Productspecificaties

Gebruik deze specificatie voor de indeling van uw productinformatie voor Google Shopping. Voor het succesvol adverteren van uw producten is het belangrijk dat u de productgegevens in de juiste indeling bij Google aanlevert.

Voordat u begint

Als u nieuw bent op Google Shopping, ga dan eerst aan de slag met de handleiding voor beginners.

Overige vereisten om rekening mee te houden

Google heeft nog enkele andere vereisten waaraan uw productgegevens moeten voldoen. Zorg dat u ze kent voordat u gaat beginnen:

Definities
  • Product. Woord dat het eigenlijke product beschrijft dat uw potentiële klanten op Google kunnen zoeken.
  • Artikel. Woord dat een product beschrijft nadat het aan uw productgegevens is toegevoegd in een tekstfeed, XML-feed of API. Een artikel kan bijvoorbeeld een regel in uw tekstfeed zijn.
  • Variant. Woord dat een product beschrijft waarvan verschillende vormen bestaan. Een shirt dat in verschillende maten verkrijgbaar is, kan bijvoorbeeld maatvarianten hebben.
Beknopt overzicht
Required Vereist Dien dit kenmerk in. Als u dit niet doet, kunnen er geen advertenties worden weergegeven voor uw product.
It depends Mogelijk vereist Lees het Help-artikel over het kenmerk om te achterhalen of u dit kenmerk moet indienen voor uw producten. Soms kunnen de vereisten verschillen per land waarin u adverteert.
Optional Optioneel U kunt dit kenmerk indienen om de prestaties van uw advertentie te optimaliseren.

Kenmerken Veelvoorkomende productcategorieën
Groep Naam van kenmerk Kleding en accessoires Media (boeken, films, muziekopnamen) Software Variantproducten Alle overige producttypen
Basisgegevens over producten id [id] Required Required Required Required Required
title [titel] Required Required Required Required Required
description [beschrijving] Required Required Required Required Required
link [link] Required Required Required Required Required
image_link [afbeeldingslink] Required Required Required Required Required
additional_image_link [extra_afbeeldingslink] Optional Optional Optional Optional Optional
mobile_link [mobiele_link] Optional Optional Optional Optional Optional
Prijs en beschikbaarheid availability [beschikbaarheid] Required Required Required Required Required
availability_date [beschikbaarheidsdatum] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [vervaldatum] Optional Optional Optional Optional Optional
price [prijs] Required Required Required Required Required
sale_price [uitverkoopprijs] Optional Optional Optional Optional Optional
sale_price_effective_date [ingangsdatum uitverkoopprijs] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] Optional Optional Optional It depends It depends
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] Optional Optional Optional It depends It depends
installment [termijn] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [spaarpunten] It depends It depends It depends It depends It depends
Productcategorie google_product_category [google_productcategorie] Required Required Required Optional Optional
product_type [producttype] Optional Optional Optional Optional Optional
Product-ID's brand [merk] Required Optional Required Required Required
gtin [gtin] Required Required Required Required Required
mpn [mpn] Required Required Required Required Required
identifier_exists [id_bestaat] Optional Optional Optional Optional Optional
Gedetailleerde productbeschrijving condition [staat] Required Required Required Required Required
adult [volwassene] Required Required Required Required Required
multipack [multipack] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [is_pakket] It depends It depends It depends It depends It depends
energy_efficiency_class [energieklasse] Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [leeftijdsgroep] It depends Optional Optional It depends Optional
color [kleur] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [geslacht] It depends Optional Optional It depends Optional
material [materiaal] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [patroon] Optional Optional Optional It depends Optional
size [maat] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [maattype] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [matensysteem] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [productgroep_id] Optional Optional Optional Required Optional
Shopping-campagnes en andere instellingen adwords_redirect [adwords_doorsturing] Optional Optional Optional Optional Optional
excluded_destination [uitgesloten_bestemming] Optional Optional Optional Optional Optional

custom_label_0 [aangepast_label_0]

custom_label_1 [aangepast_label_1]

custom_label_2 [aangepast_label_2]

custom_label_3 [aangepast_label_3]

custom_label_4 [aangepast_label_4]

Optional Optional Optional Optional Optional
promotion_id [aanbieding_id] It depends It depends It depends It depends It depends
Verzending shipping [verzending] Required Required Required Required Required
shipping_label [verzendlabel] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [verzendgewicht] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [pakketlengte] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [pakketbreedte] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [pakkethoogte] It depends It depends It depends It depends It depends
min_handling_time [minimale_verwerkingstijd] Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [maximale_verwerkingstijd] Optional Optional Optional Optional Optional
Btw tax [belastingen] It depends It depends It depends It depends It depends

Klik op de naam van een kenmerk voor alle gegevens, waaronder meer informatie over de minimumvereisten, praktische tips en voorbeelden.

Basisgegevens over producten

De productgegevens die u met deze kenmerken verstrekt, vormen de basis voor de Shopping-advertenties die we voor u creëren. Zorg ervoor dat alle gegevens die u verstrekt goed genoeg zijn om aan uw klanten te laten zien.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
id [id]

Vereist
De unieke ID van uw product

Voorbeeld
A2B4

Syntaxis
Maximaal 50 tekens

Property van schema.org
Product.sku

• Gebruik een unieke waarde voor elk product. Gebruik waar mogelijk de SKU van het product.
  • Laat de ID ongewijzigd wanneer u uw gegevens wijzigt.
  • Gebruik alleen geldige Unicode-tekens. Vermijd ongeldige tekens, zoals controle-, functie- of privégebiedtekens
  • Gebruik voor alle landen en talen dezelfde ID voor hetzelfde product
title [titel]

Vereist
De naam van uw product

Voorbeeld
Piqué-poloshirt voor mannen

Syntaxis
Maximaal 150 tekens

Property van schema.org
Product.name

• Geef een nauwkeurige beschrijving van uw product en gebruik dezelfde titel als op uw bestemmingspagina
  • Gebruik geen wervende teksten zoals 'gratis verzending', teksten met alleen hoofdletters of grappige vreemde tekens
  • Voor varianten
    • Vermeld een onderscheidend kenmerk, zoals kleur of maat
  • Voor mobiele apparaten
    • Vermeld 'met contract' bij verkoop met contract
    • Vermeld 'met betalingsplan' bij verkoop met betaling in termijnen voor de Verenigde Staten
  • Voor Rusland
    • Vermeld de leeftijdsclassificatie aan het begin van de titel voor boeken en andere informatieproducten
description [beschrijving]

Vereist
Beschrijving van uw product

Voorbeeld
Rood, 100% katoen, t-shirt voor mannen, large

Syntaxis
Maximaal 5000 tekens

Property van schema.org
Product.description

• Geef een nauwkeurige beschrijving van uw product en gebruik dezelfde beschrijving als op uw bestemmingspagina
  • Gebruik geen wervende teksten zoals 'gratis verzending', teksten met alleen hoofdletters of grappige vreemde tekens
  • Vermeld alleen informatie over het product. Gebruik geen links naar uw winkel, verkoopinformatie, gegevens van concurrenten, andere producten of accessoires
link [link]

Vereist
De bestemmingspagina van uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Syntaxis
Maximaal 2000 tekens

Property van schema.org
Offer.​url

• Gebruik uw geverifieerde domeinnaam
  • Begin met http of https
  • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738. Een komma wordt bijvoorbeeld weergegeven als '%2C'
  • Gebruik geen link naar een tussenliggende pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is
  • Gebruik een tracking-URL binnen het domein, indien nodig. Gebruik niet te veel omleidingen; die kunnen voor meer latentie zorgen
image_​link [afbeeldingslink]

Vereist
De URL van de hoofdafbeelding van uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Syntaxis
Maximaal 2000 tekens

Property van schema.org
Product.image

• Voor de URL van de afbeelding:
    • Link naar de hoofdafbeelding van uw product
    • Begin met http of https
    • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738. Een komma wordt bijvoorbeeld weergegeven als '%2C'
    • Zorg ervoor dat de URL gecrawld kan worden door Google (robots.txt-configuratie waardoor Googlebot en Googlebot-afbeelding gebruikt kunnen worden)
  • Voor de afbeelding:
    • Laat duidelijk het product zien dat u verkoopt
    • Gebruik een geaccepteerde, niet-geanimeerde indeling: GIF (.gif), JPEG (.jpg / .jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) en TIFF (.tif / .tiff)
    • Gebruik voor niet-kledingproducten een afbeelding van ten minste 100 x 100 pixels
    • Gebruik voor kledingproducten een afbeelding van ten minste 250 x 250 pixels
    • Gebruik geen afbeeldingen die groter zijn dan 64 megapixels of een bestand dat groter is dan 16 MB
    • Vergroot geen afbeeldingen en gebruik geen miniaturen
    • Gebruik geen wervende teksten, watermerken of randen
    • Gebruik geen placeholders of een generieke afbeelding. Uitzonderingen:
    • In de categorieën Hardware (663) of Voertuigen en onderdelen (528) zijn illustraties toegestaan
    • In alle categorieën verf zijn afbeeldingen met één kleur toegestaan
additional_​image_​link [extra afbeeldingslink]

Optioneel
De URL van een extra afbeelding voor uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Syntaxis
Maximaal 2000 tekens

• Voldoe aan de eisen voor het kenmerk image_​link [afbeeldingslink] waarbij de volgende uitzonderingen gelden:
    • Het product mag in de afbeelding in verschillende settings of in gebruik worden getoond
    • Er mogen afbeeldingen of illustraties worden gebruikt
  • Gebruik maximaal tien extra productafbeeldingen door dit kenmerk meerdere keren te gebruiken
mobile_​link [mobiele link]

Optioneel
Een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product, indien u verschillende URL's voor mobiel en desktopverkeer heeft.

Voorbeeld
http://www.m.​example.​com/​asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntaxis
Max 2000 alfanumerieke tekens

• Voldoe aan de eisen voor het kenmerk link [link]

Prijs en beschikbaarheid

Deze kenmerken beschrijven de prijs en beschikbaarheid van uw producten. Potentiële klanten zien deze gegevens in uw advertenties. Als de prijzen en beschikbaarheid van uw producten vaak veranderen, moet u ons hierover informeren zodat wij de advertenties kunnen weergeven. Met deze tips houdt u uw productgegevens actueel.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
availability [beschikbaarheid]

Vereist
De verkrijgbaarheid van uw product

Voorbeeld
in stock [op voorraad]

Ondersteunde waarden

• in stock [op voorraad]
  • out of stock [niet op voorraad]
  • preorder [vooraf bestellen]

Property van schema.org
Offer.availability

• Geef de juiste beschikbaarheid van uw product op en zorg dat deze overeenkomt met de beschikbaarheid op de bestemmingspagina.
availability_​date [beschikbaarheidsdatum]

Optioneel
De datum waarop een vooraf besteld product klaar is voor verzending

Voorbeeld
2016-02-24T11:07:31​+0100 (UTC+1)

Syntaxis

• Max 25 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ssZ

Property van schema.org

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Gebruik dit kenmerk als u availability [beschikbaarheid] instelt op preorder [reserveren].
expiration_​​date [vervaldatum]

Optioneel
De datum waarop uw product niet meer te zien moet zijn

Voorbeeld
2016-07-11T11:07:31+0100 (UTC+1)

Syntaxis

• Max 25 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ssZ
  • Gebruik een darum die minder dan 30 dagen in de toekomst ligt
price [prijs]

Vereist
De prijs van uw product

Voorbeeld
15,00 USD

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Property van schema.org
Offer.​​priceSpecification

• Geef de juiste prijs en valuta voor uw product op en zorg dat deze overeenkomen met uw bestemmingspagina
  • Zorg dat de prijs in de valuta van het doelland op een gemakkelijk te vinden plaats op uw bestemmingspagina staat
  • Zorg dat het product online voor de opgegeven prijs gekocht kan worden
  • Zorg dat alle gebruikers in het doelland het product kunnen kopen voor de opgegeven prijs, zonder dat ze voor een lidmaatschap hoeven te betalen.
    • Voeg een minimale bestelwaarde toe in uw instellingen voor verzendkosten
  • Geef geen prijs van 0 op (een prijs van 0 is wel toegestaan voor mobiele apparaten die met een contract verkocht worden)
  • Voor producten die in grote aantallen, pakketten of multipacks verkocht worden
    • Geef de totaalprijs op van het kleinst mogelijke aantal, pakket of multipack
  • Voor de Verenigde Staten, Canada en India
    • Vermeld de prijs zonder btw
  • Voor alle andere landen
    • Vermeld de prijs inclusief btw
  • Zie de kenmerken unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] en installment [termijn] voor meer opties bij het invoeren van prijsinformatie
sale_​price [uitverkoopprijs]

Optioneel
De uitverkoopprijs van uw product

Voorbeeld
15,00 USD

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Property van schema.org
Offer.​​priceSpecification

• Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk price [prijs]
  • Geef de sale_price [uitverkoopprijs] op naast het kenmerk price [prijs] met de reguliere prijs
  • Geef de juiste uitverkoopprijs voor het product op en zorg dat deze overeenkomt met de uitverkoopprijs op de bestemmingspagina
sale_​price_​effective_​date [uitverkoopprijs_​startdatum]

Optioneel
De periode waarvoor de sale_price [uitverkoopprijs] van het product geldt

Voorbeeld
2016-02-24T11:07:31​+0100 (UTC+1) / 2016-02-29T23:07:31​+0100 (UTC+1)

Syntaxis

• Maximaal 51 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDThh:mm:ssZ
  • Gebruik een / om de begin- en einddatum te scheiden

Property van schema.org

• Offer.priceSpecification.validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Gebruik het samen met sale_price [uitverkoopprijs]
  • Als u geen sale_price_effective_date [uitverkoopprijs_startdatum] invoert, is de sale_price [uitverkoopprijs] altijd geldig
  • Gebruik een startdatum die vóór de einddatum ligt
unit_​pricing_​measure [eenheidsprijs_​hoeveelheid]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)
Het gewicht en de afmetingen van het product zoals het wordt verkocht

Voorbeeld
1,5 kg

Syntaxis
Numerieke waarde plus eenheid

Ondersteunde eenheden

• Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume VS: floz, pt, qt, gal
  • Volume metrisch: ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Oppervlakte: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct

Property van schema.org
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity

• Gebruik het gewicht of de afmetingen van het product zonder verpakking
  • Gebruik een positief getal
unit_​​pricing_​​base_​​measure [eenheidsprijs basishoeveelheid]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)
De standaardhoeveelheid van het product voor de prijs (bijvoorbeeld 100 ml betekent dat de prijs wordt berekend op basis van een eenheid van 100 ml

Voorbeeld
100g

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde integers
1, 10, 100, 2, 4, 8

Ondersteunde eenheden

• Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume VS: floz, pt, qt, gal
  • Volume metrisch: ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Oppervlakte: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct

Aanvullende ondersteunde combinaties van geheel getal plus eenheid
75 cl, 750 ml, 50 kg, 1000 kg

Property van schema.org
Offer.​​price​Specification.​reference​Quantity.​value​Reference

• Optioneel als u unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] invoert
  • Gebruik dezelfde maateenheid voor zowel de unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] als de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]
  • Vergeet niet dat de prijs (of de uitverkoopprijs, indien geldig) wordt gebruikt om de prijs per eenheid van het product te berekenen. Bijvoorbeeld: als de price [prijs] 3 EUR is, de unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 150 ml en de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 100 ml, dan is de prijs per eenheid 2 EUR / 100 ml
installment [termijn]

Optioneel (alleen beschikbaar voor Brazilië)
Details van een plan voor betaling in termijnen

Voorbeeld
6, 50 BRL

Syntaxis
installment [termijn] gebruikt 2 subkenmerken:

• months [maanden] (vereist)
    Geheel getal, het aantal termijnen dat de koper moet betalen.
  • amount [bedrag] (optioneel)
    ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen
  • Zorg dat de termijnoptie overeenkomt met de optie op uw bestemmingspagina
  • Er is geen klantenkaart nodig
  • Geef het kenmerk price [prijs] op met de totale prijs voor het product
loyalty_​​points [spaarpunten]

Optioneel (alleen beschikbaar voor Japan)
Het aantal en het soort spaarpunten dat een klant verdient bij aankoop van een product

Voorbeeld
Programma A, 100, 1,5

Syntaxis
loyalty_points [spaarpunten] gebruikt drie subkenmerken:

• points_value [puntenwaarde] (vereist)
    Het aantal punten dat met dit product verdiend wordt
  • name [naam] (optioneel)
    Naam van het loyaliteitsprogramma. 12 tekens op volledige breedte of 24 Latijnse tekens
  • ratio [ratio] (optioneel)
    De waarde van een punt indien geconverteerd naar valuta
  • Gebruik alleen spaarpunten met een bepaalde geldwaarde

Productcategorie

Met behulp van deze kenmerken kan Google beter begrijpen wat u verkoopt en kunnen we uw advertenties beter laten aansluiten op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Vergeet niet dat u deze productcategorieën later ook kunt gebruiken voor uw advertentiecampagne in AdWords.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
google_​​product_​​category [google_​productcategorie

Vereist (in de categorieën Kleding en accessoires (166), Media (73) en Software (75))
Door Google gedefinieerde productcategorie voor uw product

Voorbeeld
Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Kleding en accessoires > Kleding > Bovenkleding > Jassen]
of
371

Syntaxis
Waarde uit de Google-producttaxonomie

• het nummer van de categorie-ID of
  • het volledige pad van de categorie

Ondersteunde waarden
Google-producttaxonomie

• Gebruik niet meer dan 1 categorie
  • Gebruik de meest relevante categorie
  • Gebruik het volledige pad van de categorie of het nummer van de de categorie-ID
  • Voeg een specifieke categorie voor bepaalde producten toe:
    • Voor alcoholische dranken moet u één van deze categoriën gebruiken:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Eten, drinken en tabak > Drinken > Alcoholische dranken] (499676) of een van de subcategorieën
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Kunst en entertainment > Hobby's en creatieve vaardigheden > Benodigheden voor thuis bierbrouwen en wijnmaken] (3577) of een van de subcategorieën
    • Bij mobiele apparaten die met een contract worden verkocht moet u voor telefoons Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons] (267) gebruiken en voor tablets Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronica > Computers > Tablets] (4745)
    • Voor cadeaubonnen moet u Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Kunst en entertainment > Feestelijke gelegenheden > Cadeaus > Cadeaubonnen] (53) gebruiken
product_​​type [producttype]

Optioneel
De productcategorie die u aan uw product hangt

Voorbeeld
Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Startpagina > Dames > Jurken > Maxi-jurken]

Syntaxis
Maximaal 750 alfanumerieke tekens

• Gebruik de volledige categorie. Gebruik bijvoorbeeld Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Startpagina > Dames > Jurken > Maxi-jurken] in plaats van alleen Dresses [Jurken]
  • Alleen de eerste waarde product_​​type zal worden gebruikt om het bieden en rapporteren in AdWords Shopping-campagnes te regelen

Product-ID's

Deze kenmerken zorgen voor de product-ID's die de producten omschrijven die u wereldwijd verkoopt. We gebruiken product-ID's om te begrijpen wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we u helpen de prestaties van uw advertenties te verbeteren door waardevolle informatie over het product toe te voegen en advertenties op een relevantere manier aan gebruikers te tonen. Meer informatie over product-id's.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
brand [merk]

Vereist (Voor alle nieuwe producten, behalve films, boeken en muziekopnamen)
De merknaam van uw product

Voorbeeld
Google

Syntaxis
Maximaal 140 tekens

Property van schema.org
Product.brand

• Gebruik de merknaam van het product die consumenten in het algemeen herkennen
  • Gebruik alleen uw winkelnaam als merk indien u het product maakt of wanneer uw product onder een generieke merkcategorie valt. U kunt bijvoorbeeld uw winkelnaam als merk gebruiken als u producten met een wit merk of bijzondere sieraden verkoopt.
  • Kunt u geen merk opgeven, geef dan ook geen waarde op. Gebruik bijvoorbeeld nooit n.v.t., algemeen, geen merk of bestaat niet
  • Voor compatibele producten:
    • Gebruik het GTIN en het merk van de fabrikant die het compatibele product heeft geproduceerd.
    • Vermeld niet het merk van de oorspronkelijke fabrikant (OEM) om aan te geven dat uw product compatibel is met of een replica is van het product van het OEM-merk
gtin [gtin]

Vereist (Voor alle nieuwe producten met een GTIN die door de fabrikant is toegekend)
Het Global Trade Item Number (GTIN) van uw product

Voorbeeld
3234567890126

Syntaxis
Max 50 numerieke tekens (maximaal 14 per waarde, extra spaties en streepjes worden genegeerd)

Ondersteunde waarden

• UPC (in Noord-Amerika / GTIN-12)
    12-cijferig nummer zoals 323456789012
    8-cijferige UPC-E-codes moeten worden omgezet in 12-cijferige codes
  • EAN (in Europa / GTIN-13)
    13-cijferig nummer zoals 3001234567892
  • JAN (in Japan / GTIN-13)
    8- of 13-cijferig nummer zoals 49123456 of 4901234567894
  • ISBN (voor boeken)
    10- of 13-cijferig nummer zoals 1455582344 of 978-1455582341. Als u beide nummers heeft, geeft u alleen het 13-cijferige nummer op. ISBN-10 is verouderd en moet worden omgezet naar ISBN-13
  • ITF-14 (voor multipacks / GTIN-14)
    14-cijferig nummer zoals 10856435001702

Property van schema.org
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Laat streepjes en spaties weg
  • Gebruik alleen geldige GTIN's, zoals gedefinieerd in de officiële validatiegids van GS1 die de volgende vereisten bevat:
    • Het controlecijfer is aanwezig en correct
    • Het GTIN wordt niet beperkt (GS1-voorvoegselbereik 02, 04, 2)
    • Het GTIN is geen kortingsbon (GS1-voorvoegselbereik 98 - 99)
  • Voor compatibele producten:
    • Gebruik het GTIN en het merk van de fabrikant die het compatibele product heeft geproduceerd.
    • Vermeld niet het merk van de oorspronkelijke fabrikant (OEM) om aan te geven dat uw product compatibel is met of een replica is van het product van het OEM-merk
  • Voor multipacks:
    • Gebruik de product-id's die betrekking hebben op het multipack
  • Voor pakketten:
    • Gebruik de product-id's voor het hoofdproduct van het pakket
  • Als u producten aanbiedt die zijn aangepast, zijn gegraveerd of anderszins zijn gewijzigd, en waar de fabrikant een GTIN aan heeft toegekend:
    • Gebruik het GTIN en het kenmerk is_​bundle [is pakket] zodat wij weten dat het om een aangepast product gaat
  • Als uw product geen GTIN of MPN heeft:
    • Zet identifier_​exists [id_​bestaat] op no [nee] ( FALSE [onwaar])
mpn [mpn]

Vereist (Alleen als uw nieuwe product geen GTIN van de fabrikant heeft gekregen)
Het Manufacturer Part Number (mpn) van uw product

Voorbeeld
GO12345OOGLE

Syntaxis
Maximaal 70 alfanumerieke tekens

Property van schema.org
Product.mpn

• Gebruik alleen MPN's die door een fabrikant zijn toegekend
  • Gebruik de meest specifieke MPN. Verschillende kleuren van een product moeten bijvoorbeeld verschillende MPN's hebben
  • Als uw product geen GTIN en MPN heeft:
    • Zet identifier_​exists [id_​bestaat] op no [nee] ( FALSE [onwaar])
identiefier_​exists [id bestaat]

Optioneel
Gebruik als uw nieuwe product geen

• GTIN en merk
    of
  • MPN en merk heeft

Voorbeeld
nee

Ondersteunde waarden

• ja
    Product-ID's zijn door de fabrikant aan het nieuwe product toegekend
  • nee
    De fabrikant heeft geen GTIN, merk of MPN aan het nieuwe product toegekend
  • Als u geen kenmerk gebruikt, is de standaard yes [ja]
  • Als uw product geen GTIN en merk of MPN en merk heeft:
    • Zet identifier_​exists [id_​bestaat] op no [nee]

Gedetailleerde productbeschrijving

Deze kenmerken worden gebruikt voor bepaalde producteigenschappen waar gebruikers vaak naar zoeken. Met de kenmerken heeft u meer controle over de weergave van uw advertentie wanneer u varianten verkoopt. Met deze kenmerken kunnen potentiële klanten ook filteren op Google Shopping. Meer informatie over het gebruik van varianten.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
condition [staat]

Vereist
De staat van uw product

Voorbeeld
nieuw

Ondersteunde waarden

• new [nieuw]
    Gloednieuw, ongeopend, oorspronkelijke verpakking
  • refurbished [opgeknapt]
    Professioneel hersteld, wordt geleverd met garantie, al of niet in de oorspronkelijke verpakking
  • used [gebruikt]
    Eerder gebruikt, oorspronkelijke verpakking geopend of ontbrekend

Property van schema.org
Offer.​itemCondition

adult [volwassene]

Vereist
Geef aan of een product seksueel suggestieve inhoud bevat

Voorbeeld
yes [ja]

Ondersteunde waarden

• yes [ja]
  • no [nee]
  • Antwoord yes [ja] als dit product naaktheid of seksueel suggestieve inhoud bevat. Als u dit kenmerk niet gebruikt, is de standaard 'no [nee]. Meer informatie over inhoud die op volwassenen is gericht
  • Als de doelgroep van uw website over het algemeen uit volwassenen bestaat en op volwassenen gerichte inhoud met of zonder naaktheid bevat, ga dan naar uw Merchant Center-account. Onder Algemene Instellingen vinkt u het vakje aan naast 'Deze website bevat producten voor volwassenen zoals gedefinieerd in ons beleid'. Als u dit vakje aanvinkt, hoeft u het kenmerk adult [inhoud_​voor_​volwassenen] niet voor afzonderlijke producten te gebruiken.
multipack [multipack]

Vereist (voor multipackproducten in Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Het aantal identieke producten dat binnen een door de verkoper gedefinieerd multipack wordt verkocht

Voorbeeld
6

Syntaxis
Geheel getal, groter dan één (multipacks kunnen niet één product bevatten)

• Gebruik dit kenmerk als u een aangepaste groep identieke producten hebt gedefinieerd en deze als één verkoopeenheid aanbiedt. U verkoopt bijvoorbeeld zes stuks zeep in één pakket
  • Voer het aantal producten in uw multipack in. Als u het kenmerk niet gebruikt, is de standaard 0
  • Als niet u maar de fabrikant van het product het multipack heeft samengesteld, gebruik dit kenmerk dan niet.
is_​​bundle [is_​pakket]

Vereist (voor pakketten in Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Geeft aan dat een product een door de verkoper gedefinieerde, aangepaste groep producten is met één hoofdproduct

Voorbeeld
yes [ja]

Ondersteunde waarden

• yes [ja]
  • no [nee]
  • Gebruik yes [ja] als u een zelf aangepast pakket met verschillende producten aanbiedt en het pakket een hoofdproduct bevat. Bijvoorbeeld een camera met een lens en een tas Als u het kenmerk niet gebruikt, is de standaard no [nee]
  • Gebruik dit kenmerk niet voor pakketten zonder duidelijk hoofdproduct'. Bijvoorbeeld een cadeaumand met kaas en crackers
energy_​​efficiency_​​class [energieklasse]

Optioneel (alleen EU en CH vanwege daar geldende wetten of regelgeving)
Het energielabel van uw product

Voorbeeld
A+

Ondersteunde waarden

• G
  • F
  • E
  • D
  • C
  • B
  • A
  • A+
  • A++
  • A+++
  • Voeg het wettelijk vereiste energielabel toe
  • Voor warmwaterapparatuur moet u voor deze typen de energieklasse toevoegen:
    • Conventionele warmwaterapparaten
    • Zonneboilers
    • Warmtepompboilers
    • Boilercombinaties
  • Voor omkeerbare airconditioners
    • Voer de energieklasse voor verwarming tijdens een gemiddeld seizoen toe
age_​group [leeftijdsgroep]

Vereist (voor alle kledingartikelen die gericht zijn op Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alsmede alle producten met de toegewezen leeftijdsgroepen)
De demografische doelgroep van uw product

Voorbeeld
infant [zuigeling]

Ondersteunde waarden

• newborn [pasgeborene]
    Tot 3 maanden
  • infant [zuigeling]
    Tussen 3-12 maanden
  • toddler [peuter]
    Tussen 1-5 jaar
  • kids [kinderen]
    Tussen 5-13 jaar
  • adult [volwassene]
    Meestal tieners of ouder

Property van schema.org

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Gebruik één waarde per product
  • Voor varianten
    • Gebruik bij dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor age_​group [leeftijdsgroep]
color [kleur]

Vereist (voor alle kledingartikelen in feeds die gericht zijn op Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alsmede alle producten die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn)
De kleur(en) van uw product

Voorbeeld
Black [Zwart]

Syntaxis
Max 100 alfanumerieke tekens (max 40 tekens per kleur)

Property van schema.org
Product.color

• Gebruik geen nummer zoals 0 2 4 6 8
  • Gebruik geen tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000
  • Gebruik geen losse letter, zoals een R (voor Chinees, Japans of Koreaans mag u wel één karakter, zoals 红), gebruiken
  • Verwijs niet naar een product of afbeelding met 'zie afbeelding';
  • Voeg niet verschillende kleurnamen samen tot 1 woord, zoals RoodRozeBlauw, maar scheid de woorden van elkaar met een /.
  • Gebruik geen waarden die geen kleur zijn, zoals veelkleurig, diverse, variant, heren, dames, of n.v.t.
  • Voor varianten
    • Gebruik met dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor color [kleur]
gender [geslacht]

Vereist (vereist voor alle kledingartikelen in feeds die zich richten op Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alsmede producten die zich op een bepaald geslacht richten)
Het geslacht waarvoor uw product bedoeld is

Voorbeeld
unisex [unisex]

Ondersteunde waarden

• male [heren]
  • female [dames]
  • unisex [unisex]

Property van schema.org
Product.​audience.​suggested​Gender

• Voor sommige categorieën binnen Apparel & Accessories [Kleding en accessoires] ( 166 ), zoals Shoelaces [Schoenveters] ( 1856 ), wordt dit kenmerk aanbevolen in plaats van het vereiste, omdat geslacht in deze categorieën geen rol speelt
  • Voor varianten
    • Gebruik bij dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor gender [geslacht]
material [materiaal]

Vereist (indien relevant ter onderscheiding van verschillende producten in een set met varianten)
De stof of het materiaal van uw product

Voorbeeld
Leer

Syntaxis
Maximaal 200 tekens

• Als u meerdere materialen voor één product (geen varianten) wilt aangeven, voegt u een hoofdmateriaal toe, gevolgd door maximaal 2 secundaire materialen, gescheiden door een /. Gebruik bijvoorbeeld katoen/polyester/elasthaan in plaats van KatoenPolyesterElasthaan
  • Voor varianten
    • Gebruik met dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor material [materiaal]
pattern [patroon]

Vereist (indien relevant ter onderscheiding van verschillende producten in een set met varianten)
Het dessin of de opdruk op uw product

Voorbeeld
Striped [Gestreept]
polka dot [polkadot]
paisley [Paisley]

Syntaxis
Maximaal 100 tekens

• Voor varianten
    • Gebruik bij dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor pattern [dessin]
size [maat]

Vereist (vereist voor alle kledingartikelen in de productcategorieën Apparel & Accessories > Clothing [Kleding en accessoires > Kleding] en Apparel & Accessories > Shoes [Kleding en accessoires > Schoenen] die zich richten op Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan,het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alsmede alle producten die in verschillende maten verkrijgbaar zijn)
De maat van uw product

Voorbeeld
XL [XL]

Syntaxis
Maximaal 100 tekens

• Voor varianten
    • Gebruik bij dezelfde waarde voor item_​group_​id [productgroep_​id] en verschillende waarden voor size [maat]
  • Als maten meerdere elementen bevatten, maak er dan 1 waarde van. Bijvoorbeeld: "16/34 Tall" voor halsmaat 16 inch, mouwlengte 34 inch en pasvorm "Tall"
  • Als uw artikel in slechts één maat verkrijgbaar is, kunt u bijvoorbeeld one size [één maat] , OS , one size fits all [één maat voor iedereen] , OSFA , one size fits most [één maat voor bijna iedereen] of OSFM gebruiken.
size_​​type [maat​type]

Optioneel (alleen kledingproducten)
De snit van uw product

Voorbeeld
maternity [zwangerschap]

Ondersteunde waarden

• regular [normaal]
  • petite [klein]
  • plus [plus]
  • big and tall [groot en lang]
  • maternity [zwangerschap]
  • Als u geen kenmerk invoert, is de standaard regular [normaal]
size_​​system [matensysteem]

Optioneel (alleen kledingproducten)
Het land van het maatsysteem dat voor uw product wordt toegepast

Voorbeeld
VS

Ondersteunde waarden

• US [US]
  • UK [UK]
  • EU [EU]
  • DE [DE]
  • FR [FR]
  • JP [JP]
  • CN [CN] (China)
  • IT [IT]
  • BR [BR]
  • MEX [MEX]
  • AU [AU]
  • Als u geen kenmerk gebruikt, is uw doelland de standaard
item_​​group_​​id [productgroep-id]

Vereist (Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als het product een variant is)
ID voor een groep producten die in verschillende uitvoeringen (varianten) verkrijgbaar zijn

Voorbeeld
AB12345

Syntaxis
Max 50 alfanumerieke tekens

• Gebruik een unieke waarde voor elke groep varianten. Gebruik waar mogelijk de hoofd-SKU
  • Gebruik dezelfde waarde wanneer u uw productgegevens aanpast
  • Gebruik alleen geldige Unicode-tekens
  • Gebruik een productgroep-id voor een set producten waarvan een of meer van deze kenmerken afwijken
    • color [kleur]
    • size [maat]
    • pattern [patroon]
    • material [materiaal]
    • age group [leeftijdsgroep]
    • gender [geslacht]
  • Gebruik dezelfde kenmerken voor elk product in de productgroep. Als een product bijvoorbeeld in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is, gebruik dan size [maat] en color [kleur] voor elk product dat dezelfde waarde deelt met item_​group_​id [productgroep_​id]
  • Als uw producten andere ontwerpelementen heeft die niet binnen de bovenstaande kenmerken vallen, gebruik item_​group_​id [productgroep_​id] dan niet

Shopping-campagnes en andere instellingen

Deze kenmerken bepalen hoe uw productgegevens worden gebruikt wanneer u advertentiecampagnes in AdWords aanmaakt.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
adwords_​​redirect [adwords doorsturing]

Optioneel
Een URL met trackingparameters zodat u kunt zien hoe het verkeer naar uw bestemmingspagina verloopt

Voorbeeld
http://www.​example.com/​​product.​html

Syntaxis
Maximaal 2000 tekens

• Zorg ervoor dat de gebruiker terechtkomt op dezelfde bestemmingspagina die u in het kenmerk link [link] of mobile_​link [mobiele_​link] gebruikt
excluded_​destination [uitgesloten_​bestemming]

Optioneel
Een instelling waarmee u een product kunt uitsluiten van een specifiek type advertentiecampagne

Voorbeeld
Shopping

Ondersteunde waarden

• Shopping
  • Display Ads

custom_​​label_​​0 [aangepast_​label_​0]

Optioneel
Label dat u aan een product toekent waarmee het bieden en rapporteren in Shopping-campagnes geregeld wordt.

Voorbeeld

• seizoensgebonden
  • opruiming
  • feestdag
  • reclame
  • prijsbereik

Syntaxis
Maximaal 100 tekens

• Gebruik een waarde die u in uw Shopping-campagne zult herkennen. De waarde wordt niet getoond aan gebruikers die uw advertenties zien
  • Gebruik maximaal 5 aangepaste labels per product door dit kenmerk meerdere keren toe te voegen:
    • custom_​label_​0 [aangepast_​label_​0]
    • custom_​label_​1 [aangepast_​label_​1]
    • custom_​label_​2 [aangepast_​label_​2]
    • custom_​label_​3 [aangepast_​label_​3]
    • 'aangepast label 4' [custom_​label_​4]
  • Gebruik niet meer dan 1000 unieke waarden voor elk aangepast label in uw Merchant Center-account
promotion_​id [aanbieding_​id]

Optioneel (Vereist voor Merchant Promotions in Australië, Frankrijk, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Een ID waarmee u producten met speciale promoties kunt vergelijken

Voorbeeld
ABC123

Syntaxis
Maximaal 50 tekens

• Gebruik een unieke en hoofdlettergevoelige ID zonder spaties of symbolen (zoals %, !)
  • Als u bepaalde promoties voor bepaalde producten wilt uitzetten, gebruikt u dezelfde promotion_​id [aanbieding_​id] in uw product- en promotiegegevens
  • Gebruik maximaal 10 promotie-ID's voor één product door dit kenmerk meerdere keren toe te voegen

Verzending

Deze kenmerken kunnen samen met de verzendinstellingen voor het account worden gebruikt om nauwkeurige verzendkosten in uw advertenties te vermelden. Verzendkosten spelen een belangrijke rol bij de bestellingen van gebruikers; het is dus belangrijk dat u de tijd neemt om betrouwbare verzendkosten op te geven. Meer informatie over de verzendinstellingen voor accounts.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
shipping [verzending]

Vereist (Australië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)

Optioneel voor alle andere doellanden
De verzendkosten voor uw product

Ondersteunde prijzen
0-1000 USD (klik hier voor de andere valuta's)

Voorbeeld

US:CA:Overnight:16.00 USD

Syntaxis
shipping [verzending] maakt gebruik van vier subkenmerken:

• country [verzending_land] (optioneel)
    ISO 3166-landcode
  • region [verzending_regio] of postal_code [postcode] of location_id [locatie_id] of location_group_name [naam_locatiegroep] (optioneel)
  • service [verzending_service] (optioneel)
    Serviceklasse of verzendingssnelheid
  • price [verzending_prijs] (verplicht)
    Vaste verzendkosten, inclusief btw indien nodig
  • Gebruik deze instelling alleen als u de verzendinstellingen in het Merchant Center-account wilt overschijven voor een afzonderlijk artikel
shipping_​​label [verzendlabel]

Optioneel
Label dat u aan een product toekent zodat de juiste verzendkosten uit de accountinstellingen van het Merchant Center worden toegekend

Voorbeeld
perishable [bederfelijk]

Syntaxis
Maximaal 100 tekens

• Gebruik een waarde die u herkent in de verzendinstellingen van uw account De waarde wordt niet getoond aan gebruikers die uw advertenties zien. Voorbeelden:
    • Dezelfde dag
    • Extra groot
    • Alleen FedEx
shipping_​​weight [verzendgewicht]

Optioneel (Vereist wanneer u in de verzendinstellingen van uw account gebruikmaakt van tarieven van transporteurs, een tabel op basis van gewicht of een regel op basis van gewicht)
Het gewicht van het product dat gebruikt wordt om de verzendkosten te berekenen

Ondersteunde gewichten

• Imperiaal systeem: 0-2000 lbs
  • Metrisch systeem: 0-1000 kg

Voorbeeld
3 kg

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde eenheden

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Gebruik deze waarde als de verzendinstellingen van uw account gebaseerd zijn op tarieven van transporteurs of verzendservices op basis van gewicht
shipping_​length [pakketlengte]

Optioneel (Vereist voor tarieven in de verzendinstellingen van uw account die door transporteurs worden berekend)
De lengte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten op basis van het dimensionale gewicht te berekenen

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde integers
Waarden tussen 1 en 1000

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Gebruik deze waarde als u tarieven in de verzendinstellingen van uw account wilt gebruiken die door transporteurs zijn berekend
  • Als u geen dimensiekenmerken voor verzendkosten opgeeft bij tarieven die door transporteurs zijn berekend, kunnen we geen tarieven berekenen op basis van het dimensionale gewicht van het artikel In dergelijke gevallen berekenen we de tarieven op basis van de waarde die u bij shipping_weight [verzendgewicht] heeft ingevoerd
  • Als u dit kenmerk gebruikt, moet u alle dimensiekenmerken voor verzending invoeren
    • shipping_length [pakketlengte]
    • shipping_width [pakketbreedte]
    • shipping_height [pakkethoogte]
  • Gebruik dezelfde eenheid voor alle dimensiekenmerken voor verzending van een en hetzelfde product
  • Onthoud dat Google niet automatisch extra verzendkosten berekent voor bovenmaatse artikelen. Als uw transporteur uw pakket groot of bovenmaats vindt, moet u het kenmerk shipping [verzending] gebruiken om de verzendkosten voor een afzonderlijk artikel in te stellen of het kenmerk shipping_label [verzendlabel] gebruiken met de verzendinstellingen van het account om de kosten in te stellen
shipping_​​width [pakketbreedte]

Optioneel (Vereist voor tarieven in de verzendinstellingen van uw account die door transporteurs worden berekend)
De breedte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten op basis van het dimensionale gewicht te berekenen

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde integers
Waarden tussen 1 en 1000

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk shipping_length [pakketlengte]
shipping_​​height [pakkethoogte]

Optioneel (Vereist voor tarieven in de verzendinstellingen van uw account die door transporteurs worden berekend)
De hoogte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten op basis van het dimensionale gewicht te berekenen

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde integers
Waarden tussen 1 en 1000

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk shipping_length [pakketlengte]
max_handling_time

Optioneel (alleen VS)
De langst mogelijke tijd tussen de plaatsing van een bestelling en de verzending van een product.

Voorbeeld
3

Syntaxis
Geheel getal, groter dan 1

Property van schema.org

• Offer.deliveryLeadTime.maxValue
  • Dien dit kenmerk in als u wilt weergeven hoe lang het duurt voordat een product op de bestemming aankomt.
  • Sluit weekenden uit.
  • Als uw producten op dezelfde dag klaar zijn voor verzending, dient u de waarde 0 in.
  • Voor het indienen van een periode gebruikt u 'max_handling_time [maximale_verwerkingstijd]' in combinatie met 'min_handling_time [minimale verwerkingstijd]'
min_handling_time

Optioneel (alleen VS)
De kortst mogelijke tijd tussen de plaatsing van een bestelling en de verzending van een product.

Voorbeeld
]

Syntaxis
Geheel getal, groter dan 1

Property van schema.org

• Offer.deliveryLeadTime.minValue
  • Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk max_handling_time [maximale_verwerkingstijd]

Btw

Deze kenmerken kunnen samen met de btw-instellingen voor het account worden gebruikt om nauwkeurige btw-kosten in uw advertenties te vermelden. Meer informatie over de btw-instellingen voor accounts.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
tax [belastingen]

Vereist (alleen Verenigde Staten)
Het btw-tarief van uw product in procenten

Voorbeeld
VS:CA:5.00:y

Syntaxis
tax [belastingen] gebruikt 4 subkenmerken:

• rate [tarief] (vereist)
    Btw-tarief in percentage
  • country [land] (optioneel)
    ISO 3166-landcode
  • region [regio], postal_​code [postcode] of location_​id [locatie-id] (optioneel)
  • tax_​ship [belasting_​verzendkosten] (optioneel)
    Geef aan of u btw op op verzendkosten berekent Geaccepteerde waarden zijn yes [ja] of no [nee]
  • Gebruik deze instelling alleen om de btw-instellingen op een account voor een afzonderlijk artikel te overschrijven. Wij adviseren om btw-gegevens voor al uw producten op te geven met behulp van de accountinstellingen in Merchant Center
  • Voor de Verenigde Staten, Canada en India
    • Gebruik geen btw in het kenmerk price [prijs]. U hoeft alleen voor de Verenigde Staten belasting in het kenmerk tax [belastingen] te gebruiken als u uw accountinstellingen wilt overschrijven.
  • Voor alle andere landen
    • Gebruik btw in het kenmerk price [prijs] en gebruik niet het kenmerk tax [belastingen]