Produktdataspecifikation

Använd denna specifikation för att formatera din produktinformation för Shopping-annonser. Skicka din produktdata till Google i rätt format. Det är viktigt för att skapa framgångsrika annonser för dina produkter.

Innan du börjar

Om Shopping-annonser är nytt för dig kan du börja med onboardingguiden.

Andra krav att tänka på

Google har några andra krav som din produktdata också måste uppfylla. Gå igenom dessa innan du börjar:

• Policyer för Shopping-annonser
  • Krav för målsidor
  • Krav för momssatsuppgifter
  • Krav för fraktkostnadsuppgifter
  • Krav för valuta och språk. Skicka in attribut och värden med ett språk och en valuta som stöds för det land du annonserar i och formatet du har valt.
    • Format med avgränsning. Använd ett språk som stöds för attributnamnet och fasta attributvärden. Attributet condition [skick] har till exempel det fasta värdet new [ny]. Se till att använda försäljningslandets språk för attributvärden som inte har fasta värden, som title [titel]. Använd understreck eller mellanslag i attributnamnet (t.ex. is_bundle [är_paket] eller is bundle [är paket]).
    • XML eller API. Använd endast attributnamn på engelska (alternativen som inte omges av hakparenteser). Använd understreck för att ange ett blanksteg i ett attributnamn (t.ex. is_bundle [är_paket] istället för is bundle [är paket]). Det är tillåtet att använda mellanrum i attributvärden (t.ex. in stock [i lager]).
Produktdataspecifikationer för andra program
Om du använder andra Merchant Center-program för att visa dina produkter på Googles plattformar kan du behöva lägga till kompletterande attribut. Använd varje programs specifikationer utöver den här specifikationen för att skicka in korrekta uppgifter:
Definitioner
  • Produkt. Själva produkten som potentiella kunder söker efter på Google.
  • Vara. En produkt när den har lagts till i din produktdata, antingen i ett textflöde, XML-flöde eller API. En vara är till exempel en rad i ditt textflöde.
  • Variant. En produkt som finns i olika variationer. Till exempel har en skjorta storleksvarianter om den finns i olika storlekar.
Allmänt referensmaterial
Required Obligatoriskt Skicka in det här attributet. Om du inte gör det kan produkten inte visa annonser.
It depends Det beror på Läs artikeln om attributet för att förstå om du måste skicka in det här attributet för dina produkter. Ibland ändras kraven beroende på vilket land du annonserar i.
Optional Valfritt Du kan skicka in det här attributet om du vill förbättra annonsens resultat.

Attribut Gemensamma produktkategorier
Grupp Attributnamn Kläder och accessoarer Media (böcker, filmer, musikinspelningar) Program Produktvarianter Alla andra produkttyper
Grundläggande produktinformation id [id] Required Required Required Required Required
title [titel] Required Required Required Required Required
description [beskrivning] Required Required Required Required Required
link [länk] Required Required Required Required Required
image_link [bildlänk] Required Required Required Required Required
additional_image_link [ytterligare_bildlänk] Optional Optional Optional Optional Optional
mobile_link [mobillänk] Optional Optional Optional Optional Optional
Pris och tillgänglighet availability [tillgänglighet] Required Required Required Required Required
availability_date [tillgänglighetsdatum] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [utgångsdatum] Optional Optional Optional Optional Optional
price [pris] Required Required Required Required Required
sale_price [försäljningspris] Optional Optional Optional Optional Optional
sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] Optional Optional Optional Optional Optional
cost_of_goods_sold [kostnad_för_sålda_varor] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] Optional Optional Optional It depends It depends
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] Optional Optional Optional It depends It depends
installment [avbetalning] It depends It depends It depends It depends It depends
subscription_cost [prenumerationskostnad] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [lojalitetspoäng] It depends It depends It depends It depends It depends
Produktkategori google_product_category [google_produktkategori] Optional Optional Optional Optional Optional
product_type [produkttyp] Optional Optional Optional Optional Optional
Produktkoder brand [varumärke] Required Optional Required Required Required
gtin [gtin] Required Required Required Required Required
mpn [artikelnummer] Required Required Required Required Required
identifier_exists [identifierare_finns] Optional Optional Optional Optional Optional
Detaljerad produktbeskrivning condition [skick] It depends It depends It depends It depends It depends
adult [ej_barntillåten] It depends It depends It depends It depends It depends
multipack [flerpack] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [är_paket] It depends It depends It depends It depends It depends
energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] Optional Optional Optional It depends It depends
min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] Optional Optional Optional It depends It depends
max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [åldersgrupp] It depends Optional Optional It depends Optional
color [färg] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [kön] It depends Optional Optional It depends Optional
material [material] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [mönster] Optional Optional Optional It depends Optional
size [storlek] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [storlekstyp] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [storlekssystem] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [varugrupp-id] Optional Optional Optional Required Optional
Shoppingkampanjer och andra konfigurationer ads_redirect [ads_omdirigering] Optional Optional Optional Optional Optional
custom_label_0 [anpassad_etikett_0] Optional Optional Optional Optional Optional
promotion_id [kampanj-id] Optional Optional Optional Optional Optional
Destinationer excluded_destination [undantagen_destination] Optional Optional Optional Optional Optional
included_destination [inkluderad_destination] Optional Optional Optional Optional Optional
Frakt shipping [frakt] Required Required Required Required Required
shipping_label [fraktetikett] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [fraktvikt] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [fraktemballagets_längd] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [fraktemballagets_bredd] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [fraktemballagets_höjd] It depends It depends It depends It depends It depends
transit_time_label [transporttidsetikett] Optional Optional Optional Optional Optional
min_handling_time [kortaste_hanteringstid] Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [längsta_hanteringstid] Optional Optional Optional Optional Optional
Skatt tax [skatt] It depends It depends It depends It depends It depends
tax_category [skattekategori] Optional Optional Optional Optional Optional

Läs mer om attributen genom att klicka på namnet, bland annat minimikrav, bästa metoder och exempel.

Grundläggande produktinformation

Produktinformationen du skickar in med de här attributen är vårt underlag för att skapa dina Shopping-annonser. Se till att allt du skickar in håller den kvalitet som du vill presentera för kunderna.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
id [id]

Obligatoriskt
Produktens unika identifierare

Exempel
A2B4

Syntax
Högst 50 tecken

Schema.org-egendom
Product.sku

• Varje produkt ska ha ett unikt värde. Använd produktens SKU när det är möjligt.
  • Använd samma id när du uppdaterar datan.
  • Använd endast giltiga Unicode-tecken. Ogiltiga tecken som kontrolltecken, funktionstecken eller tecken i privata områden får inte användas.
  • Använd samma id för samma produkt i olika länder och på olika språk.
title [titel]

Obligatoriskt
Produktens namn

Exempel
Pikétröja för män

Syntax
Högst 150 tecken

Schema.org-egendom
Product.name

• Beskriv produkten korrekt och se till att matcha titeln på målsidan.
  • Reklamtext som ”fri frakt”, endast versaler eller främmande tecken i jippobetonat syfte får inte användas.
  • För varianter:
    • Inkludera variationer som färg eller storlek.
  • För mobila enheter:
    • Inkludera frasen ”med abonnemang” om den säljs med ett abonnemang.
    • För USA ska frasen ”med avbetalningsplan” ingå om enheten säljs som ett avbetalningsköp.
  • För Ryssland:
    • För böcker och andra informationsprodukter ska en åldersgräns anges i början av titeln.
description [beskrivning]

Obligatoriskt
Produktens beskrivning

Exempel

Klassisk röd pikétröja för män. Tillverkad i 100 % ekologisk bomull. Smal passform och broderad logga på vänstra bröstet. Maskintvätt 30 grader. Importerad.

Syntax
Högst 5 000 tecken

Schema.org-egendom
Product.description

• Beskriv produkten korrekt och se till att den stämmer överens med beskrivningen på målsidan.
  • Reklamtext som ”fri frakt”, endast versaler eller främmande tecken i jippobetonat syfte får inte användas.
  • Ange bara information om produkten. Lägg inte till länkar till din butik, försäljningsinformation, information om konkurrenter, andra produkter eller tillbehör.
  • Formatera beskrivningen med formatering (till exempel radbrytningar, listor eller kursiv)
link [länk]

Obligatorisk
Produktens målsida

Exempel
http://​www.example.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Schema.org-egendom
Offer.​url

• Använd ditt verifierade domännamn.
  • Börja med http eller https.
  • Använd en kodad webbadress som uppfyller kraven i RFC 2396 eller RFC 1738. Ett komma anges till exempel med koden ”%2C”.
  • Länka inte till en mellansidesannons såvida det inte krävs enligt lagen.
image_​​link [bildlänk]

Obligatoriskt
Webbadressen till produktens huvudbild

Exempel
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Schema.org-egendom
Product.image

• För bildens webbadress:
    • Länka till produktens huvudbild.
    • Börja med http eller https.
    • Använd en kodad webbadress som uppfyller kraven i RFC 2396 eller RFC 1738. Ett komma anges till exempel med koden ”%2C”.
    • Se till att webbadressen kan genomsökas av Google (robots.txt-konfiguration som tillåter Googlebot och Googlebot-bild).
  • För bilden:
    • Bilden måste återge produkten korrekt.
    • Använd ett accepterat format som: icke-animerad GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) och TIFF (.tif/.tiff).
    • För produkter som inte är kläder ska bilden vara minst 100 x 100 pixlar.
    • För klädprodukter ska bilden vara minst 250 x 250 pixlar.
    • Bilden du skickar in får vara högst 64 megapixlar, och en fil får vara högst 16 MB.
    • Skicka inte miniatyrer eller förstorade bilder.
    • Lägg inte till marknadsföringstext, vattenmärken eller ramar.
    • Skicka inte in platshållare eller allmänna bilder. Undantag:
    • Illustrationer är tillåtna i kategorierna Hardware [Metallprodukter] (632) och Vehicles & Parts [Fordon och delar] (888).
    • Bilder med en färg är tillåtna i färgkategorier.
additional_​​​image_​​​link [ytterligare_​bildlänk]

Valfritt
Webbadressen till en extra produktbild

Exempel
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Syntax
Högst 2 000 tecken

• Uppfyll kraven för attributet image_​link [bildlänk] med följande undantag:
    • Visa variationer av produkten eller hur den används.
    • Grafik och illustrationer får inkluderas.
  • Skicka upp till tio ytterligare produktbilder genom att använda det här attributet flera gånger.
mobile_​​link [mobillänk]

Valfritt
Produktens mobilanpassade målsida om du har olika webbadresser för mobil och stationär trafik

Exempel
http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntax
Högst 2 000 alfanumeriska tecken

• Uppfyll kraven för attributet link [länk].

Pris och tillgänglighet

De här attributen definierar pris och tillgänglighet för dina produkter. Informationen visas för potentiella kunder i annonserna. Om dina produkters priser och tillgänglighet ändras ofta, måste du meddela oss om alla uppdateringar så att annonserna kan visas. Kolla in våra tips för att hålla produktinformationen uppdaterad.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
availability [tillgänglighet]

Obligatoriskt
Produktens tillgänglighet

Exempel
in stock [i lager]

Värden som stöds

• in stock [i lager]
  • out of stock [ej i lager]
  • preorder [förbeställning]

Schema.org-egendom
Offer.​availability

• Skicka produktens tillgänglighet och se till att den matchar tillgängligheten på målsidan.
availability_​​date [tillgänglighetsdatum]

Valfritt
Det datum en förbeställd produkt blir tillgänglig för leverans

Exempel
(För UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100

Syntax

• Högst 25 alfanumeriska tecken
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ssZ

Schema.org-egendom

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Använd det här attributet om du skickar preorder [förbeställning] för availability [tillgänglighet].
cost_of_goods_sold [kostnad_för_sålda_varor]

Valfritt
Kostnaderna i samband med försäljningen av en viss vara enligt den bokföringsmetod du använder. Kostnaderna kan innefatta material, arbetskraft, frakt och andra omkostnader. Genom att ange kostnaden för sålda varor för dina produkter får du mer information om annan statistik, till exempel din bruttomarginal och hur stora intäkter dina Shopping-annonser drar in.

Exempel

230.00 SEK

Syntax

• ISO 4217-koder
  • Använd ”.” istället för ”,” som decimaltecken
  • Numerisk

expiration_​​date [utgångsdatum]

Valfritt
Det datum produkten upphör att visas

Exempel
(För UTC+1)
2016-07-11T11:07:31​+0100

Syntax

• Högst 25 alfanumeriska tecken
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ssZ
  • Välj ett datum som är högst 30 dagar längre fram.
price [pris]

Obligatoriskt
Produktens pris

Exempel
150.00 SEK

Syntax

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-egendom
Offer.​​priceSpecification

• Skicka korrekt pris och valuta och se till att det matchar priset på målsidan.
  • Kontrollera att priset visas i försäljningslandets valuta och på ett tydligt sätt på målsidan.
  • Se till att produkten kan köpas online för det angivna priset.
  • Alla användare i försäljningslandet ska kunna köpa produkten till det angivna priset, utan att behöva betala medlemsavgift.
    • Lägg till eventuella lägsta beställningsbelopp i fraktinställningarna.
  • Skicka inte in ett pris på 0 (ett pris på 0 är tillåtet för mobila enheter som säljs med abonnemang).
  • För produkter som säljs i stora kvantiteter, paket eller flerpack:
    • Skicka totalpriset för det lägsta antalet produkter, minsta paket eller flerpack som kan köpas.
  • För USA och Kanada
    • Inkludera inte skatt i priset.
  • För alla andra länder:
    • Inkludera mervärdesskatt (moms) eller skatt för varor och tjänster (Goods and Services Tax, GST) i priset
  • Ytterligare alternativ för att skicka prisinformation finns under attributen unit_​​pricing_​​measure [mått_för_enhetspris] och installment [avbetalning].
sale_​​price [försäljningspris]

Valfritt
Produktens försäljningspris

Exempel
150.00 SEK

Syntax

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-egendom
Offer.​​priceSpecification

• Uppfyll kraven för attributet price [pris].
  • Skicka attributet sale_​price [försäljningspris] i tillägg till price [pris] med ordinarie pris.
  • Skicka produktens försäljningspris och se till att det matchar försäljningspriset på målsidan.
sale_​​price_​​effective_​​date [giltighetsdatum_​för_​försäljningspris]

Valfritt
Datumintervallet då produktens sale_​price [försäljningspris] gäller

Exempel
(För UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100 / 2016-02-29T23:07:31​+0100

Syntax

• Högst 51 alfanumeriska tecken
  • ISO 8601
    • ÅÅÅÅ-MM-DD
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ss
    • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm:ssZ
  • Startdatum och slutdatum avgränsas med /

Schema.org-egendom

• Offer.​​price​Specification.​validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Använd tillsammans med sale_​price [försäljningspris].
  • Om du inte skickar sale_​price_​effective_​date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] tillämpas sale_​price [försäljningspris].
  • Välj ett startdatum som infaller före slutdatumet.
unit_​​pricing_​​measure [basmått_​för_​enhetspris]

Valfritt (förutom när lokala lagar eller föreskrifter kräver det)
Produktens mått och dimension för försäljning

Exempel
1.5 kg

Syntax
Numeriskt värde + enhet

Enheter som stöds

• Vikt: oz, lb, mg, g, kg
  • Volym i amerikanska måttenheter: floz, pt, qt, gal
  • Volym i metriska måttenheter: ml, cl, l, kbm
  • Längd: in, ft, yd, cm, m
  • Yta: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Schema.org-egendom
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity

• Ange produktens mått eller dimension utan emballage.
  • Ange ett positivt tal.
  • För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris].

unit_​​pricing_​​base_​​measure [basmått_​för_​enhetspris]

Valfritt (förutom när lokala lagar eller föreskrifter kräver det)
Produktens basmått för prissättning (t.ex. innebär 100 ml att priset baseras på 100 ml-enheter)

Exempel
100 g

Syntax
Heltal + enhet

Heltal som stöds
1, 10, 100, 2, 4, 8

Enheter som stöds

• Vikt: oz, lb, mg, g, kg
  • Volym i amerikanska måttenheter: floz, pt, qt, gal
  • Volym i metriska måttenheter: ml, cl, l, kbm
  • Längd: in, ft, yd, cm, m
  • Yta: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Övriga tillåtna kombinationer av metriskt heltal + enhet
75 cl, 750 ml, 50 kg, 1000 kg

Schema.org-egendom
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity.​value​Reference

• Valfritt när du skickar unit_​​pricing_​​measure [mått_för_enhetspris].
  • Ange samma måttenhet både för unit_​​pricing_​​measure [mått_för_enhetspris] och unit_​pricing_​base_​measure [basmått_för_enhetspris].
  • Tänk på att priset (eller försäljningspriset om det tillämpas) används för att beräkna produktens enhetspris. Om produktens price [pris] till exempel är 30 SEK, unit_​​pricing_​​measure [mått_för_enhetspris] är 150 ml och unit_​pricing_​base_​measure [basmått_för_enhetspris] är 100 ml, blir enhetspriset 20 SEK/100 ml.
installment [avbetalning]

Valfritt (Tillgängligt i Brasilien och Mexiko. Också tillgängligt endast för mobiler och surfplattor i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Irland.)
Uppgifter om en avbetalningsplan

Exempel
6, 50 BRL

Syntax
Det finns två underattribut för installment [avbetalning]:

• months [månader] (obligatoriskt)
    Antalet avbetalningar (heltal) som köparen måste göra.
  • amount [belopp] (obligatoriskt)
    ISO 4217, det belopp köparen måste betala varje månad.
  • Avbetalningsalternativet måste stämma överens med det som står på målsidan.
  • Stamkundskort krävs inte.
  • Se till att prisattributet inkluderas med produktens totala price [pris]
subscription_​​cost

Valfritt (om det inte krävs i försäljningslandet)

Informerar om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för en mobil enhet.

Exempel
månad: 12: 35,00 USD

Syntax
Attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] har tre underattribut:

• period [period] (obligatoriskt)
    Längden på en prenumerationsperiod. Antingen ”månad” eller ”år”.

• period_length [periodens_längd] (obligatoriskt) Antalet prenumerationsperioder (heltal i månader eller år) som köparen måste betala.

• amount [belopp] (obligatoriskt)            ISO 4217, det belopp som köparen måste betala varje månad. När vi visar det här beloppet kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

• Skicka price [pris] med det totala beloppet som betalas i kassan (inklusive handpenning och aktiveringsavgift).

• Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Planen måste vara lätt att hitta på målsidan.

• Använd inte attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för programvaruabonnemang.

loyalty_​​points [lojalitetspoäng]

Valfritt (Endast i Japan)
Antalet och typen av lojalitetspoäng som kunden får vid köp av en produkt

Exempel
Program A, 100, 1.5

Syntax
Det finns tre underattribut för loyalty_​points [lojalitetspoäng]:

• points_value [poängvärde] (obligatoriskt)
    Antal intjänade poäng för produkten.
  • name [namn] (valfritt)
    Lojalitetspoängprogrammets namn, 12 tecken med helt breddsteg eller 24 latinska tecken.
  • ratio [förhållande] (valfritt)
    Tal, förhållandet mellan poäng och valuta.
  • Skicka endast lojalitetspoäng med ett specifikt penningvärde.

Produktkategori

Med de här attributen kan du organisera dina annonskampanjer i Google Ads.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
google_​​product_​​category [google-produktkategori]

Valfri
Google-definierad produktkategori för din produkt

Exempel

Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Kläder och accessoarer > Kläder > Ytterkläder > Kappor och jackor]

eller

371

Syntax

Värde från Googles produktklassificering

• Numeriskt kategori-id eller
  • kategorins fullständiga sökväg.

Värden som stöds
Googles produktklassificering

• Inkludera endast en kategori.
  • Inkludera den mest relevanta kategorin.
  • Inkludera antingen kategorins fullständiga sökväg eller kategori-id:t bestående av siffror.
  • Inkludera en specifik kategori för vissa produkter:
    • Alkoholhaltiga drycker måste skickas in med en av dessa kategorier:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Mat, dryck och tobak > Drycker > Alkoholhaltiga drycker] (499676), eller någon av dess underkategorier.
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Konst och underhållning > Hobby och skapande > Hembryggning och tillbehör för vintillverkning] (3577), eller någon av dess underkategorier.
    • Mobila enheter som säljs med abonnemang måste skickas in som Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner] (267) för telefoner, eller Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronik > Datorer > Surfplattor] (4745) för surfplattor.
    • Presentkort måste skickas in som Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Konst och underhållning > Fest och firande > Presenter > Presentkort och kuponger] (53).
product_type [produkttyp]

Valfritt
Produktkategori som du anger för din produkt

Exempel

Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Hem > Kvinnor > Klänningar > Maxiklänningar]

Syntax

Högst 750 alfanumeriska tecken

• Ta med den fullständiga kategorin. Lägg till exempel till Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Hem > Kvinnor > Klänningar > Maxiklänningar] istället för bara Dresses [Klänningar].
  • Endast det första värdet för product_type [produkttyp] används för att organisera budgivning och rapportering i Google Ads Shopping-kampanjer.

Produktidentifierare

Med de här attributen tillhandahålls produktkoder som definierar de produkter du säljer på den globala marknaden. Produktkoderna hjälper oss att förstå vad du säljer. När vi vet vad det är du säljer kan vi förbättra ditt annonsresultat genom att lägga till värdefull information om produkten och visa annonsen för användarna på ett mer relevant sätt. Läs mer om produktkoder.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
brand [varumärke]

Obligatoriskt (för alla nya produkter förutom filmer, böcker och skivbolagsinspelningar)

Valfritt för alla andra produkter
Produktens varumärke

Exempel
Google

Syntax
Högst 70 tecken

Schema.org-egendom
Product.brand

• Ange det varumärke för produkten som brukar kännas igen av kunderna.
  • Du får endast ange ditt butiksnamn som varumärke om du tillverkar produkten, eller om produkten ingår i en allmän varumärkeskategori. Du kan till exempel skicka butiksnamnet som varumärke om du säljer märkeslösa produkter eller egentillverkade smycken.
  • Om produkten inte har något varumärke kan du ange tillverkaren eller leverantören under attributet brand [varumärke].
  • Ange inte värden som inte tillämpligt, allmänt, inget varumärke eller finns inte.
  • För kompatibla produkter:
    • Skicka GTIN-numret och varumärket från tillverkaren som har konstruerat den kompatibla produkten.
    • Ange inte OEM-varumärket (Original Equipment Manufacturer) för att indikera att produkten är kompatibel med eller en kopia av OEM-varumärkets produkt.
gtin [gtin]

Obligatoriskt (för alla nya produkter som tilldelats GTIN-nummer av tillverkaren)

Valfritt (rekommenderas starkt) för alla andra produkter
Produktens GTIN (Global Trade Item Number)

Exempel
3234567890126

Syntax
Högst 50 siffror (högst 14 per värde – tillagda mellanslag och bindestreck ignoreras)

Värden som stöds

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12)
    12-siffrigt nummer, till exempel 323456789012.
    8-siffriga UPC-E-koder bör konverteras till 12-siffriga koder.
  • EAN (i Europa/GTIN-13)
    13-siffrigt nummer, till exempel 3001234567892.
  • JAN (i Japan/GTIN-13)
    8- eller 13-siffrigt nummer, till exempel 49123456 eller 4901234567894.
  • ISBN (för böcker)
    10- eller 13-siffrigt nummer, till exempel 1455582344 eller 978-1455582341. Om du har båda anger du bara det 13-siffriga numret. ISBN-10 är ett gammalt format som bör konverteras till ISBN-13.
  • ITF-14 (för flerpack/GTIN-14)
    14-siffrigt nummer, till exempel 10856435001702.

Schema.org-egendom
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Uteslut bindestreck och mellanslag.
  • Skicka endast giltiga GTIN-nummer enligt definitionen i den officiella GS1-valideringsguiden. Där anges följande krav:
    • Kontrollsiffran finns med och är korrekt.
    • GTIN-numret är inte begränsat (GS1-prefixintervallen 02, 04, 2).
    • GTIN-numret är inte en kupong (GS1-prefixintervallen 98–99).
  • För kompatibla produkter:
    • Skicka GTIN-numret och varumärket från tillverkaren som har konstruerat den kompatibla produkten.
    • Ange inte OEM-varumärket (Original Equipment Manufacturer) för att indikera att produkten är kompatibel med eller en kopia av OEM-varumärkets produkt.
  • För flerpack:
    • Använd produktkoder för flerpack.
  • För paket:
    • Använd produktkoder för huvudprodukten i paketet.
  • Om du erbjuder anpassning, gravyr eller någon annan sorts personlig modifiering av en produkt som tilldelats ett GTIN-nummer av tillverkaren:
    • Ange GTIN-numret och använd attributet is_bundle [är_paket]. Då informeras vi om att produkten har anpassats.
MPN [mpn]

Obligatoriskt (enbart om den nya produkten inte har tilldelats ett GTIN-nummer av tillverkaren)

Valfritt för alla andra produkter
Produktens artikelnummer (MPN)

Exempel
GO12345OOGLE

Syntax
Högst 70 alfanumeriska tecken

Schema.org-egendom
Product.mpn

• Skicka endast artikelnummer som tilldelats av en tillverkare.
  • Använd det mest specifika artikelnumret. Till exempel ska en produkts olika färgvarianter ha olika artikelnummer.
identifier_​​exists [identifierare_​finns]

Valfritt

Använd för att indikera om de unika produktkoderna GTIN, artikelnummer och varumärke är tillgängliga för din produkt eller inte.

Exempel
nej

Värden som stöds

• ja
    Produktkoder har tilldelats den nya produkten av tillverkaren.
  • nej
    Produkten saknar varumärke, GTIN eller artikelnummer (se kraven till höger). Om du anger nej bör du ändå ange de unika produktkoder du har.
  • Om du inte skickar attributet används standardvärdet ja.
  • Produktens kategorityp avgör vilka unika produktkoder (GTIN, artikelnummer, varumärke) som krävs.
    • Om produkten kategoriseras inom media och saknar GTIN:
      • Ange attributet identifier_​exists [identifierare_finns] med värdet no [nej].
      • Obs! ISBN- och SBN-koder godtas som GTIN.
    • Om produkten är en klädprodukt och saknar varumärke:
      • Ange attributet identifier_exists [identifierare_finns] med värdet no [nej].
    • För alla andra kategorier, om produkten saknar GTIN eller saknar en kombination av artikelnummer och varumärke:
      • Ange attributet identifier_exists [identifierare_finns] med värdet no [nej].

Detaljerad produktbeskrivning

Med de här attributen anger du särskilda produktegenskaper som användare brukar söka efter. Hantera annonsernas utseende med de här attributen när du marknadsför varianter. De här attributen gör det dessutom lättare för potentiella kunder att filtrera efter attribut när de söker efter Shopping-annonser på Google. Läs mer om hur du skickar varianter.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
condition [skick]

Obligatoriskt om produkten är begagnad eller restaurerad

Valfritt för nya produkter

Produktens skick vid försäljningstillfället

Exempel
ny

Värden som stöds

• new [ny]
    Helt ny, obruten originalförpackning.
  • refurbished [restaurerad]
    Produkten har reparerats av ett proffs och återställts till funktionsdugligt skick. Garanti medföljer. Förpackningen kan vara originalförpackning eller inte.
  • used [begagnad]
    Produkten är begagnad. Originalförpackningen har öppnats eller saknas.

Schema.org-egendom
Offer.​itemCondition

adult [ej_​barntillåten]

Obligatoriskt (om en produkt har barnförbjudet innehåll)
Indikera om det finns sexuellt innehåll i produkten

Exempel
ja

Värden som stöds

• yes [ja]
  • no [nej]
  • Skicka yes [ja] om enskilda produkter innehåller nakenhet eller sexuellt innehåll. Om du inte skickar attributet tillämpas standardvärdet no [nej]. Läs mer om vår policy för innehåll som riktar sig till vuxna.
  • Om din webbplats vanligtvis riktar sig mot en vuxen publik och innehåller barnförbjudet material med eller utan nakenhet öppnar du ditt Merchant Center-konto, klickar på verktygsikonen för att öppna menyn Verktyg och inställningar och väljer Konfigurera Shopping-annonser. Expandera panelen Barnförbjudet innehåll och markera rutan bredvid Min webbplats innehåller huvudsakligen barnförbjudet innehåll (till exempel erotiska underkläder) enligt Googles policy. Om du markerar kryssrutan behöver du inte skicka attributet adult [ej_barntillåten] för enskilda produkter.
multipack [flerpack]

Obligatoriskt (för flerpacksprodukter i Australien, Brasilien, Frankrike, Italien, Japan, Nederländerna, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och USA)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer
Antalet identiska produkter i ett säljardefinierat flerpack.

Exempel
6

Syntax
Heltal

• Skicka det här attributet om du har definierat en anpassad grupp med identiska produkter och säljer dem som en enskild försäljningsenhet. Till exempel om du säljer 6 tvålar som ett paket.
  • Skicka in antalet produkter i ditt flerpack. Om du inte skickar attributet används standardinställningen 0.
  • Skicka inte det här attributet om produktens tillverkare har sammanställt ditt flerpack.
is_​​bundle [är_​paket]

Obligatoriskt (för paket i Australien, Brasilien, Frankrike, Italien, Japan, Nederländerna, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och USA)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer
Innebär att en produkt är en säljardefinierad anpassad grupp bestående av flera produkter med en huvudprodukt.

Exempel
ja

Värden som stöds

• yes [ja]
  • no [nej]
  • Skicka yes [ja] om du säljer paket med olika produkter som du har skapat, och som innehåller en huvudprodukt. Till exempel en kamera med objektiv och en väska. Om du inte skickar det här attributet används standardvärdet no [nej].
  • Använd inte det här attributet för paket som inte har en tydlig huvudprodukt. Till exempel en presentkorg som innehåller ost och kex.
energy_​​efficiency_​​class [energieffektivitetsklass]

Valfritt (Endast tillgängligt för EU och Schweiz, kan krävas enligt lokala lagar eller förordningar)
Produktens energimärkning

Exempel
A+

Värden som stöds

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Inkludera den energimärkning som är obligatorisk enligt lag.
  • Används i kombination med min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] för att skapa en energieffektivitetsetikett, till exempel A+ (A+++ till D).

min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass]

Valfritt (Endast tillgängligt för EU och Schweiz, kan krävas enligt lokala lagar eller förordningar)
Produktens energimärkning

Exempel
A+++

Värden som stöds

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Inkludera den energimärkning som är obligatorisk enligt lag.
  • Används i kombination med energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] för att skapa en energieffektivitetsetikett, till exempel A+ (A+++ till D).

max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]

Valfritt (Endast tillgängligt för EU och Schweiz, kan krävas enligt lokala lagar eller förordningar)
Produktens energimärkning

Exempel
D

Värden som stöds

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Inkludera den energimärkning som är obligatorisk enligt lag.
  • Används i kombination med energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] och min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] för att skapa en energieffektivitetsetikett, till exempel A+ (A+++ till D).

age_​​group [åldersgrupp]

Obligatoriskt (för alla klädvaror som inriktas på Brasilien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Tyskland och USA, samt alla produkter med tilldelade åldersgrupper)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer
Vilken demografi produkten är avsedd för

Exempel
spädbarn

Värden som stöds

• newborn [nyfödd]
    Upp till tre månader gamla.
  • infant [spädbarn]
    3–12 månader gamla.
  • toddler [småbarn]
    1–5 år gamla.
  • kids [barn]
    5–13 år gamla.
  • adult [vuxen]
    Vanligtvis tonåringar eller äldre.

Schema.org-egendom

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Lägg till ett värde per produkt.
  • För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för age_group [åldersgrupp].
color [färg]

Obligatoriskt (för alla klädvaror i flöden som är riktade mot Brasilien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Tyskland och USA, samt alla produkter som fås i olika färger)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer
Produktens färg eller färger

Exempel
svart

Syntax
Högst 100 alfanumeriska tecken (högst 40 tecken per färg)

Schema.org-egendom
Product.color

• Använd inte tal som 0 2 4 6 8.
  • Använd inte tecken som inte är alfanumeriska, som #fff000.
  • Använd inte bara en bokstav såsom R (för kinesiska, japanska eller koreanska kan du använda enstaka tecken, till exempel 红).
  • Hänvisa inte till produkten eller bilden med exempelvis ”se bild”.
  • Kombinera inte flera färgnamn i ett ord, till exempel RödRosaBlå. Avgränsa dem i stället med /, till exempel röd/rosa/blå. Använd inte värden som inte är färger, till exempel flerfärgad, diverse, sort, för män, för kvinnor eller inte tillämpligt.
  • Om produkten har flera färger anger du huvudfärgen först.
  • För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för color [färg].
gender [kön]

Obligatoriskt (Krävs för alla klädvaror i flöden som riktas mot Brasilien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Tyskland och USA, samt könsspecifika produkter.)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer

Vilket kön produkten är avsedd för

Exempel
unisex

Värden som stöds

• male [herr]
  • female [dam]
  • unisex [unisex]

Schema.org-egendom
Product.​audience.​suggested​Gender

• För vissa kategorier inom Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer] (166), som Shoelaces [Skosnören] (1856), är det här attributet en rekommendation snarare än ett krav eftersom dessa kategorier inte är könsberoende.
  • För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för gender [kön].
material [material]

Obligatoriskt (om det behövs för att urskilja olika produkter i en uppsättning)

Valfritt för alla andra produkter
Produktens tyg eller material

Exempel
läder

Syntax
Högst 200 tecken

• Ange flera material för en produkt (inte varianter) genom att lägga till ett primärt material, följt av upp till två sekundära material, som avgränsas med /. Ange till exempel bomull/polyester/lycra istället för BomullPolyesterLycra.
  • För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för material [material].
pattern [mönster]

Obligatoriskt (om det behövs för att urskilja olika produkter i en uppsättning)

Valfritt för alla andra produkter
Produktens mönster eller grafiska tryck

Exempel
randig
storprickig
paisley

Syntax
Högst 100 tecken

• För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för pattern [mönster].
size [storlek]

Obligatoriskt (Krävs för alla klädvaror i produktkategorierna  Apparel & Accessories > Clothing [Kläder och accessoarer > Kläder] och Apparel & Accessories > Shoes [Kläder och accessoarer > Skor] som är riktade mot Brasilien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Tyskland och USA, samt alla produkter som fås i olika storlekar)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer

Produktens storlek

Exempel
XL

Syntax
Högst 100 tecken

• För varianter:
    • Använd samma värde för item_group_id [varugrupp-id] och olika värden för size [storlek].
  • Om storlekarna innehåller flera mått går det att förenkla till ett nytt värde. Till exempel 16/34 lång för 16-tums kragstorlek, 34-tums ärmlängd och lång passform.
  • Om varan har en storlek som passar alla, eller de flesta, går det att använda uttrycket en storlek, OS, en storlek passar alla, OSFA, en storlek passar de flesta eller OSFM.

För säljardefinierade flerpacksprodukter skickar du in mängden för flerpack med hjälp av attributet multipack [flerpack]. Skicka inte in flerpacksmängden under size [storlek].

size_​​type [storlekstyp]

Valfritt (Endast tillgängligt för kläder)
Klädproduktens snitt

Exempel
mammakläder

Värden som stöds

• regular [normal]
  • petite [små storlekar dam]
  • plus [plus]
  • big_and_tall [stora_storlekar_herr]
  • maternity [mammakläder]
  • Om attributet inte anges är standardvärdet regular [normal].
size_​​system [storlekssystem]

Valfritt (Endast tillgängligt för kläder)
Produktstorlekssystemets land

Exempel
US

Värden som stöds

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN (Kina)
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU
  • Om attributet inte anges tillämpas standardvärden baserat på försäljningslandet.
item_​​group_​​id [varugrupp-id]

Obligatoriskt (Brasilien, Frankrike, Japan, Storbritannien, Tyskland och USA om produkten är en variant)

Valfritt för alla andra produkter och försäljningsländer
Id för en grupp produkter som fås i olika versioner (varianter).

Exempel
AB12345

Syntax
Högst 50 alfanumeriska tecken

• Välj ett unikt värde för varje variantgrupp. Använd överordnad SKU när det är möjligt.
  • Behåll värdet när du uppdaterar produktdatan.
  • Endast giltiga Unicode-tecken får användas.
  • Använd ett varugrupp-id för en produktuppsättning som skiljer sig åt med ett eller flera av följande attribut:
    • color [färg]
    • size [storlek]
    • pattern [mönster]
    • material [material]
    • age group [åldersgrupp]
    • gender [kön]
  • Använd samma attribut för varje produkt i varugruppen. Om en produkt till exempel finns i olika storlekar och färger skickar du size [storlek] och color [färg] för varje produkt som har samma värde för item_group_id [varugrupp-id].
  • Om produkterna skiljer sig åt med designelement som inte ingår bland attributen ovan ska du inte använda item_group_id [varugrupp-id].

Shoppingkampanjer och andra konfigurationer

De här attributen används för att hantera produktdatans användning när du skapar annonskampanjer i Google Ads.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
adwords_​​redirect [adwords-omdirigering]

Valfritt
En webbadress som används för att ange ytterligare parametrar för produktsidan. Användarna skickas till den här webbadressen i stället för det värde du skickar in för link [länk] eller mobile_link [mobillänk].

Exempel
http://www.​example.com/​product.​html

Syntax
Högst 2 000 tecken

• Ange samma registrerade domän som värdet för ads_redirect [ads_omdirigering], link [länk] och mobile_link [mobillänk]
  • Giltiga registrerade domäner är bland annat example.com, m-example.com, example.co.uk, example.com.ai och bar.tokyo.jp. Webbadresser som skickas in med ogiltiga domäner, till exempel example.zz eller example.comic, godkänns inte. Läs mer om giltiga registrerade domäner under ads_​​redirect [ads_omdirigering].
custom_​​label_​​0 [anpassad_​etikett_​0]

Valfri
Etikett som du tilldelar till en produkt för att hantera budgivning och rapportering i Shopping-kampanjer

Exempel

• säsongsbetonad
  • utförsäljning
  • helg
  • rea
  • prisklass

Syntax
Högst 100 tecken

• Välj ett värde som du känner igen i Shopping-kampanjen. Det visas inte för användare som ser dina annonser.
  • Skicka upp till fem anpassade etiketter per produkt genom att inkludera det här attributet flera gånger:
    • custom​label_ [anpassad_etikett]​0
    • custom​label_ [anpassad_etikett]​1
    • custom​label_ [anpassad_etikett]​2
    • custom​label_ [anpassad_etikett]​3
    • custom​label_ [anpassad_etikett]​4
  • Använd endast 1 000 unika värden för varje anpassad etikett i ditt Merchant Center-konto.
promotion_​​id [kampanj_​id]

Valfritt (Obligatoriskt för Specialerbjudanden i Australien, Frankrike, Indien, Storbritannien, Tyskland och USA.)
Med den här identifieraren kan du matcha produkter till Specialerbjudanden

Exempel
ABC123

Syntax
Högst 50 tecken

• Använd ett unikt och skiftlägeskänsligt id utan mellanslag eller symboler (t.ex. %, !).
  • Mappa specifika erbjudanden till specifika produkter genom att skicka in samma promotion_id [reklamkampanj-id] i produkt- och kampanjdatan.
  • Skicka upp till tio kampanj-id:n för en produkt genom att inkludera det här attributet flera gånger.

Destinationer

De här attributen kan användas till att bestämma vilken typ av annonser dina produkter ska visas i. Till exempel kan du använda attributet om du vill att en produkt ska visas i en kampanj för dynamisk remarketing men inte i en Shopping-annonskampanj.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
excluded_​​destination [undantagen_​destination]

Valfritt
Med den här inställningen kan du utesluta en produkt från en viss typ av annonseringskampanj

Exempel
Shopping Ads [Shopping-annonser]

Värden som stöds

• Shopping Ads [Shopping-annonser]
  • Shopping Actions [Shopping Actions]
  • Display Ads [displayannonser]
  • Surfaces Across Google [Placering på Google]

included_destination [inkluderad_destination]

Valfritt
En inställning du kan använda för att inkludera en produkt i en viss typ av annonseringskampanj

Exempel
Shopping Ads [Shopping-annonser]

Värden som stöds

• Shopping Ads [Shopping-annonser]
  • Shopping Actions [Shopping Actions]
  • Display Ads [displayannonser]
  • Surfaces Across Google [Placering på Google]

Frakt

De här attributen används tillsammans med kontots fraktinställningar för att visa korrekta fraktkostnader i annonserna. Användarna förlitar sig på fraktkostnaderna när de väljer vad de ska köpa. Därför är det viktigt att ange korrekta fraktuppgifter. Läs mer om hur du konfigurerar kontots fraktinställningar.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
shipping [frakt]

Obligatoriskt (Australien, Belgien, Frankrike, Kanada, Irland, Israel, Italien, Nederländerna, Polen, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike)

Valfritt för alla andra försäljningsländer
Produktens fraktkostnad

Priser som stöds
0–1000 USD (andra valutor finns här)

Exempel

US:CA:Overnight:16.00 USD

Syntax
shipping [frakt] har fyra underattribut:

• country [land] (valfritt)
    ISO 3166-landskod
  • region [region] eller postal_​code [postnummer] eller location_​id [plats_id] eller location_group_name [platsgruppnamn] (valfritt)
  • service [tjänst] (valfritt)
    Tjänstklass eller leveranstid
  • price [pris] (obligatoriskt)
    Fast fraktkostnad, inklusive moms om det krävs
  • Den här inställningen används endast för att åsidosätta Merchant Center-kontots fraktinställningar för enskilda varor.
shipping_​​label [fraktetikett]

Valfritt
Etikett som du tilldelar en produkt för att beräkna korrekta fraktkostnader i Merchant Center-kontots inställningar

Exempel
färskvara

Syntax
Högst 100 tecken

• Välj ett värde som du känner igen i kontots fraktinställningar. Det visas inte för användare som ser dina annonser. Exempel:
    • Samma dag
    • Skrymmande
    • Endast FedEx
shipping_​​weight [fraktvikt]

Valfritt (Obligatoriskt för speditörsberäknade priser, en viktbaserad tabell eller en viktbaserad regel i kontots fraktinställningar)
Produktens vikt som används för att beräkna fraktkostnaden

Vikter som stöds

• 1–2 000 lbs för brittiska enheter
  • 1–1 000 kg för metriska enheter

Exempel
3 kg

Syntax
heltal + enhet

Enheter som stöds

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Skicka det här värdet om du ställer in speditörsberäknade priser eller viktbaserade frakttjänster i kontots fraktinställningar.
shipping_​​length [fraktemballagets_​längd]

Valfritt (Obligatoriskt för speditörsberäknade priser i kontots fraktinställningar)
Produktens längd som används för att beräkna fraktkostnad genom volymvikt

Exempel
20 in

Syntax
heltal + enhet

Heltal som stöds

• 1–150 för tum
  • 1–400 för cm

Enheter som stöds

• in
  • cm
  • Skicka det här värdet om du ställer in speditörsberäknade priser i kontots fraktinställningar.
  • Om du inte anger attribut för fraktstorlek när du tillämpar speditörsberäknade priser kan vi inte beräkna priser utifrån varans volymvikt. Då beräknar vi priset utifrån det värde du uppgav som shipping_​weight [fraktvikt]
  • Om du skickar det här attributet måste alla måttattribut för frakt inkluderas:
    • shipping_​length [fraktemballagets_längd]
    • shipping_​width [fraktemballagets_bredd]
    • shipping_​height [fraktemballagets_höjd]
  • Använd samma enhet för alla fraktmåttattribut som gäller för en enda produkt.
  • Tänk på att Google inte beräknar extra fraktkostnader för skrymmande varor automatiskt. Om speditören skulle bedöma emballaget som stort eller skrymmande kan du antingen använda attributet shipping [frakt] och specificera fraktkostnaderna för enskilda produkter, eller använda attributet shipping_​label [fraktetikett] och ange kostnaden i kontots fraktinställningar.
shipping_​​width [fraktemballagets_​bredd]

Valfritt (Obligatoriskt för speditörsberäknade priser i kontots fraktinställningar)
Produktens bredd som används för att beräkna fraktkostnad genom volymvikt

Exempel
20 in

Syntax
heltal + enhet

Heltal som stöds
Ett tal mellan 1 och 1000

Enheter som stöds

• in
  • cm
  • Uppfyll kraven för attributet shipping_​length [fraktemballagets_längd].
shipping_​​height [fraktemballagets_​höjd]

Valfritt (Obligatoriskt för speditörsberäknade priser i kontots fraktinställningar)
Produktens höjd som används för att beräkna fraktkostnad genom volymvikt

Exempel
20 in

Syntax
heltal + enhet

Heltal som stöds
Ett tal mellan 1 och 1000

Enheter som stöds

• in
  • cm
  • Uppfyll kraven för attributet shipping_​length [fraktemballagets_längd].
transit_time_label [transporttidsetikett]

Valfritt
En etikett som du ger en produkt för att få olika transporttider i Merchant Center-kontoinställningarna.

Exempel
Från Seattle

Syntax
Högst 100 tecken

• Välj ett värde som du känner igen i kontots fraktinställningar. Värdet visas inte för användare. Exempel:
    • Hundmat
    • Från Seattle
    • Tungt paket
max_handling_time [maximal_leveranstid]

Valfritt
Den längsta tiden mellan när en beställning görs för en produkt och när produkten skickas.

Exempel
3

Syntax
Heltal större än eller lika med 0

Schema.org-egendom

• Offer.deliveryLeadTime.maxValue
  • Skicka det här attributet om du vill visa den totala tiden det tar för en produkt att komma fram till destinationen.
  • Skicka in antalet arbetsdagar (så som det är konfigurerat i Merchant Center)
  • Ange 0 för produkter som är klara att levereras samma dag.
  • Om du vill skicka in ett tidsintervall skickar du både max_handling_time [längsta_hanteringstid] och min_handling_time [kortaste_hanteringstid].
min_handling_time [minimal_leveranstid]

Valfritt
Den kortaste tiden mellan när en beställning görs för en produkt och när produkten skickas.

Exempel
1

Syntax
Heltal större än eller lika med 0

Schema.org-egendom

• Offer.deliveryLeadTime.minValue
  • Uppfyll kraven för attributet max_handling_time [längsta_hanteringstid].

Skatt

De här attributen används tillsammans med kontots skatteinställningar för att visa korrekta skattebelopp i annonserna. Läs mer om hur du konfigurerar kontots skatteinställningar.

Attribut Format En snabb överblick över minimikraven
tax [skatt]

Obligatoriskt (Endast i USA)
Produktens omsättningsskatt i procent

Exempel
US:CA:5.00:y

Syntax
Det finns fyra underattribut för tax [skatt]:

• rate [skattesats] (obligatoriskt)
    Skattesatsen i procent.
  • country [land] (valfritt)
    Landskoden enligt ISO 3166.
  • region [region] eller postal_​code [postnummer] eller location_​id [plats-id] (valfritt)
  • tax_​ship [moms_på_frakt] (valfritt)
    Ange om du debiterar moms på frakt. Godkända värden är yes [ja] och no [nej].
  • Den här inställningen används endast för att åsidosätta kontots skatteinställningar för enskilda varor. Vi rekommenderar att du skickar skatteinformation för alla produkterna med hjälp av kontoinställningarna i Merchant Center.
  • För USA och Kanada
    • Lägg inte till skatt i attributet price [pris]. Endast för USA: lägg till skatten i attributet tax [skatt] om du behöver åsidosätta kontoinställningarna.
  • För alla andra länder:
    • Inkludera mervärdesskatt (moms) eller skatt för varor och tjänster (GST) i attributet price [pris] och använd inte attributet tax [skatt]
tax_category [skattekategori]

Valfritt (rekommenderas för anpassade skattesatser på kontonivå)
En kategori som klassificerar din produkt enligt särskilda skatteregler

Exempel
apparel [kläder]

Syntax
Högst 100 tecken

• Använd det här attributet om du har produkter med en specifik skattesats.
    • Kategorietiketter i din produktdata måste stämma överens med etiketterna du anger i avsnittet Kategorier i Merchant Center.