilbudspris]

Valgfritt
Tilbudsprisen for produktet ditt.

Eksempel
150.00 NOK

Syntaks

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-område
Offer.​​priceSpecification

• Oppfyll kravene for attributtet price [pris].
  • Send inn attributtene sale_price [tilbudspris] og price [pris] sammen med standardprisen.
  • Vær nøye når du sender inn produktets tilbudspris, og sørg for at den samsvarer med tilbudsprisen på landingssiden din.
sale_​​price_​​effective_​​date [startdato_​for_​tilbudspris]

Valgfritt
Datoperioden som produktets sale_​price [tilbudspris] gjelder for.

Eksempel
(for UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100 / 2016-02-29T23:07:31​+0100

Syntaks

• Maksimalt 51 alfanumeriske tegn
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ
  • Skill startdatoen og sluttdatoen fra hverandre med skråstrek (/)

Schema.org-område

• Offer.​​price​Specification.​validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Bruk sammen med sale_price [tilbudspris].
  • Hvis du ikke sender inn sale_price_effective_date [startdato_for_tilbudspris], er det alltid sale_price [tilbudspris] som gjelder.
  • Bruk en startdato som er før sluttdatoen.
unit_​​pricing_​​measure [mål_​for_​enhetspris]

Valgfritt (unntatt når det er påkrevd i henhold til lokale lover og forskrifter)
Målene på og dimensjonene for produktet ditt slik det selges

Eksempel
1.5kg

Syntaks
Tallverdi + enhet

Støttede måleenheter

• Vekt: oz, lb, mg, g, kg
  • Amerikansk volumenhet: floz, pt, qt, gal
  • Metrisk volumenhet: ml, cl, l, cbm
  • Lengde: in, ft, yd, cm, m
  • Areal: sqft, kvm
  • Per enhet: ct
  • Bruk produktets mål eller dimensjoner uten emballasje
  • Bruk et positivt tall
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris].

unit_​​pricing_​​base_​​measure [grunnmål_​for_​enhetspris]

Valgfritt (unntatt når det er påkrevd i henhold til lokale lover og forskrifter)
Produktets grunnmål for prissetting (100ml betyr f.eks. at prisen er beregnet basert på enheter på 100 ml)

Eksempel
100g

Syntaks
Heltall + måleenhet

Støttede heltall
1, 10, 100, 2, 4, 8

Støttede måleenheter

• Vekt: oz, lb, mg, g, kg
  • Amerikansk volumenhet: floz, pt, qt, gal
  • Metrisk volumenhet: ml, cl, l, cbm
  • Lengde: in, ft, yd, cm, m
  • Areal: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Flere støttede kombinasjoner av heltall og metriske enheter
75cl, 750ml, 50kg, 1000kg

• Valgfritt når du sender inn unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris].
  • Bruk den samme måleenheten for både unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] og unit_pricing_base_measure [grunnmål_for_enhetspris].
  • Husk at prisen (eller tilbudsprisen, hvis aktivert) brukes som grunnlag for å beregne enhetsprisen for produktet. Hvis price [pris] for eksempel er «30 NOK», unit_pricing_measure [mål_for_enhetspris] er «150ml» og unit_pricing_base_measure [grunnmål_for_enhetspris] er «100ml», blir enhetsprisen 20 NOK per 100 ml.
installment [avdrag]

Valgfritt (tilgjengelig for alle produktkategorier i Latin-Amerika og for visning av trådløse produkter og tjenester i enkelte andre land)

Eksempel på en avbetalingsplan

Eksempel
6, 50 BRL

Syntaks
installment [avdrag] bruker to underattributter:

• months [måneder] (obligatorisk)
    Et heltall for hvor mange avdrag kjøperen må betale.
  • amount [beløp] (obligatorisk)
    ISO 4217. Beløpet kjøperen må betale per måned.
  • Avdragsalternativet må samsvare med det som vises på landingssiden din.
  • Ikke ha krav om stamkundekort.
  • For Latin-Amerika må du sørge for at prisattributtet er totalprisen når hele kjøpssummen betales i kassen. Bruk attributtet installment [avdrag] for å angi et alternativ for avbetaling med avdrag.
  • For andre land bruker du attributtet price [pris] (så lavt som 0) som betalingen i kassen (inkludert eventuelle aktiveringsavgifter og andelen av prisen på enheten som betales i kassen), og attributtet installment [avdrag] for de månedlige avdragene.
subscription_cost [abonnementskostnad]

Valgfritt (bare tilgjengelig for visning av trådløse produkter og tjenester i enkelte land)

Opplyser om en månedlig eller årlig betalingsavtale som eventuelt følger med hvis mobilproduktet ditt selges i kombinasjon med et abonnement.

Eksempel
month:12:350.00 NOK

Syntaks
Attributtet subscription_cost [abonnementskostnad] bruker tre underattributter:

• period [periode] (obligatorisk)
    Varigheten av en enkelt abonnementsperiode. Enten «month [måned]» eller «year [år]».

• period_length [antall_perioder] (obligatorisk) Heltall. Antall abonnementsperioder (måneder eller år) som kjøperen må betale for.

• amount [beløp] (obligatorisk) ISO 4217. Beløpet kjøperen må betale per måned. Når vi viser dette beløpet, kan vi runde opp til nærmeste hele enhet av lokal valuta for å spare plass. Den angitte verdien må fortsatt samsvare nøyaktig med beløpet som vises på nettstedet ditt.

• Send inn attributtet price [pris] med totalbeløpet som skal betales i kassen (inkludert nedbetaling og aktiveringsavgift).

• Sørg for samsvar med betalingsavtalen som vises på landingssiden din. Avtalen må være enkel å finne på landingssiden.

loyalty_​​points [lojalitetspoeng]

Valgfritt (bare tilgjengelig for Japan)
Antallet og typen lojalitetspoeng kunden mottar ved å kjøpe et produkt.

Eksempel
Program A, 100, 1.5

Syntaks
loyalty_​points [lojalitetspoeng] bruker tre underattributter:

• points_​value [poengverdi] (obligatorisk)
    Antall opptjente poeng for produktet.
  • name [navn] (valgfritt)
    Navnet på lojalitetspoengprogrammet. 12 tegn med full bredde eller 24 latinske tegn
  • ratio [forhold] (valgfritt)
    Et tall som viser forholdet for et poeng når det konverteres til valuta.
  • Send bare inn lojalitetspoeng med en bestemt pengeverdi.

Produktkategori

Du kan bruke disse attributtene til å organisere annonsekampanjene dine i Google Ads og overstyre Googles automatiske produktkategorisering i bestemte tilfeller.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
google_​​product_​​category [google_produktkategori]

Valgfritt
Google-definert produktkategori for produktet ditt

Eksempel

Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy> Frakker og jakker]

eller

371

Syntaks

Verdi fra Googles produktklassifikasjon

• Den numeriske kategori-ID-en
  • Den fullstendige banen for kategorien

Støttede verdier
Googles produktklassifikasjon

• Bruk bare én kategori.
  • Bruk den mest relevante kategorien.
  • Bruk enten den fullstendige banen for kategorien eller den numeriske kategori-ID-en.
  • Bruk en spesifikk kategori for visse produkter:
    • Alkoholholdige drikkevarer må sendes inn med én av disse kategoriene:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Mat, drikke og tobakk > Drikke > Alkoholholdig drikke] (499676) eller hvilken som helst av de tilhørende underkategoriene
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Kunst og underholdning > Hobby og kunst > Utstyr til hjemmebrygging og vinlaging] (3577) eller hvilken som helst av de tilhørende underkategoriene
    • Mobilenheter som selges med abonnement, må sendes inn som Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner] (267) for telefoner og Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronikk > Datamaskiner > Nettbrett] (4745) for nettbrett.
    • Gavekort må sendes inn som Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Kunst og underholdning > Fest og feiring > Gaver > Gavekort og kuponger] (53).
product_type [produkttype]

Valgfritt
Produktkategori du definerer for produktet ditt

Eksempel

Hjem > Kvinner > Kjoler > Maxikjoler

Syntaks

Maksimalt 750 alfanumeriske tegn

• Bruk hele kategorien. Du kan for eksempel bruke Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Hjem > Kvinner > Kjoler > Maxikjoler] i stedet for bare Dresses [Kjoler].
  • Det er bare den første verdien for product_​​type [produkttype] som blir brukt til å organisere budgivningen og rapporteringen i Shopping-kampanjer i Google Ads.

Produktkoder

Med disse attributtene kan du sende inn produktkoder som definerer produktene du selger på det globale markedet. Vi bruker produktkodene for å forstå hva det er du selger. Når vi vet hva du selger, kan vi hjelpe deg med å få bedre resultater med annonsene dine og ubetalte oppføringer ved å tilføre verdifulle detaljer om produktet og vise det til brukerne på en mer relevant måte. Finn ut mer om produktkoder.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
brand [merke]

Obligatorisk (for alle nye produkter, med unntak av filmer, bøker og plateselskaper)

Valgfritt for alle andre produkter
Produktets merkevarenavn

Eksempel
Google

Syntaks
Maksimalt 70 tegn

Schema.org-område
Product.brand

• Oppgi produktets merkevarenavn, slik forbrukerne er kjent med det.
  • Du kan bare oppgi butikknavnet ditt som merkevarenavn hvis du produserer produktet, eller hvis produktet faller inn under en generisk merkevarekategori. Du kan for eksempel sende inn butikknavnet som merkevarenavn hvis du selger såkalte «white label»-produkter (produkter den opprinnelige produsenten selger uten merkevare, og som du kan selge videre under ditt eget varemerke) eller tilpassede smykker.
  • Hvis produktet ikke har en merkevare, angir du produsentens eller leverandørens navn i attributtet brand [merke]
  • Ikke send inn verdier som ikke aktuelt, generisk, ingen merkevare eller finnes ikke.
  • For kompatible produkter:
    • Send inn GTIN-nummeret og merkevaren fra produsenten som faktisk lagde det kompatible produktet.
    • Ikke oppgi merkevaren til produsenten for å indikere at produktet ditt er kompatibelt med eller en eksakt kopi av den opprinnelige produsentens produkt
gtin [gtin]

Obligatorisk (for alle nye produkter med et tilordnet GTIN-nummer fra produsenten)

Valgfritt (anbefales på det sterkeste) for alle andre produkter
Produktets GTIN

Eksempel
3234567890126

Syntaks
Maksimalt 50 numeriske tegn (maks. 14 per verdi – mellomrom og bindestreker som er lagt til, blir ignorert)

Støttede verdier

• UPC (i Nord-Amerika / GTIN-12)
    12-sifret nummer, for eksempel 323456789012.
    8-sifrede UPC-E-koder må konverteres til 12-sifrede koder.
  • EAN (i Europa / GTIN-13)
    13-sifret nummer, for eksempel 3001234567892.
  • JAN (i Japan / GTIN-13)
    8- eller 13-sifret nummer, for eksempel 49123456 eller 4901234567894.
  • ISBN (for bøker)
    10- eller 13-sifret nummer, for eksempel 1455582344 eller 978-1455582341. Oppgi bare det 13-sifrede nummeret hvis du har begge. ISBN-10 er avviklet og må konverteres til ISBN-13.
  • ITF-14 (for multipakker / GTIN-14)
    14-sifret nummer, for eksempel 10856435001702.

Schema.org-område
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Ikke ta med bindestreker og mellomrom.
  • Send bare inn GTIN-numre som er gyldige i henhold til GS1-valideringsveiledningen, som omfatter disse kravene:
    • Riktig kontrollsiffer er tatt med.
    • GTIN-nummeret er ikke begrenset (GS1-prefiksområder: 02, 04, 2).
    • GTIN-nummeret er ikke for kuponger (GS1-prefiksområder: 98–99).
  • For kompatible produkter:
    • Send inn GTIN-nummeret og merkevaren fra produsenten som faktisk lagde det kompatible produktet.
    • Ikke oppgi merkevaren til produsenten for å indikere at produktet ditt er kompatibelt med eller en eksakt kopi av den opprinnelige produsentens produkt
  • For multipakker:
    • Bruk produktkodene som er relatert til multipakken.
  • For pakker:
    • Bruk produktkodene for hovedproduktet i pakken.
  • Hvis du tilbyr tilpasning, gravering eller annen personlig tilpasning av et produkt som er tildelt et GTIN-nummer av produsenten:
    • Send inn GTIN-nummeret, og bruk is_bundle [inngår_i_sett]-attributtet for å informere oss om at produktet er tilpasset.
MPN [delenummer]

Obligatorisk (bare hvis det nye produktet ditt ikke er tilordnet et GTIN-nummer av produsenten)

Valgfritt for alle andre produkter
Produktets delenummer

Eksempel
GO12345OOGLE

Syntaks
Maksimalt 70 alfanumeriske tegn

Schema.org-område
Product.mpn

• Send bare inn delenumre tilordnet av produsenten.
  • Bruk et mest mulig spesifikt delenummer. Produktvarianter med forskjellig farge skal for eksempel ha forskjellig delenummer.
identifier_​​exists [identifikator_​finnes]

Valgfritt

Bruk for å indikere om de unike produktkodene (UPI-ene) GTIN-nummer, delenummer og merkevare er tilgjengelig for produktet ditt.

Eksempel
no [nei]

Støttede verdier

• yes [ja]
    Produsenten tilordner nye produkter produktkoder.
  • nei
    Produktet mangler en merkevare, et GTIN-nummer eller et delenummer (se krav til høyre). Hvis det er angitt til no [nei], oppgir du fremdeles UPI-ene du har.
  • Hvis du ikke sender inn attributtverdien, er standardverdien yes [ja].
  • Produktets kategoritype avgjør hvilke UPI-er (GTIN-numre, delenumre, merkevarer) som er nødvendige.
    • Hvis produktet ditt er en medievare og GTIN-nummeret ikke er tilgjengelig:
      • Send inn verdien no [nei] for attributtet identifier_​exists [identifikator_finnes]
      • Merk: ISBN- og SBN-koder godkjennes som GTIN-numre.
    • Hvis produktet ditt er et klesplagg og merkevaren ikke er tilgjengelig:
      • Send inn verdien no [nei] for attributtet identifier_​exists [identifikator_finnes].
    • I alle andre kategorier, hvis produktet ikke har et GTIN-nummer eller en kombinasjon av delenummer og merkevare:
      • Send inn verdien no [nei] for attributtet identifier_​exists [identifikator_finnes].

Detaljert produktbeskrivelse

Med disse attributtene kan du sende inn bestemte produktkjennetegn som brukerne ofte søker etter. Disse attributtene gjør det enklere å styre hvordan produktene dine vises når du annonserer for produkter med varianter. De brukes også for å hjelpe potensielle kunder med å filtrere etter attributter når de søker etter produkter på Google. Finn ut mer om hvordan du sender inn varianter.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
condition [tilstand]

Obligatorisk hvis produktet ditt er brukt eller overhalt

Valgfritt for nye produkter

Tilstanden til produktet ditt ved salgstidspunktet

Eksempel
new [ny]

Støttede verdier

• new [ny]
    Helt ny og i original og uåpnet emballasje
  • refurbished [overhalt]
    Restaurert til driftstilstand av profesjonelle fagfolk og leveres med garanti, med eller uten original emballasje
  • used [brukt]
    Tidligere brukt, med åpnet original emballasje eller uten original emballasje

Schema.org-område
Offer.​itemCondition

adult [uegnet_for_mindreårige]

Obligatorisk (Hvis et produkt inneholder seksuelt innhold)
Angir at produktet inneholder seksuelt betont innhold

Eksempel
yes [ja]

Støttede verdier

• yes [ja]
  • no [nei]
  • Send inn verdien yes [ja] hvis dette enkeltproduktet omfatter nakenhet eller usømmelig innhold. Hvis du ikke sender inn noen attributtverdi, velges no [nei] som standard. Finn ut mer om retningslinjene for innhold som er uegnet for mindreårige
  • Hvis nettstedet ditt generelt sett retter seg mot en voksen målgruppe og består av innhold som er uegnet for mindreårige, enten det er med eller uten nakenhet, kan du gå til Merchant Center-kontoen din, klikke på verktøyikonet for å åpne «Verktøy og innstillinger»-menyen og deretter velge Konfigurering av Shopping-annonser. Vis panelet «Seksuelt innhold», og merk av i boksen for «Nettstedet mitt inneholder hovedsakelig innhold som er uegnet for mindreårige (for eksempel erotisk undertøy), slik det defineres i Googles retningslinjer». Hvis du merker av her, trenger du ikke å sende inn attributtet adult [uegnet_for_mindreårige] for enkeltprodukter.
multipack [multipakke]

Obligatorisk (for multipakkeprodukter i Australia, Brasil, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og USA)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer hvis du har opprettet en multipakke

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Antallet identiske produkter som selges i en selgerdefinert multipakke

Eksempel
6

Syntaks
Heltall

• Send inn dette attributtet hvis du har en egendefinert gruppe med identiske produkter som selges som én salgsenhet. Det kan for eksempel være én pakke med seks såpestykker.
  • Send inn hvor mange produkter det er i multipakken din. Hvis du ikke sender inn noen attributtverdi, blir 0 brukt som standard
  • Hvis det ikke var deg, men produsenten av produktet som satte sammen multipakken, skal du ikke sende inn dette attributtet.
is_​​bundle [inngår_​i_​sett]

Obligatorisk (for pakker i Australia, Brasil, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland og USA)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer hvis du har opprettet en pakke som inneholder et hovedprodukt

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Viser at et produkt er en selgerdefinert, tilpasset gruppe av ulike produkter med ett hovedprodukt

Eksempel
yes [ja]

Støttede verdier

• yes [ja]
  • no [nei]
  • Send inn yes [ja] hvis du selger en egendefinert pakke du selv har satt sammen av ulike produkter, og pakken inneholder et hovedprodukt. Det kan for eksempel være et kamera som selges med objektiv og bæreveske. Hvis du ikke sender inn attributtet, velges no [nei] som standard
  • Dette attributtet skal ikke brukes for pakker som ikke har noe klart hovedprodukt. Eksempel: en gavekurv med ost og kjeks.
energy_​​efficiency_​​class [energiklasse]

Valgfritt (unntatt når det er påkrevd i henhold til lokale lover og forskrifter)

Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
A+

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med min_energy_​​efficiency_​​class [min_energiklasse] og max_energy_efficiency_class [maks_energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til G).

min_energy_​​efficiency_​​class [min_energiklasse]

Valgfritt (unntatt når det er påkrevd i henhold til lokale lover og forskrifter)

Bare tilgjengelig for EU og Sveits

Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
A+++

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med energy_​​efficiency_class [energiklasse] og max_energy_efficiency_class [maks_energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til D).

max_energy_​​efficiency_​​class [maks_energiklasse]

Valgfritt (unntatt når det er påkrevd i henhold til lokale lover og forskrifter)

Bare tilgjengelig for EU og Sveits

Energimerkingen til produktet ditt

Eksempel
D

Støttede verdier

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Oppgi det lovpålagte energimerket.
  • Brukes i kombinasjon med energy_​​efficiency_​​class [energiklasse] og min_energy_efficiency_class [min_energiklasse] for å lage en etikett for energieffektivitet, for eksempel A+ (A+++ til D).

age_​​group [aldersgruppe]

Obligatorisk (for alle klesvarer som målrettes mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, og alle produkter med aldersgrupper)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for alle produkter i kategorien Apparel & Accessories [Klær og tilbehør] (166)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Den demografiske gruppen som produktet er ment for

Eksempel
infant [baby]

Støttede verdier

• newborn [nyfødt]
    Opptil 3 måneder
  • infant [baby]
    3–12 måneder
  • toddler [småbarn]
    1–5 år
  • kids [barn]
    5–13 år
  • adult [voksen]
    Vanligvis tenåringer eller eldre

Schema.org-område

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Send inn én verdi per produkt.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for age_group [aldersgruppe].
color [farge]

Obligatorisk (for alle klesvarer i feeder som er målrettet mot Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, og alle produkter som er tilgjengelige i forskjellige farger)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for alle produkter i kategorien Apparel & Accessories [Klær og tilbehør] (166)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Produktets farger

Eksempel
Svart

Syntaks
Maksimalt 100 alfanumeriske tegn (maks 40 tegn per farge)

Schema.org-område
Product.color

• Ikke bruk et tall som 0 2 4 6 8.
  • Ikke bruk tegn som ikke er alfanumeriske, for eksempel #fff000.
  • Ikke bruk bare én bokstav, for eksempel R (for kinesisk, japansk og koreansk kan du bruke ett enkelt tegn, som 红).
  • Ikke henvis til produktet eller produktbildet, for eksempel «se bildet».
  • Ikke slå sammen flere fargenavn til ett ord, for eksempel RødRosaBlå. Skill dem i stedet med en skråstrek (/), slik: rød/rosa/blå. Ikke bruk verdier som ikke er farger, for eksempel flerfarget, diverse, assorterte, herre, dame eller ikke aktuelt.
  • Hvis produktet har flere farger, oppgir du hovedfargen først.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for color [farge].
gender [kjønn]

Obligatorisk (obligatorisk for alle klesvarer i feeder som målrettes mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, og alle kjønnsspesifikke produkter)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for alle produkter i kategorien Apparel & Accessories [Klær og tilbehør] (166)

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Kjønnet produktet er beregnet på

Eksempel
unisex [unisex]

Støttede verdier

• male [mann]
  • female [kvinne]
  • unisex [unisex]

Schema.org-område
Product.​audience.​suggested​Gender

• Dette attributtet er anbefalt, ikke obligatorisk, for enkelte kategorier under Apparel & Accessories [Klær og tilbehør] (166), for eksempel Shoelaces [Skolisser] (1856), ettersom disse kategoriene ikke avhenger av kjønn
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for gender [kjønn].
material [materiale]

Obligatorisk (hvis relevant for å skille mellom ulike produkter i et sett med varianter)

Valgfritt for alle andre produkter

Produktets stoff eller materiale

Eksempel
skinn

Syntaks
Maks 200 tegn

Schema.org-område
Product.material

• Hvis du vil angi at ett enkeltprodukt (ikke flere varianter) består av flere materialer, må du legge til et hovedmateriale etterfulgt av opptil to sekundære materialer atskilt med skråstrek (/). Ikke bruk for eksempel BomullPolyesterElastan – bruk i stedet bomull/polyester/elastan.
  • For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for material [materiale].
pattern [mønster]

Obligatorisk (hvis relevant for å skille mellom ulike produkter i et sett med varianter)

Valgfritt for alle andre produkter

Produktets mønster eller grafiske trykk

Eksempel
stripete
prikkete
paisley

Syntaks
Maks 100 tegn

Schema.org-område
Product.pattern

• For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for pattern [mønster].
size [størrelse]

Obligatorisk (obligatorisk for alle klesvarer i produktkategoriene Apparel & Accessories > Clothing [Klær og tilbehør > Klær] (1604) og Apparel & Accessories > Shoes [Klær og tilbehør > Sko] (187) som målrettes mot personer i Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA, og alle produkter som er tilgjengelige i ulike størrelser)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for alle produkter i kategoriene Apparel & Accessories > Clothing [Klær og tilbehør > Klær] (1604) og Apparel & Accessories > Shoes [Klær og tilbehør > Sko] (187).

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

Produktets størrelse

Eksempel
XL

Syntaks
Maks 100 tegn

Schema.org-område
Product.size

• For varianter:
    • Send inn den samme verdien for item_group_id [varegruppe-ID] og ulike verdier for size [størrelse].
  • Hvis produktet har flere mål, skal du samle dem i én verdi. For eksempel «16/34 høy» for halsstørrelse på 16 tommer, ermelengde på 34 tommer og «høy» fasong.
  • Hvis varen har én størrelse som passer alle eller de fleste, kan du bruke uttrykkene one size [én størrelse], OS [én størrelse], one size fits all [én størrelse som passer for alle], OSFA [én størrelse som passer for alle], one size fits most [én størrelse som passer de fleste] eller OSFM [én størrelse som passer de fleste].
  • For selgerdefinerte multipakkeprodukter må du sende inn multipakkeantallet ved bruk av attributtet multipack [multipakke]. Ikke send inn multipakkeantallet under size [størrelse].
size_​​type [størrelsestype]

Valgfritt (bare tilgjengelig for klesprodukter)

Klesproduktets snitt

Eksempel
maternity [mamma]

Støttede verdier

• regular [normal]
  • petite [liten]
  • oversize [stor]
  • maternity [mamma]
  • Hvis du ikke sender inn attributtet, brukes regular [normal] som standard.
size_​​system [størrelsessystem]

Valgfritt (bare tilgjengelig for klesprodukter)

Landet der det aktuelle størrelsessystemet brukes

Eksempel
US

Støttede verdier

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN (Kina)
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU
  • Hvis du ikke sender inn dette attributtet, velges salgslandet ditt som standard.
item_group_id [varegruppe-ID]

Obligatorisk (Brasil, Frankrike, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA om produktet er en variant)

Obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for produktvarianter

Valgfritt for alle andre produkter og salgsland

ID for en gruppe med produkter som finnes i ulike versjoner (varianter)

Eksempel
AB12345

Syntaks
Maks 50 alfanumeriske tegn

Schema.org-område
Product.​inProductGroupWithID

• Bruk en unik verdi for hver gruppe av varianter. Bruk den overordnede vareenheten der dette er mulig.
  • Pass på at verdien forblir den samme når du oppdaterer produktinformasjonen din.
  • Bruk bare gyldige Unicode-tegn.
  • Bruk en varegruppe-ID for et sett med produkter som er like med unntak av én eller flere av disse attributtene:
    • color [farge]
    • size [størrelse]
    • pattern [mønster]
    • material [materiale]
    • age group [aldersgruppe]
    • gender [kjønn]
  • Send inn de samme attributtene for hvert produkt i varegruppen. Hvis et produkt for eksempel varierer i farge og størrelse, kan du sende inn size [størrelse] og color [farge] for produktene som deler samme verdi for item_group_id [varegruppe-ID].
  • Hvis produktene dine bare kan skilles fra hverandre gjennom designelementer som ikke angis av attributtene ovenfor, må du ikke bruke item_group_id [varegruppe-ID].
product_detail [produktdetalj]

Valgfritt

Tekniske spesifikasjoner eller tilleggsopplysninger om produktet ditt

Eksempel
Generelt:Produkttype:Digital musikkspiller

Syntaks

product_detail [produktdetalj] bruker tre underattributter:

• section_name [seksjonsnavn]: maksimalt 140 tegn
  • attribute_name [attributtnavn]: maksimalt 140 tegn
  • attribute_value [attributtverdi]: maksimalt 1000 tegn
  • Ikke legg til informasjon som dekkes av andre attributter, tekst med bare store bokstaver, fremmede tegn som salgstriks, markedsføringstekster eller søkeord eller søketermer
  • Ikke legg til informasjon som pris, tilbudspris, salgsdatoer, frakt, leveringsdato, annen tidsrelatert informasjon eller navnet på bedriften din
  • Bare oppgi attributtnavn og -verdi når verdien er bekreftet. Angi for eksempel «Vegetarian=False» hvis et matprodukt ikke er vegetarisk – ikke fordi False [usann] er standardverdien for boolske attributter.
product_highlight [produkthøydepunkt]

Valgfritt

Fremtredende trekk for produktene dine

Eksempel

Støtter tusenvis av apper, inkludert Netflix, YouTube og HBO Nordic

Syntaks

Maksimalt 150 tegn

• Bruk mellom to og ti produkthøydepunkter
  • Beskriv bare selve produktet
  • Ikke oppgi søkeord eller søketermer
  • Ikke ta med markedsføringstekst, tekst med bare store bokstaver eller fremmede tegn som salgstriks

Shopping-kampanjer og andre konfigurasjoner

Med disse attributtene kan du kontrollere hvordan produktinformasjonen din brukes når du oppretter annonseringskampanjer i Google Ads.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
adwords_​​redirect [adwords-viderekobling]

Valgfritt

En nettadresse som brukes til å angi flere parametere for produktsiden din. Brukerne sendes til denne nettadressen i stedet for nettadressen du sender inn som verdien for link eller mobile_link [mobillink].

Eksempel

http://www.​example.com/​produkt.​html

Syntaks

Maksimalt 2000 tegn

• Send inn det samme registrerte domenet som for link-attributtet (og mobile_link [mobillink], hvis aktuelt).
  • Gyldige registrerte domener inkluderer følgende formater: example.com, m-example.com, example.co.uk, example.com.ai og bar.tokyo.jp. Nettadresser som sendes inn med ugyldige domener, for eksempel example.zz eller example.comic, godtas ikke. Se ads_​​redirect [ads-viderekobling] for å få mer informasjon.
custom_​​label_​​0 [egendefinert_​etikett_​1]

Valgfritt
Etikett du kan tilordne et produkt for å organisere budgivningen og rapporteringen i Shopping-kampanjer.

Eksempel

• sesongbasert
  • utsalg
  • ferie
  • salg
  • prisklasse

Syntaks
Maks 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i Shopping-kampanjen din. Verdien vises ikke til brukere som ser annonsene dine, eller ubetalte oppføringer.
  • Send inn opptil fem egendefinerte etiketter per produkt ved å bruke dette attributtet flere ganger:
    • custom_​label_​0 [egendefinert_etikett_0]
    • custom_​label_​1 [egendefinert_etikett_1]
    • custom_​label_​2 [egendefinert_etikett_2]
    • custom_​label_​3 [egendefinert_etikett_3]
    • custom_​label_​4 [egendefinert_etikett_4]
  • Bruk maksimalt 1000 unike verdier per egendefinerte etikett i Merchant Center-kontoen din.
promotion_​​id [tilbuds-ID]

Valgfritt (obligatorisk for spesialtilbud i Australia, Frankrike, India, Storbritannia, Tyskland og USA)
Med denne identifikatoren kan du knytte produkter til spesialtilbud.

Eksempel
ABC123

Syntaks
Maks 50 tegn

• Bruk en unik ID der det skilles mellom små og store bokstaver, og som ikke inneholder mellomrom eller symboler (f.eks. %, !)
  • Du kan tilordne bestemte kampanjer til bestemte produkter ved å sende inn samme promotion_​id [kampanje-ID] i produktinformasjonen og kampanjeinformasjonen din.
  • Send inn opptil ti kampanje-ID-er for ett produkt ved å bruke dette attributtet flere ganger.

Destinasjoner

Disse attributtene kan brukes til å kontrollere hvor innholdet ditt kan vises. Du kan for eksempel bruke dette attributtet hvis du vil at et produkt skal vises i dynamiske remarketingkampanjer, men ikke i Shopping-annonsekampanjer.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
excluded_​​destination [ekskludert_​destinasjon]

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å forhindre at et produkt tas med i enkelte typer annonsekampanjer

Eksempel
Shopping-annonser

Støttede verdier

• Shopping-annonser
  • Shopping Actions
  • Bannerannonser
  • Annonser for varer i butikk
  • Googles plattformer
  • Googles lokale plattformer

included_​​destination [inkludert_destinasjon]

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å inkludere et produkt i bestemte typer annonsekampanjer

Eksempel
Shopping-annonser

Støttede verdier

• Shopping-annonser
  • Shopping Actions
  • Bannerannonser
  • Annonser for varer i butikk
  • Googles plattformer
  • Googles lokale plattformer

shopping-annonser_ekskludert_land

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å ekskludere land der produktene dine annonseres i Shopping-annonser.

Bare tilgjengelig for Shopping-annonser

Eksempel
DE

Syntaks

2 tegn. Må være en landskode i formatet ISO-3166-1 alfa-2.

Frakt

Hvis du bruker disse attributtene sammen med kontoinnstillingene for frakt, kan du vise nøyaktige fraktkostnader. Fraktkostnadene spiller en viktig rolle når brukere skal treffe kjøpsbeslutninger, så det er viktig at du sender inn fraktinformasjon av høy kvalitet. Finn ut hvordan du konfigurerer kontoinnstillingene for frakt.

ships_from_country [sendes_fra_land]
Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
shipping [frakt]

Valgfritt (obligatorisk når fraktkostnadene for varen din ikke er angitt i Merchant Center-kontoen din, eller når du må overstyre fraktkostnadene som er angitt i Merchant Center-kontoen din)

Fraktkostnader er obligatorisk for Shopping-annonser for varer med følgende salgsland: Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Irland, Israel, Italia, Nederland, Polen, Spania, Storbritannia, Sveits, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland, USA og Østerrike

Fraktkostnader er obligatorisk for detaljerte oppføringer på Googles plattformer for  alle varer

Valgfritt (for å angi flere land som varen din leveres til, for land eller programmer der fraktkostnader ikke er obligatorisk)

Ikke tilgjengelig for Shopping Actions

Fraktkostnadene for produktet ditt og stedene produktene dine sendes til.

Støttede priser
USD 0–1000 (sjekk her for andre valutaer)

Eksempel

US:CA:Overnight:16.00 USD

Syntaks
shipping [frakt] bruker fire underattributter:

• country [land] (obligatorisk)
    Landskode i ISO 3166-format
  • region, postal_​code [postnummer], location_​id [steds-ID] eller location_group_name [navn_på_stedsgruppe] (valgfritt)
  • service [tjeneste] (valgfritt)
    Tjenesteklasse eller leveringstid
  • price [pris] (valgfritt)
    Fast fraktkostnad, inkludert mva. hvis pålagt
  • Bruk denne innstillingen for å overstyre fraktinnstillingene i Merchant Center-kontoen for en enkeltvare, eller for å angi flere land som varen leveres til.
shipping_​​label [fraktetikett]

Valgfritt
Etikett du kan tilordne et produkt for å sørge for at det angis riktige fraktkostnader i Merchant Center-kontoinnstillingene

Eksempel
ferskvare

Syntaks
Maks 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i kontoinnstillingene for frakt. Verdien vises ikke til brukerne. Eksempler:
    • Samme dag
    • Overdimensjonert
    • Bare FedEx
shipping_​​weight [fraktvekt]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser, tabeller basert på vekt eller regler basert på vekt i fraktinnstillingene i kontoen din)
Vekten på produktet som brukes til å beregne fraktkostnaden

Støttede vekter

• 0–2000 pund for det engelske målesystemet (imperial)
  • 0–1000 kg for det metriske målesystemet

Eksempel
3 kg

Syntaks
Antall + måleenhet

Støttede måleenheter

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Send inn denne verdien hvis du har konfigurert kontoinnstillingene for frakt for transportørberegnede priser eller vektbaserte frakttjenester
shipping_​​length [pakkelengde]

Valgfritt(obligatorisk for transportørberegnede priser i fraktinnstillingene i kontoen din)
Lengden på produktet som brukes til å beregne fraktkostnaden etter dimensjonsvekt

Eksempel
20 in

Syntaks
Antall + måleenhet

Støttede verdier

• 1–150 for tommer
  • 1–400 for cm

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Send inn denne verdien hvis du har konfigurert kontoinnstillingene for frakt for transportørberegnede priser.
  • Hvis du ikke sender inn dimensjonsattributter for frakt når du bruker transportørberegnede priser, kan ikke vi beregne priser basert på den dimensjonale vekten av varen. I så fall beregner vi prisene basert på verdien du har angitt for shipping_weight [fraktvekt].
  • Hvis du sender inn dette attributtet, må du sende inn alle dimensjonsattributtene for frakt:
    • shipping_​length [pakkelengde]
    • shipping_​width [pakkebredde]
    • shipping_​height [pakkehøyde]
  • Bruk den samme enheten for alle dimensjonsattributtene for frakt som gjelder samme produkt.
  • Husk at Google ikke automatisk beregner ekstra fraktkostnader for spesielt store varer. Hvis transportøren anser en pakke som spesielt stor eller overdimensjonert, bør du enten bruke attributtet shipping [frakt] – som gjelder for enkeltprodukter – for å angi fraktkostnaden, eller attributtet shipping_label​[fraktetikett] – sammen med fraktinnstillingene i kontoen – for å angi kostnaden.
shipping_​​width [pakkebredde]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser i fraktinnstillingene i kontoen din)
Bredden på produktet som brukes til å beregne fraktkostnaden etter dimensjonsvekt

Eksempel
20 in

Syntaks
Antall + måleenhet

Støttede verdier

• 1–150 for tommer
  • 1–400 for cm

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Oppfyll kravene for attributtet shipping_length [pakkelengde]
shipping_​​height [pakkehøyde]

Valgfritt (obligatorisk for transportørberegnede priser i fraktinnstillingene i kontoen din)
Høyden på produktet som brukes til å beregne fraktkostnaden etter dimensjonsvekt

Eksempel
20 in

Syntaks
Antall + måleenhet

Støttede verdier

• 1–150 for tommer
  • 1–400 for cm

Støttede måleenheter

• in
  • cm
  • Oppfyll kravene for attributtet shipping_length [pakkelengde]
ships_from_country [sendes_fra_land]

Valgfritt
En innstilling du kan bruke for å angi landet produktet ditt vanligvis sendes fra.

Eksempel
DE

Syntaks
To tegn. Må være en landskode i formatet ISO-3166-1 alfa-2.

• Bare oppgi landet du vanligvis sender dette produktet fra
transit_time_label [etikett_for_transporttid]

Valgfritt
Etikett som du tilordner et produkt for å tilordne forskjellige transporttider i Merchant Center-kontoinnstillingene.

Eksempel
Fra Seattle

Syntaks
Maks 100 tegn

• Bruk en verdi du kommer til å kjenne igjen i kontoinnstillingene for frakt. Verdien vises ikke til brukerne. Eksempler:
    • Hundemat
    • Fra Seattle
    • Tung pakke
max_handling_time [maksimum_behandlingstid]

Valgfritt
Det lengste mulige tidsrommet mellom bestillings- og forsendelsestidspunktet for et produkt.

Eksempel
3

Syntaks
Heltall, større enn eller lik 0

• Send inn dette attributtet hvis du vil vise den totale tiden det tar å levere et produkt
  • Send inn antallet virkedager (som konfigurert i Merchant Center)
  • Send inn 0 for produkter som kan sendes samme dag.
  • Bruk attributtene max_handling_time [maksimum_behandlingstid] og min_handling_time [minimum_behandlingstid] sammen for å sende inn en tidsperiode.
min_handling_time [minimum_behandlingstid]

Valgfritt
Det korteste mulige tidsrommet mellom bestillings- og forsendelsestidspunktet for et produkt.

Eksempel
1

Syntaks
Heltall, større enn eller lik 0

• Oppfyll kravene for attributtet max_handling_time [maksimum_behandlingstid].

Avgifter

Hvis du bruker disse attributtene sammen med kontoinnstillingene for avgifter, kan du vise nøyaktige avgifter. Finn ut hvordan du konfigurerer kontoinnstillingene for avgifter.

Attributt Format En kort oversikt over minstekravene
tax [avgifter]

Obligatorisk (bare tilgjengelig for USA)
Produktets avgiftssats i prosent

Eksempel
US:CA:5.00:y

Syntaks
Det brukes fire underattributter for tax [avgifter]:

• rate [sats] (obligatorisk):
    Avgiftssats i prosent.
  • country [land] (valgfritt):
    ISO 3166-landkode.
  • region [region], postal_​code [postnummer] eller location_​id [steds-ID] (valgfritt).
  • tax_ship [avgift_på_levering] (valgfritt):
    Oppgi om frakten er pålagt avgifter. Vi godtar verdiene yes [ja] eller no [nei].
  • Med denne innstillingen kan du overstyre kontoinnstillingene for avgifter for en enkeltvare. Vi anbefaler at du sender inn avgiftsinformasjon for alle produktene dine via kontoinnstillingene i Merchant Center.
  • For USA og Canada:
    • Ikke legg til avgifter i price [pris]-attributtet. Det er bare for USA at du kan sende inn avgiftene via tax [avgifter]-attributtet hvis du vil overstyre kontoinnstillingene dine.
  • For alle andre land:
    • Legg til merverdiavgift (mva.) eller vare- og tjenesteavgift (GST) i attributtet price [pris] – ikke bruk attributtet tax [avgift].
tax_category [avgiftskategori]

Valgfritt (anbefales for egendefinerte avgiftssatser på kontonivå)
En kategori som klassifiserer produktet ditt etter bestemte avgiftsregler

Eksempel
klær

Syntaks
Maksimalt 100 tegn

• Bruk dette attributtet hvis du har produkter med en bestemt avgiftssats.
    • Kategorietiketter i produktinformasjonen din må samsvare med etikettene du angir i Kategorier-delen i Merchant Center.