Productspecificaties

Gebruik deze specificatie om uw productinformatie in te delen voor Merchant Center-programma's, zoals platforms van Google, Shopping-advertenties en Shopping Actions. Voor succesvolle productadvertenties en onbetaalde vermeldingen is het belangrijk dat u de productgegevens in de juiste indeling bij Google aanlevert. We gebruiken deze gegevens om ervoor te zorgen dat ze gekoppeld worden aan de juiste zoekopdrachten.

Voordat u begint

Als u een nieuwe gebruiker van Merchant Center bent, gaat u aan de slag met de introductiehandleiding.

Overige vereisten om rekening mee te houden

Google heeft nog enkele andere vereisten waaraan uw productgegevens moeten voldoen. Bestudeer ze voordat u begint:

Productspecificaties voor andere programma's
Voor andere Merchant Center-programma's dan Shopping-advertenties moet u mogelijk aanvullende kenmerken indienen. Er kunnen andere vereisten van toepassing zijn. Gebruik naast deze specificatie de specificaties van elk programma om de juiste gegevens in te dienen:
Definities
  • Product. Woord dat het eigenlijke product beschrijft dat uw potentiële klanten op Google kunnen zoeken.
  • Artikel. Woord dat een product beschrijft nadat het is toegevoegd aan uw productgegevens via een tekstfeed, XML-feed of API. Een artikel omvat bijvoorbeeld één regel in uw tekstfeed
  • Variant. Woord dat een product beschrijft waarvan verschillende vormen bestaan. Een shirt dat in verschillende maten verkrijgbaar is, kan bijvoorbeeld maatvarianten hebben.
Beknopt overzicht
Required Vereist Dien dit kenmerk in. Als u dit niet doet, kan uw product niet worden weergegeven in advertenties en onbetaalde vermeldingen.
It depends Soms Lees het Help-artikel over het kenmerk om te achterhalen of u dit kenmerk moet indienen voor uw producten. Soms kunnen de vereisten verschillen per land waarin uw producten worden weergegeven.
Optional Optioneel U kunt dit kenmerk indienen om de prestaties van uw product te optimaliseren.
Kenmerken Veelvoorkomende productcategorieën
Groep Naam van kenmerk Kleding en accessoires Media (boeken, films, muziekopnamen) Software Variantproducten Alle overige producttypen
Algemene productinformatie id [id] Required Required Required Required Required
title [titel] Required Required Required Required Required
description [beschrijving] Required Required Required Required Required
link [link] Required Required Required Required Required
image_link [afbeeldingslink] Required Required Required Required Required

additional_

image_link [extra_afbeeldingslink]

Optional Optional Optional Optional Optional
mobile_link [mobiele_link] Optional Optional Optional Optional Optional
Prijs en beschikbaarheid availability [beschikbaarheid] Required Required Required Required Required
availability_date [beschikbaarheidsdatum] Optional Optional Optional Optional Optional
expiration_date [vervaldatum] Optional Optional Optional Optional Optional
price [prijs] Required Required Required Required Required
sale_price [uitverkoopprijs] Optional Optional Optional Optional Optional

sale_price_

effectvive_date [startdatum_uitverkoopprijs]

Optional Optional Optional Optional Optional
cost_of_goods_sold [kosten_van_verkochte_goederen] Optional Optional Optional Optional Optional
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] Optional Optional Optional It depends It depends

unit_pricing_

base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]

Optional Optional Optional It depends It depends
installment [termijn] It depends It depends It depends It depends It depends
subscription_cost [abonnementskosten] It depends It depends It depends It depends It depends
loyalty_points [spaarpunten] It depends It depends It depends It depends It depends
Productcategorie

google_product_

category [google_productcategorie]

Optional Optional Optional Optional Optional
product_type [producttype] Optional Optional Optional Optional Optional
Product-ID's brand [merk] Required Optional Required Required Required
gtin [gtin] Required Required Required Required Required
mpn [mpn] Required Required Required Required Required
identifier_exists [id_bestaat] Optional Optional Optional Optional Optional
Gedetailleerde productomschrijving condition [staat] It depends It depends It depends It depends It depends
adult [content_voor_volwassenen] It depends It depends It depends It depends It depends
multipack [multipack] It depends It depends It depends It depends It depends
is_bundle [is_pakket] It depends It depends It depends It depends It depends

energy_

efficiency_class [energieklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends

min_energy_

efficiency_class [min_energieklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends

max_energy_

efficiency_class [max_energieklasse]

Optional Optional Optional It depends It depends
age_group [leeftijdsgroep] It depends Optional Optional It depends Optional
color [kleur] It depends Optional Optional It depends Optional
gender [geslacht] It depends Optional Optional It depends Optional
material [materiaal] Optional Optional Optional It depends Optional
pattern [patroon] Optional Optional Optional It depends Optional
size [maat] It depends Optional Optional It depends Optional
size_type [maattype] It depends Optional Optional It depends Optional
size_system [matensysteem] It depends Optional Optional It depends Optional
item_group_id [productgroep_id] Optional Optional Optional Required Optional
product_detail [productdetail] Optional Optional Optional Optional Optional
product_highlight [producthighlight] Optional Optional Optional Optional Optional
Shopping-campagnes en andere instellingen ads_redirect [ads_omleiding] Optional Optional Optional Optional Optional
custom_label_0 [aangepast_label_0] Optional Optional Optional Optional Optional
promotion_id [aanbieding_id] Optional Optional Optional Optional Optional
Bestemmingen excluded_destination [uitgesloten_bestemming] Optional Optional Optional Optional Optional
included_destination [inbegrepen_bestemming] Optional Optional Optional Optional Optional
shopping_ads_
excluded_country [uitgesloten_land_shopping_advertenties]
Optional Optional Optional Optional Optional
Verzending shipping [verzending] Required Required Required Required Required
shipping_label [verzendlabel] Optional Optional Optional Optional Optional
shipping_weight [verzendgewicht] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_length [pakketlengte] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_width [pakketbreedte] It depends It depends It depends It depends It depends
shipping_height [pakkethoogte] It depends It depends It depends It depends It depends
kenmerk ships_from_country [land_van_verzending] Optional Optional Optional Optional Optional
transit_time_label [bezorgduurlabel] Optional Optional Optional Optional Optional
min_handling_time [minimale_verwerkingstijd] Optional Optional Optional Optional Optional
max_handling_time [maximale_verwerkingstijd] Optional Optional Optional Optional Optional
Belastingen tax [belastingen] It depends It depends It depends It depends It depends
tax_category [belastingcategorie] Optional Optional Optional Optional Optional
Klik op de naam van een kenmerk voor alle gegevens, waaronder meer informatie over de minimumvereisten, praktische tips en voorbeelden.

Algemene productgegevens

De productinformatie die u met deze kenmerken indient, vormt de basis voor succesvolle advertenties en onbetaalde vermeldingen voor uw producten. Zorg ervoor dat alle verstrekte gegevens goed genoeg zijn om aan uw klanten te worden getoond.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
id [id]

Vereist
De unieke ID van uw product

Voorbeeld
A2B4

Syntaxis
Maximaal 50 tekens

Property van schema.org
Product.sku

• Gebruik een unieke waarde voor elk product. Gebruik waar mogelijk de SKU van het product.
  • Laat de ID ongewijzigd wanneer u uw gegevens wijzigt.
  • Gebruik alleen geldige Unicode-tekens. Vermijd ongeldige tekens, zoals controle-, functie- of privégebiedtekens
  • Gebruik voor alle landen en talen dezelfde ID voor hetzelfde product
title [titel]

Vereist
De naam van uw product

Voorbeeld
Piqué-poloshirt voor mannen

Syntaxis
Maximaal 150 tekens

Property van schema.org
Product.name

• Geef een nauwkeurige beschrijving van uw product en gebruik dezelfde titel als op uw bestemmingspagina
  • Gebruik geen wervende teksten zoals 'gratis verzending', teksten met alleen hoofdletters of grappige vreemde tekens
  • Voor varianten
    • Vermeld een onderscheidend kenmerk, zoals kleur of maat
  • Voor mobiele apparaten
    • Vermeld 'met contract' bij verkoop met contract
    • Vermeld 'met betalingsplan' bij verkoop met betaling in termijnen voor de Verenigde Staten
  • Voor Rusland
    • Vermeld de leeftijdsclassificatie aan het begin van de titel voor boeken en andere informatieproducten
description [beschrijving]

Vereist
Beschrijving van uw product

Voorbeeld

Gemaakt van 100% biologisch katoen. Deze klassieke rode herenpolo heeft een getailleerde pasvorm en een kenmerkend logo geborduurd op de linkerborst. Met koud water wassen. Geïmporteerd.

Syntaxis
Maximaal 5000 tekens

Property van schema.org
Product.description

• Geef een nauwkeurige beschrijving van uw product en gebruik dezelfde beschrijving als op uw bestemmingspagina
  • Gebruik geen wervende teksten zoals 'gratis verzending', teksten met alleen hoofdletters of grappige vreemde tekens
  • Vermeld alleen informatie over het product. Gebruik geen links naar uw winkel, verkoopinformatie, gegevens van concurrenten, andere producten of accessoires
  • Gebruik opmaak (bijvoorbeeld regeleinden, lijsten of cursieve tekens) om uw beschrijving op te maken
link [link]

Vereist
De bestemmingspagina van uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​asp​/sp.asp?cat=​12&id=1030

Property van schema.org
Offer.​url

• Gebruik uw geverifieerde domeinnaam
  • Begin met http of https
  • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738. Een komma wordt bijvoorbeeld weergegeven als '%2C'
  • Gebruik geen link naar een interstitial-pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is
image_​link [afbeeldingslink]

Vereist
De URL van de hoofdafbeelding van uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Property van schema.org
Product.image

• Voor de URL van de afbeelding:
    • Link naar de hoofdafbeelding van uw product
    • Begin met http of https
    • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738. Een komma wordt bijvoorbeeld weergegeven als '%2C'
    • Zorg ervoor dat de URL gecrawld kan worden door Google (robots.txt-configuratie waardoor Googlebot en Googlebot-afbeelding gebruikt kunnen worden)
  • Voor de afbeelding:
    • Laat duidelijk het product zien dat u verkoopt
    • Gebruik een geaccepteerde, niet-geanimeerde indeling: GIF (.gif), JPEG (.jpg / .jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) en TIFF (.tif / .tiff)
    • Gebruik voor niet-kledingproducten een afbeelding van ten minste 100 x 100 pixels
    • Gebruik voor kledingproducten een afbeelding van ten minste 250 x 250 pixels
    • Gebruik geen afbeeldingen die groter zijn dan 64 megapixels of een bestand dat groter is dan 16 MB
    • Vergroot geen afbeeldingen en gebruik geen miniaturen
    • Gebruik geen wervende teksten, watermerken of randen
    • Dien geen tijdelijke aanduiding of algemene afbeelding in. Uitzonderingen:
    • In de categorieën Hardware [Bouwmaterialen] (663) of Vehicles & Parts [Voertuigen en onderdelen] (888) zijn illustraties toegestaan
    • In alle verfcategorieën zijn afbeeldingen met één kleur toegestaan
additional_​image_​link [extra afbeeldingslink]

Optioneel
De URL van een extra afbeelding voor uw product

Voorbeeld
http://​www.example.​com/​image1.​jpg

Syntaxis
Maximaal 2000 tekens

• Voldoe aan de eisen voor het kenmerk image_link [afbeeldingslink], waarbij de volgende uitzonderingen gelden:
    • De afbeelding mag het product in verschillende settings en in gebruik tonen
    • Er mogen afbeeldingen of illustraties worden gebruikt
  • Gebruik maximaal tien extra productafbeeldingen door dit kenmerk meerdere keren te gebruiken
mobile_​link [mobiele link]

Optioneel
Een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product, indien u verschillende URL's voor mobiel en desktopverkeer heeft.

Voorbeeld
http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​cat=12&id=1030

Syntaxis
Max 2000 alfanumerieke tekens

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk link [link]

Prijs en beschikbaarheid

Deze kenmerken beschrijven de prijs en beschikbaarheid van uw producten. Deze informatie wordt weergegeven aan potentiële klanten in uw advertenties en onbetaalde vermeldingen. Als de prijzen en beschikbaarheid van uw producten vaak veranderen, moet u ons op de hoogte stellen van alle updates om uw producten te kunnen weergeven. Met deze tips houdt u uw productgegevens actueel.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
availability [beschikbaarheid]

Vereist
De beschikbaarheid van uw product

Voorbeeld
in stock [op voorraad]

Ondersteunde waarden

• in stock [op voorraad]
  • out of stock [niet op voorraad]
  • preorder [reserveren]

Property van schema.org
Offer.availability

• Geef de juiste beschikbaarheid van uw product op en zorg dat deze overeenkomt met de beschikbaarheid op de bestemmingspagina.
availability_​date [beschikbaarheidsdatum]

Optioneel
De datum waarop een gereserveerd product beschikbaar komt voor levering

Voorbeeld
(voor UTC+1)
2016-02-24T11:07:31+0100

Syntaxis

• Max. 25 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ssZ

Property van schema.org

• Offer.​availabilityStarts
  • Offer.​availabilityEnds
  • Gebruik dit kenmerk als u availability [beschikbaarheid] instelt op preorder [reserveren].
cost_of_goods_sold [kosten_van_verkochte_goederen]

Optioneel
De kosten die zijn verbonden aan de verkoop van een bepaald artikel, zoals gedefinieerd in de door u ingestelde boekhoudmethode. Deze kosten kunnen materiaal, arbeid, transport of andere overheadkosten omvatten. Door de COGS voor uw producten in te dienen, krijgt u inzichten over andere statistieken, zoals uw brutomarge en de opbrengst die uw advertenties en onbetaalde vermeldingen genereren.

Voorbeeld

23.00 EUR

Syntaxis

• ISO 4217-codes
  • Gebruik '.' in plaats van ',' om een ​​decimaal aan te geven
  • Numeriek

expiration_​​date [vervaldatum]

Optioneel
De datum waarop uw product niet meer wordt weergegeven

Voorbeeld
(voor UTC+1)
2016-07-11T11:07:31​+0100

Syntaxis

• Max. 25 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ssZ
  • Gebruik een datum die minder dan 30 dagen in de toekomst ligt
price [prijs]

Vereist
De prijs van uw product

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Property van schema.org
Offer.​​priceSpecification

• Geef de juiste prijs en valuta voor uw product op en zorg dat deze overeenkomen met de prijs op uw bestemmingspagina
  • Zorg dat de prijs in de valuta van het land van verkoop op een gemakkelijk te vinden plaats op uw bestemmingspagina staat
  • Zorg dat het product online voor de opgegeven prijs gekocht kan worden
  • Zorg dat alle gebruikers in het land van verkoop het product kunnen kopen voor de opgegeven prijs, zonder dat ze voor een lidmaatschap hoeven te betalen
    • Voeg een minimale bestelwaarde toe in uw instellingen voor verzending
  • De prijs mag niet 0 zijn (de prijs mag wel 0 zijn bij mobiele apparaten die met een abonnement verkocht worden)
  • Voor producten die in grote aantallen, pakketten of multipacks verkocht worden
    • Geef de totaalprijs op van het minimum aankoopaantal, pakket of multipack
  • Voor de VS en Canada
    • Vermeld de prijs zonder belastingen
  • Voor alle overige landen
    • Neem de Belasting Toegevoegde Waarde (btw) of belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST) op in de prijs
  • Zie de kenmerken unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] en installment [termijn] voor meer opties voor de invoer van prijsinformatie
sale_​price [uitverkoopprijs]

Optioneel
De uitverkoopprijs van uw product

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Property van schema.org
Offer.​​priceSpecification

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk price [prijs]
  • Geef de sale_price [uitverkoopprijs] op naast het kenmerk price [prijs] met de normale prijs
  • Geef de juiste uitverkoopprijs voor het product op en zorg dat deze overeenkomt met de uitverkoopprijs op de bestemmingspagina
sale_​price_​effective_​date [uitverkoopprijs_​startdatum]

Optioneel
De periode waarin de sale_​price [uitverkoopprijs] van het product van toepassing is

Voorbeeld
(voor UTC+1)
2016-02-24T11:07:31​+0100 / 2016-02-29T23:07:31​+0100

Syntaxis

• Max. 51 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
    • JJJJ-MM-DD
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ss
    • JJJJ-MM-DDTuu:mm:ssZ
  • Scheid de begin- en einddatum met een /

Property van schema.org

• Offer.priceSpecification.validFrom
  • Offer.​​price​Specification.​validThrough
  • Gebruik dit samen met sale_price [uitverkoopprijs]
  • Als u geen sale_price_effective_date [startdatum_uitverkoopprijs] invoert, is de sale_price [uitverkoopprijs] altijd geldig
  • Gebruik een startdatum die vóór de einddatum ligt
unit_​pricing_​measure [eenheidsprijs_​hoeveelheid]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)
Het gewicht en de afmetingen van het product zoals het wordt verkocht

Voorbeeld
1.5 kg

Syntaxis
Numerieke waarde en eenheid

Ondersteunde eenheden

• Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume (VS): floz, pt, qt, gal
  • Volume (metrisch): ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Gebied: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct
  • Gebruik het gewicht of de afmetingen van het product zonder verpakking
  • Gebruik een positief getal
  • Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid]

unit_​​pricing_​​base_​​measure [eenheidsprijs basishoeveelheid]

Optioneel (behalve indien vereist door lokale wet- of regelgeving)
De basishoeveelheid van het product voor prijsbepaling (bijv. 100ml betekent dat de prijs wordt berekend op basis van eenheden van 100 ml)

Voorbeeld
100 g

Syntaxis
Geheel getal + eenheid

Ondersteunde gehele getallen
1, 10, 100, 2, 4, 8

Ondersteunde eenheden

• Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume (VS): floz, pt, qt, gal
  • Volume (metrisch): ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Gebied: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct

Aanvullende ondersteunde combinaties van geheel getal plus eenheid
75 cl, 750 ml, 50 kg, 1000 kg

• Optioneel als u unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] invoert
  • Gebruik dezelfde maateenheid voor zowel de unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] als de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]
  • Vergeet niet dat de prijs (of de uitverkoopprijs, indien geldig) wordt gebruikt om de prijs per eenheid van het product te berekenen. Als bijvoorbeeld de price [prijs] 3 EUR is, de unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 150 ml en de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 100 ml, dan is de prijs per eenheid 2 EUR / 100 ml
installment [termijn]

Optioneel (beschikbaar in Latijns-Amerika voor alle productcategorieën en in bepaalde andere landen uitsluitend voor het weergeven van draadloze producten en services)

Gegevens over een betaling in termijnen

Voorbeeld
6, 50 BRL

Syntaxis
installment [termijn] gebruikt twee subkenmerken:

• months [maanden] (vereist)
    Geheel getal, het aantal termijnen dat de koper moet betalen.
  • amount [bedrag] (vereist)
    ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen
  • Zorg dat de termijnoptie overeenkomt met de optie op uw bestemmingspagina
  • Er is geen klantenkaart nodig
  • Voor Latijns-Amerika moet u ervoor zorgen dat het kenmerk price [prijs] de totale prijs is wanneer het bedrag vooraf volledig is betaald en gebruikt u het kenmerk installment [termijn] om een alternatieve betalingsoptie aan te geven met termijnen.
  • Voor andere landen gebruikt u het kenmerk price [prijs] (vanaf 0) als de vooruitbetaling (inclusief eventuele aanbetalingen en activeringskosten voor het apparaat) en het kenmerk installment [termijn] voor extra maandelijkse termijnen.
subscription_cost [abonnementskosten]

Optioneel (alleen beschikbaar in bepaalde landen voor het weergeven van draadloze producten en services)

Beschrijft een maandelijks of jaarlijks betalingsplan dat een communicatieservicecontract combineert met een draadloos product

Voorbeeld
maand:12:35.00 EUR

Syntaxis
Het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] gebruikt drie subkenmerken:

• period [periode] (vereist)
    De duur van één abonnementsperiode. Kan 'maand' of 'jaar' zijn.

• period_length [duur_periode] (vereist) Geheel getal, het aantal abonnementsperioden (maanden of jaren) dat de koper moet betalen.

• amount [bedrag] (vereist) ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen. Wanneer dit bedrag wordt weergegeven, kunnen we het naar het dichtstbijzijnde hele bedrag in de lokale valuta afronden om ruimte te besparen. De opgegeven waarde moet nog steeds precies overeenkomen met het bedrag zoals weergegeven op uw site.

• Dien het kenmerk price [prijs] in met het totale bedrag dat bij het afrekenen moet worden betaald (inclusief aanbetaling en activeringskosten).

• Zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan voor communicatieservices dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. Het abonnement moet gemakkelijk op de bestemmingspagina te vinden zijn.

loyalty_​​points [spaarpunten]

Optioneel (alleen beschikbaar voor Japan)
Het aantal en het type spaarpunten dat een klant ontvangt wanneer die een product koopt

Voorbeeld
Programma A, 100, 1.5

Syntaxis
loyalty_​points [spaarpunten] gebruikt drie subkenmerken:

• points_​value [puntenwaarde] (vereist)
    Het aantal punten dat is verdiend voor het product
  • name [naam] (optioneel)
    Naam van het spaarpuntenprogramma, 12 volledige tekens of 24 Romeinse tekens
  • ratio [ratio] (optioneel)
    Getal: de ratio van een punt wanneer deze wordt omgezet in valuta
  • Gebruik alleen spaarpunten met een bepaalde geldwaarde

Productcategorie

U kunt deze kenmerken gebruiken om uw advertentiecampagnes in Google Ads te ordenen en in bepaalde gevallen de automatische productcategorisatie van Google te overschrijven.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
google_​​product_​​category [google_​productcategorie]

Optioneel
Door Google gedefinieerde productcategorie voor uw product

Voorbeeld

Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Kleding en accessoires > Kleding > Bovenkleding > Jassen]

of

371

Syntaxis

Waarde uit de Google-producttaxonomie

• het nummer van de categorie-ID of
  • het volledige pad van de categorie

Ondersteunde waarden
Google-producttaxonomie

• Gebruik niet meer dan 1 categorie
  • Gebruik de meest relevante categorie
  • Gebruik het volledige pad van de categorie of het nummer van de de categorie-ID
  • Voeg een specifieke categorie voor bepaalde producten toe:
    • Voor alcoholische dranken moet u één van deze categoriën gebruiken:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Eten, drinken en tabak > Drinken > Alcoholische dranken] (499676) of een van de subcategorieën
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Kunst en entertainment > Hobby's en creatieve vaardigheden > Benodigdheden voor thuis bierbrouwen en wijnmaken] (3577) of een van de subcategorieën
    • Bij mobiele apparaten die met een contract worden verkocht, moet u voor telefoons Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons] (267) gebruiken en voor tablets Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronica > Computers > Tablets] (4745)
    • Voor cadeaukaarten moet u Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Kunst en entertainment > Feestelijke gelegenheden > Cadeaus > Cadeaukaarten] (53) gebruiken
product_type [producttype]

Optioneel
De productcategorie die u aan uw product hangt

Voorbeeld

Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken]

Syntaxis

Maximaal 750 alfanumerieke tekens

• Gebruik de volledige categorie. Gebruik bijvoorbeeld Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken] in plaats van alleen Dresses [Jurken]
  • Alleen de eerste waarde voor product_type [producttype] wordt gebruikt voor het organiseren van biedingen en rapportage in Shopping-campagnes in Google Ads

Product-ID's

Deze kenmerken zorgen voor de product-ID's die de producten omschrijven die u wereldwijd verkoopt. We gebruiken product-ID's om te begrijpen wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we u helpen de prestaties van uw advertenties en onbetaalde vermeldingen te verbeteren door waardevolle details over het product toe te voegen en de informatie op een relevantere manier aan gebruikers te tonen. Meer informatie over product-ID's.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
brand [merk]

Vereist (voor alle nieuwe producten, behalve films, boeken, en muziekopnamen)

Optioneel voor alle overige producten
De merknaam van uw product

Voorbeeld
Google

Syntaxis
Maximaal 140 tekens

Property van schema.org
Product.brand

• Gebruik de merknaam van het product die consumenten in het algemeen herkennen
  • Gebruik alleen uw winkelnaam als merk indien u het product maakt of wanneer uw product onder een generieke merkcategorie valt. U kunt bijvoorbeeld uw winkelnaam als merk gebruiken als u producten met een wit merk of bijzondere sieraden verkoopt.
  • Als het product geen merk heeft, moet u de naam van de fabrikant of leverancier opgeven onder het kenmerk brand [merk].
  • Gebruik geen waarden zoals N/A [n.v.t], Generic [Algemeen], No brand [Geen merk] of Does not exist [Bestaat niet].
  • Voor compatibele producten:
    • Gebruik het GTIN en het merk van de fabrikant die het compatibele product heeft geproduceerd.
    • Vermeld niet het merk van de oorspronkelijke fabrikant (OEM) om aan te geven dat uw product kan worden gecombineerd met of een replica is van het product van het OEM-merk
gtin [gtin]

Vereist (voor alle nieuwe producten met een gtin [gtin] die door de fabrikant is toegewezen)

Optioneel (sterk aanbevolen) voor alle andere producten
Het Global Trade Item Number (GTIN) van uw product

Voorbeeld
3234567890126

Syntaxis
Max 50 numerieke tekens (maximaal 14 per waarde, extra spaties en streepjes worden genegeerd)

Ondersteunde waarden

• UPC (in Noord-Amerika / GTIN-12)
    12-cijferig nummer zoals 323456789012
    8-cijferige UPC-E-codes moeten worden omgezet in 12-cijferige codes
  • EAN (in Europa / GTIN-13)
    13-cijferig nummer zoals 3001234567892
  • JAN (in Japan / GTIN-13)
    8- of 13-cijferig nummer zoals 49123456 of 4901234567894
  • ISBN (voor boeken)
    10- of 13-cijferig nummer zoals 1455582344 of 978-1455582341. Als u beide nummers heeft, geeft u alleen het 13-cijferige nummer op. ISBN-10 is verouderd en moet worden omgezet naar ISBN-13
  • ITF-14 (voor multipacks / GTIN-14)
    14-cijferig nummer zoals 10856435001702

Property van schema.org
Product.isbn
Product.gtin8
Product.gtin12
Product.gtin13
Product.gtin14

• Laat streepjes en spaties weg
  • Gebruik alleen geldige GTIN's, zoals gedefinieerd in de officiële validatiegids van GS1 die de volgende vereisten bevat:
    • Het controlecijfer is aanwezig en correct
    • Het GTIN wordt niet beperkt (GS1-voorvoegselbereik 02, 04, 2)
    • Het GTIN is geen kortingsbon (GS1-voorvoegselbereik 98 - 99)
  • Voor compatibele producten:
    • Gebruik het GTIN en het merk van de fabrikant die het compatibele product heeft geproduceerd.
    • Vermeld niet het merk van de oorspronkelijke fabrikant (OEM) om aan te geven dat uw product compatibel is met of een replica is van het product van het OEM-merk
  • Voor multipacks:
    • Gebruik de product-id's die betrekking hebben op het multipack
  • Voor pakketten:
    • Gebruik de product-id's voor het hoofdproduct van het pakket
  • Als u producten aanbiedt die zijn aangepast, zijn gegraveerd of anderszins zijn gewijzigd, en waar de fabrikant een GTIN aan heeft toegekend:
    • Gebruik het GTIN en het kenmerk is_​bundle [is pakket] zodat wij weten dat het om een aangepast product gaat
MPN [mpn]

Vereist (alleen als de fabrikant geen GTIN aan het product heeft toegewezen)

Optioneel voor alle overige producten
Het Manufacturer Part Number (MPN) van uw product

Voorbeeld
GO12345OOGLE

Syntaxis
Maximaal 70 alfanumerieke tekens

Property van schema.org
Product.mpn

• Gebruik alleen MPN's die door een fabrikant zijn toegekend
  • Gebruik het meest specifieke MPN. Verschillende kleuren van een product moeten bijvoorbeeld verschillende MPN's hebben.
identifier_​exists [id_bestaat]

Optioneel

Gebruik deze optie om aan te geven of de unieke product-ID's (UPI's) GTIN, MPN en merk beschikbaar zijn voor uw product.

Voorbeeld
nee

Ondersteunde waarden

• ja
    Product-ID's zijn door de fabrikant aan het nieuwe product toegekend
  • nee
    Product heeft geen merk, GTIN of MPN (zie vereisten aan de rechterkant). Als dit is ingesteld op no [nee], moet u toch de UPI's leveren die u heeft.
  • Als u geen kenmerk gebruikt, is de standaard yes [ja]
  • Het categorietype van uw product bepaalt welke UPI's (GTIN, MPN, brand) vereist zijn.
    • Als uw product een media-item is en de GTIN niet beschikbaar is:
      • Dien het kenmerk identifier_​exists [id_bestaat] met de waarde no [nee] in
      • Opmerking: ISBN- en SBN-codes worden geaccepteerd als GTIN
    • Als uw product een kleding- of kledingartikel is en het merk niet beschikbaar is:
      • Dien het kenmerk identifier_​exists [id_bestaat] met de waarde no [nee] in
    • In alle andere categorieën, als uw product geen GTIN of een combinatie van MPN en merk heeft:
      • Dien het kenmerk identifier_​exists [id_bestaat] met de waarde no [nee] in

Gedetailleerde productomschrijving

Deze kenmerken worden gebruikt om bepaalde producteigenschappen in te dienen waar gebruikers vaak naar zoeken. Met de kenmerken heeft u meer controle over de weergave van uw producten wanneer u reclame maakt voor varianten. Potentiële klanten kunnen ook filteren op deze kenmerken wanneer ze zoeken naar producten op Google. Meer informatie over hoe u varianten indient

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
condition [staat]

Vereist als uw product is gebruikt of opgeknapt

Optioneel voor nieuwe producten

De staat van uw product op het moment van verkoop

Voorbeeld
nieuw

Ondersteunde waarden

• new [nieuw]
    Gloednieuw, origineel, ongeopende verpakking
  • refurbished [opgeknapt]
    Professioneel hersteld, wordt geleverd met garantie, wel of niet in de oorspronkelijke verpakking
  • used [gebruikt]
    Eerder gebruikt, oorspronkelijke verpakking is geopend of ontbreekt

Property van schema.org
Offer.itemCondition

adult [inhoud_voor_volwassenen]

Vereist (als een product content voor volwassenen bevat)
Geef aan of een product seksueel suggestieve content bevat

Voorbeeld
yes [ja]

Ondersteunde waarden

• yes [ja]
  • no [nee]
  • Gebruik yes [ja] als dit product naaktheid of seksueel suggestieve content bevat. Als u dit kenmerk niet indient, wordt standaard no [nee] gebruikt. Meer informatie over het beleid voor op volwassenen gerichte content
  • Bestaat de doelgroep van uw website over het algemeen uit volwassenen en bevat uw website op volwassenen gerichte content met of zonder naaktheid? Ga dan naar uw Merchant Center-account, klik op het gereedschapsicoon om het menu 'Tools en instellingen' te openen en selecteer Configuratie van Shopping-advertenties. Vouw het deelvenster 'Content voor volwassenen' uit en vink het vakje aan naast 'Mijn website bevat hoofdzakelijk content voor volwassenen (bijvoorbeeld erotische lingerie) zoals gedefinieerd in het beleid van Google'. Als u dit vakje aanvinkt, hoeft u het kenmerk adult [content_voor_volwassenen] niet voor afzonderlijke producten in te dienen.
multipack [multipack]

Vereist (voor multipackproducten in Australië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Tsjechië, het VK, de VS en Zwitserland)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google als u een multipack heeft gemaakt

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

Het aantal identieke producten dat binnen een door de verkoper gedefinieerd multipack wordt verkocht

Voorbeeld
6

Syntaxis
Geheel getal

• Gebruik dit kenmerk als u een aangepaste groep identieke producten heeft gedefinieerd en deze als één verkoopeenheid aanbiedt. U verkoopt bijvoorbeeld zes stuks zeep in één pakket.
  • Voer het aantal producten in uw multipack in. Als u dit kenmerk niet indient, wordt standaard 0 gebruikt.
  • Als niet u maar de productfabrikant het multipack heeft samengesteld, dient u dit kenmerk niet in.
is_​​bundle [is_​pakket]

Vereist (voor pakketten in Australië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google als u een pakket met een hoofdproduct heeft gemaakt

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

Geeft aan dat een product een door de verkoper gedefinieerde aangepaste groep producten is met één hoofdproduct

Voorbeeld
yes [ja]

Ondersteunde waarden

• yes [ja]
  • no [nee]
  • Gebruik yes [ja] als u een aangepast pakket met verschillende producten aanbiedt en het pakket een hoofdproduct bevat. Denk bijvoorbeeld aan een camera met een lens en een tas. Als u dit kenmerk niet indient, wordt standaard no [nee] gebruikt.
  • Gebruik dit kenmerk niet voor pakketten zonder duidelijk hoofdproduct. Bijvoorbeeld een cadeaumand met kaas en crackers.
energy_​​efficiency_​​class [energieklasse]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)

Het energielabel van uw product

Voorbeeld
A+

Ondersteunde waarden

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Voeg het wettelijk vereiste energielabel toe
  • Wordt gebruikt in combinatie met min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] om een energielabel te maken, zoals A+ (A+++ tot en met G).

min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)

Alleen beschikbaar voor de Europese Unie en Zwitserland

Het energielabel van uw product

Voorbeeld
A+++

Ondersteunde waarden

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Voeg het wettelijk vereiste energielabel toe
  • Wordt gebruikt in combinatie met energy_efficiency_class [energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] om een energielabel te maken, zoals A+ (A+++ tot en met D).

max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]

Optioneel (tenzij vereist door lokale wet- of regelgeving)

Alleen beschikbaar voor de Europese Unie en Zwitserland

Het energielabel van uw product

Voorbeeld
D

Ondersteunde waarden

• A+++
  • A++
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • Voeg het wettelijk vereiste energielabel toe
  • Wordt gebruikt in combinatie met energy_efficiency_class [energieklasse] en min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] om een energielabel te maken, zoals A+ (A+++ tot en met D).

age_​group [leeftijdsgroep]

Vereist (voor alle kledingartikelen die zijn gericht op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het VK en de VS, en voor alle producten waaraan leeftijdsgroepen zijn toegewezen)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor alle producten in de categorie Apparel & Accessories [Kleding en accessoires] (166)

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

De demografie waarvoor uw product bedoeld is

Voorbeeld
infant [zuigeling]

Ondersteunde waarden

• newborn [pasgeborene]
    Tot drie maanden oud
  • infant [zuigeling]
    Tussen drie en twaalf maanden oud
  • toddler [peuter]
    Tussen één en vijf jaar oud
  • kids [kinderen]
    Tussen vijf en dertien jaar oud
  • adult [volwassene]
    Meestal tieners of ouder

Property van schema.org

• Product.​audience.​suggestedMinAge
  • Product.​audience.​suggestedMaxAge
  • Gebruik één waarde per product.
  • Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor age_group [leeftijdsgroep].
color [kleur]

Vereist (voor alle kledingartikelen in feeds die zijn gericht op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het VK en de VS, en voor alle producten die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor alle producten in de categorie Apparel & Accessories [Kleding en accessoires] (166)

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

De kleur(en) van uw product

Voorbeeld
Zwart

Syntaxis
Max. 100 alfanumerieke tekens (max. 40 tekens per kleur)

Property van schema.org
Product.color

• Gebruik geen nummer zoals 0 2 4 6 8.
  • Gebruik geen tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000.
  • Gebruik geen losse letter, zoals een R (voor Chinees, Japans of Koreaans mag u wel één karakter, zoals 红), gebruiken.
  • Verwijs niet naar een product of afbeelding met 'zie afbeelding'.
  • Voeg verschillende kleurnamen niet samen tot één woord, zoals RoodRozeBlauw, maar scheid ze met een /, zoals Rood/Roze/Blauw. Gebruik geen waarde die geen kleur is, zoals meerkleurig, divers, variatie, heren, dames of n.v.t.
  • Als uw product meerdere kleuren heeft, moet u eerst de primaire kleur vermelden.
  • Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor color [kleur]
gender [geslacht]

Vereist (vereist voor alle kledingartikelen in feeds die zijn gericht op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het VK en de VS, en voor producten die op een bepaald geslacht zijn gericht)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor alle producten in de categorie Apparel & Accessories [Kleding en accessoires] (166)

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

Het geslacht waarvoor uw product is bedoeld

Voorbeeld
unisex [unisex]

Ondersteunde waarden

• male [heren]
  • female [dames]
  • unisex [unisex]

Property van schema.org
Product.​audience.​suggested​Gender

• Voor sommige categorieën binnen Apparel & Accessories [Kleding en accessoires] (166), zoals Shoelaces [Schoenveters] (1856), is dit kenmerk aanbevolen in plaats van vereist, omdat geslacht in deze categorieën geen rol speelt.
  • Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor gender [geslacht]
material [materiaal]

Vereist (indien relevant om verschillende producten in een set met varianten te onderscheiden)

Optioneel voor alle andere producten

De stof of het materiaal van uw product

Voorbeeld
leer

Syntaxis
Max. tweehonderd tekens

Property van schema.org
Product.material

• Als u meerdere materialen voor één product (geen varianten) wilt opgeven, voegt u een hoofdmateriaal toe, gevolgd door maximaal twee secundaire materialen, gescheiden door een /. Gebruik bijvoorbeeld niet KatoenPolyesterElasthaan maar katoen/polyester/elastaan.
  • Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor material [materiaal]
pattern [patroon]

Vereist (indien relevant om verschillende producten in een set met varianten te onderscheiden)

Optioneel voor alle andere producten

Het patroon of de opdruk van uw product

Voorbeeld
gestreept
stippen
paisley

Syntaxis
Max. 100 tekens

Property van schema.org
Product.pattern

• Voor varianten
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor pattern [patroon]
size [maat]

Vereist (vereist voor alle kledingstukken in de productcategorieën Apparel & Accessories > Clothing [Kleding en accessoires > Kleding] en Apparel & Accessories > Shoes [Kleding en accessoires > Schoenen] die gericht zijn op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het VK en de VS, en voor alle producten die in verschillende maten verkrijgbaar zijn)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor alle producten in Apparel & Accessories > Clothing [Kleding en accessoires > Kleding] (1604) en Apparel & Accessories > Shoes [Kleding en accessoires > Schoenen] (187).

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

De maat van uw product

Voorbeeld
XL

Syntaxis
Max. 100 tekens

Property van schema.org
Product.size

• Voor varianten:
    • Gebruik dezelfde waarde voor item_group_id [productgroep_id] en verschillende waarden voor size [maat]
  • Als maten meerdere elementen bevatten, maakt u er één waarde van. Bijvoorbeeld: '16/34 Tall' voor halsmaat 16 inch, mouwlengte 34 inch en pasvorm 'Tall'.
  • Als uw artikel in slechts één maat verkrijgbaar is, kunt u bijvoorbeeld one size, OS, one size fits all, OSFA, one size fits most of OSFM gebruiken.
  • Voor door de verkoper gedefinieerde multipackproducten dient u het aantal producten binnen een multipack in via het kenmerk multipack [multipack]. Dien het aantal producten binnen een multipack niet in via size [maat].
size_​​type [maat​type]

Optioneel (alleen beschikbaar voor kledingstukken)

De snit van uw kledingstuk

Voorbeeld
maternity [positiekleding]

Ondersteunde waarden

• regular [normaal]
  • petite [kleine maten]
  • oversize [extra groot]
  • maternity [positiekleding]
  • Als u dit kenmerk niet indient, wordt standaard regular [normaal] gebruikt.
size_​​system [matensysteem]

Optioneel (alleen beschikbaar voor kledingstukken)

Het land van het matensysteem dat voor uw product wordt gebruikt

Voorbeeld
VS

Ondersteunde waarden

• US [VS]
  • UK [VK]
  • EU [EU]
  • DE [DE]
  • FR [FR]
  • JP [JP]
  • CN [CN] (China)
  • IT [IT]
  • BR [BR]
  • MEX [MEX]
  • AU [AU]
  • Als u dit kenmerk niet indient, wordt standaard uw land van verkoop gebruikt.
item_group_id [productgroep_id]

Vereist (Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten als het product een variant is)

Vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor productvarianten

Optioneel voor alle andere producten en landen van verkoop

ID voor een groep producten die in verschillende uitvoeringen (varianten) verkrijgbaar zijn

Voorbeeld
AB12345

Syntaxis
Max. 50 alfanumerieke tekens

Property van schema.org
Product.inProductGroupWithID

• Gebruik een unieke waarde voor elke groep varianten. Gebruik waar mogelijk de hoofd-SKU.
  • Gebruik dezelfde waarde wanneer u uw productgegevens aanpast.
  • Gebruik alleen geldige Unicode-tekens.
  • Gebruik een productgroep-ID voor een set producten waarvan een of meer van deze kenmerken afwijken:
    • color [kleur]
    • size [maat]
    • pattern [patroon]
    • material [materiaal]
    • age_group [leeftijdsgroep]
    • gender [geslacht]
  • Gebruik dezelfde kenmerken voor elk product in de productgroep. Als een product bijvoorbeeld in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is, gebruikt u size [maat] en color [kleur] voor alle producten die dezelfde waarde hebben voor item_group_id [productgroep_id].
  • Als uw producten andere ontwerpelementen hebben die niet onder de bovenstaande kenmerken vallen, gebruikt u item_group_id [productgroep_id] niet
product_detail [productdetail]

Optioneel

Technische specificaties of aanvullende informatie over uw product

Voorbeeld
Algemeen:Producttype:Digitale speler

Syntaxis

product_detail [productdetail] gebruikt drie subkenmerken:

• section_name [sectienaam]: maximaal 140 tekens
  • attribute_name [kenmerknaam]: maximaal 140 tekens
  • attribute_value [kenmerkwaarde]: maximaal 1000 tekens
  • Voeg geen informatie toe die onder andere kenmerken valt of hoofdletters, ongebruikelijke buitenlandse tekens, promotietekst, zoekwoorden of zoektermen
  • Voeg geen informatie toe zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzendinformatie, leveringsdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf
  • Geef alleen een kenmerknaam en -waarde op wanneer de waarde is bevestigd. Geef bijvoorbeeld 'Vegetarisch=onwaar' op als een voedingsproduct niet vegetarisch is en niet alleen omdat onwaar de standaardwaarde is voor Booleaanse kenmerken.
product_highlight [producthighlight]

Optioneel

De meest relevante hoogtepunten van uw producten

Voorbeeld

Ondersteunt duizenden apps, waaronder Netflix, YouTube en HBO Now

Syntaxis

Maximaal 150 tekens

• Gebruik twee tot tien producthighlights
  • Beschrijf alleen het product zelf
  • Voer geen zoekwoorden of zoektermen in
  • Gebruik geen wervende teksten, alleen hoofdletters of vreemde buitenlandse tekens

Shopping-campagnes en andere instellingen

Deze kenmerken bepalen hoe uw productgegevens worden gebruikt wanneer u advertentiecampagnes in Google Ads aanmaakt.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
adwords_​​redirect [adwords doorsturing]

Optioneel

Een URL die wordt gebruikt om aanvullende parameters op te geven voor uw productpagina. Gebruikers worden naar deze URL omgeleid in plaats van de waarde die u indient voor link [link] of mobile_link [mobiele_link]

Voorbeeld

http://www.​example.com/​product.​html

Syntaxis

Maximaal 2000 tekens

• Dien hetzelfde geregistreerde domein in als voor het kenmerk link [link] (en het kenmerk mobile_link [mobiele_link], indien aanwezig).
  • Geldige geregistreerde domeinen zijn bijvoorbeeld example.com, m-example.com, example.co.uk, example.com.ai en bar.tokyo.jp. URL's die met ongeldige domeinen zijn ingediend, zoals example.zz of example.comic, worden niet geaccepteerd. Zie ads_redirect [ads_omleiding] voor meer informatie over geldige geregistreerde domeinen.
custom_​​label_​​0 [aangepast_​label_​0]

Optioneel
Label dat u aan een product toewijst om biedingen en rapportages in Shopping-campagnes te ordenen

Voorbeeld

• seizoensgebonden
  • opruiming
  • feestdag
  • uitverkoop
  • prijsbereik

Syntaxis
Max. 100 tekens

• Gebruik een waarde die u in uw Shopping-campagne herkent. De waarde wordt niet getoond aan gebruikers die uw advertenties en onbetaalde vermeldingen zien.
  • Gebruik maximaal vijf aangepaste labels per product door dit kenmerk meerdere keren toe te voegen:
    • custom_​label_​0 [aangepast_label_0]
    • custom_label_1 [aangepast_label_1]
    • custom_label_2 [aangepast_label_2]
    • custom_label_3 [aangepast_label_3]
    • custom_label_4 [aangepast_label_4]
  • Gebruik niet meer dan 1000 unieke waarden voor elk aangepast label in uw Merchant Center-account
promotion_​id [aanbieding_​id]

Optioneel (Vereist voor Speciale promoties in Australië, Frankrijk, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Een ID waarmee u producten aan Speciale promoties kunt koppelen

Voorbeeld
ABC123

Syntaxis
Max. 50 tekens

• Gebruik een unieke en hoofdlettergevoelige ID zonder spaties of symbolen (zoals %, !)
  • Als u bepaalde promoties aan bepaalde producten wilt toewijzen, gebruikt u dezelfde promotion_id [aanbieding_id] in uw product- en promotiegegevens
  • Gebruik maximaal tien promotie-ID's voor één product door dit kenmerk meerdere keren toe te voegen

Bestemmingen

Gebruik deze kenmerken om te bepalen in welke locaties uw content kan worden weergegeven. U kunt dit kenmerk bijvoorbeeld gebruiken als u wilt dat een product wel in een dynamische remarketingcampagne verschijnt, maar niet in een Shopping-advertentiecampagne.

Kenmerk Indeling Minimum vereisten in één oogopslag
excluded_​destination [uitgesloten_​bestemming]

Optioneel
Een instelling waarmee u een product kunt uitsluiten van een specifiek type advertentiecampagne

Voorbeeld
Shopping-advertenties

Ondersteunde waarden

• Shopping-advertenties
  • Shopping Actions
  • Display-advertenties
  • Advertenties met informatie over de winkelvoorraad
  • Platforms van Google
  • Lokale platforms van Google

included_destination [inbegrepen_bestemming]

Optioneel
Een instelling waarmee u een product kunt opnemen in een specifiek type advertentiecampagne

Voorbeeld
Shopping-advertenties

Ondersteunde waarden

• Shopping-advertenties
  • Shopping Actions
  • Display-advertenties
  • Advertenties met informatie over de winkelvoorraad
  • Platforms van Google
  • Lokale platforms van Google

shopping_ads_excluded_country [uitgesloten_land_shopping_advertenties]

Optioneel
Een instelling waarmee u landen kunt uitsluiten van Shopping-advertenties voor uw producten.

Alleen beschikbaar voor Shopping-advertenties

Voorbeeld
DE

Syntaxis

2 tekens. Moet een ISO_3166-1_alpha-2-landcode zijn.

Verzending

U kunt deze kenmerken samen met de verzendinstellingen voor uw account gebruiken om u te helpen nauwkeurige verzendkosten te berekenen. Verzendkosten spelen een belangrijke rol bij de bestellingen van gebruikers; het is dus belangrijk dat u de tijd neemt om betrouwbare verzendkosten op te geven. Meer informatie over de verzendinstellingen voor accounts.

ships_from_country [land van verzending]
Kenmerk Indeling Minimum vereisten in één oogopslag
shipping [verzending]

Optioneel (vereist als de verzendkosten voor uw artikel niet zijn gedefinieerd in uw Merchant Center-account of als u de verzendkosten die zijn gedefinieerd in uw Merchant Center-account moet overschrijven)

Verzendkosten zijn vereist voor Shopping-advertenties voor artikelen met de volgende landen van verkoop: Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zwitserland

Verzendkosten zijn vereist voor uitgebreide vermeldingen op platforms van Google voor alle artikelen

Optioneel (om extra landen op te geven waarnaar uw artikel wordt verzonden voor landen of programma's waar geen verzendkosten zijn vereist)

Niet beschikbaar voor Shopping Actions

De verzendkosten van uw product en de locaties waar het product naartoe wordt verzonden.

Ondersteunde prijzen
0-1000 USD (kijk hier voor andere valuta)

Voorbeeld

US:CA:Volgende dag:16.00 USD

Syntaxis
verzendkosten gebruikt vier subkenmerken:

• country [land] (vereist)
    ISO 3166-landcode
  • region [regio] of postal_code [postcode] of location_id [locatie-id] of location_group_name [naam_locatiegroep] (optioneel)
  • service [service] (optioneel)
    Serviceklasse of verzendsnelheid
  • price [prijs] (optioneel)
    Vaste verzendkosten, inclusief btw indien vereist
  • Gebruik deze instelling om de verzendinstellingen van het Merchant Center-account voor een afzonderlijk artikel te overschrijven of om extra landen op te geven waarnaar uw artikel wordt verzonden.
shipping_​​label [verzendlabel]

Optioneel
Label dat u toewijst aan een product om de juiste verzendkosten toe te wijzen in de instellingen van het Merchant Center-account.

Voorbeeld
bederfelijk

Syntaxis
Max. 100 tekens

• Gebruik een waarde die u herkent in de verzendinstellingen van uw account. De waarde wordt niet getoond aan gebruikers. Voorbeelden:
    • Dezelfde dag
    • Extra groot
    • Alleen FedEx
shipping_​​weight [verzendgewicht]

Optioneel (vereist voor door leveranciers berekende tarieven, een tabel op basis van gewicht of een regel op basis van gewicht in de verzendinstellingen van uw account)
Het gewicht van het product dat wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen.

Ondersteunde gewichten

• Imperiaal systeem: 0-2000 lbs
  • Metrisch systeem: 0-1000 kg

Voorbeeld
3 kg

Syntaxis
Getal + eenheid

Ondersteunde eenheden

• lb
  • oz
  • g
  • kg
  • Gebruik deze waarde als de verzendinstellingen van uw account gebaseerd zijn op tarieven van leveranciers of verzendservices op basis van gewicht.
shipping_​length [pakketlengte]

Optioneel (vereist voor door leveranciers berekende tarieven in de verzendinstellingen van uw account)
De lengte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen op basis van het dimensionale gewicht.

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Getal + eenheid

Ondersteunde waarden

• Inch: 1-150
  • Cm: 1-400

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Gebruik deze waarde als u tarieven in de verzendinstellingen van uw account wilt gebruiken die door transporteurs zijn berekend.
  • Als u geen dimensiekenmerken voor verzendkosten opgeeft bij tarieven die door transporteurs zijn berekend, kunnen we geen tarieven berekenen op basis van het dimensionale gewicht van het artikel. In dergelijke gevallen berekenen we de tarieven op basis van de waarde die u bij shipping_weight [verzendgewicht] heeft ingevoerd.
  • Als u dit kenmerk gebruikt, moet u alle kenmerken voor pakketafmetingen indienen:
    • shipping_length [pakketlengte]
    • shipping_width [pakketbreedte]
    • shipping_height [pakkethoogte]
  • Gebruik dezelfde eenheid voor alle kenmerken voor pakketafmetingen van hetzelfde product.
  • Onthoud dat Google niet automatisch extra verzendkosten berekent voor artikelen met speciale afmetingen. Als uw leverancier uw pakket (te) groot vindt, moet u het kenmerk shipping [verzending] gebruiken om de verzendkosten voor een afzonderlijk artikel in te stellen of het kenmerk shipping_label [verzendlabel] gebruiken met de verzendinstellingen van het account om de kosten in te stellen.
shipping_​​width [pakketbreedte]

Optioneel (vereist voor door leveranciers berekende tarieven in de verzendinstellingen van uw account)
De breedte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen op basis van het dimensionale gewicht.

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Getal + eenheid

Ondersteunde waarden

• Inch: 1-150
  • Cm: 1-400

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk shipping_length [pakketlengte].
shipping_​​height [pakkethoogte]

Optioneel (vereist voor door leveranciers berekende tarieven in de verzendinstellingen van uw account)
De hoogte van het product die wordt gebruikt om de verzendkosten te berekenen op basis van het dimensionale gewicht.

Voorbeeld
20 in

Syntaxis
Getal + eenheid

Ondersteunde waarden

• Inch: 1-150
  • Cm: 1-400

Ondersteunde eenheden

• in
  • cm
  • Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk shipping_length [pakketlengte].
ships_from_country [land van verzending]

Optioneel
Een instelling waarmee u kunt opgeven vanuit welk land uw product meestal wordt verzonden.

Voorbeeld
DE

Syntaxis
2 tekens. Moet een ISO_3166-1_alpha-2-landcode zijn.

• Geef alleen het land op van waaruit u dit product doorgaans verzendt.
transit_time_label [bezorgduurlabel]

Optioneel
Label dat u toewijst aan een product om een bezorgduur toe te wijzen in de instellingen van het Merchant Center-account.

Voorbeeld
Uit Seattle

Syntaxis
Max. 100 tekens

• Gebruik een waarde die u herkent in de verzendinstellingen van uw account. De waarde wordt niet getoond aan gebruikers. Voorbeelden:
    • Hondenvoer
    • Uit Seattle
    • Zwaar pakket
max_handling_time [maximale_verwerkingstijd]

Optioneel
De maximale tijd tussen de tijdstippen waarop het product besteld en verzonden wordt.

Voorbeeld
3

Syntaxis
Geheel getal, groter dan of gelijk aan 0

• Dien dit kenmerk in als u wilt weergeven hoe lang het duurt voordat een product op de bestemming aankomt.
  • Voer het aantal werkdagen in (zoals geconfigureerd in Merchant Center)
  • Als uw producten op dezelfde dag klaar zijn voor verzending, dient u de waarde 0 in.
  • Voor het indienen van een periode gebruikt u max_handling_time [maximale_verwerkingstijd] in combinatie met min_handling_time [minimale_verwerkingstijd].
min_handling_time [minimale_verwerkingstijd]

Optioneel
De minimale tijd tussen de tijdstippen waarop het product besteld en verzonden wordt.

Voorbeeld
1

Syntaxis
Geheel getal, groter dan of gelijk aan 0

• Moet voldoen aan de vereisten voor het kenmerk max_handling_time [maximale_verwerkingstijd].

Btw

U kunt deze kenmerken samen met de belastinginstellingen voor uw account gebruiken om u te helpen nauwkeurige belastingkosten te berekenen. Meer informatie over de btw-instellingen voor accounts.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
tax [belastingen]

Vereist (alleen beschikbaar voor de VS)
Het verkoopbelastingtarief van uw product in procenten

Voorbeeld
VS:CA:5.00:y

Syntaxis
tax [belastingen] gebruikt 4 subkenmerken:

• rate [tarief] (vereist)
    Btw-tarief in percentage
  • country [land] (optioneel)
    ISO 3166-landcode
  • region [regio], postal_​code [postcode] of location_​id [locatie_id] (optioneel)
  • tax_​ship [belasting_verzendkosten] (optioneel)
    Geef aan of u belasting over de verzendkosten berekent. Geaccepteerde waarden zijn yes [ja] of no [nee]
  • Gebruik deze instelling alleen om de btw-instellingen op een account voor een afzonderlijk artikel te overschrijven. We adviseren belastinggegevens voor al uw producten op te geven via de accountinstellingen in Merchant Center
  • Voor de VS en Canada
    • Neem geen belastingen op in het kenmerk price [prijs]. U hoeft alleen voor de Verenigde Staten belasting in het kenmerk tax [belastingen] te gebruiken als u uw accountinstellingen wilt overschrijven.
  • Voor alle overige landen
    • Neem de Belasting Toegevoegde Waarde (btw) of belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST) op in het kenmerk price [prijs] en gebruik het kenmerk tax [belastingen] niet
tax_category [belastingcategorie]

Optioneel (aanbevolen voor aangepaste belastingtarieven op accountniveau)
Een categorie waarmee uw product wordt geclassificeerd op basis van specifieke belastingregels

Voorbeeld
apparel [kleding]

Syntaxis
Maximaal 100 tekens

• Gebruik dit kenmerk als u producten heeft waarvoor een specifiek belastingtarief geldt.
    • Categorielabels in uw productgegevens moeten overeenkomen met de labels die u opgeeft in het gedeelte Categorieën in Merchant Center.